2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ilk defa yoğurt mayalayım dedim İnterten tarifine baktım yaptım olma :KK43: siz Nasıl yapıyorsunuz
Bir bardak sütü ısıtıp 42-45 dereceye gelince iki kaşık mayayı atıcam ben.Temassız ateş ölçer varsa onun ortam ayarında ölçebilirsim. Netten okumuştum.Daha uygulamadım:)

Kızlar ilk defa yoğurt mayalayım dedim İnterten tarifine baktım yaptım olma :KK43: siz Nasıl yapıyorsunuz
kilo başına 1 yemek kaşığı maya
ekşi olmaması için süt muhakkak ılık olması gerek. fırının içine koy 4-5 saat sonra dolaba koy, dolapta agzı acık kalsın
1 gün hiç dokunma :=)

Ben buralardan değilim :)) ama bende sormuştum tanıdıklara da görünce yazayım dedim; 1 litre sütü (keçi sütü galiba)
kaynat hemen ocaktan al. Ilınsın el sokunca yanmıcak kadar baya bi ılınsın yani. Sonra 1 dolu kaşık yoğurdu çırp, süte kat karıştır. Sonra yayvan bi borcam veya kücük kaplara artik nasıl istersen koy iyice sarmala sofra beziyle falan .. 1 gün kalsın öyle .. Benimki mayasız falan da farklıymışş neyse artık :))

Emmiyor Atomum, sağıyorum ama artık 10 cc filan çıkıyor, zaten mama da içmiyor zilli. Diş geliyor, acaip huysuz ve iştahsız. Özellikle akşamları vız vız vız vız, insanı canından bezdiriyor. Memeyi bıraktığı gibi biberonu da bırakma peşinde sanırım, direkt ekmek arası köfte filan yiyecek herhalde haspam :işsiz:
Anlattigindan bir tanede bende var piticim :işsiz: bir haftadir cile bulbulum cile... 5 dk falan aldirabiliyodum memeyi, bir kac gundur uykuda bile almiyor, kasiga agzini sonuna kadar aciyo ama... Benimkininde bi ani bi anini tutmuyo, dun cok rahatti mesela, bugun aglaya aglaya uyudu.

Ben asla hazır yoğurt yiyemem kendi yoğurdumu kendim yapıyorum hep. 3 litrelik tencerem var onda yaparım genelde. Kavanozda ya da borcamlarda kıvamı biraz daha cıvık oluyo. Tabii yakında ek gıdaya başlayınca biz de minik cam kavanozlarda yapıcam inşallah. Süt ılık olucak elini yakmayacak derecede çok ılık olursa mayası tutmaz fırında falan mayalamıcaksan yani. 3 litre için 2 dolu yemek kaşığı yoğurda ben göz kararı koyuyorum ama yaklaşık 1 çay kaşığı şeker koy. Şeker mayalanmayı koşaylaştırır hem de ekşime olmaz yoğurdunda. Mayalı poğaçalarda çöreklerde falan da mayalandırmak için şeker kullanılır. Mayalık yoğurdunun ılık sütünle karıştırıp kıvamını aç biraz. Temiz bir bez kapat ağzına sulanmaması için. Sonra kapağını kapat. Bez süte değmeyecek ama hani kapaktan buharlaşıp su akmasını önlemek için. Sonra sar sarmala 3-4 saat sonra aç. Daha uzun sürmesin zaman geçtikçe ekşimeye başlıyo çünkü. Eğer maya tutmamışsa daha sıcak bir ortamda daha uzun tutabilirsin. Açtıktan sonra da 1 saate yakın oynatma bi kendine gelsin yoğurt. Sonra sarsmadan buzdolabına koy. 24 saat sonra kullanabilirsin. Küçük kavanozlarda mayalamak için mayalık yoğurdun miktarını azalt. Mesela yarım lt kavanoz için buçuk tatlı kaşığı kullanabilirsin. Daha küçük kabanozlara daha az.

Ayy çok uzun yazdım kusura bakmayın. Bildiğim ve uyguladığım ve başarılı olduğum yöntem bu.

Kesinlikle katılıyorum, ek gıda bağırsak florasını etkiliyor.

Muhakkak işe yarayacaktır, ben kaşık maması veriyorum, bugüne kadar cır cır gibi kaka yapan çocuk başımıza Beton Raziye kesildi :KK70:

Olsun be, Atom da sütü merak etmiş bacım, duygusal muygusal, kadın hayatının son 6 ayını mastit kraliçesi olarak geçirdi garibim, ister istemez dikkati memeye kayıyor. :KK31:

Fotoğraflarda kalın çıkmak mı? :cool:
Fotoğraflarda çıkıyor musun diye bir sor, koldan bana yer kalmıyor kadrajda:skandal:
Ayrıca bugün gittim gezdim accık, sünnet çocuğu gibi apış aram ayrık oturuyorum, neden çünkü sürtünmekten kızıl kızıl pişmiş ayıboğan baldırlarım :confused:
Bagirsaklari oldu olasi zaten sikintili, bu ek gida isi biraz sancili olacak basima. Patates puresine havuc da eklemistim bugun, aglaya aglaya cikardi alttan, pisikde olmus zaten, altini hemen almama ragmen... Kati yapti kakayi, sonrasinda yine ishal gitmeye basliyo. Onu gecirsek disten cildiriyo.. Nasil yapacagim bilmiyorum, hazir degilmi acaba diye dusunuyorum bi yandan... Napiyim be... Dedigin gibi hayatimda memeden sutten baska bisey yokki duygularima firsat bulayim :D ve sonucta benimkide emmiyor... Bu kiloyla sicakta yapis yapis kalmakta cabasi.. Bunlar gecse baska bisey cikacak, bi tadina varamadim kizimin. :KK14:

Bagirsaklari oldu olasi zaten sikintili, bu ek gida isi biraz sancili olacak basima. Patates puresine havuc da eklemistim bugun, aglaya aglaya cikardi alttan, pisikde olmus zaten, altini hemen almama ragmen... Kati yapti kakayi, sonrasinda yine ishal gitmeye basliyo. Onu gecirsek disten cildiriyo.. Nasil yapacagim bilmiyorum, hazir degilmi acaba diye dusunuyorum bi yandan... Napiyim be... Dedigin gibi hayatimda memeden sutten baska bisey yokki duygularima firsat bulayim :KK70: ve sonucta benimkide emmiyor... Bu kiloyla sicakta yapis yapis kalmakta cabasi.. Bunlar gecse baska bisey cikacak, bi tadina varamadim kizimin. :KK14:
aglaması pişikten olabilir. yediğini katı yapmıs sonra sıvı, çünkü düzenli yemesı gerek .
zamanla katılasıyor canım. kaşık mamasının da faydasını görürsün.

Benim oğlan 3 gündür kaka yapmıyodu dün kavun tattırdım biraz bugün de biraz sonra bissürü kaka yaptı :KK70:

Artık yavaş yavaş tattırmalara başladım. Ek gıdaya sebzeyle geçmek istiyodum ama biz yerken yavrum çok istiyo diye kiraz ve kacun tattırdım. İkisini de çok seviyo. Suyu da çok seviyo bu arada. 2 gündür de kendim kahvaltı yaparken ona da azıcık süzme peynir biraz da yumurta sarısı tattırdım. Peyniri reddetmedi yumurta sarısını çok sevdi. Yoğurdu denedim bikaç kez hiç hoşlanmadı. Sade yoğurt yemeyecek anlaşılan. Tamamen başladığımızda meyvelerle tatlandırıcam.

aglaması pişikten olabilir. yediğini katı yapmıs sonra sıvı, çünkü düzenli yemesı gerek .
zamanla katılasıyor canım. kaşık mamasının da faydasını görürsün.
Zaten biberonuda birakti birakacak zorla aliyo, bu sefer sagdigim sutu nasil vericem onu dusunuyorum :( biraz fazla yuklendim sanirim ... Birde circir zaten diye, zeytinyagi eklemedim, keske ekleseydim.. Su da iciremiyorum zar zor. Cisli bezi de bitti :(

Zaten biberonuda birakti birakacak zorla aliyo, bu sefer sagdigim sutu nasil vericem onu dusunuyorum :KK43: biraz fazla yuklendim sanirim ... Birde circir zaten diye, zeytinyagi eklemedim, keske ekleseydim.. Su da iciremiyorum zar zor. Cisli bezi de bitti :KK43:
benımkı devam sütü yüzünden biberonu bıraktı. ulen en iyi biberonlardan aldım
elımde kaldı yaa. inşallah daha sonra onlarla meyve suyu verebılırım.
kaşığı cok sevdı. denemelısın. sağdıgın sütü kaşık mamasıyla yapabılıyorsun.
bak ben 30 cc lik bıberon aldım, suyu beslerken agzına sıkıyorum sürekli aralarda. beslenme bıtınce elıne verıyorum kendı içiyor. çok sevıyor onu, minik ve tutuyor yaa ondan.

Benim oğlan 3 gündür kaka yapmıyodu dün kavun tattırdım biraz bugün de biraz sonra bissürü kaka yaptı :KK70:

Artık yavaş yavaş tattırmalara başladım. Ek gıdaya sebzeyle geçmek istiyodum ama biz yerken yavrum çok istiyo diye kiraz ve kacun tattırdım. İkisini de çok seviyo. Suyu da çok seviyo bu arada. 2 gündür de kendim kahvaltı yaparken ona da azıcık süzme peynir biraz da yumurta sarısı tattırdım. Peyniri reddetmedi yumurta sarısını çok sevdi. Yoğurdu denedim bikaç kez hiç hoşlanmadı. Sade yoğurt yemeyecek anlaşılan. Tamamen başladığımızda meyvelerle tatlandırıcam.
benımkıne bisküvili verdım sevmedı. yogurdu sade sevıyor

Allah kolaylık versin atom pişikten ağlıyo olabilir oğluşum da olmuştu bi ara. İnşallah hemencecik geçer. Atom heart mother Atom heart mother

Bizimki de çok huysuz 15 gündür mahvetti beni dün iyiydi sanki eski haline dönmüştü sevindirik oldum bugün yine aynı. Memnuniyetsiz herşeyden çok çabuk sıkılıyo. Öyle memnuniyetsiz bir ifade takınıp öyle söyleniyo ki yetersiz hissediyorum kendimi. Sürekli farklı şeyler istiyo. Akşama kadar şarkılar türküler danslar oyuncaklar oyunlar (ki hepsine ilgisi 3-5 sk sürüyo) dışarıda gezmeler halim kalmıyo. Bişeyden sıkıldımı ııııeeeee hemen söylenmeye başlıyo farklı atraksiyonlar yapmazsam sopa yemiş gibi ağlıyo.
Yakında bunu eğlendirmek için amuda kalkmaya ipte yürümeye ateş falan yutmaya başlicam :KK70:

benımkıne bisküvili verdım sevmedı. yogurdu sade sevıyor

Ben de meyveli denicem bakalım. Tam geçişi bayramdan sonra yapıcam inşallah. Tatilde falan düzeni bozulmasın. Tabii tadımlık meyve ve yoğurt vericem. Du bakalım yarın beslenme malzemelerimiz gelsin de tatil için planlar yapıcam :KK48:

Ben de meyveli denicem bakalım. Tam geçişi bayramdan sonra yapıcam inşallah. Tatilde falan düzeni bozulmasın. Tabii tadımlık meyve ve yoğurt vericem. Du bakalım yarın beslenme malzemelerimiz gelsin de tatil için planlar yapıcam :KK48:
meyvelı daha guzel olur. ben daha yapmadım. meyveyı ayrı verıyorum çünkü. o da ayrı bi öğün gibi oluyor arada :=)

Back
X