- 28 Eylül 2010
- 681
- 453
- 123
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #6.261
bence ikili tarama yapilmasi gerekeb bir test bu sadece down syndrom testi degil. beta hcg bakilip kilo ve boya göre cocugunuz genel gelisimine bakiliyor.. ayrintili olarak her organ ultrasonda inceleniyor. .. allah hepimizin bebislerine saglik versin.
Canım meraba 8gnelwrle ilgili bir sorum olcak da benim tahlil sonucum daha bugün çıktı. 6 tahlil den ucu normal diğerleri söyle mthrf heterozigot 1298AC mthrf mutasyon analizi 677CT pao serpin mutasyon analizi de heterozigot 4G/5G ben anlayamadım. Şimdi ne dmek bunlar doktor Clexan verdi günde bir tane vircakmisim bugün ılkini yaptık. Progestan ve aspirin de kullanıyorum. Çok korkuyorum bebegine bi şey olmaz dimi rabbim bize bagislasin inşaallah
yo benim doktorum ikili taramda ayrintili ultrasonda yapiyo 11-14 hafta arasi demekki doktordan doktora farkediyiikili testte organlar ıncelenmıyor cnm.. bu test sdaece down sendromu teshısı ıcın yapılıyor.. senın dedıgın 5li yanı ayrıntılı ultrasonda bakılıyor 17-18. haftalarda yapılıyor..
Çok sağol cnm inşaallah da bi sıkıntı çıkmaz çok bekledik çünkü rabbim tamamına erdirsin hepimizinkini. Benim merak ettiğim diğer şey de şu bu tahliller bebek de bir sıkıntı olabileceğini gösteririm mi yani kromozom b ozuklugu falan gibicnm kanın pıhtılaşmaya yatkın cıkmış.. dr'unun verdıgı ılacları kullanırsan bır sıkıntı cıkmayacaktır.. bendede 1298AC mthrf mutasyonlu bende clexane vuruyorum...
Oyy Allah yardım etsin, bugünlerde dinlenmek çok önemli.. Doktorum bu haftalarda hastalarına annelerinde, kayınvalidelerinde, bir yakınlarında kalmayı öneriyormuş hatta..Günaydın. bnde öyle sabah ilk kez bu kadar kötü oldum metrobüslei şe gelirken birden kendimi durakta yere atmış buldum ve istifra ediyordum. Neyseki güvenlik sağolsun hemen ilgilendi işe geldim ama duramıyorum. Birazdan çıkıp doktora gidicem.
geçen hafta valla önerisiz kayınvalidemdeydim raporluydum hafta sonu annemdeydim bugun gene rapor alıcam sanırım gene kayınvalideme gitcem. Evde duramıyorum ki ztn mutfağa giremiyorum. Buzdolabını açamıyorum. anca başka biri yemek yapcakki onu yiyim.Oyy Allah yardım etsin, bugünlerde dinlenmek çok önemli.. Doktorum bu haftalarda hastalarına annelerinde, kayınvalidelerinde, bir yakınlarında kalmayı öneriyormuş hatta..
Çok sağol cnm inşaallah da bi sıkıntı çıkmaz çok bekledik çünkü rabbim tamamına erdirsin hepimizinkini. Benim merak ettiğim diğer şey de şu bu tahliller bebek de bir sıkıntı olabileceğini gösteririm mi yani kromozom b ozuklugu falan gibi
ıkılı taramada ultrasonla bakacak evet ama ense kalınlıgı ve bebegın olculerıne bakacak... organ kontrollerı sonra cnm...yo benim doktorum ikili taramda ayrintili ultrasonda yapiyo 11-14 hafta arasi demekki doktordan doktora farkediyi
İkili tarama testinde kan aliniyo ve detayli ultrason yapiliyo uzuvlari kontrol ediliyo el kol parmak bacak ense kalinligi gibi kan sonucna gorede ihtimal belirleniyo teshis bile degil yani benmde amacim detayli ultrasonda gormek sdceikili testte organlar ıncelenmıyor cnm.. bu test sdaece down sendromu teshısı ıcın yapılıyor.. senın dedıgın 5li yanı ayrıntılı ultrasonda bakılıyor 17-18. haftalarda yapılıyor..
ben sadece kendi doktorumun dedigini söyledim hepsine bakariz dedi. uclu tarama icinde 17-20 haftalarda olur demisti. demekki farkli heryerdeıkılı taramada ultrasonla bakacak evet ama ense kalınlıgı ve bebegın olculerıne bakacak... organ kontrollerı sonra cnm...
Anladım cnm çok sağol. Peki sen de aspirin kullanıyor musun ben günde bir tane aspirin ve sabah akşam progestan kullaniyorumhayır cnm bebekle alakası yok...
Anladım cnm çok sağol. Peki sen de aspirin kullanıyor musun ben günde bir tane aspirin ve sabah akşam progestan kullaniyorum
Bendede tek gen corasprin claxane4 sonuna kdar dedi bakalm hayirlisi cok uzun bi yolcorasprin ve clexane kullanıyordum ama DR'umu degıstırdım, sadece bır genınde mutasyon var corasprın kullanmana gerek yok dedı. bende bıraktım suan sadece 0.4 clexane vuruyorum
Ya şimdiden karnı şişen var mı acaba ??
Bendede tek gen corasprin claxane4 sonuna kdar dedi bakalm hayirlisi cok uzun bi yol evet uzun bir yol inşaallah sonu guzwl biter hepimiz için. Peki kızlar gobekten mi vuruyorsunuz koldan mi hangisi daha iyi
sen kaç haftaliksincorasprin ve clexane kullanıyordum ama DR'umu degıstırdım, sadece bır genınde mutasyon var corasprın kullanmana gerek yok dedı. bende bıraktım suan sadece 0.4 clexane vuruyorum
Bende oleyim 4aylik gbiBen ben ben.. Zaten göbeğim vardı.. Adet şişkinliği sanırken hamile olduğumu öğrendim. O şişkinlik de geçmedi.. 4 aylık gibi göbek oldu
8+5 im ama bebek 5 gun ılerde gıdıyor... clexane'ın etkısı dedı dr'um..Canım
sen kaç haftaliksin
Bendede tek gen corasprin claxane4 sonuna kdar dedi bakalm hayirlisi cok uzun bi yol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?