2016 Şubat Anneleri

Estağfurullah :) bebege zarar veremezsin cok zor ve öyle bir durum olmasına kesinlikle izin verilmez... daha önce burada konuşmuştum doğum doğal bir olay bebek zamanı geldiği zaman yolunu yönünü herşeyini bulup cıkıyor ama bizde işte bu stres yaptırmaları yuzunden insanlar doğumu anlayamıyor yoksa atıyorum sancı cekip bağıran anneye o aşamaya gelene kadar bağırma bak faydası olmaz sancı geldiği zaman bebeğin sana yaklaşıyor ona yardım et ve ıkın demeyip son dk bişeyler anlatılmaya calısıyor anne de dinleyemiyor dinlesin diye hemen bebek sıkıştı Vs deniyor.. Benim tavsiyem o ağrı acı durumu gelmeden EbeniZle konusun ne yapayım Vs diye.. Örnegin şimdi aile hekimliğindeyim doğuma gidecek gebelere anlatıyorum işte senin doğum yaparken kakan gelmiş gibi hissettiğin zaman hiç korkup tutma yap cunku o bebek Vs. Öncesinde doğum yapanlar diyor Aa evet öyle olmuştu altıma yapacam diye korkmuştum diyor... Orada ebe doğru yönlendirse anne sıkıntı yaşamadan doğumu yaşayacak yok işte kakam yok gazım diye düşünmeyecek
... Dediğin gibi konusun öğrenin ki ne yapıp rahatlamanız gerektiğini öğrenin... Böyle oldugu zaman herşey kolaylaşıyor yoksa kendini kasıp rahat olanı zorlaştırıyor kadınlar ama kimse ne cocuguna zarar veriyor nede doğuramıyo die bişey yok... Gerçek anlamda herşey psikoloji.. Uzun oldu kendimi tam ifade edemeyince :) şöyle 2 ablamdan örnek vereyim kardeş hani yapıları Vs benzer iki normal doğum bir tanesi cok rahattı ve doğumu sadece söyle anlatıyor suyun geldi gittim ebe önce anlattı sonra 2 defa ıkındım ve gerçekten bağırmadan fırt diye cıktığını ve içimin boşaldığını hissettim diyor dikişi hiç olmadı iki doğumu da böyle oldu... Diğer ablam cok kendini strese sokan biridir işte muayene Vs herşeye stres oldu (e insanı hormonlar yönetir stres hormonları etkiler) sancıları kesildi suni sancı Vs e süreç uzaması ve zor bir doğum doğumda anlattığı adam(dr) sürekli dokundu, herkes baktı, bacaklarım kasıldı sağolsun biri bacaklarıma masaj yaptı o rahatlamayla doğdu die anlattı ilk doğumunda dikişleri vardı... İkinci doğumunda herşeyi bildiği için normal ve rahat bir doğumu oldu tamam ikinci doğum kolay olur ama artık ne yapacağını da biliyordu...

Kısacası rahat olun vücudun fizyolojisini hormonlarını bozmayın herşey saat gibi işliyor :)

o zaman biran önce başlayım bende kaşınmadığından çatlamıyor diye aldırmıyordm ay bu hamilelik iyi hoş ama vücumuz ne hale geliyor doğum sonrası sarkmış buruş buruş göbekleride görünce içim kararıyor neyse bebeklerimz için değer

nasıl teşekkür etsem sana canım ah keşke herkes senin gibi cesaretlendirse yok kendini sıkarsan bebeği boğarsn bebek oksijensiz kalır Allah korusun boynu kırılır diyenler bile var bende ilişkide kendimi çok sıkan biri olduğumdan doğumdada sıkarım diye şimdiden sezeryan düşünüyordm bide çatı muayenesinden korktuğum için ama bebekten yana veya başka bir sıkıntı olmasa sonuna kadar normali de deniycem Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin sen o kadar doğuma şahit olmuşken hiç korkmuyorsan demek ki gerçektn korkulacak bişey yok çok sağol

Bak internette natural birth diye ararsan sessiz bir sekilde doğal ortamlarda olan doğumları İzleyebilirsin suda doğumları evde felan genelde hep yurt dısı doğumlar kimse kadına birşey demiyor dokunmuyor bile kadın kendi istediği şekle girip doğuruyor tutup cıkarıyor cunku doğum budur.. O içeriden ne yolları geçip geliyo esnek kemikleri bi sağlık engeli olmadığı surece zarar verme stresi boşa... Ben o yuzden devlet hastanelerinde olan uygulamalardan hiç hoşnut değilim ve hep tepkiliyimdir... Ben sezaryen dusunuyorum doğumun kadın vücuduna ister istemez verdiği zararlar oldugunu dusunuyorum sahsi olarak :) ama normal doğum eğer imkanınız varsa Özel ve danışmanlıkla stressiz güzel bir süreç okuyun nette bol bol yabancı felsefeleri teknikleri :)

neden sezeryan düşünüyorsun canım nasıl zararlar mesela sezeryanda da sezeryan göbeği falan kalıyormuş.doğumum özelde olacak.inşallah hayırlı ve normal olur

neden sezeryan düşünüyorsun canım nasıl zararlar mesela sezeryanda da sezeryan göbeği falan kalıyormuş.doğumum özelde olacak.inşallah hayırlı ve normal olur
İnşallah gönlüne göre olur... Normal doğum sonrası vajinoplastiye vajen daraltmaya ihtiyac duymaktan cok korkuyorum kişisel bir takıntı diyebilirim asıl sebeb bu ayrıca dr umla aynı şehirde değilim köyde yaşıyorum stresli bir süreç olur benim için doğumun zamanının belli olmaması diğer bir sebeb ise özel biraz ben kendi ailemle annem babamla kardeşlerimle kısacası kimseyle görüşmüyorum o süreçte psikolojimin iyi olmayacağını biliyorum bı sebeplerden epidural sezaryen planlıyorum inşallah... Allah herkes için en hayırlı sağlıklı ve kolay olanı nasip etsin canım

Ooow canim.sen bizde de fenasin senin adama allah sabir versin canm
Gariban donuyor evde :) gecen gun kabanla oturuyordu salonda ben de acidim oldugu odanin kaloriferini yaksin en azindan diye ayri odalarda oturuyoruz cok zaman :)

Aminn.anliyorum umarım seninde herşey gönlünce olur sanada dua edeceğim canım.merak etme Allah herşeyi yoluna koyar İnşallah cevap verdiğin içinde ayrıca teşekkür ederim

Kızlar 2 3 gundr adet sancısı gbi agrim oluyo bi kac dkka suruyo geciyo olan var mi normal mi

Evet Canım öyle bir şey ki her olumsuzluga onun için değer diyip cıkıyoruz içinden:) sağlıkla gelsinler insllah

Ay gerçek mi çok rahatladm valla açıkcası nasıl açarm böyle doktordan hemşireden utanırm diyordum.senin mesleğin ne canım doğum konusunda tecrübelisin ne güzel
Ayy canım o zaman öyle bir halde oluyorsunki sadece biran önce doğsun olsun bitsin diyorsun kimseden utanmıyorsun
Canım şu sezeryan göbegi diyenlere inanma o kişiye göre degişiyor. Bende göbek hiç kalmadı kiii ben kiloluyum normalde ama göbek hiç kalmadı

Sezaryen göbeği diye birşey yok ki... Öyle olsa her karından ameliyat olan apandisit,mide ameliyatı Vs göbekli kalır :)) ameliyatta karın aynen açıldığı gibi sıkı sıkı dikiliyor... Sen göbeğini yağları eritmezsen sezaryen göbeği diye kendini avutursun :)))

Evet Canım öyle bir şey ki her olumsuzluga onun için değer diyip cıkıyoruz içinden:) sağlıkla gelsinler insllah
Amin canım :)

Canım bana komşum dedi bende nete baktm buraya baya bi yazan olmuş konu açanlar falan aman ne bileyim ya sanırım lafa çok gidiyorm ben herşeye inanıyorm

Slm anneler önemli olduğunu düşündüğüm bişey paylaşmak istiyorum sizlerle 10 gün öncesine kadar çok ağrılarım vardı bacaklarım ve pelvik kemiği bel ağrıları da vardı tabi Son 10 gündür doktorun verdiği magnezyum demir c vitamin ve Omega yerine Forever ürünleri kullanmaya başladım yulaf özlü falan içinde ekstra vitaminler de var ve ağrılarım ciddi anlamda azaldığını farkettim ben ilaçlarımı değiştirdiğime bağlıyorum bu rahatlığı çok ağrım vardı gerçekten ve gebelik ilerledikçe artacak diye düşündüm ama çok şükür ki şimdi daha rahatım yarın doktor kontrolünde sorucam özellikle bu olayı bakalım doktorumuz ne diyecek sizlerle paylaşıcam

çok haklısın... biz bayanlar bahane arıyoruz sadece
Amin canım :)

Canım bana komşum dedi bende nete baktm buraya baya bi yazan olmuş konu açanlar falan aman ne bileyim ya sanırım lafa çok gidiyorm ben herşeye inanıyorm
Bak Topitik in dediği çok doğru canım. Bayanların bahanesi o
Canım bende başından beri bunu savunuyorum. Bütün vitamin magnezyum gibi zımbırtıları asıl kendi yiyeceklerinden almalıyız. Bazı doktorlar hemen en başta ilaç veriyor. Benim doktorum hiçbirşey vermemişti ama demekki yeterince yiyemedim önce demirim düştü. Demir hapına başladım. Sonrada b12 im düştü. Birde onu içiyorum. Diğerlerini yine vermedi. Çok sık muz ve badem yiyorum. Ve şimdiye kadar yediğim balık yeterli olmuş çok şükür ama bakalım daha 2.5 ay var. İnş başka bişeyim düşmez. Sen en son ne zaman tahlil yaptırdın?

Selam kizlar dun Çapa ya gittik. Iki perinatolog ayri ayti inceledi. Sag aortik ark teshisi kesin olarak konuldu.

100bebekten 1 inde olan ama teshis konulmadigi icin ileriki yaslarda nefes darligi seklinde ortaya cikan bir olaymis. Cago zaman nefes darligina da astim deyip sprey veriyorlarmis. Normal ultrasonla doktorumun boyle bir seyi farkedip oraya yonlendirmelerinede sasirdilar. Benimde doktoruma guvenim artti.

Diger damarlara gorunen bir etkisi yok sadece nefes darligi olarak kendini gosterir. Siddetli olursa cerrahi mudahale yapilir ileriki yaslarinda denildi.

Ancak bu aortik ark lar bazen bir sendromun haberciside olabiliyormus. Degeorge, down sendromu falan gibi. Amniyosentez onerdiler. Ve carsamba gunu konseye cagirdilar. Profosorler bizi konu olarak tartisacaklar resmen cok can sikici. Bu arada ikili testimde risk 1/4700, 4lu testimde 1/32000 cikmisti. Hic down sendromu falan ihtimali yoktu aklimda ama o testler net degil olabiliyor dediler. Ben yinede amniyosentez yaptirmak istemiyorum. Bu saatten sonra bebegimi aldiracagimi sanmiyorum cunku. Bakalim carsamba konseyde soylenilenlere gore netlesecek durumumuz. Artik umarim sadece sag aortik arktir baska bir sey yoktur diye dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…