- 26 Aralık 2013
- 698
- 556
- 103
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #6.441
muhtemelen benimkide böyle bisey olur olmaz gaz sıkıntısı cekiyorum Afedersin ama esimle beraberlik bile ikimizede eziyet oluyordu simdi daha bi huzursuz sanirim benim ki bebekte var ilac milac da alamiyorum Allah yardimcimiz olsunKızlar hazır kabızlık gaz konuları açılmışken bende size geçen sene teşhisi konulan hastalığımdan bahsedeyim bari. İbs ( irritabl bağırsak sendromu) diğer adıyla sipastik kolon. Bir diğer adıyla huzursuz bağırsak sendorumu. Ay ne çok adı var demi :))))
Neyse bu hastalık stres ve üzüntüden ortaya çıkıp kabızlık ve şişkinlikle devam edip, sindirim sistemini bozan çok can sıkıcı bir kısırdöngü şeklinde devam ediyor. Atak dönemlerinde ilaçlarla idare ediyordum ancak artık hamileliğimden dolayı doktorum ilaçlarıda yasakladı ve perişanım resmen. Acaba diyorum birkaç ay sonra hamileliğim ilerleyip karnım şişince bu ağrılar dahada artarmıaranızda acaba aynı dertten müzdarip olup aynı teşhis konulmuş başka arkadaşlarım varmı. Ki umarım yoktur. Ama aslında çok yaygın bir sendrommuş bu. Bana teşhis konulana kadar kaç doktor gezdik. En son üniversite hastanesinin anabilim başkanı koydu teşhisi. Neyseki öldürmüyor ama resmen süründürüyor dua edin hamilelikte bir sıkıntı yaratmasın bari
bende olsaydım grenc derdim ama sürekli tekrarlayan agiz ici aftlarima care olduklarindan beri lafım yok onlar manevi doktorlar benim icin :)Cnm hiç hatıralmıyorum sonuçlarda arabada demek hasimato iltihaplantan.. doğumdan sonra araştırayim sulugu ben de Ayy çok da iğrenç hayvanlar tövbe yarabbim
Amin canım amin. İşte bu konuda çok tedirginim. Yani normal zamanda bile o şişkinliğin verdiği sıkıntı ve ağrılar dayanılmazken şimdi napacağım. Hamile kalmadan önceki karnım bile 6 aylık gibiydi. Bu arada benim afedersiniz gaz çıkaramama sorunum var canım. Yani eğer sen tutamıyorsan inan rahat ol hiç tutma zaten. Mide bulantısı ve iştahsızlıkta yapıyor bu ibs. Sonrası nerdeyse depresyonmuhtemelen benimkide böyle bisey olur olmaz gaz sıkıntısı cekiyorum Afedersin ama esimle beraberlik bile ikimizede eziyet oluyordu simdi daha bi huzursuz sanirim benim ki bebekte var ilac milac da alamiyorum Allah yardimcimiz olsun
asil sıkıntı orada zaten cikaramiyorum bende ancak agiz yoluyla gegirme o da zorlamaylan sanırım cok igrenclestim :) usutuyoruz belki de kimbilirAmin canım amin. İşte bu konuda çok tedirginim. Yani normal zamanda bile o şişkinliğin verdiği sıkıntı ve ağrılar dayanılmazken şimdi napacağım. Hamile kalmadan önceki karnım bile 6 aylık gibiydi. Bu arada benim afedersiniz gaz çıkaramama sorunum var canım. Yani eğer sen tutamıyorsan inan rahat ol hiç tutma zaten. Mide bulantısı ve iştahsızlıkta yapıyor bu ibs. Sonrası nerdeyse depresyonşimdi bitkisel şeyler araştırmaktayım
Kızlar hazır kabızlık gaz konuları açılmışken bende size geçen sene teşhisi konulan hastalığımdan bahsedeyim bari. İbs ( irritabl bağırsak sendromu) diğer adıyla sipastik kolon. Bir diğer adıyla huzursuz bağırsak sendorumu. Ay ne çok adı var demi :))))
Neyse bu hastalık stres ve üzüntüden ortaya çıkıp kabızlık ve şişkinlikle devam edip, sindirim sistemini bozan çok can sıkıcı bir kısırdöngü şeklinde devam ediyor. Atak dönemlerinde ilaçlarla idare ediyordum ancak artık hamileliğimden dolayı doktorum ilaçlarıda yasakladı ve perişanım resmen. Acaba diyorum birkaç ay sonra hamileliğim ilerleyip karnım şişince bu ağrılar dahada artarmıaranızda acaba aynı dertten müzdarip olup aynı teşhis konulmuş başka arkadaşlarım varmı. Ki umarım yoktur. Ama aslında çok yaygın bir sendrommuş bu. Bana teşhis konulana kadar kaç doktor gezdik. En son üniversite hastanesinin anabilim başkanı koydu teşhisi. Neyseki öldürmüyor ama resmen süründürüyor dua edin hamilelikte bir sıkıntı yaratmasın bari
Çok teşekkürler canım. Kabızlıkla ilgili birşey buldum. Yarın sabahtan itibaren denemeye başlayacağım inşallah. Ceviz suyu :)Geçmiş olsun canım hastalıgı bilmiyorum ama gerçekten şiş ve kabızlık çookk zor perişanım
Hayır yaa iğrençleşmek ile ne alakası var :)))asil sıkıntı orada zaten cikaramiyorum bende ancak agiz yoluyla gegirme o da zorlamaylan sanırım cok igrenclestim :) usutuyoruz belki de kimbilir
geçmiş olsun canım ev gibisi yok gerçektenCanlar npyonuz oh ev gibisi yokkız bebek ismi düşündünüzmü hastanede yatarken erkek çocuk isimleri toprak doruk çok hoşuma gitti güzel isimler
İsim konusunda ben cok dertliyim.geçmiş olsun canım ev gibisi yok gerçekten
bizde bugün ismini ne koysak diye düşündük biraz eşimle cinsiyeti bi belli olsa çok güzel isimler var gerçekten
canım ismimden anlaşılacağı gibi favori ismim toprak çok severim zaten oğlum olacak gibi içime doğuyor hep ama kız olursa orası karışık eşim elis istiyor aslında erkeği de aden istiyor bende çocukların türk olduğu belli olmayacak diye kızdım sonuçta toprakta anlaştık ama elis konusunda nötrüm sizce nasıl?Canlar npyonuz oh ev gibisi yokkız bebek ismi düşündünüzmü hastanede yatarken erkek çocuk isimleri toprak doruk çok hoşuma gitti güzel isimler
söylenişi güzel canım elis in.canım ismimden anlaşılacağı gibi favori ismim toprak çok severim zaten oğlum olacak gibi içime doğuyor hep ama kız olursa orası karışık eşim elis istiyor aslında erkeği de aden istiyor bende çocukların türk olduğu belli olmayacak diye kızdım sonuçta toprakta anlaştık ama elis konusunda nötrüm sizce nasıl?
Canım bende çok sevdim toprak ismini çok hoş söylemesi çok tatlıcanım ismimden anlaşılacağı gibi favori ismim toprak çok severim zaten oğlum olacak gibi içime doğuyor hep ama kız olursa orası karışık eşim elis istiyor aslında erkeği de aden istiyor bende çocukların türk olduğu belli olmayacak diye kızdım sonuçta toprakta anlaştık ama elis konusunda nötrüm sizce nasıl?
Him canım sen hangi isimleri düşünüyorsun kız ismi tek arya hoşuma gidiyor şimdilikgeçmiş olsun canım ev gibisi yok gerçekten
bizde bugün ismini ne koysak diye düşündük biraz eşimle cinsiyeti bi belli olsa çok güzel isimler var gerçekten
Soylediklerini aynen uyguladim ve ertesi gun aninda toparlandim Allah razi olsun tavsiyelerin icin Tesekkur ederimmmbir kasik bal ve biraz karabiber, sicak suya karistir ic. bogaza cok iyi gelir. hatta daha sabah konustuk arkadaslarla taze zencefil alip onun da sarisini biraz rendeleyebilirsin icine.
bol bol sivi ic, ardi ardina su ic. bol bol corba ic. hafta sonu yat uyu, hic kalkma yerinden. azicik ter at. yarim portakilin suyunu sIkip, sicak suyla karistirip cay niyetine ic. bol c vitamini!
ben kocami boyle iki gunde ayaga kaldirdim.
yaklasik iki ay once karnimda hafif bir agri vardi. gebe kalmadan baktirayim da gecsin diye doktora gittim. idrar yolu enfeksiyonu var dedi dr antibiyotik verdi. aman o ilac oyle bir fena yapti ki beni. yan etkisi yuzunden kanli ishal oldum. onlarca cortizone kullandim gecsin diye. bir de ustune gebe kaldim. artik ilac da alamiyorum, hafif enfeksiyonum var hala kendi kendime atlatmaya calisiyorum. hala gecmedi etkisi. belki dogumdan sonra ilac kullanmaya baslayinca anca gececek!
ustune gecen ay da esim hasta oldu. doktor antibiyotik vermis. aman dedim, bosver alma. once biz deneyelim. yukaridaki dediklerimi yaptim. hakikaten pazartesi sapa saglam ise gitti.
bundan sonra olmedikce ilac almam :)
canim ya benim esimdede agiz yaralari cok oluyo suluk nasil iyi geldibende olsaydım grenc derdim ama sürekli tekrarlayan agiz ici aftlarima care olduklarindan beri lafım yok onlar manevi doktorlar benim icin :)
ayyy cok yasa sen bendede aynisi oluyo beyaz beyaz idrarla birlikte dökülüyo bende plastik kismini vücut atiyo diorum ama doktora sormadim hic bife kac tane kullsniuosun gundekızlaaaaaarrr yardım lütfen progestanı fitil olarak alan var mı? ya ben gece yatarken kullanıyorum ama gün içinde parça parça dökülüyor sanki hiç bişey kalmıyor içerde gibi geliyor bana sizde de böyle mi şüphelendim eczane bu hapı demişti doktoru aradım hapı fitili aynı iki türlü de kullanılıyor dedi
sende de oluyor mu ohh rahatladım valla ben mi beceremiyorum diye üzülüyordum valla 200 lük günde 1 tane benim senin?canim ya benim esimdede agiz yaralari cok oluyo suluk nasil iyi geldi
ayyy cok yasa sen bendede aynisi oluyo beyaz beyaz idrarla birlikte dökülüyo bende plastik kismini vücut atiyo diorum ama doktora sormadim hic bife kac tane kullsniuosun gunde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?