Canım doktorun biraz fazla rahat ki bu çok tercih edilen bir durum değil. Sağlıksız bebekler ilk 12 haftada kaybedilir, sonrası çok istisna. Bir sürü anne istirahatle, hafif ilaç takviyesiyle riski atlabilecek ya da en aza indirebilecekken, doktorların rahat tavrı yüzünden bebeğini kaybediyor. Ben ilk bebeğimi doktorumun aşırı rahatlığı yüzünden 19. haftamda kaybettim. Bebek son derece sağlıklıydı ama bende enfeksiyon vardı. Doktorum da biliyordu, hamilelikte olur diye önemsemedi. Bedeli bizim için ağır oldu ama doktora bir şey olmadı.
AdAraS
da seninle tecrübesini paylaşsın. Lütfen kendini çok yorma ve tedbir olsun diye bir başka bir doktora daha görün
kirmizidefter
slm kuzum, doktorlar gerçekten umursamaz oluyorlar. Benim enfeksiyonum bike yoktu tüm testleri yaptırdım üniversite de ve özel de herşey normaldi. Doktorun sorumsuzluğu nedeni ile kaybettim bebeğimi bol bol dinlen, dinlenirken oturma dinlenmek o değil sonuçta otururken miden diğer organlar baskı yapar rahime yatmalısın en azından günün uzun bölümünü ara ara kaldır ayaklarını yat dinlen iyice yerleşsin. Bol su içmelisin en az 2,5 lt. Soğuk şeyler, gaz yapıcı şeyler yeme ( yaz günündeyiz karpuz çok yeme hemen büyüsün diye kabak aşılamasınyapıyorlar gaz yapar), yaz günündeyiz serinlemek için esintide kalma çorap olsun hep ayağında. Kabızlık sorunun olursa iki adet aç karnına kuru incir ye. İlişkiye ara verin. Merdiven çıkma. Ben bu söylediklerimi acaba mı derken topladım düşünerek tabi herşey benim için geçti ama yine hamile kaldığımda olur mu diye doktoruma sordum doğruladı sonuçta düşecek olan düşer ama bu önlemleri almak bir tık daha tutunmasını sağlar demişti ve şaşırmıştı bı kadar dikkat etmiş olmama. Ağrın olursa uzan kuzum. Ben kaybettiğimde işi önemsemiştim ama bunda rapor aldım yattım. 2 haftam kaldı bitmesine. Ev temizliğine gelirse bırak evi afedersin p.. Götürsün senin bir nedenin var sonuçta.
İnşallah anlattıklarım bir yardımı olur eğer sormak istediğin varsa hiç çekinmeden sorabilirsin kuzum