2016 Şubat Anneleri

Ne ince bir dusunce canım... Bebeğin böyle bir babaya sahip olacak buna şukret canım... 8 mayıs gorunuyor sanirim canım. Senin nasıl? Ben iyiyim sukur. Alışma çabaları :)
Aynen.biz bebeğe,bebek de Dünyaya alışmaya çalışıyor:) gecemiz gündüz oldu ama şükür dediğin gibi her şeye:) benim de 27 Mayıs canım...yakındır diye tahmin etmiştim de ondan sordum canım.kalan Günlerini nasıl planlıyorsun ? Ya çok Saçma değil mi? Okul da istemez ki bizi o saatten sonra.müdür ayarlayayım derken sinir olur durur.ne öğrenci adapte olur ne biz..kurulu düzeni bozmaktan başka bi işe yaramıyor.

mrb anneler eşlerin aldığı hediyelerden konuşmuşsunuz eşim bebek temalı bi kolye almış ayak izi var üzerinde hastanede de bir ara hemşireler mama istemişti onu almaya gittiğinde kocaman bir buket yaptırmış, 2 tane de küçük saksıda çiçek almış. Biri benimle ilgilenen annem için, diğeri de sürekli kontrole gelen hemşire için. Beni oldukça şaşırttı normalde çok romantik biri değildir ama arada böyle sürprizleri oluyor

prima primium care yenidoğan 2-5 kg olan yani 1 numara mı bu dediğiniz bi de o numara olanı var.
Prima care sarı paket 1numara olan. Oğlum 3kşlo doğdu aslında kiloya uyumlu ama altı torba gibi kalıyor üstten kıvırmama rağmen.

Galiba git gide midesi büyüyor.

Peki bu emme işini sonra nasıl düzene sokucaz
Emzirmekten çok emzirmekten bıkmaya korkuyorum. Çnkü etrafımdaki arkadaşlar memeci bebelere sahip. Biri gece 10-15kez kalkıp emziriyor ve uykuya geçişte meme kullanıyor.
Diğeri de aynı şekilde meme de ve omuzda uyuyn bebek
Şıan iyi hoş herşey. çalışmaya başlarsam bu şekilde devam edemem diye korkuyorum
Hep ileriye dönük plan yapmaktan anı yaşayamıyorum .

Çok normal emdikten sonra bırak uyusun iyice doldursun altına, gaz çıkarıyolar genelde.. Ben uyandırmaya kıyamıyorum.

Evet emme sırasında resmen zart zurt :) hoşuma gidiyor ama acaba sürekli meme vermekle memeci mi yapıyrum diyr şüphelenmiyor değilim :)

Aha bak 1saat doldu gene meme arıyor :)

Birde başka bir soru

Normal doğum dikiş kontrolüne kaç gün sonra gittiniz dr bana bişey demedi

3. Gün bebek kontrolü ile gel dedi. Sonraki kontrol 40ımız çıkınca

ben aventin soothie emzik i var onu kullanıyorum 3cü gun verdim tuttu mamasini yedikdek sonra veriyorum. Ağzından düşürür diue elini siper ediyorum battaniyesi de destek olunca kalıyor orda o uyuyuncada atiyor atmasada ben çıkarıyorum emmesin diye

Birde başka bir soru

Normal doğum dikiş kontrolüne kaç gün sonra gittiniz dr bana bişey demedi

Pazar doğum yaptim cuma kontrole çağırdı gittim şimdilik iyi dedi

pofff benimki bisey yapmadi

can
canim dogru yoldasin zaten tam doymadigindan surekli istiyor.benimkide emerken uyuyor ben ya yanagina ya cenesine dokunuyorum devam ediyor ama daha kucuk oldugu icin tam performansla ememiyor gene istiyor.Emzirirken de port diye ya kakasini yapiyor ya gaz cikariyor

Bir pırta bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi :)

Zaten şuan o ne diyorsa onu yapmak zorundsyım. Memeyse meme veriyoruz :)

Dediğiö gibi arkadaşların yaşadıkları sorunlar beni ürkütüyor.

annem bakti ufak bi nokta dedi canim,ins pansumanla hallolur surekli kanamismi diye bakiyorum,kilolu insanlarda olabiliyormus sanirim bu tarz seyler,dikisim acik simdi gayette duzgun pek bisey kalmamis izi az ama iste bi yerde aciklik var minik

Kızlar yarın saç boyası ve keratın yaptirmayi düşünüyorum da saclarim mahVolMuş durumda biraz bakıma ihtiyaclari var dipler 10 aydır almış başını gidiyor :) hamile iken bebeğim zarar görmesin diye boyamadim. Şimdi boyatsam ve keratın yapsam bi zararı olur mu kızlar fikri olan var mı?

Emzirirkende onermiyolardi heralde tam blmyrm ama

Kesinlikle. Okula gitsem mudur de arkadaşlar da kovar beni. Kimse istemez ki. Son sınavlar notlar vs... Rapor alırım çok için rahat olmaz ama Ucretsiz izne ayrılamam gibi senin çok yok. Seminer zamanı gidebilirsin belki. Uc hfta rapor alirsin. Rahat olur. 8 şubat benim doğum. 13 hafta aktardim.

bskn bilmiyorum ki canım umarım bu emzirme olayında arkadaşının yaşadığını yaşamayız. Ben doyduğunu dusundugumde vermemeye çalışıyorum artık. O da sürekli emmemeye başladı. Ama emme suremiz uzadi. Uyanıyor emziriyirum biraz. Sonra gaz altını açma vs sonra yeniden emzirme ve uyku yapmaya çalışıyorum.

Arkadaslar bebeği koltuk altından tutup kaldırıp( anlatabildim mi bilmiyorum) biraz öyle tutup sonra omuzda sırtını ovunca sanki iyi gaz çıkartıyor. Ben yapamiyorum ama eşim böyle yapınca sanki daha iyi gaz cikartiyor

Ben öyle çıkarıyorum birde ayağımın arasına alıp karnını ayağıma bastiripp ta çıkarıyoruz cnm

Canım mamalar tabii daha iyi doğuruyor.annesütü mama yanında çook hafif kalıyor. Bu yüzden sık emzirmek lazım. Aglamıyorsa bırak verme illa tıkabasa doyması gerekmiyorki. Maalesef buradada birçok arkadaşımız alışmış mama vermeye.. ve sarılıkta degilse birkaç saat aralıksız uyumasıda annelerin kolayına geliyor aslında normal olan saatte bir acıkması... kendileri küçük diye fazlada ememiyor uyuyor yada yoruluyor. Çabuk acıkıyor. Sen memeni vermeye devam et emecek boşaltacakki tekrar süt dolsun

Canım yukarda yazdıklarımı senin içinde yazdım. Saatte bir emzirmen çoook iyi hem sarılığıda düşer şu bazı doktorlar mamadan korkmayın diyorlar ya hemende veriyorlar... işte bebişler alışıyor kısa zaman içinde karnını doyurmaya sonra meme yerine mama istiyorlar. Karınları tıka basa doysun istiyorlar alışıyorlarda..
Ne olursa olsun emzirmek en iyisi hiç sütün gelmese mama işi tamamda sütün varsa azimle emzirmeye devam

Bezdede premimum care büyük... normal prima minnacık bende 1 numara kullanıyorum. 2 tane nümune premium care vardı arada takayım onları dedim. Anaa kocamanmış... primanın kendi normal beziyle bile arasında fark var.
keryneia canım senin sızıntı problemin vardı ya sende premium care kullanıyordun galiba. Onlar büyük diye de sızdırıyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…