- 21 Eylül 2009
- 3.907
- 1.249
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #37.541
Geçmiş olsun canım. Bu haftalara sorunsuz gelmene çok sevindim.Çok sağol Can'ım bende de plasenta previa var 37ye sorunsuz gelmeme şaşkın doktorlar. Arkadaşının böyle ciddi bir rahatsızlığı tespit etmememesi uyarmaması çok garip bence dava bile açabilir. Ben 25.haftadan beri yatıyorum erken doğum olmasın diye
Doğurmadım canım. İlk doğumumdan bahsediyordum. Bu da sezaryen olmak zorunda ya epidural mi genel mi karar veremedim ondan konuşuyorduk canım.pikolata78 sen doğurdun mu , ben kaçırdım mı yoksa ilk doğumunu mu konuşuyorsunuz :)
Bana 17.haftada radyolog söyledi ben ciddiye almadım anlamayınca hiç. Sonra 20. Haftada başka bir radyolog ayrıntılıda yine söyledi ben de doktoruma sordum ne bu diye 25.haftada konur kesin teşhis dedi. Bekledik 25 i bir şey değişir mi diye değişmedi. Yatıcaksın çalışmayacaksın dedi doktor. O günden beri yatıyozGeçmiş olsun canım. Bu haftalara sorunsuz gelmene çok sevindim.
Bende çok şaşırdım. Doktor hiç bilgi vermemiş. Belki plasenta yerleşken previa demiştir ama sorun çıkabilir demedi diyor. Hatta 37 ye kadar çalışabilir raporu alacaktı.
Bu sorun hangi haftada tespit t ediliyor canım. Ayrıntılı usg de ortaya çıkıyor mu?
Ben spinal tercih ettim, operasyon sonrası katater kalmasını istemiyorum belimde , anestezi açılmaya başlarken de bir ağrı kesici isterim yeterli diye düşünüyorum. Geneli hiç düşünmüyorum, apandisit ve sezeryan oldum önceden. Kabus gibiydi benim için genel anestezi. Yavrumu keyifle,aklım başımda ağrısız karşılamak istiyorum. Zaten damar yolumuz açık olacak, bebeği gördükten sonra hafif uyutuyorlarmış, dikiş sırasında beklemek sıkıcı çünkü, ama derin narkoz değil, uyutacak kadar.Doğurmadım canım. İlk doğumumdan bahsediyordum. Bu da sezaryen olmak zorunda ya epidural mi genel mi karar veremedim ondan konuşuyorduk canım.
Ben 47 cm doğmuşum, kardeşim 53 cm. Aramızda 10 cm var, tabiki o uzun :) O sebeple çok merak ediyorum benim kız kaç cm olacak diye. Ben de eşim de kısayız çünkü :)9ay cm olarak söylemedi sadece uzun olacak dedi. Aslında çok uzun zamandır boy söylemiyor, klinik gözlemlerinden anlıyorlar sanırım aşağı yukarı. Çünkü o 7 yle çarpma olayı ikinci trimesterden sonra doğru sonuç vermiyor. Ama zaten kaç cm doğacaklar ki 3-4 kilo arası, 47-53 cm arası olacak sonunda hepsi..
Amim cnm ins hepimiz bi avaDa kurtulirz bol bol dua edelm hepimizCanim Rabbim saglikla bir avazda bebeğine kavustursun ins dualarimiz senle olcak cok kolay olcak Allah in izniyle
O zaman bir ihmal söz konusu canım. 32. Haftaya kadar haftanın 6 günü çalıştı. Hiç istirahat etmedi. Bilse belki rapor falan alırdı. Şükür bebeği de kendide iyi ama halen küvezde bebiş.Bana 17.haftada radyolog söyledi ben ciddiye almadım anlamayınca hiç. Sonra 20. Haftada başka bir radyolog ayrıntılıda yine söyledi ben de doktoruma sordum ne bu diye 25.haftada konur kesin teşhis dedi. Bekledik 25 i bir şey değişir mi diye değişmedi. Yatıcaksın çalışmayacaksın dedi doktor. O günden beri yatıyoz
Genel anestezi den uyanmak zor mu olur acaba. Bak o aklıma hiç gelmemişti. Spinalde kateter olmuyor mu? Gerçi kateter ile ilgili hiç sorun yaşamadım. Herkes bir şey söylüyor canım. Arkadaşım spinal çok baş ağrısı yaptı dedi ama kiminde de olmuyormuş. Ya da en güzel anestezi doktorunun fikrine göre karar vermek. Sonuçta onlar bu konunun uzmanı. Fakat benim doğum yapacağım hastanede spinal var mı bilmiyorum. Çünkü bana genel mi epidural mi diye sordular.Ben spinal tercih ettim, operasyon sonrası katater kalmasını istemiyorum belimde , anestezi açılmaya başlarken de bir ağrı kesici isterim yeterli diye düşünüyorum. Geneli hiç düşünmüyorum, apandisit ve sezeryan oldum önceden. Kabus gibiydi benim için genel anestezi. Yavrumu keyifle,aklım başımda ağrısız karşılamak istiyorum. Zaten damar yolumuz açık olacak, bebeği gördükten sonra hafif uyutuyorlarmış, dikiş sırasında beklemek sıkıcı çünkü, ama derin narkoz değil, uyutacak kadar.
Yeni nesil bize göre daha uzun oluyor, folik asit vitaminler falan. Hele de haftasında doğarsa kilosu da boyu da iyi olur canım. Sağlıkları bahtları iyi olsun canım..Ben 47 cm doğmuşum, kardeşim 53 cm. Aramızda 10 cm var, tabiki o uzun :) O sebeple çok merak ediyorum benim kız kaç cm olacak diye. Ben de eşim de kısayız çünkü :)
Kesin vardır sezeryanda genel anestezinin alternatifi spinal zaten. Epidural için ekstra fiyat söylerken spinal için söyleyemezler üstelik. Ewt anestezi doktorlarına görüş, ben hastanedeki iki anestezist ile de görüştüm haftalar önce.Genel anestezi den uyanmak zor mu olur acaba. Bak o aklıma hiç gelmemişti. Spinalde kateter olmuyor mu? Gerçi kateter ile ilgili hiç sorun yaşamadım. Herkes bir şey söylüyor canım. Arkadaşım spinal çok baş ağrısı yaptı dedi ama kiminde de olmuyormuş. Ya da en güzel anestezi doktorunun fikrine göre karar vermek. Sonuçta onlar bu konunun uzmanı. Fakat benim doğum yapacağım hastanede spinal var mı bilmiyorum. Çünkü bana genel mi epidural mi diye sordular.
İnşallah bitince daha güzel olacak.adana da yaşıyoruz. Bu malzemelerin satıldığı bir çarşıda aldım. Magnetlerimizi de kendimiz yaptık.Elinize sağlık, kulağa çok güzel geliyor. Malzemeleri nereden aldın
İhmal olmuş Can'ım üzüldüm ama şükür iyilerimi umarım küvezden bir an önce çıkar sağlığına kavuşurO zaman bir ihmal söz konusu canım. 32. Haftaya kadar haftanın 6 günü çalıştı. Hiç istirahat etmedi. Bilse belki rapor falan alırdı. Şükür bebeği de kendide iyi ama halen küvezde bebiş.
Seni yönlendirmek istemem Can'ım Hakkı'nda hayırlısı olsun zor bir durummuş üzüldüm gerçekten yaşadıklarınaKızlar benimde bugün kontrolüm vardi bebişim 3260 kg boyu 51 cm suyu iyi sancım çıkmadı doğum kanalına girmemiş daha.
Sizlere bişey danışmak istiyorum gerçekten kafam karışık sadece benim değil eşiminde anneminde
Doktorum ısrarla seni normal doğurtturalım diyor ısrar ve kesin tavrı yok ama senin için sağlıklısı bı diyor ama vajinismuslık durumdan bahsetmiştim zaten kendini hazır hisset diyor
Şöyle ki ben evlendiğimde de 20 güne yakın ilişki yaşayamadım alkol aldım rahatlayım diye bir sürü şey denedim ama kitleniyordum itiyprdum ayaklarımla eşimi çok zor stresli günlerdi benim için
Geçen çatı muayenemde de aynı şekilde kitlendim korktum bağırdım hatta eşim diyor ki içeri girecektim korktum noluyyor diye.
Doktorum sezeryan diyorsan 7 hazirana gün vereceğim Doğum anında rahat olman lazım ki bizde muayenemizi yapalım dedi
Ne yapayım kızlar nasıl yapayım normal mi normal doğumda da ya kitlenirsem
Sezeryan da kesip biçiyorlar ağrın olabiliyor çok kararsızım birde şöyle bir durum var bebeğim belli ki iri bir bebek bunu da hesaba katalım 7 hazirana kadar 3700 olur diye düşünüyorum
Yorumlarınızı fikirlerinizi istiyorum
Kızlar benimde bugün kontrolüm vardi bebişim 3260 kg boyu 51 cm suyu iyi sancım çıkmadı doğum kanalına girmemiş daha.
Sizlere bişey danışmak istiyorum gerçekten kafam karışık sadece benim değil eşiminde anneminde
Doktorum ısrarla seni normal doğurtturalım diyor ısrar ve kesin tavrı yok ama senin için sağlıklısı bı diyor ama vajinismuslık durumdan bahsetmiştim zaten kendini hazır hisset diyor
Şöyle ki ben evlendiğimde de 20 güne yakın ilişki yaşayamadım alkol aldım rahatlayım diye bir sürü şey denedim ama kitleniyordum itiyprdum ayaklarımla eşimi çok zor stresli günlerdi benim için
Geçen çatı muayenemde de aynı şekilde kitlendim korktum bağırdım hatta eşim diyor ki içeri girecektim korktum noluyyor diye.
Doktorum sezeryan diyorsan 7 hazirana gün vereceğim Doğum anında rahat olman lazım ki bizde muayenemizi yapalım dedi
Sezeryan da kesip biçiyorlar ağrın olabiliyor çok kararsızım birde şöyle bir durum var bebeğim belli ki iri bir bebek bunu da hesaba katalım 7 hazirana kadar 3700 olur diye düşünüyorum
Çörekotu yesek yapı çok fena
ben zaten yuruyemiodum daha fazla bekledigimiz zaman agirlik yapip bebis strese giriodu doktorla birlikte karar verdik odem fazlaydi kalcada ..evdeyiz simdi dikislerim cok acıo sancılı bi surecti sezeryan umarim ayaklanirim tek istegim bu su an Allahim hayirli bi sekilde bi nefeste kurtulmayi nasip etsin size
Geçmiş olur inşallah canımm. Bebeğini koklamak bi yana bakımını yapamio msun emiyor mu falan. Bi de merak ettiğim ağrı kesici yazmio vermio mu doktorlar sezeryan sonrasi ağrı olmasın die . Ne de olsa artık hamis değiliz ilaç kullanabilir dieKokluyorum da canimin acısından bebise adapte olamiorum ki tek yaptigim dua etmek bi an önce bu sancili dönemin gecmesi ..evet cnm spinal
Benim normal doğuma bakışımı biliyorsun canım. Doktorun sende o ışığı görmüşse iş tamamdır bence. Hem bütün o korkularını çekinmelerini de atlatırsın, üstelik normal doğum yapan hanımlarda oluşan o özgüven ve gücü de çok takdir ediyorum. Herşeyin hayırlısını iste, belki sana çok şey katacaktır doğumun.. Doktoruna da güven, eşin de yanında, epidural de var, baktın olmuyor zaten alır sezeryana doktorun. Akışına bırak..Kızlar benimde bugün kontrolüm vardi bebişim 3260 kg boyu 51 cm suyu iyi sancım çıkmadı doğum kanalına girmemiş daha.
Normal doğum tabi ki bizim için daha sağlıklı. Nasıl her şeyin organiğini arıyoruz bu da organik olan diyebiliriz yani :) burada sezeryan olmak zorunda olan ama normal olmayı çok isteyen birçok arkadaşımız vardır. Ne güzel doktorun normal doğum için destekçi. 3700 kg çok fazla değil bence doğurulabilir :):) vajinusmus durumu etkiler mi bilmiyorum doktoruna söyleseydin böyle böyle bir durum var yapabilir miyim bilmiyorum diye. O yönlendirir seni.Kızlar benimde bugün kontrolüm vardi bebişim 3260 kg boyu 51 cm suyu iyi sancım çıkmadı doğum kanalına girmemiş daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?