bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Persefon Hamilelikte boğmaca aşısı yapılması bebeklerin yaşamlarının ilk birkaç haftasında boğmacadan korunmalarına yardımcı olur. Aşının sağladığı bağışıklık plasentadan bebeğe geçer. Bebeklere doğumdan sonra ilk boğmaca aşısı 2 aylıkken yapılır. Boğmaca olan bebeklerin %30-40′ında mikrop anneden geçmektedir.

Can arkadaslarim. Misafirlikteydik lavobaya gittim bi de ne gorim kilodumda ne acik ne koyu kirmizi kan bir yuvarlak kadar. Rengim falan atti yuzumu yikadim esimi cagirdim gidelim dedim. Gittik acile. Kadin bizde nst yok alttan bakalim dedi. Ben cok uzuldum hic bakabilirmiyiz falan demedi ciktim o hastaneden burada ki ozel hastaneye gittim. Ordada once alttan baktilar. Evet cok acidigi dogruymus. Acilmayla ilgli bisi demedi sadeece rahim agzinda kanama yok dedi ebe. Sonra nst bagladi kasilmalarim cikti. Dogum gibi degil ama yuksek dedi sancin cok dedi. Oyle kivrancak bi sancim yoktu. Sonra serum takti. Serumu son ayara acti biterken tekrar nst ondada kasilma cikti. Ben cikicam hastaneden kanamam yok dedim. Ciktik. Suan iyiyim midem haric iyiyim. Dualariniz icin Allah razi olsun. Cok korktum ama nst de kalp sesini duyunca rahatladim. Insallah sorunsuz 38 39lari gorelim.

Insallah canimm bizde cok korktuk dikkat et kendine dinlen bi sure yorma kendini

Yok ben fazladan tetanoz aşısını kastetmiştim canım.. Herkese Şubat denmiş 3.doz bana Ekim dendi de ona şaşırdım
Bazı anne adayları, 3. ye gerek yok demiş ya da tarihlerin farklılığı konusunda kafası karışanlara şöyle bir aciklama yapmak isterim nacizane.

Aşılar genellikle 3 toz vuruluyor. 1. ve 2. Aşı bir ay arayla, 3. Aşı da 6 ay sonra vuruluyor. ( O yuzden herkesin tarihi farkli, ilk vurulmuş tarihinden dolayı) Bu tamamlayıcı aşı oluyor. Böylelikle 10 yıl boyunca tetonaza karşı bağışıklık kazanmış oluyorsunuz. BEn tesadüf ki gebelikten önce başlamıştım asıya, son dozumu vuruldum o yuzden, hemşire 10 yıl kafan rahat, dedi :)
Bence ihmal etmeyin son dozlarınızı.

Kuzu yeni gördüm. Yüregim agzımda okudum. Cok sükür ucuz atlatmıssın. Cok sevindim hanım kızının da seninde iyi olmanıza. Cok yoruyosun kendini cok sıkıosun üzüyosun. Lütfen bol dinlen ve takma kafana bişeyleri inşallah hepberaber birbirimizin dualarıyla görücez 39 40 ları

Nilke öncelikle kayınvalidenin talihsiz açıklaması için üzüldüm,daha doğrusu seni üzmesine üzüldüm. Böyle durumlarda uğursuz uğursuz konuşmanın gereği yok, demek gerekiyor. Ayrıca ancak gevşek ve rahatsız insanlar , cocuk doğduktan sonra alışveriş yapar. O bir atasözü( Doğmamış cocucaga don biçmek), daha ortada fol yok, fos yok bu neyin telaşı anlamında söylenir. Gebelik durumunda bu atasosozunun kullanılması buyuk bir cahillik gözümde. Anneyi çok yıpratıcı... Yani o ne demek yaa, hersey olabilir, bekle bir şey alma, demekk!!! İnanılmaz!!!

Benimkinin cinsiyeti belli olmuştu coktan, gorumcem "It's a girl" yazılı bir kıyafet getirmiş( Dalga gecer gibi) , delirdim tabii, dedim böyle böyle yazıyor üstünde. Kayınvalidem de demez mi, aman ne olacak giydirirsin. Yok artık daha neler, dedim. Uc kuruşluk bez parçası yuzunden, sırf mutlu olsunlar diye, tabiî tabii diyemeyecektim.( Hiç bir özel günüdür, hediyesidir atlamam) Yine de mesafeliyim onlara karsı , bunun da etkisi vardır ama, tek ve hamile gelinlerinin dogum gününü kutlamak bir yana, bu arada bir kaç gün arayla eşimle de.günü tarihlerimiz, ( yurtdışındayız) yine de esim sürekli iş sebebiyle ablasıyla irtibatta, arayıp bir şekilde nasılsın bile demediler... Bir gün esime ulaşamamış, bir sey mi olmuş ona, merak etmiş. Yahu hamile olan benim!!! Yani ilk aklına gelen o mu? Durum su ki...
Once can... Sonra canan

Bunlar iyi oluyor aslında, bu cahil tavırları bana koz veriyor. Esim de hiiiç bir sey demiyor, diyemiyor.

Senin de "can"ın o içindeki minik mucize... Önceliğin hep o olsun. Kimseden incelik beklememek lazım, kendin gibi de düşünme insanları. Baktın denedin, inceliklerine karşılık alamıyorsun, bir gün öğrenirler diye çabalama... Bir o kadar kalbin kırılıyor cunkü. Üzülüyorsun...
Sen eşinle muhabbetini güzel tut, gerisi faso fiso....
Bu günlerin tadını çıkar.
Ama kalbinin ne kadar kırıldığını işle ki, gün gelip onların gönlünü yapmaktan yana, canın bir şey yapmak istemediğinde, içini acıttıkları o zamanları eşine hatırlatabilesin..

( Ben muhabbetinize damlamış gibi oldum ama içimden geldi bir şeyler yazmak)

Son düzenleme:

Cnm çok geçmiş olsun ya.şimdi okudum Hem üzüldüm Hem sevindim rahatlatan haberi vermssn.Allah m beterindn korusun diyelim.
Magnezyumunu falan icio msn.dikkat et kendine.bende artik dedign gibi daha dikkat etmeye caliscm İnşallah.Son düzlüğe girdik artik.inşallah azıcık sabretcez mutlu sona ulascaz hep birlkte.inşallah.
Gün içinde kendi doktorunu da ariick msn

Çok çok geçmiş olsun, şimdi iyi olmana sevindim. Uyuyamıyoruz galiba hiç birimiz

Kizlar bakiyorum.bir suru takviyevermis doktorunuz.bana sadece demir hapi,elevit verdi.sağlık ocagi da d vitamini. MGnezyum.omega kalsiyum falan vermedi.ilk gebeligimde de vermemişti o zamanki doktorum.acaba farkli sikayetleriniz mi vardi

Ben eylülde rapor almayı düşünüyorum okula gitmeyeceğim o kırtasiye parası bana yatmayacak dimi gitmediğim için bi bilginiz varmı?
Eylül 1de bn de rapor alcm tamamen izne ayrılinca az yatıyor sanirm bize tam yatar bn 10 günlük alicam rapor.arkdsm ucretsz izne ayrılmıştı yüzde 75 mi ne almsti tam hatrlamiyrm ama

A Antihindistancevizi o kanama neden olduki.kizima hamikleyken aynisi benim basima da geldi tuvalette farketmistim.sancimda vardi bi dr ye git kanamayla ilgili bisey gozukmuyor demisti.sancilarinin oldugunu kendi dr ne haber et canim.ona gore bi ilac takviyesinde bulunur.prepar nidilat tarzi.
Benimle senin bunye bebekleri fazla iceride tutmak istemiyor insallah vaktine kadar sabreder bunyelerimiz.sancilarin kac cikti bu arada cok fazla degil herhaldeki sen birsey hissetmedin.
Allah yardimcin olsun canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…