2016 Şubat Anneleri

Canim, benim 2 evladim arasinda 22 ay var.Inan ilk kizim daha yasina girmeden deli gibi 2. Cocugu istemeye basladim.Ben kardes sart diye dusunenlerdenim,ne bileyim kendi canindan kanindan gorussede gorusmesede bi kardesim var desin ya..Bende kalabalik bi aile olalim istiyorum suan 4 kisiyiz,ama bundan sonrasina maddi manevi olarak korkuyorum.Egitimleri,sagliklari yada ilgi olarak yetisememekten korkuyorum.Bence 2.cocugun ustesinden gelebilirseniz fazla buyumeden yap derim.Oglunun imkanlarindan eksiltmek olarak dusunme,gelende oglun yada kizin olacak paylasmayi ogrensin :)))

Daha cekim olarak başlamadım canım evimde değilim ya.. Şimdi soysam kv kalp krizi geçirir:) o kadar pimpirikli ki ben cok sakinim sanki daha önce cocuk buyuten benim. :) sükür oğlum sakin arada normal olarak bazen ağlıyor cok nadir.. Hemen kapıdan bakıyo noldu niye ağlıyor die.. Dün cocugum ıkınırken ağladı bi kaç defa.. Kapıdan gelip gelip niye ağlıyor die soruyor kimyonlar felan kaynıyor panik olunuyor pışpışlanıyor felan... En sonunda anne bebek bu tabi ağlayacak kakasını yapana kadar ağlayacak dedim en sonunda.. Hayır beni geriyorlar... Allahtan uslu bir bebeğim var... Bide hemşire oldugum için cok bişey söyleyemiyor... Bu arada K bakma sen ne sordun ben ne anlattım dilim şişmiş resmen :) eşimde gitti bugun 2 hafta yok arada bi kaç saatlik gelebilirim dedi.. Eve gidince soyup cekecem çirkinimi... Doğum fotoğraflarında bolca cektiler bide minnak halini içim rahat:) ayaklarımıza baksana Teyzesi :) eve giderken kumaşcıya uğraşacağım siyah acık mavi krem ve bi kaç soft renk saten kumaş alacağım birer metre... Baska kumaşlara da bakarım altına fon olarak serebileceğim tamamdır... Yaza da çim buldugum yere yatırırım

Böyle düşünunce mantıklı geliyor şimdi :) galiba bu konuları dusunmek için lohusalık psikolojisinden cıkmam gerek.. Yada hiç düşünmeyim eşim benim yerime düşünüyo zaten... Hatta toplum :/

Bide kızlar aklıma geldi konusu açılmıştı dopum hediyesi olarak konuşmuştuk neler geldi eşlerden :) merak ettim biliyorum bebeklerden baska bişeyi gözümüz görmüyor ama sonuçları merak ettim :)

Ben tup bebek ile hamile kaldim. Durumumu daha gebelik bile dusunmezken ogrendim. Normal yoldan olma ihtimali vardibama zaman gectigi icin korunmayi bile birakmadan tup bebek yaptik. Simdi korunmayi dusunmuyorum bile. Ki bir kurtqjim bol endiseli gebeligim oldu. Uc kardesiz elimde olsa ben daha fazla yaparim. Sen iyi anne baba olur kardesleri iyi yetistirirsen hicbisey olmaz merak etme.

Haklisin bazı konularda canım. Ama tek kardeş olan tüm arkadaşlarım bir eksiklik hissettiklerini ifade ederler. Yanı şimdi gorusmuyorsun sen neler oldu bitti bilemem. Ama benim iki kardeşim var. Hep sukur derim. Ben de iki uç yıl sonra ikinciyi düşünmem gerekir. Yaşım 27... Ogluma bir kardeş gerekli diye dusunuyorum... Keşke daha fazla olsa bile derim... Ama iyi bir gelecek diyoruz hep. Bazen bu dusunceme kiziyorum ama Rabbime emanet ediyorum zaten neden bundan korkuyorum diye...

Velhasıl... Kardeş güzel şey... Oglun da kardeş ister ... Belki yedisinde belki yirmisinde belki de kırkında...

Ben eşim arkadaşlar hepimiz tüm isteyenlere yolladık resimlerini bizim ailede herkes yollar çok şükür sıkıntı yok şimdilik sende ferah tut içini

Bide kızlar aklıma geldi konusu açılmıştı dopum hediyesi olarak konuşmuştuk neler geldi eşlerden :) merak ettim biliyorum bebeklerden baska bişeyi gözümüz görmüyor ama sonuçları merak ettim :)
Benim eşim yeni yıl kampanyası vardi zenin reklamları vardı hani ordan 5 taş pırlanta yüzük almış icine de kızımızın adını yazdırmış inci diye çok güzel di kızımızın adına verdi onu

Yok canım bitti o iş.. Çok sırnaşık birşey ya, günde 2-3 deda kvyi arar hep bir bahaneyle.. Arkadaşıda yok sanırsam.. Bana çok ters hareketleri. Kızınıda kendine benzetmiş şuan için başına bela olduğunu düşünüyor, ne kadar basitmiş anne olmak öyle! Kızıda görseniz kimin doğum günü olursa olsun o pastada ki mumları üfler onun doğum günüymüş gibi davranılır kızcağızı çok yalnış eğitiyolar çok!

Maşallah canım benim. Olumlu enerjin büyük ihtimal ona da geçiyor. :)
Teşekkürler canım, bilmiyorum ki şimdilik uykucu o yüzden şanslıyım, ama karnımdayken hiçte böyle değildi aksine çok hareketliydi :/

Benim bu ikinci çocuğum..kızımı büyütürken ben çalışıyordum esasında fazla bir şey de anlamadım ama 2.ye katiyetle hayır diyordum..onun sebebi ise İstanbulda yaşıyorduk yaşam şartları,kızımın uykusu hiç uyuşmuyordu hele hele ilk doğusunda beşiğe koyardik gözler fildir filldir ben uykuyu çok seven biriydim..ama izmir'e taşındık 2014 haziranda..kızımın uykusu halen yoktu ama dedikki kızım için bir kardeş arkadaş dost olması lazim..2. Çocuğu kendimiz için değil kızım için yaptık..aralarında 3 yaş var..
Uykumuz yine yok ki oglumla zaten yok artık..bir de benim kızım olduğundan fazla hareketli buna rağmen 2. Yi Yaptım..

Kardeş iyidir yaa..ama karar vericek olan sensin.. Kii şuan çok yenisin 6 ay bekle ki anne sütü ver :) 2 yaş 3 yaş ideal ama zorluklar da oluyor..cnk büyük nolan tam kendini de kurtarmış değil yemeği uykusu tuvaleti kıskançlığı..

Şimdi sadece bebeğine odaklanmıştır biraz daha zaman var düşünmen için..

Teşekkürler canım, bilmiyorum ki şimdilik uykucu o yüzden şanslıyım, ama karnımdayken hiçte böyle değildi aksine çok hareketliydi :/

İnşallah oyle olur. Bizimki de bu saatleri seviyor birkaç gündür :) hatta dayanamayıp uyandiriyorum niye bu kadar uyuyor diye:) manyak anneyim :) gece de o beni uyandırıyor dayanamıyor oğlum uyumama :) maşallah canım benim :)

Anlaybiliyorum seni:) ben annemlerin yanındaykn aynı gerginliği yşıyorum. Ağlamaya hazırlık evresinde mırıldanırken kucağıma alayım isteniyor. Sürekli başında olmayacağım için almıyorum ağlamay başlasın sinirleri gerilmeden alıyorum kucağıma, bizimkilerde panikliyor. Ee çocuk ağlıyor diyorlar bende ağlasın hele bir bırakın diyorum. Kopuyor kayışlar

Bu arada bizde evdekiler yokken yaptık dediğin gibi çocuğu be hale geririyoruz diye söylenirler. Babanemler de banyo öncesi çektik bir kere. Ona da söylendiler ama babanem su falan hazırlarken biz hallettik bir iki pozla :)
Ay bize eğlence naplımmmm :)

moralim cok bozuk,sezeryan yerimde acik kirmizi renk akinti var,bi baktim ic camasirimda leke var bir de ne goreyim su gecirmez bantin ustu tamamen islak .cok oksurmekten dikisimmi acildi bilmiyorum doktoru aradim ustunu ac dedi annem bakti ufak bi yerden geliyo o sizinti,yarin sabah gidicem ustune bebegimin pamugundan pamugundan koydum

Saat 8 den bu yaana abartisiz 2 saattir mememde cocuk..aralarda 10 15 dk belki birakti .30 cc mama yedi...gazinin yuzunden memete sardii koptu sirtim omzum...

Canım bende senin gibi düşünenlerdenim amma velakin oğlan büyüdükçe evde tek başına kaldıkça bana sarıyor ve beni çok bunaltıyor. Yanına oyun arkadaşı kardeş istiyor. Bir baktım geceleri yatarken kardeşim olsun diye dua ediyor
Durdum ve kendi kendime çok bencilce davrandığımı düşündüm. Ben istemiyorum o degil... Bu dünyadaki en güzel şey bir insanın kardeşi olması. Sen zorluk yaşamışsın kardeşlerinle aran kötü belki ama onlar da öyle olacak diye birşey yokki. Ayrıca zaman geçtikçe bebek kokusu emzirme olayı acayipp özleniyor. Kendin istemeye başlıyorsun canım.
Sevgi konusuna gelince eşim ben daha hamileyken bunu nasıl sevecegim. Sanki bütün sevgimi büyük oğlana verdim. O çok başka bunu nasıl severim diyordu. Doğduğunda bile pek yanaşmadı diğeri ile daha çok ilgilendi. Ancak birkaç gün geçti ve evde ki kişi sayısı azalınca baktım yanlızken bebegi kucagına almış seviyor. Dedim ne oldu artık sevmeye başladınmı? Dediki bu nasıl bir duyguymuş ya diğerine bütün sevgimi verdim. Ama bunada bütün sevgimi verebiliyormuşum. Sevgi hiiç eksilmiyor sanki Allah kalbine bir o kadar daha sevgi veriyor. İnsanın 10 çocuğu olsa hepsini ayrı ayrı severmiş bunu anladım.

Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Sanada sabır versin.

Insallaah bisey yoktur.ilac verir cok cok moralini bozma

Dur sennn daha iyi günlerinnn :))

Insallaah bisey yoktur.ilac verir cok cok moralini bozma
insallah canim,bende sans yok zaten o kadar cok oksurdumki boyle olscagi belliydi,actim ustunu uzaniyorum,akinti gelen yere orkid koyacam gece yatmadan,ins icten acilma felan yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…