bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
[
plesentanın asagı dogru uzaması ne demek. serviksi etkılemıyor ? doktorun agzından boyle bısı cıktı ama anlamadım ben

Canım şöyle söylim benim de doktor plesanta aşağı da demişti yani rahimi kapatıyor . Eğer öyle bişeyse 3 çeşidi var rahim ağzını tam kapatan. Tam kapatmayan yakın olan gibi adları var bunların. Senin ki de belki sadece rahime yakın olandır. Tabi doktorun dediği böyle bişeyse

pekı bu durumda noluyo ne yanı bu dusuk ıhtımalı falan mı oluyo

pekı bu durumda noluyo ne yanı bu dusuk ıhtımalı falan mı oluyo

Düşükten daha çok kanama ihtimali yüksek oluyor. Türlerine göre etkenleri var ama genel olarak tedavisi dinlenmek. Rahim ağzını kapatması durumunda normal doğum olmuyor. Bir de ilerleyen haftalarda yukarı çıkabiliyor.

Kızlar ya internet paketimin bitmesi ne kotu oldu, takip edemiyorum eve gelnce anck bakabiliyorum. Hepinize iyi geceler
canim gb mi yukselttim sende oyle yap.

Kasılma nasıl oluyor canım tarif edebilirmisin? Sanırım bendede var ama kasılma o şekil mi oluyor bilmiyorum..
Biraz ayakta kaldigimi 5 dk dan bile az yol yurudugumde bir kac adim atinca hemen baslardi karnim tas gibi olurdu sertlesir bu beni cok rahatsiz ederdi.hafif kasiklarimda agri olurdu surekli bu daha sonra sanci seklinde oldu artik dogum sancilari olarak.cok zor kasilma yasamak butun hayatini etkiliyor ama dedim ya her isimi de yapardim sonrasinda omrumden omur gitmis gibi olurdu.

Can

canım peki bu kasılmaları ultrasonla bakınca doktor görüyorum dedi mi hiç ..benim bişeyim yokken o ultrasonla bakıp rahim kasılıyor dedide
Isin kotu tarafida bu zaten bende kac tane dr ye gittiysem hayir yok biseyin diyip gonderiyordu.en son sancim coktu korfez hastanesinde bi dr ye gittim hersey yolunda hafta olarak kucuksun nst lik biseyin yok dedi gonderdi sonra devlete gittim ordaki dr de bisey goremedi kasilmalarimi anlatinca bana hak verdi nst ye soktu sancilarim 60 lara kadar cikiyordu hemen nurettin beye gittim hastanede yatrdi sonra ilac kullandim evde yattim doguma kadar.

Sezeryan olcak arkadaslar bence sanciniz gelince gidin sezeryana.en azindan bebegin cikmak istedigi vakitte cikmis oluyor.sutunde sanci basladigi icin dogumdan sonra hemen geliyor.
Her iki dogumumda oyle oldu.ilkinde suyumda gelmisti.ikincisinde 3-4dk da bir gelen sanciyla sezeryana alinmistim.
Hakkinizda hayirlisi canlar.

plesentanın asagı dogru uzaması ne demek. serviksi etkılemıyor ? doktorun agzından boyle bısı cıktı ama anlamadım ben

Canım plasentan aşağı doğru uzamış ama doğum kanalını, yani rahim kanalını kapatmıyormuş. Plasenta marjinal dedikleri. Zamanla plasentan yukarı çıkar, çünkü daha çok erken, hiç endişelenme. Ama mümkün olduğunca yat, dinlen, ağır kaldırma, çok uzun yürüme ve ayakta kalma ki, daha çabuk yukarı çıksın.

Arkadaslar iki gündür sol karın boşlugunda ani batma oluyordu ciddi anlamda acıtıyordu
dün aksam daha sık olmaya baslayınca endişelendim doktoruma gittim.
idrar tahlili aldı. çok az enfeksiyon ama fazlası ile bakteri çıktı. o da akıntı karıstıgı içindir dedi doktor.
5 tane vajinal fitil ile bir defalık ta toz içeçek verdi ama içtikten sonra en az 2 saat wc gitmiceksin dedi.

acele ile ultrasona baktı ama çok hastası vardı o yüzden bize pek açıklama yapmadı iyi bebek dedi sadece. agrı bebek ile alakalı değil miş. öyle karısık baktı ki ultrasona ben orada hiç bebeğimi göremedim açıkcası. hiç bebege benzer bişi gözükmedi.

bişiler yaptı hep yuvarlak çizdi ölçüler aldı. sonra elime kagıt verdi biometrik ölçüler yazıyor

meger bebeği ölçmüş. karın cevresi bas cevresi kulaklardan bas ölçümü gibi şeyler. ingilizce oldugu için çıktı internetten bakarak anladık bizde ne anlama geldiğini..

yalnız o kagıtta bas ölçüsüne göre haftası. kemik ölçüsüne göre haftası. işte gövde ölçüsüne göre haftası hep değişik çıktı

sonra ortalama alınmış ona göre hafta söylenmiş.

16+5 çıktı sata göre 16+2 olmalıydı. biraz öne geçmiş sanırım.

birde kilosu iyi mi emin olmadım 16 haftalık bebek aşşa yukarı kaç gr olur acaba arkadaşlar. bilen var mı aramızda

Ayyy kuzu benim ki kesin sezeryan ada da oyle dogdu cunku ama nasil olur bilmem belki aniden alir

Canim
Ikra meyra Can'ım peki ultrasona bakınca rahimdeki kasılma gördü mü ? Birde şu magnezyum ilacının ismini yazarmısın yine iş başa düştü
Canim doktora anlattim kasilmayi bebekler sanki yumru seklinde oluyor sertlesiyor dedim doktor bakti bebeklerin yeri iyi yerde asagiya inmemis dedi canim

Eklentiler

• 20160604_101855.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 30

Canım kesinlikle sana katılıyorum. Çok doğru, çok isabetli bir tavsiye herkes için. Teşekkürler herkes adına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…