- 22 Haziran 2014
- 117
- 168
- 33
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #40.601
Benim doktorum da haftaya yapacak çatı muayenesini ve o zaman yürüyüş , merdiven ve birkaç şey anlatacak heralde onları yaparsın dedi. Magnezyum içiyorum hafta bıraktıracakmış Allah izin verirse :) belki erken gelir bebişlerimiz bilinmezBugün 37 bitiyor inşallah. Yürüyüş ve merdiveni bol yapayım haftaya çatı muayenem var ona faydası olur belki :) hurmayı 3 tane yiyorum.çaya da haftaya başlarım hurmayı da artırırım.
Plates topum yok zaten. Günlük duşa da haftaya başlarım.
Bir de şu perine masajını yapabilsem :/
evet oluyor bazen minik minik inip kalkıyor gözümle görüyorum ama karnımda pek birşey hissetmiyorumKızlar bunu daha önce sormuştum ama belki o günden bu güne bir şey değişmiştir. Karnınızda çok hafif nefes alma hareketi gibi bir hareket gördüğünüz oldu mu? Hıçkırık gibi kuvvetli değil. Tam bebeğin sırtının olduğu yerde.
Yok ben gitmiyorum Can'ım orada değilimEvet canım cumaya kadar gelmezse suni vericek sanırım sende berna hanımamı gidiyosun
Selam kızlar ayın 2sinde minik meleğimi spinal sezeryanla kucağıma aldım. 2650 gr doğdu fıstığım sağlıklı şükür. Tek sıkıntımız süt. İlk 2 gün gelmedi 3. Gün yani dün geldi ilk kez ama kızım ilk günden beri iyi emmiyor 3-4 defa çekiyor duruyor sonra tekrar 3-4 defa çekiyor yani 10 dk emzirdiysem 3 dksı emiyor geri kalanı boş geçiyor. İlk günden beri mama verdim mecbur ama öncesinde hep emzirip sonra mamasını veriyorum dün süt gelince o da ememeyince göğüslerim ağrıdı şişti iyice. Bugün lansinoh elektrikli süt sağma makinası aldım birazdan onu kullanmaya başlıycam inş artar sütüm. Allahım doğum yapmamışlara hayırlı doğumlar doğum yapmışlara da neşeyle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş
Ben koyucam canımHastane çantasına süt pompasını da koydunuz mu?
Canım hayırlı olsun , Allah analı babalı büyütsün inşallAh :) Allah kolaylık versin 3 çocuk zor cidden, Allah sabır versin ...Merhaba arkadaşlar.
Bebeğine kavusanlari tebrik ediyorum. Bekleyenlere de kolay kavuşmalarıni diliyorum. Hepinizi ve bebeklerinizi öpüyorum.
Perşembe günü muayene olmuştum ve cuma sabah yatışım yapıldı. 9saat suni sancı tık demedi. Ne sancı ne açılma be kanala inme. Zaten riskli gebelikti. Acil sezeryana alındım. Tüplerimi de bağlattık. 16da doğdu bebeğim. 2normal doğumdan sonra sezeryan çok ağır ve acılı geldi. En kötüsü kalkamamak. Kalkınca yatamamak. Ama bebegimin canı sağolsun. Ona kavuştuk ya bu acılar geçer inşallah.
Sezeryandan 40dk falan sonra uyandım eltim bebeğimi emzirtti hemen. Serumlar takıldı hep. 8saat sonra ağızdan sıvı almaya başladım. 12saat sonra yataktan kalktım, sonda çıkarıldı. Idrarimi yaptım. 16saat sonra gazımı çıkardım katı gıdaya başladım. 24saat sonra taburcu oldum. 36saat sonra evde büyük tuvaletimi yaptım. Ağrı kesici etkisini yitirince felaket oluyor. Gunde3 parol diyor ama ben 4e çıkarmayı düşünüyorum. Biraz toparlanmam lazım. 3çocuğum var. Ve oglum bezli biberonlu. O da daha ana çocuğu.. Görümcem eltilerim ablam gelip gidiyor. İşleri yapıyorlar. Oğlumla eşim ilgileniyor. Kızım da ayak işlerini yapıyor. Umarım toparlanirim da sütüm artar. Mama vermemek için sürekli emziriyorum. Tuvalete yemeğe zor vakit ayiriyorum. Kızım kakasini 8saat falan sonra yaptı. 20saat sonra ilk çişini yaptı. Bendeki gaz da etkiledi biraz. Rezene kimyon cayi içiyorum. Komposto meyve suyu iciyorum. Kahve narkozun etkisini atiyormus sabah içtim
Valla ben de 52 ile hamile kaldım en son 68 i gördüm geCen hafta muhtemelen 70 olmuştur o.ben o kadar yemiyorum bebek kilo alsın die sütü çok içmeye başladım ondan sonra hızla kilo aldım bebekten daha çok bana yaradı sanırım :)Arkadaşlar merhaba
Ben bugün 38. Haftaya girdim.Son günlerde kendimi çooook şişko ve hantal hissediyorum.58 kiloyla hamile kaldım 28. Haftaya kadar normal kilo alımım bir anda hızlandı ve ben 80 kiloyu görmüş bulunuyorumDikkat etmeme rağmen çok kilo aldım.Anne olmak çok güzel paha biçilemez ama tekrar eski kiloma dönebilecek miyim diye üzülüyorum.
Var mı benim gibi hisseden içinizde
Canim hastanende pompa vardir mutlaka bnce alma yanina yuk etme.Bitkisel bir şeyler yok muymuş ki doğumu sancıyı tetikleyen. Her şey yolundayken normal oluverse keşke :)
Cnaim hyrli olsn bebegin zor bi ameliyat olms ama ck skur kavusmussunKızım 2900gr 49cm doğdu. Doğum tarihi 03.06.2016. Yükselen burcu sanırım başak.
Ayniyim snnle cnm bacaklarm ck sisti 79 u grdm bnde 58 le kaldm.Arkadaşlar merhaba
Ben bugün 38. Haftaya girdim.Son günlerde kendimi çooook şişko ve hantal hissediyorum.58 kiloyla hamile kaldım 28. Haftaya kadar normal kilo alımım bir anda hızlandı ve ben 80 kiloyu görmüş bulunuyorumDikkat etmeme rağmen çok kilo aldım.Anne olmak çok güzel paha biçilemez ama tekrar eski kiloma dönebilecek miyim diye üzülüyorum.
Kızlaarr
Ela bugün 4 günlük oldu. Telefonları bile bugün açmaya başladımben. Öncesinde buraya yazabilen arkadaşları çok tebrik ediyorum. :)
Bu süre zarfında doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. Gözlerimiz aydın. Allah yavrularımıza sağlıklı mutlu ve huzurlu ömürler nasip etsin.
Geleyim doğum hikayeme.
En son mesajım salı gecesi hadi yürüyüşe mesajımdı. İşte o yürüyüş esnasında ben bi ıslaklık hissettim. Eşme dedim k ya suyum geld ya çşimi öyle bir kaçırdım ki hiç bir şey hissetmedim. Az ilerde cafenn wcsne kadar yürüdüm. Baktım çamaşırım açık kırmızı olmuş. Çok sevindim. Gttm eşime doğum başlamış dedim bi telaşlandı. Dedm sakin ol acelelk birşey yok hadi yürüyüşe devam. Yürüdük arabamıza bndk. Evmze geldik arabadan inmemle yerler ıslanmaya başladı. Dru arayıp suyum geldi deyince geç o zaman hastaneye dedi. Evde minik bi duş alıp bişiler atıştırıp hastaneye gittim. 2cm açıklık varmış. Ağrıda çok değildi. Az yürüdük falan sonra dinlendim 1 saat uyumuşum. Saat 7de hemşire geldi sancılarınız vurmuyor suniye başlıyoruz dedi. Acı ondan sonra başladı. 10 10bucuğa kadar sancı çektim. Dr epidural yapmak istemedi doğum yavaşlamasın diye. 7cmde ben yapalım diyince epidural takıldı. Takalır takılmaz rahatladım. Acılar hafifledi. Epidural canmış kızlar aklınızda bulunsun. Saat 1 gibi tam açıklık dediler ıkınma çalışmaları başladı. 2 3 denemeden sonra doğımhaneye aldılar beni. Herhalse 3 5 ıkınmada doğdu miniğim. 3800gr 51cm sağlıklı bir ela bebek :) 3.5 tane dikişim var
Çok güzel bir doğumdu. İnşallah darısı başlarınıza olsun.
Son notum; epidural candır
Ayy ben de az önce ilk masaj deneyimimi gerçekleştirdim. İlk olduğu için sanırım biraz canım acıdı. En son da zeytinyağlı pamuk koydum. Bakalım faydası ilerleyen günlerde belli olur.Kizlar bi haftadir perine masaji yapmaya calisiyorum. Oyle cok anlatildigi gibi yapamasamda zeytin yagi suruyorum gunde 2 3 kez. Iyi geldigini hissettim. Sizede tavsiye ederim insallah dogumda da faydasini görürüm de dikislerim az olur
İnşallah canım. Ben beceremedim :)Kizlar bi haftadir perine masaji yapmaya calisiyorum. Oyle cok anlatildigi gibi yapamasamda zeytin yagi suruyorum gunde 2 3 kez. Iyi geldigini hissettim. Sizede tavsiye ederim insallah dogumda da faydasini görürüm de dikislerim az olur
Bende aynı şekilde sanki her yerim ayrı şişti , kollarım güreşçi kolu gibi , karnım zaten burnumda kalçalarım sınırları aşmış durumda , patlamaya hazır bomba gibi hissediyorum , 65 hamile kaldım 82 yi gördümArkadaşlar merhaba
Ben de aynı durumdayım. Eski kıyafetlerime sığmam imkansız gibi. Hadi kilo versem, feci derecede çatlağım var. Yüzümde lekeler oldu. Ama yapacak bir şey yok. Belki 1 senede eski halimiz gibi olmasak da yaklaşırız diye düşünüyorum. Eğer hamilelikte sağlıklı yediysen onu sürdür canım. Benim hamilelikten önce açlık kan şekerim 105'ti. Şimdi 80'e düşürdüm. Sadece iyi beslenme ile. Bu alışkanlıkları sürdürürsek çok iyi olur.Allah'a şükürler olsun annelik duygusu gibi kutsal bir duyguyu tadacağız.Ancak ben kendimi çok çirkin hissediyorum artık.Bugün duştan sonra iç çamaşırlarıma baktım ben bunlara Nasıl sığıyordum diye duygulandım!Şimdi bildiğiniz anne çamaşırları giyiyorum.Eşime söyledim takılma dedi bende sen biliyor musun ben iki aydır göbeğimin altı ne şekilde unuttum diyince haklısın demek zorunda kaldı.Doğumdan sonra hiç doğum yapmamış gibi olanları görünce şok oluyorum.Biz bu koca popoyu Nasıl küçültürüz acaba
Geçmiş olsun canım merak etme yanına iyileşip gelecek inşallah ya sen içini bi kötü tutma her şey iyi olacak sütünde etkilenmesin her bebekte az da olsa yaşanabiliyor ayrıca doğumdan kaynaklı mıBebegim yoğun bakımda kızlar Dualarınızi bekliyoruz oksijen yetersizliği ve enfeksiyon dan dolayı alıp götürdüler bomboş kaldım.
Kızlar lütfen sağlık sorunu yoksa normal doğum yapın kardes tavsiyesi
Canım seni bekliyorum sabahtan beri! Allah acilen şifa versin ve bebeğini sağlıkla kucağına al. Bebeğimi aldım diyene kadar dua edeceğim sana. İçini ferah tut. Normal doğumda mı oksijensiz kaldı canım ne oldu? Uygunsan ve canın yazmak isterse yaz. Önemli olan sizin iyi olmanız.Bebegim yoğun bakımda kızlar Dualarınızi bekliyoruz oksijen yetersizliği ve enfeksiyon dan dolayı alıp götürdüler bomboş kaldım.
Kızlar lütfen sağlık sorunu yoksa normal doğum yapın kardes tavsiyesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?