- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #37.521
Biz böyle birsey yaptik cnm annemle. Bildigin kartonu saten kumas kapladik kenarlari gördüğün gibi susledik. Ayna harfleride silikon tabanca ile yapistirdim.
Bazilari marangoza beyaz tahta kestirip icine kumas koyuyor oda şık oluyor.
Hüseyin :):) dedesinin ismi :)Erkek Bebek bekleyenler hangi isimleri koydunuz bebişlerinize? Ya doğurcam hala isim netleştiremedik
Bnde umreden getirtdim ozellkkle normal olck diye gecen hfta sancilarm sik ve duzenlydi eve geldm aclma vardi diye suya koydm suyundanda ictm 3 gun drdu suda ise yaramadi bnde sancida acilmada ayni hala bnde sinir oldm cope attimCanım doğum başlayınca suya konuyor meryem ana eli ve atılmıyor.. Niyet edip koyacaksın. Annem benim çeyizimde iki tane koymuş biri ufak biri biraz daha ufak yanyana art arda hamile kaldım işte:)
Bir ablama bir tane koymuş bir çocuğu var, bir ablama suya koymuştuk sonra kap küçük geldi dedik doğumhanedeydi otu aldık oradan oraya taşıdık derkene sezaryanla doğurdu, açılma durdu..
Ben çok inanırım böyle şeylere..
Hadi gcms olsn :) snnde doguma az kaldi bnm gibi gene bgn ayni gunde muayebe olmusuz :)Kizlarr bende geldim kontrolden cok sukur minik oglum iyiymis bi haftada hic kilo almamis ama ben acikcasi istemiyorum zaten 1 hafta 10 gun onde gidiyodu simdi haftasini bulmus.
Cati muayenesinide oldum su cok korkulan sey :) daha once alttan muayene olduysaniz hic bi farki yok biraz derine gidiyor sadece ama lafi bile edilcek bi muayene degil. Ki ben alttan muayenede bagirirdim onceleri. Canim cok tatlidir. Kimse korkmasin lutfen buyutmeyin gozunuzde. Sadece derin bi nefes alip kendinizi kasmayin. Kasarsaniz aciyo serbest biraktiginiz zaman inanin hic acimiyo.
Sutu duymustumda aclma icn blmiyodum :) tsk ederm cnm su masaj oturma kalkma ve yagi denice.Bende alicam da 37. Haftadan sonra kullanmaya baslayacam. Corek otu yagi içme suyuna 5 yada 6 damla damlatıp iciyomussun hem inanılmaz sut yapıyormuş. Hemde açılma yapıyormuş.
Cnm bnm gecms olsn artk zamanin yaklasmis normal dogum sanirim hayirlisi olsn :)Bizim de bu sabah muayenemiz vardı vee çook şükür dönmüş bebişimiz
38+2'deyiz bugun ve şimdiye kadar tersti, umarım fikir değistirmez yine
Normalde 10 gün onceki muayenede catı kontrolu yapacaktı ama ters diye yapmamıstı. O yuzden bugun yaptı ki hic aklıma gelmemisti yapacagı nasılsa donmuyo bebis diye. Gunun surprizi oldu bana.. Kasmadan gitmis olsam da yaparken kastım biraz, sen cocugu nası doguracaksın diye dalga gecti benle :) Hic acımadı degil ama çook abartacak bisey de değil. Kücük bi cıglık sonrası islem tamamdı, o da ben kastıgım icin muhtemelen.
Kilosu, suyu herseyi normal, bugun yarın dogurmazsın dedi bana :) Seviyorum doktorumu, umarım dogum sonrası da hislerim bu sekilde devam eder
Bu arada NST'ye de gerek duymadı şimdiye kadar, rahatlıgı bana da moral oluyo. Herhangi bi durumda haber ver diyo, oldu da bitti. Muayene sonrası biseyler yiyip KV ile perdecilere gittik. Catı muayenesi icin soyluyorum ustune kac dükkan gezmiş oldum. Hemen hemen stor ve tul olayına karar verdim gibi ama sizlerin perdeleri de merak ediyorum.
Yok mu hazır olan hic, fikir olurdu?Yaptırması da 1 hafta sürüyomuş bu arada, artık zamanıdır karar vermenin
Bnmki naylon posette geldi umreden :)Canım ben de aldım Meryem ana elini. Kullanımını güzelce anlatır mısın? Bi yasin okunması lazımmış galiba. Şu an 1kiloluk salça kavanozunun içinde duruyor kırılmasın diye. Doğum başlayınca o kavanoza su doldurmayı düşünüyorum. Hem hastaneye giderken de kavanozun kapağını kapatır çantama atarım diye düşündüm. Bir de galiba yasin okunması lazımmış onu da bir ablamı arayıp okumasını söylerim diye düşündüm. Kavanozun büyüklüğü küçüklüğü fark ediyor mu? Benim bildiğimden farklı yapılması gereken bir şey var mı?
Sutu duymustumda aclma icn blmiyodum :) tsk ederm cnm su masaj oturma kalkma ve yagi denice.
Çörekotu yesek yapı çok fenaBende açılmayı bilmiyordum dun bir arkadaş dedi burdan açılmayı en hızlı şekilde kolaylaştırıyor diye.
Cnm bnm gecms olsn artk zamanin yaklasmis normal dogum sanirim hayirlisi olsn :)
Prde icin bnm tulum gulluydu kizim olcagi icin degstrmedim gunesligimde ayni sadece duck kumastan fon diktrdim yan korumaliklaryla ayni olsun diye
Eki Görüntüle 1836825 Eki Görüntüle 1836824
Bak bnkiler byle
Evet cnm. genelde nst de sancı çıkınca çatı kontrolü yapıyormuş doktorlar. bnm doktorum da böyle söyledi. Geçen salı nst de ufak bir sancı çıktı. bakmayacatım sancı çıkmasaydı 38. haftaya kadar dedi. ama sancı çıkınca baktı kontrol etti.Kızlar bugün doktora gittim nst için bi sıkıntı çıkmadı..çatı muayenesinden hiç bahsetmedi doktor bende sormayı unuttum sonra asistanına sordum çatı muayenesi yapmıyo dedi doktordan için eğer ağrı fls olursa nst de çıkarsa bakicakmis böyle bişey başına gelen var mı iyimi kötü mü bilemedim:/
Çoookk güzel olmuş çokkk güzel günlerde kullanın çok beğendimCnm bnm gecms olsn artk zamanin yaklasmis normal dogum sanirim hayirlisi olsn :)
Prde icin bnm tulum gulluydu kizim olcagi icin degstrmedim gunesligimde ayni sadece duck kumastan fon diktrdim yan korumaliklaryla ayni olsun diye
Eki Görüntüle 1836825 Eki Görüntüle 1836824
Bak bnkiler byle
Kesinlikle haklısın. Herkesin görüşü farklı 11 mayısta arkadaşım erken doğum yaptı. Plasenta previa sı varmış. Doktor bu durum nedir hiç bilgilendirmemiş. Kızcağız normal doğum istiyordu. Halbuki bu rahatsızlıkta sezaryen zorunlu imiş. 32 hafta dolmuştu kanama ile hastaneye gitti. Epidural sezeryan oldu. Çok rahatmış boşa korkmuşum dedi. Hatta epidural kateterden verilen ağrı kesiciler ile ameliyat sonrası sancısı da pek olmamış.Herkes farklı bi şey söylüyor kendin için en doğrusunu Da yaşayarak öğreniyorsun
Arkadaşlar aramızda tecrübeli olanlar vardır dün benden bişey geldi katı bişeydi rengi sarıydı özür dileyerek söylüyorum yumurta akı gibi. Içinde bi damar şeklinde kahverengilik vardı sizde de oluyor mu nedir bu((
Kokluyorum da canimin acısından bebise adapte olamiorum ki tek yaptigim dua etmek bi an önce bu sancili dönemin gecmesi ..evet cnm spinal
Kızlar nst deyim ben de. 35+5 3 kilo olmuşuz çok şükür Allahıma. Koca kafa upuzun bir oğlunuz olacak dedi doktorumben 1.75, baba 1.90 , normal aslında. Nst ye de girdim hiç sancım yok, rahatlıkla 39u bulur diyor, inşallah o haftayı da sağlıkla görürüz. Normal doğum için tekrar şansımı denedim yine olmadı, bu doktorum devletteki doktorum, belki ikna ederim diyorum her seferinde ama tartışmıyor bile, sezeryan diyor kararlı şekilde. zeyzey3428 Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin, A Alwayshappygirl o aile hekimi uçmuş canım, genel anestezi sistemik dolaşıma serum yoluyla yani kan ile ulaşıyor, epidural ve spinal ise sistemik dolaşıma katılmaz bebekle hiç ilgisi yoktur.
Biz keceden yapıyoruz. Beyaz bulut içine elyaf doldurduk.üzerine isim,aşağıdan sarkan nota isaretleri olacak. Tam bitmap o yüzden şimdi foto atamiyorum.
Hadi canım gözün aydın her şey yolunda. Bugün 2600 doğan bir bebek ilk ilgili konuştuk hemşire ile. Maşallah hem doğumu çok kolay olmuş hem de çok sağlıklıymış. Seninki onu da geçecek.Mrb kızlar, bügün bizde kontroldeydik , 35₺4 haftalığım 2440 ölçtü doktorumuz1 hafta hala geriden gelmeye devam ediyor onun dışında herşey yolunda ilk defa bu kadar net yüzünü gördük , Gözlerini açtı kapadı , zamanını bekliyor dedi , bende dikişler vardı , dikişlerimi almayacak doktor , 39₺0 da sezeryan günü verelim dedi o zamana kadar dururmuyuz bilmiyorum , şimdilik bi sıkıntı yok dedi ama bizim bir saatimiz bir saatimizi tutmuyor , artık evin içinde yarım saat gezinmeye müsade çıktı yada bahçede 10-15 dk oturmaya :)) en çok bunlara sevindim :))) 2 hafta sonra kontrolümüz var o zaman ilk anestezi uzmanına uğrayacağız , 37₺5 te bi sonraki randevumuz ....
Kizlarr bende geldim kontrolden cok sukur minik oglum iyiymis bi haftada hic kilo almamis ama ben acikcasi istemiyorum zaten 1 hafta 10 gun onde gidiyodu simdi haftasini bulmus.
Cati muayenesinide oldum su cok korkulan sey :) daha once alttan muayene olduysaniz hic bi farki yok biraz derine gidiyor sadece ama lafi bile edilcek bi muayene degil. Ki ben alttan muayenede bagirirdim onceleri. Canim cok tatlidir. Kimse korkmasin lutfen buyutmeyin gozunuzde. Sadece derin bi nefes alip kendinizi kasmayin. Kasarsaniz aciyo serbest biraktiginiz zaman inanin hic acimiyo.
Merhaba arkadaşlar, ben de sizler gibi, yolu kadınlarklübünden geçmiş, nerdeyse herşeyi buradaki arkadaşlardan öğrenmiş ve paylaşmış, şu an 13 aylık olan bir kız annesiyim :) Herkese Allah öncelikle sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip etsin ve bebekleriniz sağlıkla büyüsün diyorum :)
Bildiğiniz gibi bebeklerimiz doğumdan 15 gün sonra d vitamini kullanmaya başlıyor. Sağlık ocağının verdiği devit BHA (koruyucu) yani kanserojen madde içeriyor. BHA sız damla malesef bizim ülkemizde yok, Amerika'da satılıyor. Kendi kızım için binbir zorlukla bulduğum ddrop d vitaminini yeni anneler ve bebekleri için getiriyorum..İlgilenirseniz bana mesaj atabilirsiniz, detayları paylaşabilirim..bebeklerimiz sağlıkla büyüsün..bunun dışında 1 senelik anneden istediğiniz herhangi bir geri bildirim varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım, sevgiler
Çok sağol Can'ım bende de plasenta previa var 37ye sorunsuz gelmeme şaşkın doktorlar. Arkadaşının böyle ciddi bir rahatsızlığı tespit etmememesi uyarmaması çok garip bence dava bile açabilir. Ben 25.haftadan beri yatıyorum erken doğum olmasın diyeKesinlikle haklısın. Herkesin görüşü farklı 11 mayısta arkadaşım erken doğum yaptı. Plasenta previa sı varmış. Doktor bu durum nedir hiç bilgilendirmemiş. Kızcağız normal doğum istiyordu. Halbuki bu rahatsızlıkta sezaryen zorunlu imiş. 32 hafta dolmuştu kanama ile hastaneye gitti. Epidural sezeryan oldu. Çok rahatmış boşa korkmuşum dedi. Hatta epidural kateterden verilen ağrı kesiciler ile ameliyat sonrası sancısı da pek olmamış.
Demem o ki canım içinş ferah tut. Sezaryen olmak zor bir operasyon değil. İç huzuru ile git doğuma canım. Allah bir avazda kurtarsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?