2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Sancılarda ve doğurmakta çok zorlanınca epidural verin bana demiş önce.açıklık 4cmyi geçtikten sonra veremeyiz denmiş ve canım.bu sefer de sezaryen diye tutturmuş damatla ikisi birden.o da olmaz artık demişler.en sonunda vakumla cekmisler bebeği..
Tüh zor bir doğum olmuş. Canı çok yandığı ve korktuğu için mi devam etmek istemedi? Başka ağrı kesiciler var. Kalçadan iğne ile yapılan. Hem korkuyu gideriyor hem de kasları gevşettiğini için doğum çabuk oluyor. Tabi bebeği etkileme riski var ama gerektiğinde kullanılabiliyor. Bana vermişlerdi. Aklınızda bulunsun sakinleştirici ve ağrı kesici bir iğne de talep edebilirsiniz. narkotik sınıfında olduğu için herhalde kullanımı bazı şartlara bağlıdır. Onu doktor ve hastane bilir. Ama bence sormaktan zarar gelmez. Bebeği Nasıl? Vakum etkiliyor mu bebeği?

Tüh zor bir doğum olmuş. Canı çok yandığı ve korktuğu için mi devam etmek istemedi? Başka ağrı kesiciler var. Kalçadan iğne ile yapılan. Hem korkuyu gideriyor hem de kasları gevşettiğini için doğum çabuk oluyor. Tabi bebeği etkileme riski var ama gerektiğinde kullanılabiliyor. Bana vermişlerdi. Aklınızda bulunsun sakinleştirici ve ağrı kesici bir iğne de talep edebilirsiniz. narkotik sınıfında olduğu için herhalde kullanımı bazı şartlara bağlıdır. Onu doktor ve hastane bilir. Ama bence sormaktan zarar gelmez. Bebeği Nasıl? Vakum etkiliyor mu bebeği?
Yeğenim 6 aylık oldu bile:KK46::KK200:vakumun risklerinden biri kulakta işitme problemine yol açabileceği...annem de beni inanılmaz zor doğurmuş.o yüzden korkuyorum..

Oncelikle hayırlı olsun bebeğin. Facebook da emziren anneler grubunda Sana tecrübeli adminler yardimci olabilir.benim de takip ettiğim kadarıyla ilik duşta göğüslerine masaj yap. Süt sağma makinesiyle sagman gerekiyor. Süt kanallarının açılması için. Veya elinle sagmaya calis.Bebeğin emiyor mu seni?
Kaliteli Beslen.
Yemë içmeden ziyade bol bol su tüket ve dinlen. Strese girme hersey yoluna girecek,olumlu düşün.
Sagolasin tesekkur ederim. Bebegim kuvozde benim, gunde iki kere emzirmeye gidiyorum ama reddediyor memeyi biberondan emmek kolayina geliyor. Sut sagma pompasiyla sagip goturmeye calisiyorum ama yeteri kadar olmuyor tabii, mecbur mamayla da besleniyor simdilik. Belki eve gelip

Kızlar ya ben uyandığımdan beri 1 saat bebeğin hareket ettiğini hiç hissetmedim : ((( çok panik oldum
Günaydın canım 19 Mayıs tatilinin olduğu gün bende 3 saat bekledim , hatta 2 adet portakal sıktım içtim , ceviz Fındık badem yedim yinede hissedememiştim acile gittim ,nst Çekildi ultrasona bakıldı , bebiş gayet iyiydi , yinede yatırmak istedi doktor , bizde 3-4 saat bekleyelim hareket etmezse gelelim dedik ... Çok güçlü bir kahvaltı Yaptım , hareket etmeye başladı , dün doktoruma söyledim , o da bazen içeride hareket ediyordur ama siz hissetmiyor olabilirsiniz dedi , güçlü bir kahvaltı yap , bal pekmez Allah ne verdiyse :)) 1 -2 saat bekle hareket etmezse git canım doktora ...

• Beğen
Reactions: 9ay
Genel anestezi den uyanmak zor mu olur acaba. Bak o aklıma hiç gelmemişti. Spinalde kateter olmuyor mu? Gerçi kateter ile ilgili hiç sorun yaşamadım. Herkes bir şey söylüyor canım. Arkadaşım spinal çok baş ağrısı yaptı dedi ama kiminde de olmuyormuş. Ya da en güzel anestezi doktorunun fikrine göre karar vermek. Sonuçta onlar bu konunun uzmanı. Fakat benim doğum yapacağım hastanede spinal var mı bilmiyorum. Çünkü bana genel mi epidural mi diye sordular.
bnm iki arkadaşımda genel anestez ile doğum yaptı. uyutulmakla uyandırmak arasında 10 dakika geçmiş. yani hemen uyutulup 5 dakika içinde bebek alınmış v dikim işlemi bitince hemen uyandırmışlar. ikiside epudural veya spinali önermedi nedense. kesinlikle tamamen uyutulma taraftarılar. epudural veya spinal yapılan ameliyatların hepsinde baş ağrısı, bacaklarda günler süren uyuşukluk (öyle hafif bir uyuşukluktan bahsetmiyorlar.) epudural normal doğum yapan kuzenim de resmen inme gibi bişey bu uyuşukluk tam 2 hafta sürdü demişti. Çok karışık bir durum. kimisi öneriyo kimisi önermiyor. ne yapacağız bilmiyorum.

Benim arkadaş ocak ayında doğum yaptı sezaryen. 1 hafta önce gittiğimizde hala dikişlerinin sızladığını söylüyordu. Kişiye ve doktora göre belki değişiyordur bilemem ama bence normal doğum şansın varken ve doktor tavsiye etmişken sezaryen düşünme. Adı üstünde normal doğum :) Bende çok korkuyorum bugün randevum vardı bi bayanın normal doğumuna denk geldim ve duydukça gerildim ama aylarca çekmektense çok daha kısa sürede atlatmak daha mantıklı geliyor. Bence kendine güven yapabilirsin :KK66:
Annem beni doğuralı 25 yıl oluyor. hala o büyük soğuklarda ameliyat yeri üşüyor. 1 hafta değil ömür boyu çekersin dedi annem. en ufak bir darbede oranın hassasiyetini anlıyosun acı oluyo der hep. son ana kdr bnde normal istiyorum. Allah korusun bebek döner kalp ritminde bir sekme çıkar, bnm bir rahatsızlığım olur en kötü ihtimal zaten sezaryen olacak. Ama son ana kdr düşünmüyorum istemiyorum.

Slm kızlar nasılsınız? Dün muğladaki doktora kontrolümü oldum 37+1de minik prensesim 2920 gr 51 cm olmuş suyu vs herşeyi iyi dedi 3 gün önden gidiyor nst de iyi çıktı. 2 haziran prş 38+4te sezeryan olucam anesteziye o gün karar verilecek. Şafak 9 şükürler olsun :KK66: 1 hafta sonra nst çekilecek tekrardan kontrol amaçlı. Hareketleri azalırsa (günde 15den fazla olmalı dedi) nst çektir başvur dedi. Böbreğim için de ürolojiye kontrol oldum şişlikte ilerleme olmamış şükür doğuma kadar problem yaratmaz korkulacak bi durum yok dedi doktor. Çook az kaldı meleğimi kucağıma almama, çook mutlu ve heyecanlıyım :KK66:

bnm iki arkadaşımda genel anestez ile doğum yaptı. uyutulmakla uyandırmak arasında 10 dakika geçmiş. yani hemen uyutulup 5 dakika içinde bebek alınmış v dikim işlemi bitince hemen uyandırmışlar. ikiside epudural veya spinali önermedi nedense. kesinlikle tamamen uyutulma taraftarılar. epudural veya spinal yapılan ameliyatların hepsinde baş ağrısı, bacaklarda günler süren uyuşukluk (öyle hafif bir uyuşukluktan bahsetmiyorlar.) epudural normal doğum yapan kuzenim de resmen inme gibi bişey bu uyuşukluk tam 2 hafta sürdü demişti. Çok karışık bir durum. kimisi öneriyo kimisi önermiyor. ne yapacağız bilmiyorum.

Annem beni doğuralı 25 yıl oluyor. hala o büyük soğuklarda ameliyat yeri üşüyor. 1 hafta değil ömür boyu çekersin dedi annem. en ufak bir darbede oranın hassasiyetini anlıyosun acı oluyo der hep. son ana kdr bnde normal istiyorum. Allah korusun bebek döner kalp ritminde bir sekme çıkar, bnm bir rahatsızlığım olur en kötü ihtimal zaten sezaryen olacak. Ama son ana kdr düşünmüyorum istemiyorum.
ilk doğumum epiduraldi büyük sorun yaşamadım. hatta operasyon sonrası sorun yaşamadım desem yalan olmaz tatlım. bacakta uyuşukluk biraz oldu ama rahatsız edici değildi. sanki uzun süre üzerine yatmışım da uyuşmuş gibi bir durumdu. peki neden genel anestezi olmak istiyorsun diye sorarsan. bir de onu denemek istiyorum diyebilirim. tek korkum uyutulmadan sonda takılması. o bana doğumdan daha zor geliyor. ilk sezaryenimde de sonda takılmış ama ben farkında değildim. uyuşukkken takılmış ve sonra çıkarılmış.

Slm kızlar nasılsınız? Dün muğladaki doktora kontrolümü oldum 37+1de minik prensesim 2920 gr 51 cm olmuş suyu vs herşeyi iyi dedi 3 gün önden gidiyor nst de iyi çıktı. 2 haziran prş 38+4te sezeryan olucam anesteziye o gün karar verilecek. Şafak 9 şükürler olsun :KK66: 1 hafta sonra nst çekilecek tekrardan kontrol amaçlı. Hareketleri azalırsa (günde 15den fazla olmalı dedi) nst çektir başvur dedi. Böbreğim için de ürolojiye kontrol oldum şişlikte ilerleme olmamış şükür doğuma kadar problem yaratmaz korkulacak bi durum yok dedi doktor. Çook az kaldı meleğimi kucağıma almama, çook mutlu ve heyecanlıyım :KK66:
yanlışım yoksa sağlıkçıydın değil mi? peki canım sağlıkçı olarak sen genel mi, yoksa epidural ya da spinal mi tavsiye edersin?

Çok şükür kıpırdadı. Oh. Kıpır kıpır değil ama ben buradayım dedi. Son günlerin heycan mıdır nedir çok korkuyorum
kız bebekler daha nariin hareket ediyor galiba benim oğlan öyle tekmeler atıyor ki şöyle bir saat uyusa da dinlensem diyorum. doğumdan sonra da böyle hareketli olursa vay halime :KK31:

• Beğen
Reactions: 9ay
Ayy ne güzel işte anlamadan doğurmuş olacaksın. Benim komşum anlatmışyı geçen hafta eltisi üçüncüyü doğurmak için şifa hastanesine gitmiş. Daha doktoru gelemeden. Oturduğu sandalyede doğumu başlamış. Komşum n diyorki hastaneye girdikten 10 dakika sonra doğurdu. Kadın da keşke devlet hastanesine gitseydim. Doktoru bile göremeden doğurdum ama 1400 tl ödedik demiş.:KK70:
Hic sorma dun esime onu diyorum normal dogum ucuz olmali doktor bsy ypmiyoki :)

Evet yürüyenlere ben de hayranım. Ben yürüdüm mü hemen şişiyor göbeğim :/ hiç rahat olmuyor.
Masallah onlara bn tuvalete gtmeye acizim hatta bugun pazar var alt sokakta havada nefis dokfor artk yuru dedi ama bn tembellestim gtsemmi gtmesemmi blmiuorim

Merhaba kızlar, sabah yazdığım gibi bel fıtıklarımdan dolayı doktora gittim bu sabah. Beyin ve sinir cerrahı iki fıtığımla ilgili hiç bir sorun olmadığını ancak sonuncusunun benim için riskli olabileceğini söyledi. Riskten kasıt ise fıtık derecesinin ilerlemesi. Yalnız durum şu ki, aynı risk her hapşırmamda, öksürmemde ya da kontrolsüz herhangi bir hareketimde de var. Yani doğum sırasında ıkınmak bana ekstra bir risk getirmeyecek, diye yorumladım ben bu durumu. Hamilelikte şu ana kadar 16 kilo aldım, buna rağmen hala çalışıyorum, her hareketimi yapabiliyorum ve eminim ki bel ve sırt ağrılarım fıtığı olmayan herhangi bir hamile kadın kadardır :) Cumartesi de doktorumla tekrar görüşeceğim ancak ben normal doğumla devam etmek istiyorum. Eşim biraz şüpheyle yaklaşıyor bu duruma ama ben gerçekten zorunlu olmadıkça operasyon geçirmek istemiyorum.

Günlerimiz aynı nasip olursa Can'ım Allah sağ salim kavuştursun hepimizi

Back
X