- 16 Eylül 2013
- 4.698
- 8.414
- 358
- 40
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #43.161
Evet canım kabul etmiştinTmm canim kabul etmismiyim peki bazen kabul etmiyom tanimadigim icin
Bebeğine bir zararı olmamıştır canım olsa doktor abartarak söylerdi hemen. Ne güzel şekerinde düşmüş kilo sorununda yok o diyet sayesinde bebeğin de güzel beslenir daha ne istiyorsunKIZLAR Bİ DERDİM VARBiraz uzun yazmışım ama kafaya taktığım şeyler var bebeğim ile ilgili duyduğum endişeler....
Aranızda gebelik şekeri çıkan var mı bilmiyorum ama maalesef benim gebelik şekeri ile başım dertte. Tam gebelik şekeri ölçümleri sırası tatilde olduğum o 1 aylık zamana denk geldiği için diyetime geç başladım şu an 28 haftayım ve usg de 29 haftalık bebeğim. Geçtiğimiz pazartesi gününden beri diyet yapıyorum ve endokrin uzmanı ile takip etmeye başladım şekerimi. Dün kan verdim 4 günlük diyetin ardından açlık ve tokluk ve şükür şekerim biraz düşmüş normale dönmeye başlamış ve eğer öyle çıkmasaydı acil insilüne başlayacaktım. Doktor şeker ölçüm cihazı al ve düzenli takip et yükselirse gel hemen dedi ve şu an evde dünden beri şeker ölçüm cihazı ile takip ediyroum. Diyetimi hafif aksatayım hemen şekerim yükseliyor referans aralığının azıcık üstüne çıkıveriyor hemen...Benim normalde ki beslenme tarzım hep hamur işleri, şekerli içecekler, günde belki 1 kilo en az meyve dondurma... Ekmek bol miktarda yani tamamen sağlıksız şeyler ve şekeri tetikleyen şeylerle besleniyor muşum bunu diyete başlayınca farkettim... Şu an bebeğim için eski beslenme düzenimi değiştirip 2100 kalorilik diyetime harfiyen uymaktan başka çarem yok yani.... Şu an kafama bir kaç şey takıyorum ve stres de şekeri yükseltiyor maalesef. Kafam sürekli bu sorular. Ben epey takıyorum maalesef.. Şu an diyete 28 haftalıkken başladım ya hatta bebeğim 1 hafta önde gidiyor 29 da başladım Bu vakte kadar ki olan beslenmek şeklim bebeğimin organlarına zarar vermiş olabilir mi Bebeğime zarar verir mi ki.. Doktor dikkat edersen bir şey olmaz diyor ama ben yine de endişe duyuyorum keşke bu şeker testini daha önce yapsaydım Ya bebeğim ilerde benim yüzümden şeker hastası olursa diye çok üzülüyorum Benim şekerim açlıkta değil toklukta çıkıyor keşke hamileliğin ilk haftalarında ki testte açlığa bakıyorlar sadece neden tokluğa da bakmıyrolar ki Bebeğimin sağlığı konusunda çok endişeleniyorum açıkcası.. Bi endişem de ben bu diyete 73 kilo ile başladım hemen 5 günde 2-3 kilo gitti. Ödem gitmiş olabilir ama ben ekmek yemeyince ve az yiyince hemen kilo veriririm. Sanırım bu diyet ile ben doğuma kadar 3 ay içinde 7-8 kilo daha vereceğim gibi...Boyum 165 ve 63 kilo ile hamile kaldım ben. Bu diyeti katı bir şekilde uygularsam yani harfi harfine uyarsam bu şekilde devam edersem yani ki uygulamaktan başka şansım yok. O zaman hamile kaldığım kilolarda doğuma gideceğim gibi gözüküyor. Bu çok güzel bi durum aslında ama bebeğime zararı olur mu ?? Zararı olacak olsa hamile olduğumu biliyor diyetisyen ona göre diyet vermiştir sanırım değil mi???
merhaba canım öncelıkle stresı bırakmalısın şekerlerin kac cıkıorKIZLAR Bİ DERDİM VARBiraz uzun yazmışım ama kafaya taktığım şeyler var bebeğim ile ilgili duyduğum endişeler....
Aranızda gebelik şekeri çıkan var mı bilmiyorum ama maalesef benim gebelik şekeri ile başım dertte. Tam gebelik şekeri ölçümleri sırası tatilde olduğum o 1 aylık zamana denk geldiği için diyetime geç başladım şu an 28 haftayım ve usg de 29 haftalık bebeğim. Geçtiğimiz pazartesi gününden beri diyet yapıyorum ve endokrin uzmanı ile takip etmeye başladım şekerimi. Dün kan verdim 4 günlük diyetin ardından açlık ve tokluk ve şükür şekerim biraz düşmüş normale dönmeye başlamış ve eğer öyle çıkmasaydı acil insilüne başlayacaktım. Doktor şeker ölçüm cihazı al ve düzenli takip et yükselirse gel hemen dedi ve şu an evde dünden beri şeker ölçüm cihazı ile takip ediyroum. Diyetimi hafif aksatayım hemen şekerim yükseliyor referans aralığının azıcık üstüne çıkıveriyor hemen...Benim normalde ki beslenme tarzım hep hamur işleri, şekerli içecekler, günde belki 1 kilo en az meyve dondurma... Ekmek bol miktarda yani tamamen sağlıksız şeyler ve şekeri tetikleyen şeylerle besleniyor muşum bunu diyete başlayınca farkettim... Şu an bebeğim için eski beslenme düzenimi değiştirip 2100 kalorilik diyetime harfiyen uymaktan başka çarem yok yani.... Şu an kafama bir kaç şey takıyorum ve stres de şekeri yükseltiyor maalesef. Kafam sürekli bu sorular. Ben epey takıyorum maalesef.. Şu an diyete 28 haftalıkken başladım ya hatta bebeğim 1 hafta önde gidiyor 29 da başladım Bu vakte kadar ki olan beslenmek şeklim bebeğimin organlarına zarar vermiş olabilir mi Bebeğime zarar verir mi ki.. Doktor dikkat edersen bir şey olmaz diyor ama ben yine de endişe duyuyorum keşke bu şeker testini daha önce yapsaydım Ya bebeğim ilerde benim yüzümden şeker hastası olursa diye çok üzülüyorum Benim şekerim açlıkta değil toklukta çıkıyor keşke hamileliğin ilk haftalarında ki testte açlığa bakıyorlar sadece neden tokluğa da bakmıyrolar ki Bebeğimin sağlığı konusunda çok endişeleniyorum açıkcası.. Bi endişem de ben bu diyete 73 kilo ile başladım hemen 5 günde 2-3 kilo gitti. Ödem gitmiş olabilir ama ben ekmek yemeyince ve az yiyince hemen kilo veriririm. Sanırım bu diyet ile ben doğuma kadar 3 ay içinde 7-8 kilo daha vereceğim gibi...Boyum 165 ve 63 kilo ile hamile kaldım ben. Bu diyeti katı bir şekilde uygularsam yani harfi harfine uyarsam bu şekilde devam edersem yani ki uygulamaktan başka şansım yok. O zaman hamile kaldığım kilolarda doğuma gideceğim gibi gözüküyor. Bu çok güzel bi durum aslında ama bebeğime zararı olur mu ?? Zararı olacak olsa hamile olduğumu biliyor diyetisyen ona göre diyet vermiştir sanırım değil mi???
şeker yüklemesi ilk 185 çıktı canım tam 1 ay önce yaptırmıştım o zaman tatildeydim.... Sonra 9 gün sonra tokluk ve açlık yaptırdım tokluk 155 çıktı....merhaba canım öncelıkle stresı bırakmalısın şekerlerin kac cıkıor
Ben kadın doğum doktorumu değiştirdim önceden bayan doktorum vardı bayanlar daha detaycı oluyor bunu farkettim erkekler pek detaycı olmuyor ama ben sırf doğum da bayanlara güvenemediğim için doğumum yakın diye tavsiye edilen ve doğuma her durumda geliyor diye bi erkek doktora geçtim değiştirdim ama erkek doktor ne tsh ne gebelik şekeri hakkında çok fazla takılmıyor. takip et bi sıkıntı olmaz diyor çok kaygısız biri gibi geldi bana oysa buranın en methedilen doktoruydu ama bu güne kadar gittiğim bayan doktorlarda ki detaycılığı onda göremedim... Bana endokrin uzmanı takip ediyor seni zaten dedi ve fazla bi şey demedi.. Endokrin doktoru da ilk gittiğimde geç kalmışsın falan dedi şimdi iyi böyle diyete uy yoluna girmiş dedi... Kadın biraz asabi biri ve endokrin devlet hastanesinde ki ne gidiyorum pek fazla ilgilenmiyor açıkcası dikkat et olmaz inşallah bir şey diyor ben açıkcası o yüzden doktorlardan isteğim bilgiyi alamayınca buraya böyle dertli geldimBebeğine bir zararı olmamıştır canım olsa doktor abartarak söylerdi hemen. Ne güzel şekerinde düşmüş kilo sorununda yok o diyet sayesinde bebeğin de güzel beslenir daha ne istiyorsun
bende senin gbiyim canm diyet verdıler ama tabı uyamıorum mısafrm vardı bır hafta her ogun ac tok ölctum yemekten 1 saat snra smdi dktr normal ama bi üc haftalık daha olc dedı şmdı onu ölcuyrum sana doldurman ıcın lıste vermedmı dktrun elimde liste var ben ona yazıorum dktra gdncede gsterıorum bide canını skma eger drumun cok cddı olsaydı ınsulın baslarlardı dırek sen yedgıne ictgne dikkat et allahın izniyle bırsey olmaz komsumunda bebegi iki hafta buyuk cktı oda seker yuklemesı yaptrmamıstı doktrlar kesın ondan dedı sekerını ölçtuler bırak yuksek cıkmayı dusuk bile cıktı yanı bebegn buyuk olması normalde olabılırşeker yüklemesi ilk 185 çıktı canım tam 1 ay önce yaptırmıştım o zaman tatildeydim.... Sonra 9 gün sonra tokluk ve açlık yaptırdım tokluk 155 çıktı....
sonra geldim buraya derken bu vakit oldu ve endokrin uzmanı tekrar yaptırdı 4 günlük diyet sonrası tokluk 96 çıktı yani düzeldi şükür....
Ama bu sabah 111 çıktı açlık ve tokluk 131 çıktı... dün kavun yedim 1 dilim gece tutamadım kendimi... sanırım o yüzden oldu... Bi de internette baktım da açlık şekeri 12 saat sonra ölçülmeli diyor yani bi gün önce gece 9 da en son bir şey yediysen ertesi sabah 9 dan önce açlık şekeri ölçersek tam sonuç vermez diyor bazı yerlerde.. Bende yüksek çıkınca 1 saat sonra tekrar açken yemek yemeden baktım ve 95 lere düşmüştü açlık.... Yani sınırdayım anlayacağım minik bi kaçamak anında yükseltiyor
Evet cnm bana da bi kağıt verdi sabah akşam açlık ve tokluğu ölç yaz dedi. Ama bana tokluğu 1 saat sonra ölç dedi ama normalde tokluk yemekten 2 saat sonra ölçülür diyor internette. Acaba hamilelerde mi 1 saat sonra ölçülüyor diye bana öyle dedi... Ben de 1 ay geç kaldım diyete maalesef tam tatil dönemine denk geldi daha 5 gündür takip ediyorum... İnşallah seninde benim de bebeklerimizde bi sıkıntı olmaz cnm... Benim bebeğim ilk hamile kaldığım anlardan itibaren önde gidiyordu ama ilk başlarda 2-3 gün önde gidiyordu 10. haftadan sonra 1 hafta önde gitmeye başladı.. şu an hala 1 hafta önde gidiyor. 2 gün önce kilosu 1350 gramdı. 28+1 dim 1350 gram geldiği gün. Ama doktor 1 hafta civarı önde gidiyor dedi. Ben de şeker yüzünden olabilir mi dedim olabilirde olmayabilir de yapısal da olabilir dedi.... Senin şekerin kaç çıkıyor cnm açlık ve tokluk? İlk şeker yüklemen kaç çıkmıştı?bende senin gbiyim canm diyet verdıler ama tabı uyamıorum mısafrm vardı bır hafta her ogun ac tok ölctum yemekten 1 saat snra smdi dktr normal ama bi üc haftalık daha olc dedı şmdı onu ölcuyrum sana doldurman ıcın lıste vermedmı dktrun elimde liste var ben ona yazıorum dktra gdncede gsterıorum bide canını skma eger drumun cok cddı olsaydı ınsulın baslarlardı dırek sen yedgıne ictgne dikkat et allahın izniyle bırsey olmaz komsumunda bebegi iki hafta buyuk cktı oda seker yuklemesı yaptrmamıstı doktrlar kesın ondan dedı sekerını ölçtuler bırak yuksek cıkmayı dusuk bile cıktı yanı bebegn buyuk olması normalde olabılır
canımm ben önce aventin dr. browns un falan emzik biberon setlerine bakıyodum.. daha sonra hem burdaki deneyimli anneler hem de ben e-bebekte ürünlere bakarken orda çalışan çocuk bebeğin neyi benimseyeceği hiç belli olmuyo bazen bu en pahalı ürünleri çocuk ağzına bile koymuyo dediler.. nette araştırdım aynı yorumları okuyunca ben şimdilik wee baby nin silikon emzik ve en küçük boy cam biberonunu aldım..hayırlı günler hanımlar hamılelık nasıl gdıyor bir skntnız yoktr umarım kps calışıorum bu yuzden fazla vaktım olmuo takıp edemıorum.size sorum olacaktı yavas yavas bebgımn cantasını hazrlıorum ıkı takım hastane cıkısı koydum battanıye smdılık bunlar bıberon ve emzık de hangı markaları ve özellikleri önerrsnz
141 cıkmıstı tam snrdaydı yanı aclıgım genelde 85 95 arası cıkıo toklugmda degsıo 140 ı bı kı kez gectı onun harcnde 110 ile 130 arası cıkıorEvet cnm bana da bi kağıt verdi sabah akşam açlık ve tokluğu ölç yaz dedi. Ama bana tokluğu 1 saat sonra ölç dedi ama normalde tokluk yemekten 2 saat sonra ölçülür diyor internette. Acaba hamilelerde mi 1 saat sonra ölçülüyor diye bana öyle dedi... Ben de 1 ay geç kaldım diyete maalesef tam tatil dönemine denk geldi daha 5 gündür takip ediyorum... İnşallah seninde benim de bebeklerimizde bi sıkıntı olmaz cnm... Benim bebeğim ilk hamile kaldığım anlardan itibaren önde gidiyordu ama ilk başlarda 2-3 gün önde gidiyordu 10. haftadan sonra 1 hafta önde gitmeye başladı.. şu an hala 1 hafta önde gidiyor. 2 gün önce kilosu 1350 gramdı. 28+1 dim 1350 gram geldiği gün. Ama doktor 1 hafta civarı önde gidiyor dedi. Ben de şeker yüzünden olabilir mi dedim olabilirde olmayabilir de yapısal da olabilir dedi.... Senin şekerin kaç çıkıyor cnm açlık ve tokluk? İlk şeker yüklemen kaç çıkmıştı?
ben joie'nin bi modelini beğendim onu alıcam inşallah.Bir de park beşik alacak olan arkadaslar hangi marka ve model aldiniz? Hangi ölçüler daha kullanışlı?
evet dedgn gbı o tarz seylerı bnde okudum nette ama saglıksız bısey kullnmak ıstemıorum bu konuda bıraz endıselıyım temizlgi nasıl yapılıor suda kynatıla bılıomu bide bagzı bıbernlrda az damlatma falan dıe ozellık okudum kolık bebek olmasını engellıomus o özellık hakknda bılgın var mıcanımm ben önce aventin dr. browns un falan emzik biberon setlerine bakıyodum.. daha sonra hem burdaki deneyimli anneler hem de ben e-bebekte ürünlere bakarken orda çalışan çocuk bebeğin neyi benimseyeceği hiç belli olmuyo bazen bu en pahalı ürünleri çocuk ağzına bile koymuyo dediler.. nette araştırdım aynı yorumları okuyunca ben şimdilik wee baby nin silikon emzik ve en küçük boy cam biberonunu aldım..
Cnm 2 kere genel anestezi ameliyt oldum hc de öyle bsy yazamadm çok güzel bayıldım çok güzel ayıldım hc bi sıkıntı yaşamadım bostan yere kötü şeyler düşünme.Kızlar merhaba doğum şeklinizi hiç düşündünüzmü ben panik atak hastasıyım bu yüzden genel anestezi ile sezeryan düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz ancak ondan da korkuyorum çünkü uyanırken nefessiz kalıp boğuluyomuş gibi olunuyormuş
Günaydın hatta tünaydın. Bir haftasonumun daha içine edildi. Sabahtan beri çıldırıyorum ağlıyorumeşimin ailesinin bizi zarara sokmalarından artık bıktım usandım. Ev işi olacak diye bizde evlenmeden önce 30 bin tl aldılar evde yok ortada parada. Eltim işten çıktı gezer tozar eşi para yetiştiremez benim eşimden borç alır kaç aydır geri vermez. Şimdide kv oturdukları ev ipotekliymiş 5bin borcu kalmış kv eşimden istemiş yani ev kv nın üstüne olmasa hayatta vermem ama onada üzülüyorum ama yine o babasına yarıyor ya ona çıldırıyorum. Bankada takılarımızdan zaten az para var ben primlerimi ekliyorum vs oda gördüğünüz gibi biz harcayamazken nereye gidiyor. Ben eşşek gibi çalışıyorum çocuğumuza bir şeyler alırım sigortam ödenir falan diye inanın kızlar kocamdan kuruş almam oda benim maaşıma dokunmaz ama ailesi çatır çatır alıyor. Bir ben yapamıyorum. Valla sıkıldım artık ya bizi sömürmelerinden. Birşeyine istediğimiz yok bair olana dokunmayın! Daha bebeğimin ihtiyaçları var onları alamadık üste para veriyoruz. Inanın artık ne yapacağımı şaşırdım.
evet dedgn gbı o tarz seylerı bnde okudum nette ama saglıksız bısey kullnmak ıstemıorum bu konuda bıraz endıselıyım temizlgi nasıl yapılıor suda kynatıla bılıomu bide bagzı bıbernlrda az damlatma falan dıe ozellık okudum kolık bebek olmasını engellıomus o özellık hakknda bılgın var mı
Bende dr browns aldım canim . Bi adet yeterli şimdilik diye düşünüyorumevet dedgn gbı o tarz seylerı bnde okudum nette ama saglıksız bısey kullnmak ıstemıorum bu konuda bıraz endıselıyım temizlgi nasıl yapılıor suda kynatıla bılıomu bide bagzı bıbernlrda az damlatma falan dıe ozellık okudum kolık bebek olmasını engellıomus o özellık hakknda bılgın var mı
hangısınden aldın canm dogal akışli olandan mıBende dr browns aldım canim . Bi adet yeterli şimdilik diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?