- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #30.401
En iyisi bu soruyu doktora sormak lazim canimDoktorumun telefon numarası yok cnm vermedi henüz numarasınıDetaylı ultrason yaptırmak istediğim hastane ve doktora sorabilirim evet. Bugün yolda eşimin arkadaşı ile karşılaştık onun eşi de hamile benden 1 hafta önde... onlar detaylı yaptırmak için hastaneye gitmişler doktor demiş ki eğer bi sıkıntı çıkarsa detaylı ultroson da aldırmayı düşünüyor musun diye onlar da hayır demiş. o zaman yaptırmak gereksiz demiş doktor. Bazen anne karnında müdehale edilebilcek durumlar oluyor aslında değil mi neden öyle demiş olabilir doktor?
amin inşallah cnm. eşim de diyor eğer anne karnında müdehale edilecek durumları tespit etmiyorsa yaptırmayalım demeye başladı. pazartesi gününe sıra almıştım benim de kafam karıştıEn iyisi bu soruyu doktora sormak lazim canimama ucreti pahaliysa ve Allah korusun zaten bir sorun oldugunda aldirmayi dusunmuyorlarsa dogduktan sonra da kalp gibi organsal sorunlarda bir cok operasyon yapilabiliyor care bulunabiliyor bebeklere.. oyuzden masraf olmasin diye demis olabilir doktoru bilemedim hic Allah gostermesin saglikli bebislerimiz olsun hep
Kizlar üçlü test sonucunuz nasil cikti? Benim 1/273 ve sınır 1/270, bir de beta hcg nin yuksekligi dikkat cekmektedir yaziyo, endiselendim acikcasi, dr normal dedi ama sınıra yakın olması beni korkuttu, inşallah bi pronlem yoktur..
Balık yemediğim için hiç balık kültürüm yok çeşitlerinden anlamıyorum da somon hamsi bunlarda civa yüksek değildir sanırım ,büyük balıklar için civa yüksek diye okumuştum arastırmak lazımHaklisin cnm da iste yiyorumda haftada bir kere 12. Haftamdan beri zorlaya zorlayasomon yedim bir acik deniz diye civasi olmaz sanirim... yani sorun orda civa kursun gibi agir metaller hangi baliklarda var. Arastirdiginda sacma sapan birbirini tutmayan veriler buluyorsun. Balikcilar bile bilgisiz bu konuda soruyorum kimi hamside olmaz diyo digeri hamsi olurmu hic levrek uskumru iyidir diyor boyle balik almak da dert oldu oyuzden
Sonucu değiştirecek mi diye ikili üçlü testler de soruyorlar . Ayrıntılının aldırmakla bir ilgisi yok ki onun sonuçlarına göre doğumda yada sonrasında yönlendirme yapabiliyorlar . benim doktorum örnegin kalbinde problem var kalp doktoruda gelsin doğuma diye tavsiyede bulunabilirim gibi örnek vererek açıklamıştı ama yaptırıp yaptırmama kararını bana bıraktı zaten ben aylık kontrolde de birçok noktaya bakıyorum sıkıntı olmaz dedi benim aylık kontrollerimde uzun sürüyor.Doktorumun telefon numarası yok cnm vermedi henüz numarasınıDetaylı ultrason yaptırmak istediğim hastane ve doktora sorabilirim evet. Bugün yolda eşimin arkadaşı ile karşılaştık onun eşi de hamile benden 1 hafta önde... onlar detaylı yaptırmak için hastaneye gitmişler doktor demiş ki eğer bi sıkıntı çıkarsa detaylı ultroson da aldırmayı düşünüyor musun diye onlar da hayır demiş. o zaman yaptırmak gereksiz demiş doktor. Bazen anne karnında müdehale edilebilcek durumlar oluyor aslında değil mi neden öyle demiş olabilir doktor?
Sorma ya nasıl ihmal ettim hiç balık yemeyen biriyim birde. Decavit ve marincap doğuma kadar devam dedi cnmBaşlasana fistigim ama anlamadigim bunun yaninda decavit de icecekmiyim
Kızlaaarr bebek arabası araştırdınız mı hiç? Ne düşünüyorsunuz? Biz bir haftadır başladık araştırmaya, çok kafa karıştırıcılı :) ben 1 sene sonra baston almak zorunda kalmak istemiyorum 4 yaşına kadar kullanaın istiyorum ona göre araştırıyoruz adaptörle anakucagı takılabilen modelleri baktıkca karısıyo kafa :)
bende marincap kullaniyorumSorma ya nasıl ihmal ettim hiç balık yemeyen biriyim birde. Decavit ve marincap doğuma kadar devam dedi cnm
Bu testinde şöyle bi olumsuz tarafı var maalesef ki. İlk soru bi sorun varsa sonlandiricakmisin bu evt ise bu test yasal olarak bi işlem yapmak için kabul edilmiyor henüz. Mecburen amniyosentez haftasına kadar bekletiliyorsun. Sonra bunun sonucunu bekliyorsun. Ve sonuç normal doğum ile sonlandırma oluyor. Cok karışık bu test olaylarıSelam, ekonomik durumun nedir bilmeden yaziyorum tabii, ama Harmony test deneyebilirsin ki bu ikili , uclu testler hep istatistik verilermis nihayetinde. Sonuc icine sinmiyorsa , doktor da kem kum yapiyorsa , arastirip kendin de bir laboratuara yaptirabilirsin.
10-32 haftalar arasi yapilabiliyor bu test , Trizomi 21,18,13 ariyor annenin kaninda, bebegimizin kani 10. haftadan itibaren dolasmaya basliyormus kanimizda . Turkiye'deki fiyati 1800 civari idi Mayis ayinda.
Yani 35 ve ya uzerinde isen benim gibi , hic dusunme yaptir derim, durmadan dusunecegine. Hele sonuclara gore amniyosentez yaptiralim gel derse doktorun, o riski alacagina , bi tup kan ver, bir hafta bekle , al sonucunu temiz temiz , icin rahat olsun.
Cok bilmis gibi yazdim ama , belki de evham yapacak hic bir sey yoktur ortada , ama anneler boyle endise duyunca cok uzuluyorum. Fikir yani...
Youtube ta, Harmony Test Turkiye diye aratinca , ucuncu video
Kendin izleyebilirsin.
Nilkoşko bende de oluyo aynı ağrı özellikle yorulunca...
Bu arada seni burda böyle yazarken görmek cok cok çok güzelhoşgeldin sen ve minikin .. .
Bende 20 haftada 2,2cm rahim boyuyla 32 haftadada 1 cm rahimboyu ve 3 cm acilma ile 39 haftada sanci verilerek normal dogumyaptim kizlardan biri 3100 digeri3000 dogdu
Tum bunlar inanilmaz dimi???!!!
Umut olsun diye yaziyorum allah izinvermedikce dogmazlar korkmayin
Benim 16 haftamdan itibaren karinkasilmalarim vardi
Allah butun ikiz annelerinin yardimcisi olsun
@Ada ve denizNilke bir grupta okudum bizlerede motive olur diye yazisini paylasmak istedim rabbim bizlerede tamamini nasip etsin insallah... ecmain
Bu testinde şöyle bi olumsuz tarafı var maalesef ki. İlk soru bi sorun varsa sonlandiricakmisin bu evt ise bu test yasal olarak bi işlem yapmak için kabul edilmiyor henüz. Mecburen amniyosentez haftasına kadar bekletiliyorsun. Sonra bunun sonucunu bekliyorsun. Ve sonuç normal doğum ile sonlandırma oluyor. Cok karışık bu test olayları
Ben doğduktan sonra almayı düşünüyorum zaten kış bebesi olacak arabayla giderim heryere ,bebek arabası kullanacagım yakında gidecegim kimsem de yok gidecegim yerler hep arabayla gidilecek mesafe hem kış ayları. Kendisine denetip bakarım artık diye düşündüm listemde yok fikrim değişmezse :)Kızlaaarr bebek arabası araştırdınız mı hiç? Ne düşünüyorsunuz? Biz bir haftadır başladık araştırmaya, çok kafa karıştırıcılı :) ben 1 sene sonra baston almak zorunda kalmak istemiyorum 4 yaşına kadar kullanaın istiyorum ona göre araştırıyoruz adaptörle anakucagı takılabilen modelleri baktıkca karısıyo kafa :)
Yani hem böyle başarılı sonuç veren bi test olmasi ama sonucunu yasal işlemler için kabul etmemeleri enteresan bi çelişki.İşte halbuki uzun süre beklemeden yapılsa, 10. Hafta gibi erken bir sürede... Benim ilk doktorum da, gelll biz ikili test yapacağız, boşver maliyetli falan dedi. Ama ben dinlemedim tabii ki...
O zaman, ah öyle mi böyle mi, diye de dusunmemek mi gerekiyor genetiğin nimetlerinden faydalanmak imkansız hale geliyorsa?
Boyle beklemek anne için çok yipratici. O yüzden tavsiye etmiştim. Zira 10. Haftasindaki arkadaşıma da bahsettim bu testten. Doktoru gerek yok demiş, yaptirmasini engellemiş. Herkesin kendi kararı neticede, ben doktorun, arkadaşıma yaptırma, diyeceğini bile söylemiştim zira.
Ona bakacak olursanız, en son sezeryan da yasaklanmıştı devlet hastanelerinde sanki kanununen, ama kime sorsam sezeryan ile doğuruyor( Özelde) . Yani her şeyin bir kılıfı var sanki.
Yaaa hem güzel, hem çok zor bir süreç , Allah hepsini sağlıkla dunyaya getirmeyi nasip etsin inşallah. Hepimizin arzusu bu.
Siran varsa masrafli bir is olmayacaksa senin icin baktirmakla birsey kaybetmezsin cnm cok kucuk ihtimal ama olduda sorun var onden teshis edilir dogdugunda da tespit etmekle ugrasilmaz ya da gozden kacmaz erken mudehale olur bir sorun yoksa da ki insallah hep guzel haberler aliriz icin rahat eder cnmamin inşallah cnm. eşim de diyor eğer anne karnında müdehale edilecek durumları tespit etmiyorsa yaptırmayalım demeye başladı. pazartesi gününe sıra almıştım benim de kafam karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?