2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kizlar dogum yapar yapmaz sutumuzun gelmesi icin yiyip icilcek bisey varmi simddien yapabilcegimiz? Hep aklima bu var :anne: goguslerim cok buyumedi. Zaten kucuklerdi. O yuzden nedense sutum hic gelmicek gibi geliyo bana endiseleniyorum cok :silah:

Ne yenir içilir bilmiyorum ama anne ile bebegin cıplak ten teması hormonları depreştiriyormuş süt gelmesine faydalıymış

Bizden bi ay önde olan Mayıs annelerini hiç okuyor musunuz?

Epidural anestezi alıp çok fena baş ağrısı çekenler var

Sezaryen olacaklar epidural mi spinal mi? Ne düşünüyorsunuz?

Normal giderken aniden sezaryene de alinabilirsiniz hepimiz bu konuyu bi düşünmeliyiz bence

Kizlaaar bugun muayeneye gittim. Bebegim iyiymis 2900 olmus. Dun aksam fena agrim vardi ama boyle sanci gibi dalga dalga gelmiyordu sabah muayenem var diye gitmemiştim acile. Bugun muayene sonrasi nst de duzenli sancim cikti. Sonra bi muayene ettiki doktor 2.5 cm açılmam olmuş. Eve gonderdi. Agri sanci su kanama vs olursa acil gel dedi. Yoksa cuma tekrar kontrol var. 36+5 im bu arada. Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin. Ne zaman dogum yaparim acaba cok heyecanlandim yaa
Bendebsenle beraberimm ama sezeryan olucam 2 hazirana verdiler suyum fln gelmezze

Kil
Kızlar doktordan geldim benim kizin boyu kısa kalmis moralim bozuldu 36+1 im bugün. Ama boyu 34 hafta 2 günlük ile uyumlu çıktı fl : 6.66 cm 7 ile carparsak 46 cm ediyo sanırım. Sut yumurta yoğurt ne varsa yiyorum ama yaramıyor mu napiyor anlamadım ki. Kilosu da 2 627 çıktı kilosu da az geldi. Çok kafama taktim sanırım.
Kilosu gayt iyi canim

Bizden bi ay önde olan Mayıs annelerini hiç okuyor musunuz?

Epidural anestezi alıp çok fena baş ağrısı çekenler var

Sezaryen olacaklar epidural mi spinal mi? Ne düşünüyorsunuz?

Normal giderken aniden sezaryene de alinabilirsiniz hepimiz bu konuyu bi düşünmeliyiz bence
Bı aslında ilacın yani anestezinin yan etkisi değil, uygulayıcının hatasını sonucu oluşan birşey. O yüzden iyi bir anestezist tarafından yapılırken, hastanın da tamamen hareketsiz durması gerekiyor. İğnenin uygulama sırasında hiç oynamaması lazım.

Ben hep goruyorum 2 ve 3 yasinda cocuklarin kola ictigini elinde cipsle gezdigini fln sasiriyorum biz de mi boyle olacagiz fln diye :KK43:

Bir de baska insanlar cocuga seker cikolata almayi iyi bir sey zannediyor ne biliyim bi eve misafirlige giderken evde cocuk var seker alalim diyor insanlar genelde

Bazen dusunuyorum saglikli beslenme olayini nasil basaracagiz diye :KK43:

Haklisin canım benim yeğenim 3 yaşından beri cips çikolata patates kızartması makarna Çorba başka bir şey yemiyor simdi 5yasin da hala öyle. Sağolsun annesi öyle alıştırdı hazır kakaolu sütler içiyor hep meyve suyu hazır patates kızartması hazır. Biz öyle olmayalım çocuk şimdi çok zayıf hep hazır beslenmekten vucuduna vitamin gırdigi yok. İnşallah iyi anne oluruz da doğal beslenme sağlarız çocuklarımıza.

Kizlaaar bugun muayeneye gittim. Bebegim iyiymis 2900 olmus. Dun aksam fena agrim vardi ama boyle sanci gibi dalga dalga gelmiyordu sabah muayenem var diye gitmemiştim acile. Bugun muayene sonrasi nst de duzenli sancim cikti. Sonra bi muayene ettiki doktor 2.5 cm açılmam olmuş. Eve gonderdi. Agri sanci su kanama vs olursa acil gel dedi. Yoksa cuma tekrar kontrol var. 36+5 im bu arada. Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin. Ne zaman dogum yaparim acaba cok heyecanlandim yaa
Ayy canımm bugün yarın doğum yaprsın bence
Sağlıkla kavuşun birbirinize inşallah

Erken yasta yuzmeye baslatirsin bnm annem 1.60 babam 1.75 ablam 1.55 ben 1.70 im 10 yasindan 18 yasina kdr basketbol voleybol yuzmeye gittim hep yani yetisme donemimi spora adadim ve cok muzlu sut ictim

Bende çocuğu spora yonelticem sanırım boyle olmaz. Kafama aşırı derecede taktim. İnşallah sorun olmaz doğunca.

Dışarıya çıkmak zor evde kalmak daha zor habire çıkıyorum bi şeyler oldu duramıyorum ama akıntım oldu yine:/

Bı aslında ilacın yani anestezinin yan etkisi değil, uygulayıcının hatasını sonucu oluşan birşey. O yüzden iyi bir anestezist tarafından yapılırken, hastanın da tamamen hareketsiz durması gerekiyor. İğnenin uygulama sırasında hiç oynamaması lazım.
Oyle mi canim
Ben ayni hastanede kurtaj oldum genel anestezi ile ve hicbir sekilde sknti cekmedim ne bulanti ne bas agrisi hemen kendime geldim
Acaba buna guvenip rahat olabilir miyim?
Ama.yine de spinal mi olsa epidural mi karar veremiyorum

Haklisin canım benim yeğenim 3 yaşından beri cips çikolata patates kızartması makarna Çorba başka bir şey yemiyor simdi 5yasin da hala öyle. Sağolsun annesi öyle alıştırdı hazır kakaolu sütler içiyor hep meyve suyu hazır patates kızartması hazır. Biz öyle olmayalım çocuk şimdi çok zayıf hep hazır beslenmekten vucuduna vitamin gırdigi yok. İnşallah iyi anne oluruz da doğal beslenme sağlarız çocuklarımıza.

Sonucta bu bize bagli degil mi? Ben ne verirsem onu yiyecek cocuk

Hazir kek yedirmeyim kendim kek yapayim diyorum, yogurt zaten mayalariz, annem cok guzel meyve suyu yapar limonata yapar anneannesi de meyvesuyu yapsim hazir almayalim fln
Ugras vermek lazim

Oyle mi canim
Ben ayni hastanede kurtaj oldum genel anestezi ile ve hicbir sekilde sknti cekmedim ne bulanti ne bas agrisi hemen kendime geldim

Hazir kek yedirmeyim kendim kek yapayim diyorum, yogurt zaten mayalariz, annem cok guzel meyve suyu yapar limonata yapar anneannesi de meyvesuyu yapsim hazir almayalim fln
Ugras vermek lazim

Aynen canım bize bağlı tam anlamıyla. Biz ne verirsek onu yiyecek. Doğal şeyler verelim doğal beslensin. Çocuğa zaten çikolata vs bisi vermessek almazsak tadını bilmez doğal olarak da istemez. Her şeyin doğalı makbul. İnşallah doğunca her şeyi normal olarak yaparız.

Kızlar bende doğurmak istiyorum artik kollarımda olsun istiyorum ama bebegin boyu vs. Küçük çıkınca 1 -2 hafta gec çıkınca sanki doguramicakmisim gibi geliyor. Sanki hep icimde kalacakmış gibi psikolojim bozuldu iyice :(

Arkadaşlar simdi kontrolden ciktim da doktor suyumun azaldığını müdahale etmemiz gerektiğini söyledi. Alttan muayene edip 3 cm aciklik var dedi ama bende sanci.namina hiçbir sey yok. Eğer sanci olursa bugün yoksa da yarin doğum yaptıracakmis. Ilk kizim da 37. haftada suni sanciyla doğum yapmıştım sanırım bu da öyle olacak. Emin olamadığım icin baska doktora daha muayene olacam simdi

Hadi hayırlısı diyelim hakkında. Sağlıcakla kavuş

Ablan iyi yapmis biz de basaririz umarim ya adimiz yasakci pimpirikli olçum anneye cikacak ama sonucta cocuklarimizin iyiligi icin

Biz eve almazsak ve markette de o bolumlere gitmezsek evde basaririz disarda da es dost akraba rica edilecek artik seker cikolata getirmeyin vermeyin lutfen diye

Bu arada benim bebiş ne baş aşağı gelişli ne makat gelişli dönüşü başaramamış yan yatıyor bildiginiz :)

Buna transvers duruşu deniyormuş :)

Bi tarafımda kafası bi tarafımda poposu sopa yutmuş gibi duruyor karnım bazen :KK70:

Transvers duruş başlı başına sezeryan endikasyonu, bunu biliyordun değil mi? Bazen normal doğum istediğini söylüyorsun ya.
Bu arada ben de çocuğumu abur cuburdan uzak tutmak istiyorum, nasıl becereceğim bilmiyorum.

Son dakkaya biraksan bile kadini bul bence.. is adamindan farklari yok ben bulana kadar canim cikti hepsi doluymus.. yuh dedim yani

Evet ya, temizlikçiden randevu almak devlet hastanesinden mr randevusu Almaktan daha zor. Bana yıllardır gelen bi abla var temizliğe, ona son dk söylemeyi düşünüyorum. Artık ayarlar bir şeyler

Oyle mi canim

Ugras vermek lazim

Hastanede seni yönlendirirler canım. Ben spinal tercih ettim, o anda epidural +spinal kombine de isteyebilirim. Artık dünyada genel anestezi diye bişey kalmamış zaten. Gebelik boyunca National da Saniyede dört bebek diye bir program izledim, normal doğumlar epidural ile, sezeryanlar spinal ile yapıldı hep. Normal doğum avrupada amerikada doğumhanede değil odanda yapılıyor. Hemşire ebe doktor yanında, sakin sakin. Herşey o kadar yavaş ki, kimsede ne yırtık ne dikiş. En az 20-30 yıl lazım bize.

Back
X