2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
mukus tıkacı nişan değil mi ya? ben öyle biliyordum, o ne peki? ay kafam karıştı biraz..
Bende oyle bilioyordum eve gidince resmini cekip atarim bebegimi bekleriken beni neler bekler kitabinda oyle yaziyordu internettede biraz arastirdim farkliymis gercekten

yaaa çok heyecanlandım erken doğummu olacak acaba perşembe günü kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor
yinede bütün eşyaları çantaya yerleştireyim ben bugün hepsini yıkayıp ütülemiştim zaten

geçmiş olsun, umarım azcık daha sabreder ufaklık. Dikkat et sen yine de kendine..

Canım E="seldayavuzguray, post: 46018891, member: 245040"]Kızlar size bilgi vereyim taburcu olduk hemen oglumda ki kontrolumu yapan doktora gittik bebeğim doğum kanalına pozisyonunu almış o yüzden sancilarim bugün sıfır şeker diyeti ne başladım şekerim ciğer geliştirici yüzünden cikacakmis yarın ciğer geliştirici ve pruloton yapıldı 3 gün arayla prulotona devam bir de adalat içmeye başladım akşam bir tane doktor son çare doğumu engellemek için yaticaksin iki hafta daha tut doğurma dedi[/QUOTE]
Canim bebisim inşallah zamanında gelir geçmiş olsun

fgnsml .!.:
Ayy bu haftayida atlatayim resmen kendimi dinlemekten helak oldum agrim sancim var mi diye de yok biseyim turp gibiyim :) ama is yerinde dogum baslasin istemiyorum sen kacinci haftanda dogum yapmistin
Aman csnim dur ne dogumu daha zamanım var 36. Haftadayim şimdi yan durumdayım hamilelik beni paranoya yaptı şimdide gripmi olacam hastanın olacam psikolojisindeyim

Ya bugunun hamilelik takviminde kirm izi yazilar hatali galiba dimi boyu nasil 33 cm nasil olsun ya gecen hafta gittim 47 cm di oglum

burdaki hamilelik takvimi baştan popoya kadar olan uzunluğu yazıyor canım, baştan topuğa 47 cm iken baştan popoya 33 cm olabilir yani. Doktorun ekstra bişey söylemediği sürece normaldir herşey merak etme

Canım ciğer geliştirici iğne çok yükseltiyo şekeri 2 gün filan çok dikkat et.benim 235 e kadar yükseldi

Bende oyle bilioyordum eve gidince resmini cekip atarim bebegimi bekleriken beni neler bekler kitabinda oyle yaziyordu internettede biraz arastirdim farkliymis gercekten

şöyle bişey buldum yani tam aynı değil ama farklı da değil gibi neyse en azından kırmızı olmadığı sürece sorun yokmuş onu anladım :)

" Gebelik sürsince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkaç olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür. Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.
Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte nişan gelmesinden ne kadar sonra doğumun başlayacağını söylemek mümkün değildir. Bazen saatler sonra, bazen günler hatta haftalar sonra doğum başlar.
" (jinekologt.com)

Canım ciğer geliştirici iğne çok yükseltiyo şekeri 2 gün filan çok dikkat et.benim 235 e kadar yükseldi

oyy hadi ya, ben oldum bi iğne ama kimse bana şekere dikkat et falan demedi. Perşembe cuma peşpeşe iki tane daha olcam, o zaman dikkat edeyim bari.. teşekkürler uyarılar için..

neff1316 canım inşallah defnemiz sağlıcakla doğar Kucağında kızın elinde oğlun yanında eşinle mutluluk içinde evinize gidersiniz kısa bir süre sonra.Hepimizin daha doğmadan sevdiği minik mucizemiz oldu o bizim.Allah yardımcınız olsun

çok geçmiş olsun canm inşallah vaktinde gelir bebeğin
bol bol dinlen inşallah yanında yardım edecek birileri vardır

geçmiş olsun, umarım azcık daha sabreder ufaklık. Dikkat et sen yine de kendine..

Canim bebisim inşallah zamanında gelir geçmiş olsun[/QUOTE]

Hepinize cani gönülden teşekkürler yatıp 0 şeker diyeti yapıyorum sadece yeşillik yiyerek dün bir bayan doğuma giriyordu mayıs 1 mis doğumu erken doğum yaptı Rica ettim doğum da dua etmesi için hepimize bol bol dua etmis

lorenacimm! yegenimle dogum gunu das olacak senin oglun demek. bizim ki tam 11 sene once 05.05.05 te dogdu, seninki de 05.05.16 da dogacak demek :) guzel tarih :))
bu arada sezeryan mi olacaksin hayatim. nasil kesinlesti boyle tarih?

Aaa evet 05.05 olacak belkide tarihŞimdi sen söyleyince farkettiö mirandam Benim ilk doğumum normal olmasını çok istememe rağmen plesantadaki erken kireçlenmeden dolayı acil sezeryan olmuştu. Buda hem o sebepten hemde böbrekteki büyümeden dolayı erken alınması gerektiğinden sezeryan olacak teyzesi mecburen. Yani ilki normal olsa bile bu kesin sezeryan olacakmış meğer Hayırlısı dedik bekliyoruz canım benim

Bebişin sağ böbreğinde 22. Haftada büyüme tespit edildi teyzesi. Durması beklenirken devam etti. En son 11 mm ölçüldü. Sınır 4-5 kabul ediliyordu. Bebeği biraz erken alıp gerekirse ufak bir operasyonla müdahale edeceklermiş
O yüzden 37. Hafta. Hatta başlarda 36 diyorlardı ama şimdi 37 dediler. Biraz daha içim rahatladı. Dualarınızı eksik etmeyin canım

slm kızlar günümüz aydın olsun inşallah. kızlar biraz moralim bozuk, eşim polis memuru bu gün göreve gitti ve yaklaşık bir ay yok, dua ediyorum allahım bebeğim erkenden gelmesin zamanını beklesin diye, kısmetse eşim geldikten bir hafta sonra beklenen doğum ama doktorum sezeryan olacağı için son haftayı beklemez. ben ısrar edeceğim tabi eşimin gelmesini bekleyelim diye.

ay ne güzel tarih de belli olmuş, oğlunun sağlığı da yerindeyse değme keyfine :) hayırlısıyla sağlığıyla doğacak inşallah oğlun
Amin canım benimm
Cümle kardeşleriyle birlikte el ele sağlıcakla mutlulukla gelsinler inşallah. Tarihin belli olduğundan beri dahada sabırsızlanmaya başladık ailecek. Kızım hersabah takvimi açıp tek tek sayıyor günleri. 4,5 yaşında ama şafak saymayı bile öğrendi kardeşi sayesinde

Tatlım tekrar geçmiş olsun bogaz şişmesi kötü insan bıkıyr artık yazım oluyormu tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…