- 30 Ağustos 2013
- 3.591
- 4.217
- 133
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #17.801
Bn ilk aylarda çok hamur isi yağlı yiyrdm smdi istesem de yiyemiyrm.ise de gtmiyorum rapor aldm evdeyim yani ye iç otur calismqynca aldm kiloay inşallah canım yaa çok korkuyorum valla çünkü kabızlık ve şişkinliğim de var şişerim diye çok korkuyorum 10 kilo iyidir 2-3 kilo kalsa bile 1 ayda verilir
bende önümüzdeki 2 haftara rapor alıcam inşallah 2 hafta hergün 1 saat yürümeyi düşünüyorum inşallahBn ilk aylarda çok hamur isi yağlı yiyrdm smdi istesem de yiyemiyrm.ise de gtmiyorum rapor aldm evdeyim yani ye iç otur calismqynca aldm kilo
Plesenta asagida olduğu için doktorum geçen hafta Salı günü rapor verdi.Yarın doktor kontrolüm var.Gecen hafta doktor Plesenta durumunu beğenmez ise tekrar rapor vereceğini söyledi.Klasik özel sektör. ..en sevdikleri çalışanlardan olmama rağmen kadroyu cogaltacagiz deyip yeni arkadaş haziran ilk hafta başında başlayacaktı.Benim rapor durumu belli olmayınca yarın başlıyormuş. Tabiki hayırlı olsun onun için de benim için de fakat beni işten cikartmalarindan korkuyorum.Malum çok ödemelerimız var.herkeste olduğu gibi.Sonuçta çalışmam para kazanmam da gerekiyor.Ama sağlığım bebeğim de önemli öyle iki arada bir derede durumu ki vay halime.bende önümüzdeki 2 haftara rapor alıcam inşallah 2 hafta hergün 1 saat yürümeyi düşünüyorum inşallah
Evet cnm iyce ağırlaşmadan yürümek lazm.bnm karnım çok büyüdü çok yürüyünce hemen belim agriyorbende önümüzdeki 2 haftara rapor alıcam inşallah 2 hafta hergün 1 saat yürümeyi düşünüyorum inşallah
Canım benim doktorum 3. ay bittikten sonra bıraktırdı folik asiti ve omega da içeren bikaç şeyin karışımı bi takviyeye başlattı imom adı.Merhabalar , herkes iyi umarim.
Benim kafam biraz karisik, o yuzden sizlere danisayim dedim, kan sayimindaki, demir ve demir baglama kapasitem cok iyi olmasina ragmen , yakinda o yetmeyecek deyip doktorum benden (icinde folik asit ve B12 bulunan) demir kapsullerine baslamami istedi. Ayrica iMom diye bir Omega3 takviyesi verdi. Haftada iki gun de somon tuket diyerek...
Eski doktorumun verdigi Osteocare isimli ( Kalsiyum ,magnezyum , D vitamini, cinko icerikli ) vitamini de birak dedi,
simdi bu yeni iki hapin icinde de folik asit var. Duyduguma gore bazi doktorlar da biraktiriyor folik asiti.
neredeyse 16 hafta bitecek...
sizin vitamin takviyeleri , bu demir ve ya omega 3 takviyeleri ile ilgili , doktorunuz size ne verdi?
paylasirsaniz cok sevinirim.
Hayırlısi olsun canm sağlığın ve bebeğin daha önemli.tabi para da kazanmamiz lazm ama durumun riskliyse hc üzülme çıkarırlaRSA sen bebeğin ve kndin için en iyisini yap snra vicdan azabı çekme. Bn de dogumdan snra ucretsz izni 2 sene kullanmayı dusunuyrm.tabi çok sikiscaz. Gider artcak gelir azalacak.snra dusunuyrm çoğu kişi tek maas 2 çocuk büyütüyor evini arabasını alıyor. Biraz fedakarlık yaparz en azndan 2 yaşına kadar bebegımle olurm o günler bidaha gelmicek.Plesenta asagida olduğu için doktorum geçen hafta Salı günü rapor verdi.Yarın doktor kontrolüm var.Gecen hafta doktor Plesenta durumunu beğenmez ise tekrar rapor vereceğini söyledi.Klasik özel sektör. ..en sevdikleri çalışanlardan olmama rağmen kadroyu cogaltacagiz deyip yeni arkadaş haziran ilk hafta başında başlayacaktı.Benim rapor durumu belli olmayınca yarın başlıyormuş. Tabiki hayırlı olsun onun için de benim için de fakat beni işten cikartmalarindan korkuyorum.Malum çok ödemelerimız var.herkeste olduğu gibi.Sonuçta çalışmam para kazanmam da gerekiyor.Ama sağlığım bebeğim de önemli öyle iki arada bir derede durumu ki vay halime.
Çok geçmiş olsun cnm.İnşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşursun.yasamadgm için ağrın hakkında kolay yorum yapabilio gibi olablrm ama ben senin yerinde olsam doktora giderim.Şuan özel bi durumn var hamilesin.gidecegn amca hamileye uygun tedavi bilebilcek mi.sonuçta çekme takma falan güçle bişeyler yapiolar Die biliorm.Allah korusun.şuan fiziğe de gitsen hamilelere uygun bi prosedür uygulanir belki Die dusunuyrm.Daha hafif ama ağrıni azaltacak.normal bi zaman olsa fizikle uğraşma direk git derdim.bende öyle yapardm.
Bu arada bende İzmir deyim.odemiste de bi teyze varmış Die duymuştum.hatta halamlar gitti ama hamilelerle ilgili bilgilrni bilmedgmzdn ne kadar guvenileblr bilemyrm.
Canım aslında bu adamın tek yaptığı şey hiçbir güce dayanmayan bi tür masaj gibi bişey,en çok işe yaramaz diye düşünüyorum.Bugün daha iyi hissettiğim için erteledim ,ancak şu bel bacağa vuran ağrılar falan öyle illet ki...Tr de doktorlar bu konuda çok tecrübesiz,yurtdışında bizim mahalle arasındaki amcaların yaptğını yapan eğitimli doktorlar var..ama bizler maalesef bir can hışmıyla kendimizi bilinen sokak aralarına teslim ediyoruz.Eğer gene kilitlenmeye başlarsam son çare gidicem ancak o da çözüm olmazsa senin teyzenin numarasını ğisterim senden.Yani bana göre sallama,sarsma ,baskı olmadığı müddetçe masaj masum gibi geliyor.Fizik tedaviye ondan sonra başlarfım galiba kaslarım güçlensin diye.Çünkü dediğim halde tuvalete gidemiyor insan..Böyle bikaç haftanın geçebileceğini düşünemiyor insan..Bilmiyorum bakalım inşallah tekrar kilitlenmem
Ah işte keşke kadın doğumcuyla ilgili bir durum olsa değişsem ama ortapedistlerin bu konuda ki çözümleri hep fix...Canım doktorunu beğenmiyorsan başka bir doktora git çıkıkçı falan eskide kaldı onlar yazık bir kere iyi etti diye hep onlara gitme Allah korusun kalıcı bir hasar gelirse ne yapacaksın
Teşekkürler Nilke,şimdilik fena değil gibi durum..İnşallah böyle devam ederCanımmm sen hamilesin, sakın öyle bir şey yapıyım deme. Beline yanlış bir baskı, basınç, aniden yaşayacağın ani bir acı bebeğini riske sokar. Doktora gideceksin. Aman ha, çıkar aklından mahalle amcasınıİzmirde yaşıyosun, muhakkak derdine derman olacak iyi bir doktor vardır. İyice araştırıp ona git. Bacağını, belini battaniyeye sar, ayağının altına da, ılık su torbası koy, aşırı sıcak olmasın. Acil şifalar dilerim canım
Canım teşekkür ederim..Ki sen yaşamışsın ne lanet şeyler bunlar biliosun..ama şu Romatem çok dikkatimi çekti,helal olsun demek Tr de de başladı yavaştan doktorlarda manuel yöntemler.Romatemi kafama not edeceğim..Çok teşekkğr ederimCanım geçmiş olsun.. Siyatik bildiğim bişey değil doğrusu ama kuyruk sokumundan ben de çok çektim, üniv 2de merdivenden düştüm ve nerdeyse yürüyemiyordum, çok doktor gezdim, kendi kendine geçer diyende oldu ameliyat lazım diyende.. Bu arada samsunda bi hastane öğrendik Romatem adı, sadece kemik ve romatizmal hastalıklara bakıyorlar. Kalktık 12 saat yol gittik tabi arabada yata yata.. Orda bi fizik tedavi uzmanı teyze yöntemine benzer şekilde çekti, ama öncesinde müsil ağrı kesici verdi, hem önce hem sonra röntgen çekti, egzersiz verdi, yani takibini bilimsel yaptı ve bence bu çok önemli, özellikle de şuan hamilesin.. Ufacık ters bi hareket tahim kasılmasına hatta açılmaya sebep olabilir Allah korusun.. Bence önce doktorda ara şifayı, tekrar geçmiş olsun, bi an önce iyileşirsin inşallah
Evet canım yaa..Bende evlendikten sonra 1 yıl kadar İstanbulda kaldım sonra yapamayınca döndük İzmire :) Allah sanada gönlündeki yeri nasip etsin canım,insan nerede huzurluysaorası evi yurdu.Bende izmirliyim orada dogdum büyüdüm ailem hala orada ama ben maalesef o cennetten sonra yıllardır istanbul cenderesindeyim
Fakat malumunuz her izmirli eninde sonunda izmire döner
Biz boşanıp tekrar evlendik şu aile mevzuları yüzünden..Neler çektiğimibi Allah bi ben bilirim...Ne zaman mı bitti...? Annesi vefat edince birden...o gün itibariyle süt kaymak herşey...Ne yazikki bizimde hep ailesi yuzunden kopma noktasina geldik canim
Evet canım yaa..Bende evlendikten sonra 1 yıl kadar İstanbulda kaldım sonra yapamayınca döndük İzmire :) Allah sanada gönlündeki yeri nasip etsin canım,insan nerede huzurluysaorası evi yurdu.
Geçmiş olsun canım inşallah biran önce sağlığına ksvuşurdun bol bol masaj yap kendineAh işte keşke kadın doğumcuyla ilgili bir durum olsa değişsem ama ortapedistlerin bu konuda ki çözümleri hep fix...
Canım aslına bakacak olursan keşke gittiğim her yere kayınvalidemi götürebilsem öyle güzel oluyorki at üstüne çocukları gir kocanın koluna gez ,denize mi gidecen ver çocuğu kucağına sen kocişinleEvet dedigin gibi ben zitlastikca daha cok dusuyo annesinin ustune
Canım o zaman acele etme derim çünkü tekrar erkeğe dönebilir belli olmazSelam kızlar bizim de bugün kontrolümüz vardı bizim paşa paşa değilmiş :) Prensesmiş :) geçen kontrolde iki doktor da erkek demişti hatta buraya da yüklemiştim usg fotoğrafını erkek demiştiniz şimdi doktor birden kız yüzde yüz dedi şok olduk eşimle :)
Eşim hemen başka hastaneye gidiyoruz dedi gittik ayaklarla kapatmış yatıyordu doktor çikolata yiyip gelin dedi yedik açtı bacakları hemen :) kızımız geliyormuş sizde 12 - 13 haftalık denilene çok inanmayın kızlar alışveriş yapmayın sonra pipisi varmış da düşmüş gibi insan bi değişik oluyor :)
Bir de doktor afp mom testi yapmak için kan aldı ikili test iyi çıktığı için üçlü test yapmıcayacağım bu yeterli dedi sizde de yaptıran var mı bu testi?
Geçmiş olsun canım olmaz bebeğine bişe ama uzatma hastalığı yat dinlen kendine bakKızlar dünden beri ağzıma bir yudum su koyamadım. Bogazim felaket şekilde ağrıyor acıyor. Bebisime bi ay olmaz değil mi? Su an oturdum ağlıyorum bir yudum su gitmez mi ya gitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?