- 31 Ağustos 2015
- 226
- 489
- 23
- 48
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #6.461
ibs bende de var.bende kabızlık yapmaz aksine ishal yapar. en ufak birşey ishalle sonuçlanır.dediğin gibi bazı dönemlerde ilaç mecbur başvurduğum birşeydi.fakat ilk hamileliğimde çok fazla sıkıntı yaratmamıştı.evet gaz sorunu olabiliyordu ama ona da çözüm bulmuştum.stresten uzak kalmaak (tabii yapılabilirse)en başlı başına çözüm ama onun yanında hergün muhakkak yürüyüş yapardım,sabah muhakkak kuru kayısı veya kuru incir üzerine 1 bardak su ile güne başlardım ve hala aynıyım,süt bende feci gaz yapar onun için sütten ziyade yoğurt veya peynir yerim.süt illa içilecekse muhakkak ılık.pirinç bende gaz yapar çok az yerim.bunun gibi kendimi deneyerek bulmuştum hala da uygularım.ama hamilelikte çok sıkıntım olmamıştı belki de ekstra dikkat ettiğim içindir.tabii bir de baş ilaç rezene...inşallah sıkıntı yaşamadan atlatırız yine...Kızlar hazır kabızlık gaz konuları açılmışken bende size geçen sene teşhisi konulan hastalığımdan bahsedeyim bari. İbs ( irritabl bağırsak sendromu) diğer adıyla sipastik kolon. Bir diğer adıyla huzursuz bağırsak sendorumu. Ay ne çok adı var demi :))))
Neyse bu hastalık stres ve üzüntüden ortaya çıkıp kabızlık ve şişkinlikle devam edip, sindirim sistemini bozan çok can sıkıcı bir kısırdöngü şeklinde devam ediyor. Atak dönemlerinde ilaçlarla idare ediyordum ancak artık hamileliğimden dolayı doktorum ilaçlarıda yasakladı ve perişanım resmen. Acaba diyorum birkaç ay sonra hamileliğim ilerleyip karnım şişince bu ağrılar dahada artarmıaranızda acaba aynı dertten müzdarip olup aynı teşhis konulmuş başka arkadaşlarım varmı. Ki umarım yoktur. Ama aslında çok yaygın bir sendrommuş bu. Bana teşhis konulana kadar kaç doktor gezdik. En son üniversite hastanesinin anabilim başkanı koydu teşhisi. Neyseki öldürmüyor ama resmen süründürüyor dua edin hamilelikte bir sıkıntı yaratmasın bari
ömer faruk ve ayşe cansu isimleri var kafamda şimdilik ama bazende tek isimmi koysam diyorum canım sen hangi isimleri beğeniyosunİsim konusunda ben cok dertliyim.
Evet daha cinsiyet belli degil ama. Olsa bile aklimda net bisey yok.
Begendiginiz isimler ne canim
Kızlar çok fena burnum kapandı üç gündür açılmadı üç gündür gece nöbeti tutuyorum böyle resmen normalde antibiyotik olmadan geçmez ama bu durumda da ilaç kullanmak da istemiyorum zarar verirse diye evde bütün doğal yolları denedim hiç biri kâr etmiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ne yapsam acaba
aryanın anlamı ne canım tek isim mi düşünüyosun ben kıza ayşe cansu düşünüyorum ama emin değilimHim canım sen hangi isimleri düşünüyorsun kız ismi tek arya hoşuma gidiyor şimdilik
KeskeGünaydın Bayanlar
Bulantıları artık azalmaya başlayan var mınolur azalsın artık
Günaydın canlar geceyi uykusuz geçirdim çünkü rüyamda bebegimi kaybettiğimi gordum gerçek gibiydi çok korktum ağladım gece uyuyamadim Rabbim kimseye yasatmasin bu acıyı
Keskesanki 2 gündür benimki tavan yapti. Cok bunaldim artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?