- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.082
- 898
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #46.661
salataBir gebenin günlük dietinde 6 köfte büyüklüğünde et (Tavuk, balık ya da yağsız kırmızı et), 1 adet yumurta, 2 bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar peynir, en az bir porsiyon sebze yemeği, bol çiğ sebze (salata), 2-3 porsiyon meyve, 3 ince dilim (tercihen kepekli) ekmek, 4 kaşık kadar baklagiller ve 8-10 bardak su mutlaka bulunmalıdır.
Kızlar bunu bi makalede gördüm. Aranızda buna benzer beslenen var mı yoksa ben mi az besleniyorum yaa
pEd kullanma gazli bez kullan demis.lohusayken.bende gazli bez kullanacambence gerek yok. zaten bunlar bile yeterince kaba. çok çok gerek olursa içine normal ped koyulur.
arkana uzun bir yastık gerekSola sağa fark etmiyor ama ben yatamiyirum.bel ağrım kötü gece uyuyamiyorum3nasil olacak hiç bi fikrim yok.uykusuzluktan olucam
ben artık tuvalete kalktıgım zaman süt içip yatıyorum. yani uykumda da 1 bardak içiyorum.Ya bugün doktora gittim bebiş gelişmemiş bi hafta geride dedi. Dünya başıma yıkıldı. Kilosu 1220 imiş 1700 olmalıymış. Pıhtılaşma bozukluğu var bende ondan olabilir genetik de olabilir dedi. Ama üç hafta gerilerse ciddi problem olur dedi. Ben de başladım araştırmaya anne karnındali bebek nasıl kilo alır annr ne yemeşi falan.. Ama cidden az yiyomuşum ben yaa uff içim almaz bu kadar şeyi
Canım sıkıldı nerdeyse ağlayacam zor duruyorum
nedense onu hiç yıyemıyorum. yağda -veya ekmeklı olarak yapıyorumhaslanmıs yumurtada bebege kılo aldırırmıs
ben hiç sevmedimkızlar dün bebeğimin hareketlerini hissetmedim stresten oldu galiba... doktora gittim nst ye bağladılar..Allaha şükür bebeğim iyi.. bi sıkıntı çıkmadı.. ama nst yi seviyorm ya 20 dk o sesi duymak çok güzel
Ilk defa duydum bunuda canim ama çiş sızintisi falan olursa sakincali olabilir elektrik sonucta iyi arastir derimbi sorum var,elektrikli battaniyeler var ya hani,bebek besiklerine uygun boyutlarda olanlari da var.. sizce kullanilsa bebise zarari olr mu? gidince soracm unutmazsm ama daha var gitmeme.. nasil olur acaba kullanim
Masallah canimm.baska etkisi olmamismiydi enfeksiyonun baski haricinde yanma falanselamlar :=)biz doktordan geldik
baskıdan falan bahsetmıstım doktorum da ıdrar testı ıstedı ve sonuc enfeksıyon cıktı. hap verdi onu kullanıcam işte.
sonrakı sefer için 3 hafta sonra gel dedı
çok geç degıl mıdogum şeklini ne soruyor ne bahsedıyor. bu arada nts ye bagladı. bi halt cıkmadı
bebik 1850 g miş.
Canim belki biyerde tahriş olmusturr.Slm kizlar lavaboda peceteyle kurulanirken pecetede kan gordum.ama iccamasirima bulasmamisti.sancimda yok.sizde boyle olan varmi.
son 2 gündür falan hafif kaşınmalar vardı ama ben söylemedım doktora tabı. baskıdan ve ara sıra vuran bel sancımdan bahsettım. nts ve ıdrar tahlılı ıstedı işte.Masallah canimm.baska etkisi olmamismiydi enfeksiyonun baski haricinde yanma falan
Anladim gecmis olsun canim fitilmi verdison 2 gündür falan hafif kaşınmalar vardı ama ben söylemedım doktora tabı. baskıdan ve ara sıra vuran bel sancımdan bahsettım. nts ve ıdrar tahlılı ıstedı işte.
hap ve suda erıyen tek kullanımlık toz içecek verdi.Anladim gecmis olsun canim fitilmi verdi
Bendede hafif kasinma oluyo ama gecen hafta bisey cikmadi idrarda.hep bisey cikiyor yahuuhap ve suda erıyen tek kullanımlık toz içecek verdi.
Ben de 30. Haftayı bitirdiğimde bebek 1250 gramdı ve yazmıştım da buraya gayet de sağlıklı besleniyorum ama genetik olduğunu düşünüyorum. Hiç kafana takma başka bir dıkıntı yoksa bebişlerimiz miniktir:) ben buğday yoğurtlaması da kilo aldırır diye duymuştum yarım kilo kaynatıp bitene kadar hergün birkase yiyorum. Onun dışında hergün süt kefir yoğurt et sebze meyve hepsinden yiyorum.Ya bugün doktora gittim bebiş gelişmemiş bi hafta geride dedi. Dünya başıma yıkıldı. Kilosu 1220 imiş 1700 olmalıymış. Pıhtılaşma bozukluğu var bende ondan olabilir genetik de olabilir dedi. Ama üç hafta gerilerse ciddi problem olur dedi. Ben de başladım araştırmaya anne karnındali bebek nasıl kilo alır annr ne yemeşi falan.. Ama cidden az yiyomuşum ben yaa uff içim almaz bu kadar şeyi
Canım sıkıldı nerdeyse ağlayacam zor duruyorum
2400 mi az geldi şaka gibiyaaaa bence boşuna üzülüyorsun benimki 2 hafta önden gidiyo ve 2400 grm olmuş banada az geldi doktor gayet normal dedi....bence sende biraz yediklerini düzene sokabilirsen çok iyi olur bu arada vitamin kullanıyormusun...?
Bende seninle aynı düşünüyorumCanım ben dikkat ettigim halde bebeğim minyon.. su son 2 haftada sadece 100 gram almis mesela ama doktorum bunun genetik olduğunu açıkladı., ben diyetisyene falan az gitmedim bekarken kilo almak icin ama bünye meselesi.. hamilelikte 13 kilo aldim gerçi.
Süt, ceviz, pekmez, muz bunları mutlaka yiyorum ama bebek minyon kalıyor, bende kabullendim artık, yapı meselesi demek ki.. sen bebekken kilolu mu zayıf mı doğdun mesela bunları da dikkate almak lazım.
Canım Ben de pazartesi raporu alıcam ama ben bile 31+6 olucam sen 32 yi nasıl dolduracan anlayamadım ben:)evet canım, benim pazartesi 32+0 olucak. doktor özellikle ozaman gel vericem dedi
Slm kizlar lavaboda peceteyle kurulanirken pecetede kan gordum.ama iccamasirima bulasmamisti.sancimda yok.sizde boyle olan varmi.
salata
yumurta ( tavada)
sebze
süt
yogurt
hafta da 1 kere et veya tavuk
balık
meyve
ara sıra baklagil
günlük 2- 2,5 lt su
bunlar var bazıları günlük, bazıları haftalık :=)
ben de o yuzden gebelıgımden bu yana sadece 1 kere verdım tahlıl. aynen bişiler muhakak cıkıyorBendede hafif kasinma oluyo ama gecen hafta bisey cikmadi idrarda.hep bisey cikiyor yahuu
nerden bulayım ben organıgı :=) aman yıyen herkes organık mı yıyor sankıson haftalarda yaşamadım ama dört beş defa oldu.doktoruna mutlaka danış canım. ben her söylediğimde kanama devam ederse ağrı sancı olursa gel dedi.hiç devam etmedi allahtan.ama yine de gittiğim de oldu içim rahat etsin diye.rahimden kaynaklanıyomuş çocukla alakası yokmuş.yine de önlem amaçlı fitil ve iğne vermişti.sen yine de git görün için rahat etsin derim.nolur nolmaz...
bana doktor tavuk yeme dedi.market tavukları hormonlu oluyo organik köy tavuğu bulabilsek iyi de...
nerden bulayım ben organıgı :=) aman yıyen herkes organık mı yıyor sankı
benım doktor yeme içme konusunda hiçbişi demedıişte hiç yeme daha iyi.benim doktor köfte bile yeme işlenmemiş et ye daha iyi dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?