2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben 39+3 de sezeryan olmuştum, o zamana kadar hiç sancı çekmedim canım.
ama kayınvalidem 7 normal doğum yapmış, erkek bebekte sancı belden girer kız bebekte kasıktan dediğini hatırlıyorum.

Az önce arkadaşım anlattı o da yeni dogum yaptı sayilır. yanları ve beli çok ağrımış özellikle yanlar diyor bi de durup biraz sonra yine başlıyo belirli aralıklarla durup durup başlıyomuş. sonra suyu gelmiş. Su da istem dışı su akıyo alttan diyo. Idrar olsa bi sekilde tutarsın bunu tutamıyor durduramiyosun su gidiyo diyo alttan.

Kendi kendime sürekli evham yapıyorum o kadar çok belim ağrıyor ki. Tam diyorum ki tamam hastaneye gidicem bu normal bir şey değil diyorum. Tak diye geçiyor bu sefer ağrı. İyice panik oldum bu son 1 haftadır.

Bir de dikkat ediyorum belimin özellikle çok ağrıdığında bebek hiç yapmadığı değişik hareketler yapıyor. Sürekli aynı karnımda bir bölgeyi ittiriyor mesela 30sn-60 saniye devam ediyor bu. Allah allah bir şey oldu acaba yoksa, boynuna kordon mu dolandı. Acaba bebeğin bir sıkıntısı mı var. Hiç böyle hareket etmiyordu diye bu sefer iyice panik oluyorum. İlk hamilelik gerçekten çok stresli oluyor ya :( Keşke vurdum duymaz rahat bir insan olabilseydim. Allahtan evimin sokağında yakınlarında hastane yok. Kırk kere yemin ediyorum giderdim haftada valla acaba bir şey oldu diye. Dilim varmıyor demeye ama aklıma hep kötü seneryolar geliyor. :KK61:

Kızlar meraba 31haftalık gebeyim arada baş dönmesi ve halsizlik oluyor kolumu kaldırmak istemiyorum tansiyonum genelde 12ye7 normalmi sizce

Canım tansiyon nedeniyle gözlem altındayım, kesinlikle ihmal edilecek bir şey değil. İlk doktor randevunda doktorunla şikayetlerini paylaş. Normal insanların tansiyonu 12/8. Ama her insanda bu olmuyor kimi insanlarda 10/5 o kişinin normal tansiyonu iken bir başkasında 12/8 yüksek bile olabiliyor.

Özellikle ellerinde ayaklarında aşırı derece de şişlik. Gözlerinde kararma , aşırı baş ağrısı ve nokta nokta kayan ışıklar görme ve mide bulantısı şikayetlerin olursa acilen gitmen gerekiyor. Evinde tansiyon aletin var ise sabah akşam kontrol et bakalım.

Kendi kendime sürekli evham yapıyorum o kadar çok belim ağrıyor ki. Tam diyorum ki tamam hastaneye gidicem bu normal bir şey değil diyorum. Tak diye geçiyor bu sefer ağrı. İyice panik oldum bu son 1 haftadır.

Bir de dikkat ediyorum belimin özellikle çok ağrıdığında bebek hiç yapmadığı değişik hareketler yapıyor. Sürekli aynı karnımda bir bölgeyi ittiriyor mesela 30sn-60 saniye devam ediyor bu. Allah allah bir şey oldu acaba yoksa, boynuna kordon mu dolandı. Acaba bebeğin bir sıkıntısı mı var. Hiç böyle hareket etmiyordu diye bu sefer iyice panik oluyorum. İlk hamilelik gerçekten çok stresli oluyor ya :KK43: Keşke vurdum duymaz rahat bir insan olabilseydim. Allahtan evimin sokağında yakınlarında hastane yok. Kırk kere yemin ediyorum giderdim haftada valla acaba bir şey oldu diye. Dilim varmıyor demeye ama aklıma hep kötü seneryolar geliyor. :KK61:
canım seni çok iyi anlıyorum.
inan ilk, ikinci ya da sonrası farketmiyor.
aynı endişeli bekleyiş yine oluyor.
ama bebeğimiz doğduktan sonra da aynı endişe olur, biz kendimizi rahatlatmanın yolunu bulmalıyız.
kuzularımız Allah a emanet...

canım seni çok iyi anlıyorum.
inan ilk, ikinci ya da sonrası farketmiyor.
aynı endişeli bekleyiş yine oluyor.
ama bebeğimiz doğduktan sonra da aynı endişe olur, biz kendimizi rahatlatmanın yolunu bulmalıyız.
kuzularımız Allah a emanet...

Bak şimdi olmadı bu :) Ben kendimi hep öyle avutuyordum ilki acemilik diyordum :)) Vallahi inan psikolojim bozuldu. En ufak bir bebeğin hareketi farklılaştığında kendimi yiyip bitiriyorum. Az önce eşimi anlattım, daha oranla daha sakin ama adamda huzursuz oluyor haliyle. Allah'ın izniyle sağlıkla bir doğsalardı... Çok doğru söyledin. Allah'a emanet olsun, tüm bebişlerimiz.

Hamileliğin en başından beri evham manyağı oldum. Ya kısırsam, ya çocuğum olmazsa. Ya kimyasal gebelikse. Ya bebek yoksa. Ya kalbi atmazsa... :confused:

Kızlar selam moralim çok bozuldu iş yerinde. Bizim bölge koordinatörüyle bugün toplantıya girdik. Bir sürü laf etti. Hafta başı 3 gün rapor almıştım. "Madem rahatsızsın niye geliyorsun, yasa size 8 hafta izin veriyor niye kullanmıyorsun, bebeği strese sokmuş olmuyormusun" falan filan diye resmen gelme dedi. Daha çalışabilir raporumu haftaya alacağım. Zaten adama bişey söyleyemiyorsun. Daha beter üstüne geliyor. Griptim o yüzden gelemedim dedim.
Eski şubesinde yeni doğum yapan bir personel hem kendi müdürüyle hem de bununla kavga etmiş, mahkemeye vereceğim sizi falan demiş. Benden çıkarttı acısını.
Niye kadınlar son ana kadar çalışmak isterlermişmiş. Soruya bak. Bebekle daha fazla vakit geçirmek için dedim.
Strese sokma bebeği diyor çok düşünüyor da benim bebeğimi.
Arkadaşlar da inatlaşma gerekirse çıkarsın izne diyor. Yaa o kadar 4 ay bulantı halsizlik günde 10 defa kusuyordum yine rapor almadan çalıştım. Ne diye o söyledi diye erkenden ayrılacağım dedim ben de. Tabiki döneceğim yer orası iyi geçinmek lazım diye sesimi çıkartmadım hiç, patron o sonuçta tayini çıkana kadar.
15000 personeli olan bir kurumdan bahsediyoruz 3 te biri kadındır. Ayy resmen nefret ettim bunlardan Allah bildiği gibi yapsın. :KK43:
Hayır birde aralıksız çalışıyoruz sabah dokuzdan akşamın 7lerine kadar internete girme fırsatı bile olmuyor gün içinde sürekli baskı.
Bugün de mobingin alasını yaptı. :mad:Çok sinirlerim bozuldu.

Canım tansiyon nedeniyle gözlem altındayım, kesinlikle ihmal edilecek bir şey değil. İlk doktor randevunda doktorunla şikayetlerini paylaş. Normal insanların tansiyonu 12/8. Ama her insanda bu olmuyor kimi insanlarda 10/5 o kişinin normal tansiyonu iken bir başkasında 12/8 yüksek bile olabiliyor.

Özellikle ellerinde ayaklarında aşırı derece de şişlik. Gözlerinde kararma , aşırı baş ağrısı ve nokta nokta kayan ışıklar görme ve mide bulantısı şikayetlerin olursa acilen gitmen gerekiyor. Evinde tansiyon aletin var ise sabah akşam kontrol et bakalım.
Canım cevap için saol baş ağrım yok şükür hiç ödeme olmadı Dr ye sordum limit 14/9dedi bazen 10/7bazen 11/6falan oluyor

Bak şimdi olmadı bu :) Ben kendimi hep öyle avutuyordum ilki acemilik diyordum :)) Vallahi inan psikolojim bozuldu. En ufak bir bebeğin hareketi farklılaştığında kendimi yiyip bitiriyorum. Az önce eşimi anlattım, daha oranla daha sakin ama adamda huzursuz oluyor haliyle. Allah'ın izniyle sağlıkla bir doğsalardı... Çok doğru söyledin. Allah'a emanet olsun, tüm bebişlerimiz.

Hamileliğin en başından beri evham manyağı oldum. Ya kısırsam, ya çocuğum olmazsa. Ya kimyasal gebelikse. Ya bebek yoksa. Ya kalbi atmazsa... :confused:
canım bu düşüncelerden bir an önce arınmamız lazım.
güzel düşünmek lazım.
sağlıkla doğan büyüyen bir bebeğe kavuşanlar, kötü bir durumla karşılaşanlara göre çok çok fazla…

34. Haftayı bekle istersen canım Allah korusun uyarır sq falan hiç değilse ciğer gelişimi tamamlanmış olur. Ben 35. Haftada başlicam inşallah :KK66:

Evet cnm 28 haftalık doğurdu arkadaşımız ilk bebeğimiz :KK200::nazar::KK200::nazar::KK46::KK200:

Ayyy evet yaaa sağolasın canım benim ya:KK5::KK74:
35. haftada neye başlıyorsunuz konuyu kaçırdım bulamadım

Kızlar ben bugun kontrole gittim. Bu haftaya kadar bebegin kilosu normal demişti doktor. Bugün 1050 gr dedi. Ortalamada 1300 yazıyor asagida diye az sanki dedim evet dedi. Bebegin kilosu icin yapabilecegim birsey var mi. Bana 3 hafta da heyet raporu verdi erken ayrıldım doğum iznine. Rahim içine baktı bugün çok az sancim var diyince. Sınır 24 mm senin 28 mm açıklık dedi. Yani bu şimdi 3 cm ye yakın açıklık mi var demek. Erken doğum olabilir de olmayabilir de dedi. Kafamı allak bullak etti. Psikolojik olarak buna hazır degilim daha çok küçük :110:

Bir de dikkat ediyorum belimin özellikle çok ağrıdığında bebek hiç yapmadığı değişik hareketler yapıyor. Sürekli aynı karnımda bir bölgeyi ittiriyor mesela 30sn-60 saniye devam ediyor bu. Allah allah bir şey oldu acaba yoksa, boynuna kordon mu dolandı. Acaba bebeğin bir sıkıntısı mı var. Hiç böyle hareket etmiyordu diye bu sefer iyice panik oluyorum. İlk hamilelik gerçekten çok stresli oluyor ya :KK43: Keşke vurdum duymaz rahat bir insan olabilseydim. Allahtan evimin sokağında yakınlarında hastane yok. Kırk kere yemin ediyorum giderdim haftada valla acaba bir şey oldu diye. Dilim varmıyor demeye ama aklıma hep kötü seneryolar geliyor. :KK61:
Ben de bugun boyleydim hatta halen gecmedi kuruntularım. :(
30 defa wcye çikmışımdır bi ara altıma kaçırcaktım napıyo anlamıyorum bi sikıntısı mı var hiç durmuyor her yerimde :( gobeğim de agriyo saga doğru sancı ve derisi. Netten bakiyorum falan sonra bıraktım suyum gelmeden gitmem bibyere dedim kendi kendime :D
Off düsündükçe ağrım sızim oluyor resmen.:KK12:

Kızlar ben bugun kontrole gittim. Bu haftaya kadar bebegin kilosu normal demişti doktor. Bugün 1050 gr dedi. Ortalamada 1300 yazıyor asagida diye az sanki dedim evet dedi. Bebegin kilosu icin yapabilecegim birsey var mi. Bana 3 hafta da heyet raporu verdi erken ayrıldım doğum iznine. Rahim içine baktı bugün çok az sancim var diyince. Sınır 24 mm senin 28 mm açıklık dedi. Neyin sınırı anlamadim. bu şimdi 3 cm ye yakın açıklık mi var demek. Erken doğum olabilir de olmayabilir de dedi. Kafamı allak bullak etti. Psikolojik olarak buna hazır degilim daha çok küçük :110:

34. Haftayı bekle istersen canım Allah korusun uyarır sq falan hiç değilse ciğer gelişimi tamamlanmış olur. Ben 35. Haftada başlicam inşallah :KK66:

yok kızlar yaa krem sürerken uyarılcanı sanmıyorum.sıkmadığımız ovmadığımz sürece sorun olmaz bence.ben başladım sürmeye üstünden üstünden sürüyorum.sürüp biraz kremli bırakıyorum hatta kendisi emsin diye.şimdiden yumuşadı bile

Kızlar ben bugun kontrole gittim. Bu haftaya kadar bebegin kilosu normal demişti doktor. Bugün 1050 gr dedi. Ortalamada 1300 yazıyor asagida diye az sanki dedim evet dedi. Bebegin kilosu icin yapabilecegim birsey var mi. Bana 3 hafta da heyet raporu verdi erken ayrıldım doğum iznine. Rahim içine baktı bugün çok az sancim var diyince. Sınır 24 mm senin 28 mm açıklık dedi. Yani bu şimdi 3 cm ye yakın açıklık mi var demek. Erken doğum olabilir de olmayabilir de dedi. Kafamı allak bullak etti. Psikolojik olarak buna hazır degilim daha çok küçük :110:
Canım çok geçmiş olsun yatacaksın evde. Ayaklarını uzat dinlen bir şey kaldırma dolanma merdiven inip çıkma. Daha 29sun kapanır bende de açıklık vardı kapanıp açılıyor alıştım artık. :D ama erken gelsin istemiyorsan dinleneceksin. Bakacak kimsen var mi?

Benimde benzer seyler basima geldigi icin, sunu diyebilirim. 28 mm rahim agzi uzunlugun acilma degil, 25 mm in altina dusuncede erken dogum tehdidi oluyor. Benim 25. Haftada kanamam olmustu ve rahim agzi uzunlugum 2 haftada 42 mm den 32mm e dusmustu. Bir gece hastanede kaldim, o zamandan beride evde yatiyorum tuvalet disi kalkmam yasak. Haftada bir proluton depot igne oluyorum, adalat hap sabah aksam kullaniyorum, magnezyum iciyorum, birde crinone jel kullaniyorum. Bence sende yat surekli, doktorun neden hic ilac vermediki? 28 mm uzunluk kendi haline birakilacak bi durum degilki. Istersen baska doktorada git.

Bebegin kilosu icinde protein agirlikli beslenmek ve keci boynuzu pekmezini (sekerin normalse ama)tavsiye edebilirim. Birde en onemlisi hep sol tarafina yatmaya calis, sendeki kan akimi arttigi icin plasentaya giden kan artiyor ve bebek daha iyi besleniyor. Cok gecmis olsun, insallah saglikla alirsin bebisini kucagina.

Back
X