2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Çatı için senin erken olabilir. Ben haftaya dogurcam galiba. Bugün git ebe yapsın dedi. Ben haftaya yapsà dedim .. eh peki dedi . 39 olcak yarin

Normali istiyorum aslında ama korkularımı yenmekte zorlanıyorum. Vajinismus durumunu söyledim dr a aslında oda kararsız normal den yana ama bana çok güvenmiyor sanırım rahatlatmaya çalışıyor iyi düşün diyor

Fatma Ana Otu Doğumda Nasıl Uygulanır?

Doğuma gidecek olan kadın, sancıları başladığı anda ilk olarak Fatma ana otunu bir kavanoz suyun içine koysun ve üzerine Felak, Nas, Elemneşrah, Fatiha ve Ayetel kürsi, surelerini okusun. Bunu kendisi yaparsa iyi olur fakat yapması mümkün değil ise, başka biri de yapabilir. Mesela bir yakını doğuma gittiğini duyunca hemen onun niyetine Fatma ana otunu suya koyarak duaları okuyabilir. Ardından doğuma gidecek olan kişi bir yudum suyundan içer. Fatma ana otu suyun içinde açılmaya başlar. Bitki açıldıkça kadının rahmi de açılır ve kolay bir doğumu olur. Doğum gerçekleştirdikten sonra bitki sudan çıkarılır ve bitki kurudukça kapanarak eski halini alır. Böylece doğum yapan kadının da rahimi çok hızlı bir şekilde eski halini alır.

Tabi bütün bunlar Allah u tealanın izni ile olan şeylerdir. Fatma ana otu defalarca aynı maksat için kullanılabilir. Siz faydasını gördüğünüze inanıyorsanız, başkalarının da faydalanması için verebilirsiniz.

Evet bende normal doğurdum demek istiyorum dediğin gibi Can'ım ya hiç düşünmeyeyim artık sancım olduğunda ya da doğum başladığında giderim hastaneye baktım ki yok yapamicam alın beni sezeryan a derim
Birde diyorum ki planlı sezeryan yapıcam diyelim ya benim normal doğumum çok kolay bir doğum olursa o Zaman boşuna sezeryan olmuş olmaz mıyım karışığım bilmiyorum

Merhaba kizlar. Biz de oglusumla bugun itibariyle izne ayrıldık. Artik evde kavuşmayı beklicez. Bugün görüş günümüzdu. Oglusum biraz tospik mi olucak bilmiyorum ama 3500 kilo olmus simdiden. Bana biraz fazla geldi ama doktorumuz iyi dedi. 10 gun sonra cati muayenemiz var ve dogum seklimizi konusucaz. Birazcik heyecan yok degil..

Aynen ben de olcaktım normalde hiç aancı çıkmadı şükür o yüzden haftaya dedi

Sağol Can'ım inşallah başarabilirim
Bende normal doğumdan sonra çok rahatlıyorsun herşeyin doğalını yaşıyorsun diyorlar ya onu yaşamak istiyorum özeniyorum doğum hikayelerini okudukça

N Nooneknows nasılsın bebeğinin durumu Nasıl ?
Sagol canim iyiyim ben. Bebis hala hastanede tedavi suresinin tamamen bitmesini bekliyoruz. Haftaya evine gelecek insallah. Doktorumuz guzel konusuyor her sey yolundaymis. Her gun hastaneye gidiyoruz emzirmek icin, tek sorun benim sutum az geldigi icin emmek istemiyor, biberonda sorunyok onu cok seviyor:) sut arttirmanin yollarini ariyorum ben de surekli biseyler yiyip icme pesindeyim :) sen nasilsin? Gun sayiyorsun sen de artik

Evet normal doğumda bizim durumumuz daha çok önemli. Stres yapmadan kendimizi akışına bırakmamız lazım sanırım. Şu an için benim de normal olacak diye görünüyor gün yaklaştıkça bende de tedirginlik başlamadı değil :) yani hiç tecrübe olmadığı için nedir Nasıl bir şey nasıl olacak bunlar aklıma geliyor hep. Eşim telkin etmeye çalışıyor sen bu özelliğinle yaratıldın kötü çok zor bir şey olsa onca kadın bir çocuk yapardı sadece diyor. Annem de beni düşün kızım diyor :) Dördünüzü de evde doğurdum. Hele abin boynunda kordonu 5 kiloya yakındı onu doğurduysam ohoooo Hiçbir şey olmaz sakin ol diyor :) bunları düşünmek sakinleştiriyor tabi. Ama o an orada ne olur bilmiyorum gerçekten :) güzel şeyler düşünmeye çalış. Son ihtimal sezeryan olursun. Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına al da yöntemi çok önemli değil :) sadece bizim vücudumuzun daha çabuk toparlanması açısından önemli.

Demek kombine de oluyor. Benim hiç bilgim yoktu bu konuda. En güzeli anestezi uzmanı ile konuşmak.
Aramızda tahmini doğum olarak sadece 6 gün varmış. Benim 28 Haziran. Tabi sezaryen olacağı için 20 si diye düşünüyorum bakalım doktor ne diyecek. Diğer sezaryenimin üzerinden 6,5 yıl geçmesine rağmen normal doğum istediğime doktorum olumlu bakmadı malesef

Konuya tesadüfen misafir oldum ve yazını gördüm .. Bende vajinismustum yazdığın her şeyi hatta çok daha fazlasını yaşadım ve bunu aylarca çektim .. Hamile kaldıktan sonra da normal doğumla kucağıma aldım oğlumu .. Sormak istediğin bir şey olursa ya da konuşmak istersen ben buradayım

Aynen ben en iyisi normal doğum egzersizlerine başlayayım yürüyüş çömelme zeytinyağı yapayım Allah yardımcım olur baktım ki yok yapamam sezeryan olurum hem içimde keşkeler kalmış olmaz

teşekkür ederim şimdiden :)
Nasıl oldu doğumun Can'ım
Kitlenme oldu mu muayene sırasında

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim şimdiden :)
Nasıl oldu doğumun Can'ım
Kitlenme oldu mu muayene sırasında
Can'ım biliyosun ister istemez kendimizi kasıyoruz o an zaten iyi ki normal doğum olmuş ondan sonra artık hiç bir sorun kalmıyor bu vajinismus denen illette doğumla beraber hopppp tamamen gidiyor.. Ben çok korkuyordum hatta sırf bunun için son 4 hafta kendimi eve kapatıp ağladım ah şimdiki aklım olsa ..son hafta çatı muayenesine gelince müsaade etmedim Ondada zırıl zırıl ağladım ve en sonunda beni hastanenin pSikoloğuna yönlendirdiler..vajinismusun normal doğuma asla ama asla engel olmadığını tane tane anlattı ..doğum başladığı Zaman rahim de genişleme oluyor sen kendini kassan bile alttan muayene olurken hiç bir şekilde bir şey hissetmiyorsun ..san Nasıl anlatayım bilmiyorum ama şöyle diyim kulağını tut bunu hissediyorsun ama gram acı hissetmiyorsun bilmem anlatabildim mi ..vücut kendini doğuma hazırladığı sana pek bir şey kalmıyor ..tek yapman gereken bebeiğini beklemek ve o gelmeye başladığı an ıkınmak olacak ..inan bana alttan muayene benim için tam bir kabustu ve sana gönül rahatlığıyla diyorum ki normal doğum imkanın varsa asla sırf bu yüZden bu Hakkı bebişinin elinden alma .. Ha bu arada alttan muayene etmeye müsade etmeyen ben 10 cm açılma olana kadar her saat başı alttan muayene oldum düşün artık :)

Canım... Hamama gidebilirsin git sağma makinenle ve tabi temiz güEl bir yerde.. Hamam kese nın ardından hemen sütünü sağ.
ve rezene çayı yeşil soğan bulgur doymak bebeğinin şapkaısbı koklamak...

Doktorum bana diyor ki merak etme sen çok kolay doğum yaparsın gaza mı getiriyor bilmem :)
Bende sancım olduğundan beri evden çıkmıyorum bi tek hastane annemler arası gidip geliyorum sanki evde oturunca çocuk gelmekten vazgeçecek :)
Sen egzersiz yaptın mı peki Can'ım kolay doğum egzersizi yaptıysan anlatır mısın
Birde epidural falan olmadı dimi senin tamamen normal mi

Epidural aldım ama 1 saat sonra falan benden habersiz kapatıldı çünkü ben içimde ne var ne yok çıkardım bir de bu geldi başıma :) şimdi gülerek hatırlıyorum ..ama bnce kesinlikle epidural al büyük bir rahatlık bak ben ikinciye hamileyim ve bundada epidural isticem .. Kendini daha bir rahat daha bir güvende hissediyorsun ..benim yaptıgım en büyük egzersiz yürüyüş oldu bol bol yürüyüş ..sabaha karşı nişanım yani hafif kanamam olunca da yarım saatte bir sıcak bir duş aldım suyu sürekli kasıklarıma ve belime tuttum..duştan çıkıncada önüme bir sandalye koydum ona tutunup eğilip kalkmaya başladım akşamı açılmam başladı ve hızlandı böylece hastanenin yolunu tuttuk ..doğuma kadar sadece yürüyüş başka hiç bir şey yapma ..doğum başladığı günde dediğim şeyleri yapınca kolay bir doğum oluyor

Canım merhaba.benim kızkardeş te alın beni sezeryana diye bağrindı ama almadılar bilgin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…