Aynen.biz bebeğe,bebek de Dünyaya alışmaya çalışıyor:) gecemiz gündüz oldu ama şükür dediğin gibi her şeye:) benim de 27 Mayıs canım...yakındır diye tahmin etmiştim de ondan sordum canım.kalan Günlerini nasıl planlıyorsun ? Ya çok Saçma değil mi? Okul da istemez ki bizi o saatten sonra.müdür ayarlayayım derken sinir olur durur.ne öğrenci adapte olur ne biz..kurulu düzeni bozmaktan başka bi işe yaramıyor.Ne ince bir dusunce canım... Bebeğin böyle bir babaya sahip olacak buna şukret canım... 8 mayıs gorunuyor sanirim canım. Senin nasıl? Ben iyiyim sukur. Alışma çabaları :)
Prima care sarı paket 1numara olan. Oğlum 3kşlo doğdu aslında kiloya uyumlu ama altı torba gibi kalıyor üstten kıvırmama rağmen.prima primium care yenidoğan 2-5 kg olan yani 1 numara mı bu dediğiniz bi de o numara olanı var.
Galiba git gide midesi büyüyor.Ya ben anlamadım bu işten bişey
Hastanede ilk gün sütüm gelmedi
Şekeride düşük çıkınca acil mama verdiler oğluma
Öyle başladık mamaya
60 cc normal dedi hemşire
Bizde öyle verdik ama çoğu kezde 40 cc veriyorduk doyuyordu
Bir kaçgün sonra hafiften kanallarım açıldı pompa sayesinde ama yinede Sütüm çok azdı (iki göğüsten toplam, 1 saatte ancak 40 cc sağabilmiştim)
Bugün dışarda tek göğsüm taş gibi sertleşti şişti, eve zor geldim 10 dk sağdım 100 cc ye yakın 85 civarlarında süt çıktı tek göğüsten ( diğerini sağmadım) ilk defa
Ama oğluma bu sütten 40 cc verdim doymadı arandı ağladı
60 cc ye tamamladım yine doymadı böyle böyle sağdığım sütün tamamını içti
Yine doymadı
Gazını çıkarttım aranmaya ağlamaya devam etti
Altını değiştim başka hiç bir problemide yoktu
Olmadı
Üstüne 20 cc de mama yiyince doydu ve uyudu
Bu nedemek ya sütüm nasıl yetmedi
Biri beni aydınlatsın
Peki bu emme işini sonra nasıl düzene sokucazYarın iki hafta olacağız... Ve her gak deyişinde veriyorum meme... Şu var ilk hafta daha kısa süre daha sık emme vardı. Şimdi daha uzun sure emiyor uyusa bile. Uyku suresi daha uzun oldu... Sanırım böyle böyle buyuyor lar :)
Çok normal emdikten sonra bırak uyusun iyice doldursun altına, gaz çıkarıyolar genelde.. Ben uyandırmaya kıyamıyorum.
Birde başka bir soru
Normal doğum dikiş kontrolüne kaç gün sonra gittiniz dr bana bişey demedi
Hanımlar yaaa emzige nasıl alistircam..aventin emziği var bizde emiyor güzelce ama ağzında tutamıyorum düşüyor hep benim yardımın olması lazim emmesi için..bazen de emmek istemiyor resmen kafasını çeviriyor..
Nasıl alistircam?? Yardım yaa bu konuda lütfen.
Birde başka bir soru
Normal doğum dikiş kontrolüne kaç gün sonra gittiniz dr bana bişey demedi
mrb anneler eşlerin aldığı hediyelerden konuşmuşsunuz eşim bebek temalı bi kolye almış ayak izi var üzerindehastanede de bir ara hemşireler mama istemişti onu almaya gittiğinde kocaman bir buket yaptırmış, 2 tane de küçük saksıda çiçek almış. Biri benimle ilgilenen annem için, diğeri de sürekli kontrole gelen hemşire için. Beni oldukça şaşırttı normalde çok romantik biri değildir ama arada böyle sürprizleri oluyor
canim dogru yoldasin zaten tam doymadigindan surekli istiyor.benimkide emerken uyuyor ben ya yanagina ya cenesine dokunuyorum devam ediyor ama daha kucuk oldugu icin tam performansla ememiyor gene istiyor.Emzirirken de port diye ya kakasini yapiyor ya gaz cikariyorEmme sorunu ile tekrar karşınızdayım.
Bugün bu çocuk emerken kakasını yapıyor ya da gazını çıkartıyor. Rahatlayınca hoppp uykuya. Uyanmıyor tabi.
Emme sırasında 4dakika falan emiyor. Memede durma süresi değil, memeyi tutup cork cork cork içme süresi. E bu süre yani 3- 4dakika yetmiyor. Bir saat sonra gene mıkırdanıyor ve aranıyor.
Tekrar meme verince gene aynı gaz çıkarma(pırt), emme, uyuma,uyurken gaz(gark) çıkartma alt değiştirme...
Yanlış bir şey yapıyorum galiba
Gak dese meme guk dese meme ver diyenlere uymasam mı? Off kafam karışıyor artık
Bir pırta bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi :)can
canim dogru yoldasin zaten tam doymadigindan surekli istiyor.benimkide emerken uyuyor ben ya yanagina ya cenesine dokunuyorum devam ediyor ama daha kucuk oldugu icin tam performansla ememiyor gene istiyor.Emzirirken de port diye ya kakasini yapiyor ya gaz cikariyor
annem bakti ufak bi nokta dedi canim,ins pansumanla hallolur surekli kanamismi diye bakiyorum,kilolu insanlarda olabiliyormus sanirim bu tarz seyler,dikisim acik simdi gayette duzgun pek bisey kalmamis izi az ama iste bi yerde aciklik var minikİnşallah derin bir açılma değildir. Hiç moral bozma, sütünü etkileme. Yarın inşallah ufak tefek pansumanla geçecek bir durum olduğunu görürsün...
Buarada evdeki durumlar nasıl? Kv ve gelen gidenler naptı? Sizde mi kalıyorlar yoksa akrabalara mı gittiker?
İnş bu işlerden ötürü dikişlerin zarar görmemiştir
Aaa bana da almadı ne çicek ne birley :)
Tria alacaktı son anda babadan kalma ev vergisi borcu çıktı, bende istemiyorum yüzük dedim:) ama çiçek alabilirdibak iyi hatırlattın, lohusa tribine gireyim bi
Bende de minik bir yırtık ve bir parmak başı kadar dikiş var :) doktor dikişin az var bile denmez diyordu ama inanmıyordum bugün zorla bakabildim :)
Gebeliğimin ilk gününden beri sürekli tuvalete çömelir gibi çömelip yerden kaldırma işlerimi yaptım. Herkes kızdı eğilme öyle çok zararlı dedi ama zararlı olsa eskiden alaturka tuvalete nasıl gidiliyordu dedim dinlemedim
Keşke olsaydı da o wc ye gitseydimbence onun etkisi
Bende canbebe kullaniyorum dedigin gibi tam oturuyor guzel yani diger bezlerden cok az daha kalinca ama sızdirmiyor :)5 numarasinida buyuk kizima kullaniyorum.Bezden baticaz :)
Emzirirkende onermiyolardi heralde tam blmyrm amaKızlar yarın saç boyası ve keratın yaptirmayi düşünüyorum da saclarim mahVolMuş durumda biraz bakıma ihtiyaclari var dipler 10 aydır almış başını gidiyor :) hamile iken bebeğim zarar görmesin diye boyamadim. Şimdi boyatsam ve keratın yapsam bi zararı olur mu kızlar fikri olan var mı?
Aynen.biz bebeğe,bebek de Dünyaya alışmaya çalışıyor:) gecemiz gündüz oldu ama şükür dediğin gibi her şeye:) benim de 27 Mayıs canım...yakındır diye tahmin etmiştim de ondan sordum canım.kalan Günlerini nasıl planlıyorsun ? Ya çok Saçma değil mi? Okul da istemez ki bizi o saatten sonra.müdür ayarlayayım derken sinir olur durur.ne öğrenci adapte olur ne biz..kurulu düzeni bozmaktan başka bi işe yaramıyor.
Ben öyle çıkarıyorum birde ayağımın arasına alıp karnını ayağıma bastiripp ta çıkarıyoruz cnmArkadaslar bebeği koltuk altından tutup kaldırıp( anlatabildim mi bilmiyorum) biraz öyle tutup sonra omuzda sırtını ovunca sanki iyi gaz çıkartıyor. Ben yapamiyorum ama eşim böyle yapınca sanki daha iyi gaz cikartiyor
Canım mamalar tabii daha iyi doğuruyor.annesütü mama yanında çook hafif kalıyor. Bu yüzden sık emzirmek lazım. Aglamıyorsa bırak verme illa tıkabasa doyması gerekmiyorki. Maalesef buradada birçok arkadaşımız alışmış mama vermeye.. ve sarılıkta degilse birkaç saat aralıksız uyumasıda annelerin kolayına geliyorYa ben anlamadım bu işten bişey
Hastanede ilk gün sütüm gelmedi
Şekeride düşük çıkınca acil mama verdiler oğluma
Öyle başladık mamaya
60 cc normal dedi hemşire
Bizde öyle verdik ama çoğu kezde 40 cc veriyorduk doyuyordu
Bir kaçgün sonra hafiften kanallarım açıldı pompa sayesinde ama yinede Sütüm çok azdı (iki göğüsten toplam, 1 saatte ancak 40 cc sağabilmiştim)
Bugün dışarda tek göğsüm taş gibi sertleşti şişti, eve zor geldim 10 dk sağdım 100 cc ye yakın 85 civarlarında süt çıktı tek göğüsten ( diğerini sağmadım) ilk defa
Ama oğluma bu sütten 40 cc verdim doymadı arandı ağladı
60 cc ye tamamladım yine doymadı böyle böyle sağdığım sütün tamamını içti
Yine doymadı
Gazını çıkarttım aranmaya ağlamaya devam etti
Altını değiştim başka hiç bir problemide yoktu
Olmadı
Üstüne 20 cc de mama yiyince doydu ve uyudu
Bu nedemek ya sütüm nasıl yetmedi
Biri beni aydınlatsın
Canım yukarda yazdıklarımı senin içinde yazdım. Saatte bir emzirmen çoook iyi hem sarılığıda düşerPrima care sarı paket 1numara olan. Oğlum 3kşlo doğdu aslında kiloya uyumlu ama altı torba gibi kalıyor üstten kıvırmama rağmen.
Galiba git gide midesi büyüyor.
Peki bu emme işini sonra nasıl düzene sokucaz
Emzirmekten çok emzirmekten bıkmaya korkuyorum. Çnkü etrafımdaki arkadaşlar memeci bebelere sahip. Biri gece 10-15kez kalkıp emziriyor ve uykuya geçişte meme kullanıyor.
Evet emme sırasında resmen zart zurt :) hoşuma gidiyor ama acaba sürekli meme vermekle memeci mi yapıyrum diyr şüphelenmiyor değilim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?