- 4 Mart 2015
- 1.766
- 2.119
- 83
- 35
Canim, benim 2 evladim arasinda 22 ay var.Inan ilk kizim daha yasina girmeden deli gibi 2. Cocugu istemeye basladim.Ben kardes sart diye dusunenlerdenim,ne bileyim kendi canindan kanindan gorussede gorusmesede bi kardesim var desin ya..Bende kalabalik bi aile olalim istiyorum suan 4 kisiyiz,ama bundan sonrasina maddi manevi olarak korkuyorum.Egitimleri,sagliklari yada ilgi olarak yetisememekten korkuyorum.Bence 2.cocugun ustesinden gelebilirseniz fazla buyumeden yap derim.Oglunun imkanlarindan eksiltmek olarak dusunme,gelende oglun yada kizin olacak paylasmayi ogrensin :)))Kızlar size bir konuda danışacağım... Birçoğumuzun oldugu gibi benimde ilk bebeğim.. Şükürler olsun hamilelikte doğumda sıkıntısız kolay gecti diyebilirim... Şükür bebeğimde iyi gidiyo simdi...
Daha önce bahsetmiştim taşra bölgede bir köyde lojmanda yasıyoruz cocuguma kendim bakabilmem için uygun bir ortam tahmini iki yıl kalmayı dusunıyoruz... Eşimin yası benden oldukca buyuk diyebilirim ben 23 e yeni girdim ama.. Neyse taburcu olurken dr um bebek iki yasına gelince hemen ikinciyi yap aradan cıkar gerekirse orada bir yıl fazla kal dedi biliyor bizim yasam sartlarımızı...
Eşim zaten hazır iki cocuk istiyo hep.. Ailesi de aynı sekilde hani hep 2 cocuk var sülalede eşim de iki kardeş tüm kuzenler de öyle... Ama arada yas farkı olmalı onlara göre her cocuk cocuklıgunu ayrı yasamalı ama eşim bu noktada yasından dolayı hemen istiyo ... Ben cok kardeşli bir ailede buyudum herşey cok güzeldi ama evlenince bitti.. Kaç gün oldu doğum yapalı kimseden haber bile yok... Şimdi oğluma bakıp bakıp düşünüyorum bende onların elinde böyleydim. Ve şimdi umurlarında değilim... Az olmalı öz olmalı tek cocuk olmalı diye düşünüyorum siz ikinci cocuk konusunda ne düşünüyorsunuz... Zamanla istenir mi gerçekten? Yada ne bileyim ya cocuguma haksızlık yapmış olurum gibi geliyor sonuçta artık iyi gelecek sağlamak herşeyden önemli... Ve bu da paraya bakıyor sükür durumumuz gayet iyi ama ne bileyim oğlumun imkanlarını neden eksilteyim?
Daha cekim olarak başlamadım canım evimde değilim ya.. Şimdi soysam kv kalp krizi geçirir:) o kadar pimpirikli ki ben cok sakinim sanki daha önce cocuk buyuten benim. :) sükür oğlum sakin arada normal olarak bazen ağlıyor cok nadir.. Hemen kapıdan bakıyo noldu niye ağlıyor die.. Dün cocugum ıkınırken ağladı bi kaç defa.. Kapıdan gelip gelip niye ağlıyor die soruyor kimyonlar felan kaynıyor panik olunuyor pışpışlanıyor felan... En sonunda anne bebek bu tabi ağlayacak kakasını yapana kadar ağlayacak dedim en sonunda.. Hayır beni geriyorlar... Allahtan uslu bir bebeğim var... Bide hemşire oldugum için cok bişey söyleyemiyor... Bu arada K bakma sen ne sordun ben ne anlattım dilim şişmiş resmen :) eşimde gitti bugun 2 hafta yok arada bi kaç saatlik gelebilirim dedi.. Eve gidince soyup cekecem çirkinimi... Doğum fotoğraflarında bolca cektiler bide minnak halini içim rahat:) ayaklarımıza baksana Teyzesi :) eve giderken kumaşcıya uğraşacağım siyah acık mavi krem ve bi kaç soft renk saten kumaş alacağım birer metre... Baska kumaşlara da bakarım altına fon olarak serebileceğim tamamdır... Yaza da çim buldugum yere yatırırımHala yakılmadı mı
Ah bebişi hasta edecekler
İnşallah gelir de sende bebişine fotoğraflar çekersin :)
Emzirme aralarında sürekli pinterestte çekim fikirleri bakıyorum :)
Topitikk sende bnm gibi bebek değil oyuncak doğurmuştun naptın başladın mı çekimlere?
Böyle düşünunce mantıklı geliyor şimdi :) galiba bu konuları dusunmek için lohusalık psikolojisinden cıkmam gerek.. Yada hiç düşünmeyim eşim benim yerime düşünüyo zaten... Hatta toplum :/Canim, benim 2 evladim arasinda 22 ay var.Inan ilk kizim daha yasina girmeden deli gibi 2. Cocugu istemeye basladim.Ben kardes sart diye dusunenlerdenim,ne bileyim kendi canindan kanindan gorussede gorusmesede bi kardesim var desin ya..Bende kalabalik bi aile olalim istiyorum suan 4 kisiyiz,ama bundan sonrasina maddi manevi olarak korkuyorum.Egitimleri,sagliklari yada ilgi olarak yetisememekten korkuyorum.Bence 2.cocugun ustesinden gelebilirseniz fazla buyumeden yap derim.Oglunun imkanlarindan eksiltmek olarak dusunme,gelende oglun yada kizin olacak paylasmayi ogrensin :)))
Ben tup bebek ile hamile kaldim. Durumumu daha gebelik bile dusunmezken ogrendim. Normal yoldan olma ihtimali vardibama zaman gectigi icin korunmayi bile birakmadan tup bebek yaptik. Simdi korunmayi dusunmuyorum bile. Ki bir kurtqjim bol endiseli gebeligim oldu. Uc kardesiz elimde olsa ben daha fazla yaparim. Sen iyi anne baba olur kardesleri iyi yetistirirsen hicbisey olmaz merak etme.Kızlar size bir konuda danışacağım... Birçoğumuzun oldugu gibi benimde ilk bebeğim.. Şükürler olsun hamilelikte doğumda sıkıntısız kolay gecti diyebilirim... Şükür bebeğimde iyi gidiyo simdi...
Daha önce bahsetmiştim taşra bölgede bir köyde lojmanda yasıyoruz cocuguma kendim bakabilmem için uygun bir ortam tahmini iki yıl kalmayı dusunıyoruz... Eşimin yası benden oldukca buyuk diyebilirim ben 23 e yeni girdim ama.. Neyse taburcu olurken dr um bebek iki yasına gelince hemen ikinciyi yap aradan cıkar gerekirse orada bir yıl fazla kal dedi biliyor bizim yasam sartlarımızı...
Eşim zaten hazır iki cocuk istiyo hep.. Ailesi de aynı sekilde hani hep 2 cocuk var sülalede eşim de iki kardeş tüm kuzenler de öyle... Ama arada yas farkı olmalı onlara göre her cocuk cocuklıgunu ayrı yasamalı ama eşim bu noktada yasından dolayı hemen istiyo ... Ben cok kardeşli bir ailede buyudum herşey cok güzeldi ama evlenince bitti.. Kaç gün oldu doğum yapalı kimseden haber bile yok... Şimdi oğluma bakıp bakıp düşünüyorum bende onların elinde böyleydim. Ve şimdi umurlarında değilim... Az olmalı öz olmalı tek cocuk olmalı diye düşünüyorum siz ikinci cocuk konusunda ne düşünüyorsunuz... Zamanla istenir mi gerçekten? Yada ne bileyim ya cocuguma haksızlık yapmış olurum gibi geliyor sonuçta artık iyi gelecek sağlamak herşeyden önemli... Ve bu da paraya bakıyor sükür durumumuz gayet iyi ama ne bileyim oğlumun imkanlarını neden eksilteyim?
Kızlar size bir konuda danışacağım... Birçoğumuzun oldugu gibi benimde ilk bebeğim.. Şükürler olsun hamilelikte doğumda sıkıntısız kolay gecti diyebilirim... Şükür bebeğimde iyi gidiyo simdi...
Ben eşim arkadaşlar hepimiz tüm isteyenlere yolladık resimlerini bizim ailede herkes yollar çok şükür sıkıntı yok şimdilik sende ferah tut içiniYa kızlar zirt birt bebeğin fotosunu at diyenler oluyo mu sizede ?
Gormeye gelmiyorlar whatsapptan foto yolla çok merak ediyoruz diyip foto istiyorlar . herkesin çocuğu kendine güzel elbette ama nazara çok inanıyorum . e fotoyu yollasan bi turlu e yollamasam diyecekler ki sanki bi bu çocuk doğurmuş. İstemeye istemeye yolluyorum ne onerirsiniz bu durumda ? Yollayamam diyip kötü mu olayım ? Offf
Benim eşim yeni yıl kampanyası vardi zenin reklamları vardı hani ordan 5 taş pırlanta yüzük almış icine de kızımızın adını yazdırmış inci diye çok güzel di kızımızın adına verdi onuBide kızlar aklıma geldi konusu açılmıştı dopum hediyesi olarak konuşmuştuk neler geldi eşlerden :) merak ettim biliyorum bebeklerden baska bişeyi gözümüz görmüyor ama sonuçları merak ettim :)
Yok canım bitti o iş.. Çok sırnaşık birşey ya, günde 2-3 deda kvyi arar hep bir bahaneyle.. Arkadaşıda yok sanırsam.. Bana çok ters hareketleri. Kızınıda kendine benzetmiş şuan için başına bela olduğunu düşünüyor, ne kadar basitmiş anne olmak öyle! Kızıda görseniz kimin doğum günü olursa olsun o pastada ki mumları üfler onun doğum günüymüş gibi davranılır kızcağızı çok yalnış eğitiyolar çok!Yok yok gerçekten kardeş gelince evinden ayırmak o kadar yanlış ki.. inş vazgeçerler...
Senin bebegin olması ayrı bir durum. Ohh ne rahatlık bebege saldırmasın diye başka bir bebekli eve gönder. Olduuu.. sen gerekeni söylemişsin artık hala getirirlerse ayıp valla....
Mutfak havlusundan daha memnun kalacaksın canım.
Dikiş yerlerimin acısı geçmedi ama sapasaglam ayaktayım :) ameliyat olan insanlar en az 10 gün yatar dinlenir. Ben hiiç yatamadım büyük oğlan yüzünden.. ama çok şükür agrılar bitti..
Abimiz bebege karşı iyi ama başka problemlerimiz var. Aşırı sinirli herşeyi problem yapıyor. Ne yapacagım bilmiyorum.inş bugünler geçer.
Ha gayret vakit yaklaşmış canım.
Teşekkürler canım, bilmiyorum ki şimdilik uykucu o yüzden şanslıyım, ama karnımdayken hiçte böyle değildi aksine çok hareketliydi :/Maşallah canım benim. Olumlu enerjin büyük ihtimal ona da geçiyor. :)
Kızlar size bir konuda danışacağım... Birçoğumuzun oldugu gibi benimde ilk bebeğim.. Şükürler olsun hamilelikte doğumda sıkıntısız kolay gecti diyebilirim... Şükür bebeğimde iyi gidiyo simdi...
Teşekkürler canım, bilmiyorum ki şimdilik uykucu o yüzden şanslıyım, ama karnımdayken hiçte böyle değildi aksine çok hareketliydi :/
Anlaybiliyorum seni:) ben annemlerin yanındaykn aynı gerginliği yşıyorum. Ağlamaya hazırlık evresinde mırıldanırken kucağıma alayım isteniyor. Sürekli başında olmayacağım için almıyorum ağlamay başlasın sinirleri gerilmeden alıyorum kucağıma, bizimkilerde panikliyor. Ee çocuk ağlıyor diyorlarDaha cekim olarak başlamadım canım evimde değilim ya.. Şimdi soysam kv kalp krizi geçirir:) o kadar pimpirikli ki ben cok sakinim sanki daha önce cocuk buyuten benim. :) sükür oğlum sakin arada normal olarak bazen ağlıyor cok nadir.. Hemen kapıdan bakıyo noldu niye ağlıyor die.. Dün cocugum ıkınırken ağladı bi kaç defa.. Kapıdan gelip gelip niye ağlıyor die soruyor kimyonlar felan kaynıyor panik olunuyor pışpışlanıyor felan... En sonunda anne bebek bu tabi ağlayacak kakasını yapana kadar ağlayacak dedim en sonunda.. Hayır beni geriyorlar... Allahtan uslu bir bebeğim var... Bide hemşire oldugum için cok bişey söyleyemiyor... Bu arada K bakma sen ne sordun ben ne anlattım dilim şişmiş resmen :) eşimde gitti bugun 2 hafta yok arada bi kaç saatlik gelebilirim dedi.. Eve gidince soyup cekecem çirkinimi... Doğum fotoğraflarında bolca cektiler bide minnak halini içim rahat:) ayaklarımıza baksana Teyzesi :) eve giderken kumaşcıya uğraşacağım siyah acık mavi krem ve bi kaç soft renk saten kumaş alacağım birer metre... Baska kumaşlara da bakarım altına fon olarak serebileceğim tamamdır... Yaza da çim buldugum yere yatırırım
Canım bende senin gibi düşünenlerdenim amma velakin oğlan büyüdükçe evde tek başına kaldıkça bana sarıyor ve beni çok bunaltıyor. Yanına oyun arkadaşı kardeş istiyor. Bir baktım geceleri yatarken kardeşim olsun diye dua ediyorKızlar size bir konuda danışacağım... Birçoğumuzun oldugu gibi benimde ilk bebeğim.. Şükürler olsun hamilelikte doğumda sıkıntısız kolay gecti diyebilirim... Şükür bebeğimde iyi gidiyo simdi...
Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Sanada sabır versin.Yok canım bitti o iş.. Çok sırnaşık birşey ya, günde 2-3 deda kvyi arar hep bir bahaneyle.. Arkadaşıda yok sanırsam.. Bana çok ters hareketleri. Kızınıda kendine benzetmiş şuan için başına bela olduğunu düşünüyor, ne kadar basitmiş anne olmak öyle! Kızıda görseniz kimin doğum günü olursa olsun o pastada ki mumları üfler onun doğum günüymüş gibi davranılır kızcağızı çok yalnış eğitiyolar çok!
Insallaah bisey yoktur.ilac verir cok cok moralini bozmamoralim cok bozuk,sezeryan yerimde acik kirmizi renk akinti var,bi baktim ic camasirimda leke var bir de ne goreyim su gecirmez bantin ustu tamamen islak .cok oksurmekten dikisimmi acildi bilmiyorum doktoru aradim ustunu ac dedi annem bakti ufak bi yerden geliyo o sizinti,yarin sabah gidicem ustune bebegimin pamugundan pamugundan koydum
Dur sennn daha iyi günlerinnn :))Pofffff gereksizler.
haftaya anasi dayisi ffalani filani gelecek. Dedim hiiiccc kusura bakma yemek falan yapmam anan gelit erkenden yapar yemekleri giderler. Sessiz sessiz dinledi ben el.surmem hi ton laf edecekse de etsinler. Ne hamileligim de yanimda oldu ne lohusaligimda Ustune birde hizmet edemicem. Annem 3 haftadir bende bu hafta gelmedi kardesim evde sinava hazirlaniyor biraz da onunla olam dedi diye neredeyse annemi hain ilan edeceler
Tatlim belli ismi yok, yün şal diye bakacaksin ama dikkat et organik boya mi yoksa kimyasal mi Kullanilmis diye, cekim yapacagin ortam 28 derecenin altinda olmasin ve fan sesi açık olsun
Pazar dogdu en son sali kakasini yapti cuma kontrolumuz vardi dedim kakasini yapmadi 3 gun oldu diye, dr dedi bu gece de yapmazsa beni muhakkak ara diye cuma aksam yapti tee bugune kadar. Biz bol çişliyiz
eyvaahhh asıl savaşlar kapida desene
insallah canim,bende sans yok zaten o kadar cok oksurdumki boyle olscagi belliydi,actim ustunu uzaniyorum,akinti gelen yere orkid koyacam gece yatmadan,ins icten acilma felan yokturInsallaah bisey yoktur.ilac verir cok cok moralini bozma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?