bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
arkadaslar asagı da arastırdım ve bir araya getirdiğim yazımı paylasıyorm kendim için yapmıştım. bu bilgiler doğrultusunda kilo takip dosyasıda hazırladım kendime. hesaplama yaptım ve yan tarafında boşluk bıraktım her hafta tartıda çıkan kilomu yazıcam bu sayede bakalım ne kdar dogru çıkıyor :)
ben kilolu oldugum için dikkatli olmam gerekiyor. gereksiz besinler yerine saglıklı besinler tüketmeliyim. benım gibi kilolu olanlar için belki faydalı olur sizlerde kendinize hazırlarsınız.

GEBELİK BOYUNCA MAX ALINMASI GEREKEN KG 10 KG

MEVCUT KG 68,500 / 40. HAFTADA 78-79 KG OLMASI GEREK.

KİLO DAĞILIMI ;

- 3500 GR BEBEK

- 700 GR PLESANTA

- 700 GR AMİNO SIVISI

- 800 GR BÜYÜMÜŞ RAHİM

- 4500 GR CİVARI ÖDEM , YAĞ, KAS KİTLESİ

BİRİNCİ ÜÇ AY : Her hafta yaklaşık olarak 400 gr %10 Bu dönemde kilo almadık

İKİNCİ ÜÇ AY : Her hafta yaklaşık 250 gr (5-7 kg ) % 50 - % 60

ÜÇÜNCÜ ÜÇ AY : Her hafta yaklşaık olarak 400 gr ( 4 kg ) % 30 - % 40

ÖZET: İkinci ve üçüncü üç aylık dönemde ayda max. 1,5 kg almak gerekiyor.

Günde 1000 mg kalsiyum almak gerek . 1 bardak sütte 300 mg kalsiyum vardır.

Süt dışında , peynir , yoğurt , portakal yemek gerekiyor.

Folat

B grubu vitaminlerdir. Çok önemlidir. Günde 1000 mg almak gerekiyor.

Portakal , kavun , çilek

Günde 100 mg protein almak gerekiyor et veya yumurta yenilemiyor ise yerine kuruyemiş yenilebilir.

Günde en az 10 bardak toplamda 2 lt su içmek gerekiyor.

Eklentiler

• Adsız.webp
    21 KB · Görüntüleme: 79
Valla bende havalar çok ısınmadan bitirebilsem diyorum sıcakta ellerim çok terler benim artık 2. Ye kısmet olur

Canım ben açık süt alıyorum eşimin halasının inekleri var. Kendim kaynatıp mayalıyorum yoğurdumuzu. Kutu sütler güvenilir değil ama günlük sütler nasıldır bilmiyorum canım
canım aldıgın süt pastorize olmuyor ama.

kesinle pastorize süt ve pastorize sütten yapılmış yogurt tüketilmesi gerek. lütfen buna dikkat et .

benım babamda hergün taze süt getiriyor anneme ve tüm komsularına iş çıkışı. ama ben hiç içemiyorm malesef.

Ben sordum normal dedi doktorum hamilelikte olur dedi hormonların hızlı değişimiyle alakalı sanırım

Inşallah cnm ya.bi de bu aralar üzerimde öyle bir tembellik var ki evden çıkmak olum gibi gelio.bekleyym Diorm kendi doktorumu.bakalım İnşallah herşey yolundadır.

Hımm doktorun yürüyüş yapmanı mı tavsiye etti canım. Benim de başlamam lazım aslında çünkü kilolar aldı başını gidiyo birde kaç km hızda yürüyorsun canım??

Ben normalde hızlı yürürüm ama koşu bandında Genelde 3,5 - 4 arası yürüyorum fazlasından korktum hafif yorulur gibi olunca yavaşlatıyorum, biraz dinlenip hızlandırıyorum..
Ben biraz hareketli bi insanım dün daha kontrolde odasına hoplaya zıplaya girdiğim için ultrason yatagından hop diye kalktığım için doktorumdan fırça yedim :/ o yüzden yavaş olmaya özen gösteriyorum ve bu durum cok sıkını :)

Bunları Küçük küçük kare şeklinde yapıp birleştiriyor musunuz ? Daha çabuk çoğalıyordır öyle denemek lazım bi belli olsun kızım olursa rengarenk öreyim oğlum olursa açık mavi
Evet Can'ım küçük küçük olunca daha çabuk oluyor araya istersen kurdela falan da koyuyorsun hatta o küçük karelerin içine de Çiçek yada boncuk falanda işlenebiliyor

Ahhhh bu toplum zaten
Hamile oldugumu kayinvalideme soyledigim gun esimle bana eeee ne koycaniz oglanin adini dedi
Allahim sen en iyisini bilirsin, bizlere neyi layik gorduysen icimize sindir ve nasip et :)
Amin canım. Benim kayınvalideminde 1 kızı bir oğlu var. Kızı 5 yaşındayken eşimi doğurmuş. Hamileyim dediğimde anaaaa bana çekmişin bak kızımla oğlunun arasında 5 yaş olcak dedi. Bende 2 kız kardeşim hadi anama çektiysem kız doğururum dedim:) tabi erkek olduğunu öğrenince bak bana çekmişin dedi:) bende gelin kaynana toprağından olurmuş dedim:) güldük geçtik ama benimki masumane söylemişti.

Benim kv erkek bu erkek diyip duruyo insallah bakalim anne dedim

kızlar Allah nasip ederse bayramda tatile gitmeyi planlıyoruz ama benim uçak korkum var, otobüsle 13 saatlik yola gidilir mi sizce 20 haftalık olacak bebeğim inşallah
Bence uçağı tercih et canım. Korkulacak bişeyi yok. Sarmıyor en azından. 13 saat hiç bişey olmasa sallamasa bile çok yorulursun otur oturduğun yerde kramp girer. Yinede tercih senin canım

Kızımda bende senin gibi hop zıp yerimde durmuyordum ama zaman ilerleyip karnın büyüdükçe hareketlerin kısıtlanacak canım merak etme hatta geçen hafta trambolinde zıpladım birazcık da eşim ve görümcem heöin in ordan bakiim diyip kötü kötü bakınca indim 3,5 4 de sıkılıyorum ben de çok yavaş geliyo bana da. Neyse öyle ya da böyle yavaştan yavaştan başlamak lazım ki doğumlar kolay olsun

Canım ben evlendiğimden beri bu şekilde tüketiyoruz sütü ve yoğurdu. Hayvanlar hastalıklı olmadığı müddetçe bir sıkıntı olmuyor. Açıkçası pastorize kutu süt tüketmektenese hiç tüketmemeyi tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…