2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Daha bir aydan fazla var ozmn amaaa ramazan bayramında gezerken göbüşlerimizde çıkmış olurrr:))
Doktorum ilk aylarda bağırsaklar şişio , bi şişkinlik olursa o ondandır demişti
Hakkaten bi şişkinlik var,hatta yemek yiyince gerilme oluyor taş gibi.Bağırsakdanmış desene,iyi oldu yazdığın.Bnede deli gibi karnımı yokluyorum sürekli,ne çabuk çıktı bu diye

Ayyyy kızlarr azcık temizlik yapim dedim yapamıyorum yoruldum hemde supurge baskı uygulamadan böyle nasıl temizlik yapıcaz biz yaaa bulaşık makinamı boşaltman lazım gucum yokkkk

hamiel kalmak için neler yaptınız? kendıliğinden mi oldu?

Canimm pek bisi yapmadik aslinda sadece ovulasyon takibi yaptim bu ay 2 yildir olmuyordu bizim esimde sorun vardi Rabbim nasip etti ilk defa ovulasyon twst kullandim ilk defada tuttuu :)
Özellikle yumurtladigin günüm ertesi günü önemli ben 24. de yumurtlamistim 26. da tutmus die gösterio bide kalcana yastik koy ben öle yaptim ama ihtimal vermemistim sorunumuz var die rabbim nasip ettii insallahhh kisa zamanda her isteyene versinnnnn

Hakkaten bi şişkinlik var,hatta yemek yiyince gerilme oluyor taş gibi.Bağırsakdanmış desene,iyi oldu yazdığın.Bnede deli gibi karnımı yokluyorum sürekli,ne çabuk çıktı bu diye
Hahahh bana doktor ilk görüşmede söledi bunu ama banada sanki karnım şişmiş gibi gelio :))
beniö karnım şişti sanki :) yemekten de olabilir gerçi :)
yemektir o yemek bide bağırsak

Selam:) bende2016 ocak annesiyim. Bebeğim 6 hafta 3 günlük. Bir haftadır mide bulantisindan bezdim ne zaman bitecek bulantilar acaba????
Şimdi Pred..tör marka ovulasyon tetsi sipariş ettim tekrar. Galiba ben koyulaşmaya başladığı anı kaçırdım, belkide koyulaşır koyulaşmaz 8-12 saat sonra çattlıyordur kımbılır. 11. gundu koyulaşmaya başladığında , biz 13. gun çalıştık olmadı. İnşaallah hayrlısıyla bu ay tutsun.

yani bence iç bir dene.umarım pozitif yönde gelişmeler olur.bende çatlatma iğnesi olmadım çünkü problem yoktu.hatta sordum dr a onu gebe kalamayacaklara yapıyoruz dedi.hayırlısı olsun inşallah tutar

İnşallahh tatlımm :) bende cumartesi gtcem 6+4 olcam görünmeyebilir ozmn , 6+6 da da kendi doktoruma gtcem , 7+3te devlete gtcem bakalım hangisinde çıkcak ;D

belki görünür canım 6+4 de de.hiç belli olmaz.had bakalım çıksın da hangisi çıkarsa çıksın güzel haberlerini bekliyoruz

yani bence iç bir dene.umarım pozitif yönde gelişmeler olur.bende çatlatma iğnesi olmadım çünkü problem yoktu.hatta sordum dr a onu gebe kalamayacaklara yapıyoruz dedi.hayırlısı olsun inşallah tutar
amin cnaım hayrlısıyla inşallah. Bu akşam içmeye başlıyayım o zaman. Elimde vardı. 6.gunum adetimin.

MaşAllah 5 litre su mu?
ben şuan bulantıdan hiçbirşey yiyemiyorum eyvahlar olsun o zaman bana ((

Kızlar ben diyetisyenle konuştum. Madde madde yazıyorum bana söylediklerini :)

- Her gün kahvaltıda muhakkak bir yumurta ve peynir yenmeli. Yumurta iyi pişmiş olmalı, istediğiniz gibi pişirebilirsiniz (omlet, menemen vs.)
- Salatalık, domates, yeşillik limonlu mümkünse tuzsuz tüketilmeli. İsterseniz üzerine ceviz, badem vs. ekleyebilirsiniz.
- Çay en fazla günde 2-3 bardak içilmeli (çok açık)
- Her gün 1 bardak süt ve bir kase yoğurt (probiyotik önerdi) mutlaka yenmeli, ayran da olabilir.
- Her gün 3 porsiyon meyve yenmeli. (örn: 1 elma = 1 porsiyon, kabuklu meyveler mutlaka soyulup yenmeli)
- Her gün 2.5 lt su tüketilmeli.
- Ara öğün mutlaka yenmeli. Yoğurt ve meyve güzel olur.
- İlerleyen dönemlerde kabızlık sorunu için kuru meyve tüketebilirsiniz.
- Şekerin hiçbir faydası olmadığı için yemezseniz güzel olur. Canınız çok isterse meyve tatlıları (kabak, ayva vs. veya sütlü tatlıları dondurma, sütlaç vs.) tercih edin.
- Tatlandırıcılar, light ürünler, kafein ve cips kesinlikle yasak.
- Egzersizler (yürüyüş dahil) doktora danışılarak yapılmalı.

Benim gibi mecburen dışarda yemek yeme durumunuz varsa, kızartma yemeyin. Salata gibi yiyecekleri de temizliğine güvendiğiniz yerde yiyebilirsiniz. Daha çok ızgara tercih ederseniz iyi olur. Sonuçta yemekleri hangi yağdan yapıyorlar bilmiyoruz. Şimdilik bu kadar :)

Arkadaşlar yorumlarınız gerekiyor, Dün akşam benim kırmızı kanamam oldu arkadaşlar 5-6 damla kadar böyle pedi dolduracak gibi değil.
Umidim kırıldı biraz , şimdi kahverengimsi akıntıya döndü.Doktorumu aradım akşam hastaneye vs gideyim mi dedim ,yok dedi ilaçlarınıza devam edin çok yoğun kanamanız olursa ve aşırı sancı-ağrı olursa hastaneye gidin acile dedi..
İlaçlarınıza devam edin de dedi ,progestan vs..
Sabahtan beri ancak silince bir damla filan geliyor:.
Kendi doktorum dışında başka bir doktor tanıdıgım daha var arayıp ona danıştım geleyim mi dedim , 5+2 günlük gebelikte zaten saglıklı ise bile şu anda göremeyiz daha erken dedi.En azından görmemiz ve düşük mü saglık mı demek için 6 hafta lazım dedi. En önemli şey dinlenmedir dedi (benim doktorum böyle bir öneride bulunmadı mesela,sadece ilacını al dedi,dozunu arttırdı)
Ne dersiniz biraz da adet sancısına benzer karın agrım var acaba düşük mü oluyor veya olacak ben mi bir sürü progestan alarak bunu engelliyorum , kırmızı dan sonra hemen kahvereye dönmesi iyiye işaret denebilir mi? Çevrenizde bunu yaşayıp sağlıklı sürdüren var mı acaba ?

çok güzel beğendim bende hemen hemen bunları yapıyorum. yalnız bazen yumurta tam pişmiyor.işe yetişeym derken denk getiremiyorum. çok mu kötü ya kaç dak pişiricem kızlar yumurtayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…