bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Kızlar bebegime alışveriş yaptık. Aldiklarimi yazacağım eksik varsa söyler misiniz?

1 tane 10lu hastane çıkışı (gereksiz parçaları var diye bir tane aldim)
6 tane 5li hastane çıkışı (içine ek olarak iç zibin aldim)
4 tane penye battaniye
2tane pazen battaniye
2 tane örgü battaniye
1 tane peluş battaniye
2 nevresim takimi
9-10 tane ayaklı tulum (0-3 ay)
5-6 tane ayaklı tulum (3-6 ay)
12 tane ağız mendili
2li avent emzik (0-3 ay)
Nuk cam biberon
Alt açma minderi
4 tane penye yelek
2 tane banyo havlunu
Banyo küvet takımı

Şimdilik bunları aldım daha ne gerekli kızlar sizce? Gereksiz şeyler almak istemiyorum gerçekten lazım olacak şeyleri almak istiyorum.

Yeterli cok bile bitanem gule gule saglikla giysin

Canım benim ki her daim tekmeliyor. Gece ne zaman uyansam hareket halinde gunduzde öyle. Bu çocuk ne zaman uyuyor diyorum bazen. Bence hareket etmesi değil etmemesi sikıntidir hiç korkma.

bencede yeterli çok bile almısın faazlan var eksiğin yok

Bir de park beşik alacak olan arkadaslar hangi marka ve model aldiniz? Hangi ölçüler daha kullanışlı?

Günaydin kizlar kotu bi gece gecirdim cok sancilandim esime haber vermedim cunku bu tarz yalanci sancilari ada da da yasadim bide ada varken gece hastaneye gitmek istemedim cocuk perisan olur diye simdi iyiyim sukur
Geçmiş olsun kuzum
Benimde özellikle çok ayakta kaldığında kasık ve bel ağrım oluyor dinlenince geçiyor. Artık agirlastigimiz için bu ağrılar sancılar normaldir

Dün gece ateş aynıydı. En son yastıgı diktim kalktım oturdum :/ candy crush oynadım sabaha karsı sızmısım :) bende anlam veremedim nedenine ama saatlerce birde sert tekmeler. :/

Allah razı olsun kuzum, inşallah Allahın izniyle. Senin nasıl gidiyor hamileliğin, fındık kızlarımız nasıl? Artık her ikiz gördüğümde istinasız sen ve miniklerimiz aklıma geliyor

Biz iyiyiz sukur canim 30 olduk sayilir yarin 30 tamamlaniyor son 6-7 haftamiz var erken gelmezler ise prenseslerimiz :)) benim hedef 36-37 artik yuruyemiyorum zorlaniyorum canim biraz daha alis veris yapicam eksiklerimiz var onlari tamamlicagim ama gozum kesmiyor carsiya inmeyi sendende hayirli haberler aldikmi mutlu oluyoruz senin kizcen gelisimi nasil gidiyor canim kilo boyu merak ediyorum prensesi rabbim cumlemize bebeklerimizi kucagimizda saglikla gormeyi nasip etsin insallah... ecmain

Biz kafaya çok mu takıyoruz ne? Günaydın canım bu arada. Ablandan bir kaç taktik almalı :)

Amin kuzum teşekkür ederim. Bebek bakım malzemelerim eksik sanirim. Bakım ürünü olarak ne almaliyim? Saç fırçası okuyorum hep bebise ne için lazım oluyor ki saç fircasi?
Bebek taragi tatlim var heryerde tirnak makasi al nivea nin filan cantasi var icinde hersey var ondan alsan yeterli

Günaydın hatta tünaydın. Bir haftasonumun daha içine edildi. Sabahtan beri çıldırıyorum ağlıyorum eşimin ailesinin bizi zarara sokmalarından artık bıktım usandım. Ev işi olacak diye bizde evlenmeden önce 30 bin tl aldılar evde yok ortada parada. Eltim işten çıktı gezer tozar eşi para yetiştiremez benim eşimden borç alır kaç aydır geri vermez. Şimdide kv oturdukları ev ipotekliymiş 5bin borcu kalmış kv eşimden istemiş yani ev kv nın üstüne olmasa hayatta vermem ama onada üzülüyorum ama yine o babasına yarıyor ya ona çıldırıyorum. Bankada takılarımızdan zaten az para var ben primlerimi ekliyorum vs oda gördüğünüz gibi biz harcayamazken nereye gidiyor. Ben eşşek gibi çalışıyorum çocuğumuza bir şeyler alırım sigortam ödenir falan diye inanın kızlar kocamdan kuruş almam oda benim maaşıma dokunmaz ama ailesi çatır çatır alıyor. Bir ben yapamıyorum. Valla sıkıldım artık ya bizi sömürmelerinden. Birşeyine istediğimiz yok bair olana dokunmayın! Daha bebeğimin ihtiyaçları var onları alamadık üste para veriyoruz. Inanın artık ne yapacağımı şaşırdım.

Seninki ara ara sisip geciyor mu canim? Benimki tromboze oldu icerde pihti yapti gecmiyor alinmasi lazim oturma banyosu da kremleri de ise yaramiyor Ama gebelikte alinmiyor diye biliyorum

benimkide yillardir senin dedigin gibi arada kanama yapiyo arkadasimkini 6 aylik hamileyken ameliyat ettiler o ara bendede kanama olunca doktoruma sordum hamikeyken alinmaz ama doktora git bi dedi arkaasiminkine doktoru bebege yuruyo artik alalim demis ama bebege yuruyo ne demek istemis bilmiyorum. ben bi daha kanama olmayinca doktorada gitmedim ama dogumdan sonra caresine bakmaliyiz

bu gece bende 6 da uyudum ve gunduzleri bu cocuk niye oynamiyo diye bosuna endise ediyomusum gecelerihep boykeyse dedim bende saga yatip uyuyabiliyorum bebekde sagda hareket edince sola dondum ama soldda ben uyuyamadim bide cok sicak olunca uyku gitti 6 da anca uyuyabildim canim insallah bidaha olmaz cok fenaydi herkes uyuyo sen ayakdasin

KIZLAR Bİ DERDİM VAR Biraz uzun yazmışım ama kafaya taktığım şeyler var bebeğim ile ilgili duyduğum endişeler....

Aranızda gebelik şekeri çıkan var mı bilmiyorum ama maalesef benim gebelik şekeri ile başım dertte. Tam gebelik şekeri ölçümleri sırası tatilde olduğum o 1 aylık zamana denk geldiği için diyetime geç başladım şu an 28 haftayım ve usg de 29 haftalık bebeğim. Geçtiğimiz pazartesi gününden beri diyet yapıyorum ve endokrin uzmanı ile takip etmeye başladım şekerimi. Dün kan verdim 4 günlük diyetin ardından açlık ve tokluk ve şükür şekerim biraz düşmüş normale dönmeye başlamış ve eğer öyle çıkmasaydı acil insilüne başlayacaktım. Doktor şeker ölçüm cihazı al ve düzenli takip et yükselirse gel hemen dedi ve şu an evde dünden beri şeker ölçüm cihazı ile takip ediyroum. Diyetimi hafif aksatayım hemen şekerim yükseliyor referans aralığının azıcık üstüne çıkıveriyor hemen... Benim normalde ki beslenme tarzım hep hamur işleri, şekerli içecekler, günde belki 1 kilo en az meyve dondurma... Ekmek bol miktarda yani tamamen sağlıksız şeyler ve şekeri tetikleyen şeylerle besleniyor muşum bunu diyete başlayınca farkettim... Şu an bebeğim için eski beslenme düzenimi değiştirip 2100 kalorilik diyetime harfiyen uymaktan başka çarem yok yani.... Şu an kafama bir kaç şey takıyorum ve stres de şekeri yükseltiyor maalesef. Kafam sürekli bu sorular. Ben epey takıyorum maalesef.. Şu an diyete 28 haftalıkken başladım ya hatta bebeğim 1 hafta önde gidiyor 29 da başladım Bu vakte kadar ki olan beslenmek şeklim bebeğimin organlarına zarar vermiş olabilir mi Bebeğime zarar verir mi ki.. Doktor dikkat edersen bir şey olmaz diyor ama ben yine de endişe duyuyorum keşke bu şeker testini daha önce yapsaydım Ya bebeğim ilerde benim yüzümden şeker hastası olursa diye çok üzülüyorum Benim şekerim açlıkta değil toklukta çıkıyor keşke hamileliğin ilk haftalarında ki testte açlığa bakıyorlar sadece neden tokluğa da bakmıyrolar ki Bebeğimin sağlığı konusunda çok endişeleniyorum açıkcası.. Bi endişem de ben bu diyete 73 kilo ile başladım hemen 5 günde 2-3 kilo gitti. Ödem gitmiş olabilir ama ben ekmek yemeyince ve az yiyince hemen kilo veriririm. Sanırım bu diyet ile ben doğuma kadar 3 ay içinde 7-8 kilo daha vereceğim gibi...Boyum 165 ve 63 kilo ile hamile kaldım ben. Bu diyeti katı bir şekilde uygularsam yani harfi harfine uyarsam bu şekilde devam edersem yani ki uygulamaktan başka şansım yok. O zaman hamile kaldığım kilolarda doğuma gideceğim gibi gözüküyor. Bu çok güzel bi durum aslında ama bebeğime zararı olur mu ?? Zararı olacak olsa hamile olduğumu biliyor diyetisyen ona göre diyet vermiştir sanırım değil mi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…