2016 Şubat Anneleri

Topitikk daha cok gencsin ..ikinciyide istersin ama suan erken...benim 2.cocugum bu.oglum tam 4 oluyor bu ay..aradaki yaa farki cok cok iyi oldu kiskanclik vs yapmiyor zaten cok akilli uyumlu bir cocuk..bir cocugu hayatta tek basina birakmak hic adil degil...bencilce bir dusunce diye dusunuyorum..hernekadar kuzen vs olsada kardes cok baska ..birbirlerine kol kanat gererler ilerde..maddi durumun vsin iyiymis daa ne..biz iki kisi ogretmeniz ..ben 3.yu bile ister gibiyim simdiden ki bakicisi kresi vs cok cok masrafli oluyor onu birak okula gidecekler..Ama Allah rizki verir...

Bunu bi buyut zaten vicdanin seslenecek onu hayatta yalniz birakmaya gonlun el vermicek...ayrica enaz ilki kadar seviliyorlar..

Bide kızlar aklıma geldi konusu açılmıştı dopum hediyesi olarak konuşmuştuk neler geldi eşlerden :) merak ettim biliyorum bebeklerden baska bişeyi gözümüz görmüyor ama sonuçları merak ettim :)

kendi ağzımla hediye isterim demistim. 5 taşlarda gözüm vardi pırlanta olması şart değil diyede belirtmiştim. Ama bir adet çiçek bile almadi.

2 hafta önce isim icin ofis tuttum mobilyalar aldim bir de üstüne doğum derken cok zorlandik. Ama ufacicik bir.cicek alsaydi keske

Saat 8 den bu yaana abartisiz 2 saattir mememde cocuk..aralarda 10 15 dk belki birakti .30 cc mama yedi...gazinin yuzunden memete sardii koptu sirtim omzum...

emzik kullanmayi denedin mi
ben veriyorum ve onunla mutlu simdilik :)

Canım sağol:) çok tatlısın :) eşime aynı şeyi söyledim.hele hastahanede nasıl sabrettin dedim.normalde gelemez öyle şeylere ama işte diyor ki bağlarımı çoktan kopartırdım hatta baban gibi birine yolda selam bile vermem ama ah işte ilerde sen eksik hissedersin diye korkuyorum diyor.
Sen nasılsın bu arada? Işe Başlama tarihin ne canım?

merhaba hanımlar,
ben de ikinci bebeğimi 17 şubatta kucağıma aldım çok şükür. ilki suni sancıyla olmuştu bunda kendi sancımla ve kısa sürede doğdu kızım. oğlum 8 yaşında, kardeşini çok kolay benimsedi, sürekli sevmek, öpmek istiyor. şimdi onun bu halini görünce keşke daha önce bir kardeş yapsaymışım oğluma dediğim oluyor.
buraya giremediğim dönemde doğum yapanlar olduysa hepsine sağlıklı güzel günler diliyorum bebekleriyle birlikte.

Seninki a

seninki yine altta.benim o Sarkma dikişin üstünde...
Evet uyuşturulmuş gibi Dikiş çevresinin bazı bölümleri.
Bnmde ustunde ve sanki boşluk gibi nasıl desem hissiz gibi dikise dokununca acimiyo ama üst kısma dokununca tuhaf bi his geliyo bna :/
uyuşturulmuş gibi hissiz bir kaç bölge var bende de Dikiş Çevresinde canım ....

Canim nasil sifir dikis yaa o nasil oldu? Bu donemde mucize gibi geliyor insana.

bezi büyük geldi demişsin kaç kiloydu bebeğin ? zaten huggiesle prima arasında kalıyorum..
Bebegim 3300 dogdu. Suan 3600 e yakindir. Ben eve hep prma aldm. Hastanede huggies verdiler eve gelip primayi baglayinca kocaman geldi esime huggies aldirdim. O da gayet kaliteli cok sukur pisik falan yapmadi. Emiciligi de iyi.

Ne ince bir dusunce canım... Bebeğin böyle bir babaya sahip olacak buna şukret canım... 8 mayıs gorunuyor sanirim canım. Senin nasıl? Ben iyiyim sukur. Alışma çabaları :)

İnşallah derin bir açılma değildir. Hiç moral bozma, sütünü etkileme. Yarın inşallah ufak tefek pansumanla geçecek bir durum olduğunu görürsün...

Buarada evdeki durumlar nasıl? Kv ve gelen gidenler naptı? Sizde mi kalıyorlar yoksa akrabalara mı gittiker?
İnş bu işlerden ötürü dikişlerin zarar görmemiştir

Ay bnm hoduk kocam heyecandan hastanede bile bi çiçek getirmedi yanı . daha hediyemizde gelmedi ayrıca ( ama biliyorum ki sıkışık şuanda yoksa cenemden kurtulamaz
Aaa bana da almadı ne çicek ne birley :)
Tria alacaktı son anda babadan kalma ev vergisi borcu çıktı, bende istemiyorum yüzük dedim:) ama çiçek alabilirdi bak iyi hatırlattın, lohusa tribine gireyim bi

Canim nasil sifir dikis yaa o nasil oldu? Bu donemde mucize gibi geliyor insana.
Bende de minik bir yırtık ve bir parmak başı kadar dikiş var :) doktor dikişin az var bile denmez diyordu ama inanmıyordum bugün zorla bakabildim :)
Gebeliğimin ilk gününden beri sürekli tuvalete çömelir gibi çömelip yerden kaldırma işlerimi yaptım. Herkes kızdı eğilme öyle çok zararlı dedi ama zararlı olsa eskiden alaturka tuvalete nasıl gidiliyordu dedim dinlemedim
Keşke olsaydı da o wc ye gitseydim bence onun etkisi

Bebegim 3300 dogdu. Suan 3600 e yakindir. Ben eve hep prma aldm. Hastanede huggies verdiler eve gelip primayi baglayinca kocaman geldi esime huggies aldirdim. O da gayet kaliteli cok sukur pisik falan yapmadi. Emiciligi de iyi.
Bende az önce arkadaşımın verdiği canbebe bezi gördüm. Minnacık. Ama bağladım tam ona bizimkinin totosuna göre. Prima büyük kalıyordu altta torba gibi duruyordu. Hele ki Benim bebe 3010gramdı :)

Emme sorunu ile tekrar karşınızdayım.

Bugün bu çocuk emerken kakasını yapıyor ya da gazını çıkartıyor. Rahatlayınca hoppp uykuya. Uyanmıyor tabi.
Emme sırasında 4dakika falan emiyor. Memede durma süresi değil, memeyi tutup cork cork cork içme süresi. E bu süre yani 3- 4dakika yetmiyor. Bir saat sonra gene mıkırdanıyor ve aranıyor.
Tekrar meme verince gene aynı gaz çıkarma(pırt), emme, uyuma,uyurken gaz(gark) çıkartma alt değiştirme...
Yanlış bir şey yapıyorum galiba

Gak dese meme guk dese meme ver diyenlere uymasam mı? Off kafam karışıyor artık

Hımm sanırım her cocuk farklı

Hanımlar yaaa emzige nasıl alistircam..aventin emziği var bizde emiyor güzelce ama ağzında tutamıyorum düşüyor hep benim yardımın olması lazim emmesi için..bazen de emmek istemiyor resmen kafasını çeviriyor..

Nasıl alistircam?? Yardım yaa bu konuda lütfen.

Bende az önce arkadaşımın verdiği canbebe bezi gördüm. Minnacık. Ama bağladım tam ona bizimkinin totosuna göre. Prima büyük kalıyordu altta torba gibi duruyordu. Hele ki Benim bebe 3010gramdı :)
prima primium care yenidoğan 2-5 kg olan yani 1 numara mı bu dediğiniz bi de o numara olanı var.

Ya ben anlamadım bu işten bişey
Hastanede ilk gün sütüm gelmedi
Şekeride düşük çıkınca acil mama verdiler oğluma
Öyle başladık mamaya
60 cc normal dedi hemşire
Bizde öyle verdik ama çoğu kezde 40 cc veriyorduk doyuyordu

Bir kaçgün sonra hafiften kanallarım açıldı pompa sayesinde ama yinede Sütüm çok azdı (iki göğüsten toplam, 1 saatte ancak 40 cc sağabilmiştim)

Bugün dışarda tek göğsüm taş gibi sertleşti şişti, eve zor geldim 10 dk sağdım 100 cc ye yakın 85 civarlarında süt çıktı tek göğüsten ( diğerini sağmadım) ilk defa

Ama oğluma bu sütten 40 cc verdim doymadı arandı ağladı
60 cc ye tamamladım yine doymadı böyle böyle sağdığım sütün tamamını içti

Yine doymadı
Gazını çıkarttım aranmaya ağlamaya devam etti
Altını değiştim başka hiç bir problemide yoktu
Olmadı
Üstüne 20 cc de mama yiyince doydu ve uyudu

Bu nedemek ya sütüm nasıl yetmedi

Biri beni aydınlatsın

Yarın iki hafta olacağız... Ve her gak deyişinde veriyorum meme... Şu var ilk hafta daha kısa süre daha sık emme vardı. Şimdi daha uzun sure emiyor uyusa bile. Uyku suresi daha uzun oldu... Sanırım böyle böyle buyuyor lar :)

Çok normal emdikten sonra bırak uyusun iyice doldursun altına, gaz çıkarıyolar genelde.. Ben uyandırmaya kıyamıyorum.

Birde başka bir soru

Normal doğum dikiş kontrolüne kaç gün sonra gittiniz dr bana bişey demedi

[QUOTEeşim pirlantapitikk, post: 45278029, member: 710028"]Bide kızlar aklıma geldi konusu açılmıştı dopum hediyesi olarak konuşmuştuk neler geldi eşlerden :) merak ettim biliyorum bebeklerden baska bişeyi gözümüz görmüyor ama sonuçları merak ettim :)[/QUOTE]
Benim esim pirlanta kupe aldi cok sasirdim ki öyle hediye alan bir adam degildie kendisi ama bana dunyanin en guzel hediyesini verdin az bile bu dedi ve tabi ben sok cunku bebegi yapmak icin aylarca dil doktum hamileyken bile ben o bebegi istemiyorum deyip beni aglatmist

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…