- 4 Mart 2015
- 1.766
- 2.119
- 83
- 35
Hmmm dusunmemiz lazim kiz eviyiz sonuctaK kahveyesil senin profil fotoda ki bebisini gordukce oglusumu gormus gibi oluyorum
senin ki bayan yanak
benim ki bay yanak
minnacik cene beyaz ten tombis yanak
besik kertmesi mi yapsak ki
İç iç bende yarn hepsini skiyimda iciyim bitsnValla ben iciorm canim. İhtiyacimiz var canim vitamine.
Sağol canım çıkar sonradan bunlarada dokuluyo diyolar inşallah dokulmezMaşallah canım çok tatlıymış. Bizimkisinin hiç saçı yok.
Haklisin normal dogm olsa napcaktkAma çıkadabilirdi yani bide öyle düşünün
Sonuçta ona göre yaratılmş orası olay kafada bitiyo yeterki acıyacak diye başlamayalm
Aa öyle mi hiç bilmiyordum ben sağmiyorun gecelerıde bebisim az emiyor acaba sadece on sütü mü emiyor ki? kaç dk da bitiyor ki acaba bu on sut:) ay neler neler var haberim yok:) peki sen her gün gece gündüz sağıyor musun canım on sütünü. Bu arada senin bebis sanırım fotodaki söyledim mı bilmiyorum cook tatlı allah bağışlasin canım uzun sağlıklı ömür versin maşallah:)Zararlı degl Canm on sütte su ve şeker var bebek onu içerse surekli kakasini çok yaparms bide on sut doyurmaz aciktirir
Ay ne şeker durmuş bu minnos böyle:) bebisin sanırım canım maşallah onaBizim doktor biraz fazla kişi tarafından tercih edilen iyi bir doktor ve bebekler bir aylık olduktan sonra terbiye edilmeye başlarlar gece 12-6 arası emZirilmez diyor ve sen gece acıkıyormusun uyurken o da emmeden uyumaya alışmalı diyor. Bana da fazla gibi geliyor ama uyanmıyorsa acıkmamış demektir canım yoksa ortalığı kaldırır uyanıp
bende gaz yapar diye elimi sürmüyorum turuncGillereİç iç bende yarn hepsini skiyimda iciyim bitsn
Gece sagmyrm Canm ugrasamam zor olir ama bi memeyi iyice emzryrm benm bebis hep on sutu emiyoms bende sonra dan kilo alımı az olunca ve surekli emmek istemesinden dolayi araştıra arastira ogrendm çünkü sutum çok mama vermek istemedim aldk duruyo smdi zaten sevmedide kusuyo mama verince hepsini 2 3 dk sagsan yeter onsutun hepsini de sagmaya gerek yokAa öyle mi hiç bilmiyordum ben sağmiyorun gecelerıde bebisim az emiyor acaba sadece on sütü mü emiyor ki? kaç dk da bitiyor ki acaba bu on sut:) ay neler neler var haberim yok:) peki sen her gün gece gündüz sağıyor musun canım on sütünü. Bu arada senin bebis sanırım fotodaki söyledim mı bilmiyorum cook tatlı allah bağışlasin canım uzun sağlıklı ömür versin maşallah:)
Benim oglan gazman valla her turlu o gaz varbende gaz yapar diye elimi sürmüyorum turuncGillere
Canım arada yeşil de olabilir o da çok sıkıntı değil dedi. Bizimkisi de sulu ve yeşil yapmıştı.Canim dr yesil kaka hakkinda bi sey dedi mi bugun bi kizim hafif yesil kaka yapti
Bugün bizim doktor da 5 saat dokunma 6yı bekleme dedi.tam bir aylığız.@serppp cnm ben de mama + anne sutu veriyorum.
her beslenme sonrasi 1 tatli kasigi kaynamis ilimis su veriyorum.
kabiz olmasin , pamukcuk olmasin diye.
ayy benim de yapmam lazim aslinda. cocuk 3 saatten fazla uyudu mu korkmaya basliyorum. 4 saat olmadan zorla kaldirip besliyorum
sonra uyumuyor huzursuzlugu artiyor.
saatlerce mizmizlanip uykusuzluktan resmen baygin dusuyor. sonra yine ben uyandiriyorum
kisir donguye giriyor.
cok deneyimsizimmm
Tsk ederim kizlar bebegim sari kakaya dondu cok sukur sanirim biraz fazla beslemisim :) bu arada rezene ve kimyon kabiz yapmaz diye biliyorum ama bende hergun iciyorum bi sorun olmadiYok canım bir şey olmaz insallah. Hem acikirdi. Ben gündüz bırakıyorum uc saati filan gecerse emziriyoruk. gece de uyanirsam emziriyirum. Hiç saat kurmuyorum.ilk hafta kurdum sadece.
Ben de 40 cikinca olcak mi onu merak ediyorum. Aylar oldu sonuçta. 3 ayı geçmiştir bizim kardeş gibiyizilkte aci oluyor mu ki. Sezeryan oldum acır gibi geliyor
Bizim 7 yı geçiyor. Ama hep öyle. Doktora da ebeye de dedim sorun yok dedi. Ben de çok tuvalete giderim anasına mi çekti kibir şey olsa belli olurdu şimdiye sanırım.
Bu arada rezene ve kimyin kabız yapar mi?
Ayni gun dogum yapmisiz gozun aydin canim allah anali babali buyutsunMerhaba arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum. Çoğu arkadaş doğum yapmış. Bebişlerimiz hayırlı uzun ömürlü olsun.Bende 4 Şubatta kızımı kucagima aldım çok şükür. İsmi Ümmühan Bilge oldu. 3890 gr 51 cm doğdu. Kırkımızın çıkmasına az kaldı. Emmede sıkıntımız yok şimdilik. Mama vermiyorum.
Canim ben memeden kesinceye kadar emzirmistim hatta 6 aydan sonra hic agzundan cikarmak istemiyordu benimki ama nasil zayiflatmisti beniBisey sorcam kizlar..biz gece emzirmesini ne zaman birakcaz..alti aylikken falanmi..daha once anne olmuslar tecrubeli iyi bilir :)
Bak burda onada cevap vermisler canim. Yani dogru bildiklerimiz ne yazikki yanlis :) bosuna kendimizi paraliyoruz. Bebek gazliysa kolikse oyle sen ister ye ister yeme ister usut ister usutmeEmziren anneler grubunda da o tönde görüşler var.
Sadede üşütme gazı geçermiş.
Neye inanacağımı şaşırdım
@mambia krem kullanmamıza rağmen kötü durumdayız. Hatta bugün daha da ilerledi.
Altını kapatmadım, yüz üstü ystırdım toto açık hslde. Sürekli kaka yaptı ve her seferinde yukadm kuruladım. Beş battaniye işedik kakaladık. Gene de sonuç artış göstermesi olunca oturdum ağladım
Kendimi ilk defa bu kdr çaresiz hissed,yrm
Valla canm sanirim seninki henuz acligini bilmiyor cunku benimki 2-2.5 saatte bir kiyametler kopuyor evde once elleri oynamaya baslio sonra agzini saklatio meme vermessem basiyor yaygarayi. Es kaza bazen 3 saat uyudugu da oluyor tabi. Bide bu yarim saat 45 dk da bir emme olayi bizdede oluyo ozellikle gaz skntisi varken surekli emmek istiyo durduramiorm. 20 dk emmekle 3 saat tok durabilir canim o normal. 5-6 saati bulursa sknti. Hic denedinmi kendi uyanmasini bekledinmi yoksa hep sen mi uyandirdin meme icin? Aglamasa uykusunda elleri oynayip agiz saklatio mu?Gunaydiiiinnn aannişler
dun başladım ufaktan calismaya
oglumu 3 saat anneme biraktim
pofff ne zor ve stresli bi durum
3 gündür uykuya dalma problemimiz var
1 saat sebebsiz mizirdanmadan dalmiyoruz
eeeee zaten 20 dk tek emdi 2 saat uyumadan uyandirma modu
uyandirmasam bu çocuk kesin ac modu
Simdi sorum su bizim emzirme suremiz kisaliyo
1 saaten 45 dakikaya ordan yarim saate son 4 gündür 20 dk bazen 15 dakikaya indik
20 dk emmekle 3 saat tok durabiliyor mu. Ac olsa aglar diyorsunuz ya
ben sanki bizimkisi ac olsada aglamaz gibi düşünüyorum
Sureyi aşınca kaldiriyorum
o zaman deli gibi saldiriyor :/
Canım sen doğrusunu yapıyorsun amA ben doğruyu bile bile mecburen yanlış yapıyorum benimki en fazla 5dk emdikten sonra sut azalınca ya ağlıyor ya da memede durda bile emmiyor sdece ağzında memeyi geveliyor. Hiç yutma sesi gelmiyor. Bende mecburen meme değiştiriyorum. Emme bittikten sonra pompayla sağıp arada veriyorum son sutu.Kizlar bu arada emzirme taktigimi paylasmak istiyorum sizinle ...
15 - 20 dakika tek gogsu bosalttiktan sonra diger goguse geciyoruz...
Buradaki amac sonundaki yagli sutude almasi...
Eger doyduysa ikinci o kadar uzun surmuyo...
Bir sonraki emzirme saatinde ise son emzirilen gogusten basliyoruz...
Bazen anneler 5 dakka emzirip sut bastaki gibi fazla gelmiyo diye obur goguse geciyor cunku :)
Hayirli olsun canim bizim gibi gaz skntin baslamis. Benim oglumda ikinio ve hic bitmio ikinmasi dr gazman olmus dedi seninkininde gaz bagirsakta canm alttan bol bol ses duyacaksn ama ikinma hic bitmio bide altini her actiginde diLerini bukup karnina ittir oyle daha rahat gaz atio :) Her emmede mutlaka midedeki gazi cikart yoksa bagirsaga siziyor. Gecede o birakti die hemen cekme memeni biraz agzinda gezdir bakalim aranip alicakmi?Kızlar bebekleriniz günde kaç kez kaka yapıyor??
biz 21 günlük olduk. Dün sabah ve öğlen yaptı en son kakasını. Gece uyku aralarında hep ıkındı kızardı sıktı kendini doğru düzgün ememedi ağlamadı ama ıkınması da bitmedi. Ağladıkca da emzirdim. Zaten gece 3 4 kere emziriyorum değişmedi. O ıkındıkca mahvoldum kusmasıyla birleşince tıkanıyo yavrum. Her sabah rutin saatte kakasını yapar bu sabahta yapar diye bekledim yaptı çok şükür yani yapadabiliyor, günlerdir yapamayanlar oluyormuş. E peki sorun ne anlamadım ben kaka sayımız 3 e düştü internetten bakıyorum büyüdükçe azalır diyor. Gazdan mı ıkınmaları vardı o halde anlamıyorum. Gündüz gayet uzun emiyor gece emişleri 10dk sürmüyor bazen 5dk sonra küt gene uyuyor bu düzensizlikler ne zaman düzelecek(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?