Öyle canım haklısınAllah kaldıramayacağı yükü kuluna yüklrmezmiş ya alerji durumunu okuyunca aklıma gelen direk bu oldu allah kolaylıklar versin... ancak senin gibi biri kaldırabilir bu zorlu süreci.. Cok geçmiş olsun canım
Ha aynen! Aynı taktik en sinir olduğum ve bardağı taşıran son damla.. Cumartesi ve Pazar misafirlerim geldi üst üste.. Cumartesi hastalandı odasından çıkmadı hemen hastalık ses tonuna geçti :) tüm evi ben temizledim, balkon kül ve çay damlası içindeydi, insan o şekilde bırakmaya utanır! Neyse atıştırmalıklar hazırladım vs hiiiç yardım etmedi! Ertesi gün ise alışverişe çıktı! Ve bunu bebekle yaptım!Tam tersi odiger islere bakacak ki anne bebek vakit gecirsin kv.lerin hepsi mi bencil ya benimkilerde kac gundur gezmelerde edirne canakkale edremit geziyorlar benim annem de bizimle ugrasiyor lafa gelince elimden bi sey gelmiyor hastayim diyor kac gundur disarda geziyo
Ay gel kuzum, buluşalımm.. kaynaşalımAyy dur ben geleyimm benimkinin katarakti icin izmirde bir prof a gidiciz seninkinin de poposunu ısırıp döneyim
Hergun baskalar..bende uyuynca alisiyorum hergun oyle olcak saniyorum.olmayinca devreler yaniyoDun ben kafayi yedim. Sali gunu bebegim cok guzel uyudu normal bebekler gibi. Dun sabah 8 30 da bir uyandi tobe uyku nedir bilmedi
Canım ,ne kadar sıkı diyet ya..ne alerjin var senin? Gazdan dolayı dikkat ediyoruz da yani alerji dediğin süt ürünlerine mi?Yok canım yeme yeme. tahin helvası yiyordjm dün doktor onu da yeme o da susam dedi. Başlıca alerjen sınıfına giriyormuş
Ölelim biz zaten
Emzirmeye bu kadar hevesliyken başıma gelenlere şaşırıyorum.o kdr doğl beslenmeye çalış et sonuç çocuk da alerjik.
nerde hata yaptım bilemiyorum. (Daha doğrusu hatalarım arasnda hangiysdi buna sebep olan onu bulamıyorum
Ben başka doktora gittim bugünalerjimizi bir kez daha onaylattık. Acıbademdeki ayla hanımla hem fikir:/
Test yapmayacağını söyledi. Aslında 4.ayda tekrar gelin testi o zmn yapalım, bebeğe de başka tetkiklerde isteriz tek sefer kan alırız dedi.
Uzun uzun oturduk konuştuk. Ne alerji yapar ne yapmaz. Nasıl bir yol izleyeceğiz falan.
Önce tekrar kati diyet ile tekrar başlayalım. Dana etini deneyelim dedi. Onu denediğimi söyledim, yumurtayı denediğimi söyledim.
Kuruyemişi başta elediğimizi söyledim. Kuruyemişteki fotoyu gösterdiğimde bu mama ile beslenenlerde olur dedi ilginç bir şekilde. Bunu bana daha önce de demişlrdi :/
Bir tek ona emin olamadık...
Sen zaten tedaviye başlamışsın alerjenleri belirlemişsin bana birşey bırakmamışsın dedi.
O sırada ağlamamak için kendimi zor tuttum resmen. Gerçekler yüzüme vurunca bi üzüntü geldi. Biliyordum emindim amazorlu sürece girmek korkutuyor. Başaramamaktan tekrar tekrar başa dönmekten korkuyorum. Başka alerjenlerde çıkmasından korkuyorum.
Neyse aslında bu konuya girmiyecek ve gittğimiz doktora gastro. gitmemiz gerekir mi dedik.
Onlar için alerji durumu üstü örtülecek kadar hafif şekilde geçsin yeter, çok öensemezler iki üç günle atlatılacağına inanırlar., çünkü şuan bu bağırsak ile ilgili bir durum ama tedavi edilmezse astıma veya alerjiye sebep oluyor, bu kıısımda onların ilgi alanı olmadığı için genelde kati diyet ile tedaviyi alerji bölümü ve çocuk dr verir. Çünlü sonrasında astım ile gene biz uğraşıcaz dedi:/ bu konuda ilgnç bir yaklaşımı vardı. @chocolate19
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.
Ha bir de test için gene aynı cümleler...
Testte ğozitif çıkabilir bu varlığı anlamına gelir
Ama test negatif çıkarsa yok anlamına gelmez. Bu kez elimine diyet yoluna girilir dedi. Yani bizim dneme yöntemi.
İşten çıkamyı kafaya zaten koymuştum ama şimdi kesinlikle çıkacağım.
Görümcemle yazışıyoruz. Hala eminmisiniz alerjisine diyorilla gözlerine rapor sokmam lazım. Alerjik anneden nasıl bir bebek bekliyorlar dı ki
Sonuçta bu durumda kime emanet edebilrim ki çocuşumu. Sadece onlar değil ki benimkiler de bir alem
6.ayda ağzına birşey olmaz diyip terbiyeli çorba soktuklarını düşündükçe geriliyorum. Veya tereyağında kırılmış yumurta
Bu arada doktor ile konulurken bir konu ğzerine durduk. Türk mantığındali onkadarcıktan birşey olmaz mantığı asla olmamalı.
On litre suya bir damla süt bile dökülse başa dönüyor iş, çünkü savaş tekrar başlıyor. O anda vücut milyonlarca o alerjene karşı savaşçı üretiyor dedi.
Bilginiz olsun.
Zorlu bir süreç beni beklediği için muhtemelen ne yiyeceğim ne yemeyeceğim araştırması yapıp duracağım. Muhtemelen boş vaktimin çoğunu buna adamış olurum.
Buralara gelmezsem açlıktan öldüğümü düşünmeyin
Sağol cnm aydınlatıcı bilgiler içinUzun dönem almadıysa yani 2günden fazla değlse yatmıyor. Eğer fazla ise iş yeri raporu kabul etmemiş ve onaylamamış olabilir
Bugün benzer bir dr görüşmesi alerji uzmanıyla bizde yaptıkBen başka doktora gittim bugünalerjimizi bir kez daha onaylattık. Acıbademdeki ayla hanımla hem fikir:/
Test yapmayacağını söyledi. Aslında 4.ayda tekrar gelin testi o zmn yapalım, bebeğe de başka tetkiklerde isteriz tek sefer kan alırız dedi.
Uzun uzun oturduk konuştuk. Ne alerji yapar ne yapmaz. Nasıl bir yol izleyeceğiz falan.
Önce tekrar kati diyet ile tekrar başlayalım. Dana etini deneyelim dedi. Onu denediğimi söyledim, yumurtayı denediğimi söyledim.
Kuruyemişi başta elediğimizi söyledim. Kuruyemişteki fotoyu gösterdiğimde bu mama ile beslenenlerde olur dedi ilginç bir şekilde. Bunu bana daha önce de demişlrdi :/
Bir tek ona emin olamadık...
Sen zaten tedaviye başlamışsın alerjenleri belirlemişsin bana birşey bırakmamışsın dedi.
O sırada ağlamamak için kendimi zor tuttum resmen. Gerçekler yüzüme vurunca bi üzüntü geldi. Biliyordum emindim amazorlu sürece girmek korkutuyor. Başaramamaktan tekrar tekrar başa dönmekten korkuyorum. Başka alerjenlerde çıkmasından korkuyorum.
Neyse aslında bu konuya girmiyecek ve gittğimiz doktora gastro. gitmemiz gerekir mi dedik.
Onlar için alerji durumu üstü örtülecek kadar hafif şekilde geçsin yeter, çok öensemezler iki üç günle atlatılacağına inanırlar., çünkü şuan bu bağırsak ile ilgili bir durum ama tedavi edilmezse astıma veya alerjiye sebep oluyor, bu kıısımda onların ilgi alanı olmadığı için genelde kati diyet ile tedaviyi alerji bölümü ve çocuk dr verir. Çünlü sonrasında astım ile gene biz uğraşıcaz dedi:/ bu konuda ilgnç bir yaklaşımı vardı. @chocolate19
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.
Ha bir de test için gene aynı cümleler...
Testte ğozitif çıkabilir bu varlığı anlamına gelir
Ama test negatif çıkarsa yok anlamına gelmez. Bu kez elimine diyet yoluna girilir dedi. Yani bizim dneme yöntemi.
İşten çıkamyı kafaya zaten koymuştum ama şimdi kesinlikle çıkacağım.
Görümcemle yazışıyoruz. Hala eminmisiniz alerjisine diyorilla gözlerine rapor sokmam lazım. Alerjik anneden nasıl bir bebek bekliyorlar dı ki
Sonuçta bu durumda kime emanet edebilrim ki çocuşumu. Sadece onlar değil ki benimkiler de bir alem
6.ayda ağzına birşey olmaz diyip terbiyeli çorba soktuklarını düşündükçe geriliyorum. Veya tereyağında kırılmış yumurta
Bu arada doktor ile konulurken bir konu ğzerine durduk. Türk mantığındali onkadarcıktan birşey olmaz mantığı asla olmamalı.
On litre suya bir damla süt bile dökülse başa dönüyor iş, çünkü savaş tekrar başlıyor. O anda vücut milyonlarca o alerjene karşı savaşçı üretiyor dedi.
Bilginiz olsun.
Zorlu bir süreç beni beklediği için muhtemelen ne yiyeceğim ne yemeyeceğim araştırması yapıp duracağım. Muhtemelen boş vaktimin çoğunu buna adamış olurum.
Buralara gelmezsem açlıktan öldüğümü düşünmeyin
Süt ve ürünleri (keçi sütü de dahil).Canım ,ne kadar sıkı diyet ya..ne alerjin var senin? Gazdan dolayı dikkat ediyoruz da yani alerji dediğin süt ürünlerine mi?
Hep diyorum genetiğimizde olmasa belki bu kadar umursamam. Ama çeken bilir:/Kesinlikle alerji bilinmiyor. Su açıdan bakıldığında kızma ailene çoğu doktor normal diyoryolunuz hemen güzel yiyeceklere çıksın çabucak geçsin canım.
Aileler hatta eşler kabul etmiyor
Bu arada bunun için ayrı bir başlık mi acsak subat anneleri alerji vs diye ne yeniliyor bakarız :)
İsalden kastın ne ki :/ zaten normalde cıvık homojen bir kaka yapıyorlar.. Hoş sen dpktora gittin sonuöta isal dedi dimi?çözemedim bu kaka olayını
doktor tozu 4 gün kullan gecer dedi, kullandım gecti,
lakin tozu bıraktığımın ertesi günü yine ishal oluyor şiddetli değil sık sık değil ama sulu kaka işte
tekrar tozu veriyorum toparlıyorum bu seferde kıvamı yoğun
süt ürünleri çok az peynir tüketiyorum o ishal yapar mı
kakamız normalde hafif bötür bötür hafif de mukuslu rengi sarı
sağol canım amin size de geçmiş olsun 3 tane doktora gittik hiçbiri ilaç vermedi sadece bebeğin burnunu sık sık temizle dedilernisancan canim oncelikle cok gecmis olsun Rabbm kisa zamanda sifa versin insaAllah. Galiba bizde ana kiz grip olmaya basladik. Dr a gttn mi bu sebepten neler yapmali neler yapmamali?
Kizlar bayadir giremiyorum..sayfalar dag gibi birikmis :\ size bisey sorucam..sanirim bebegimin altindaki pisik mantara dondu..istanbul anadolu yakasinda iyi bi doktor ariyorum...bileniniz gideniniz var mi..cok uzuyo bu mantar beni(
Hangi hastane peki..cok ihtiyacim var oneriyeçok ğzgünüm pişik için. Mj attım. Bugün gittiğim doktoru önerebilirim. Ben çok memnun kaldım kendisinin ilgisinden ve hastanenin tavırlarından
vermedi canım istedim fakat deneme yanılma yolu izlemeliyiz dedi. Sit ve ürünleri yumurta paket gıda kakao kesiyoruz tükettiklerimizi günlük yazıyoruz bize aleeji yapan siğer gıdaları tespit ediyoruz dedi. 6. Aydan sonra bebek ek gıdaya başlayınca hem anne gem bebek için yeni bir yol belirliyoruz dedi. Zaten benzerlerini kendi dr muzda söylemişti. Ve şaka gibi popomuz haataneden geldik yine kızarmaya başladı. Oysaki cildiyecide görüp idame tedavisine başlamıştı. Kakamız bu sabah dün nkrmal gibiydi yine yeşerdi bu akşam. Ben öğlen et yemiştim sanırım eti de çıkaracağım hayatımdan. Çok zor bu alerji. İnsan kendini sorumlu hissediyorHep diyorum genetiğimizde olmasa belki bu kadar umursamam. Ama çeken bilir:/
Konu açabiliriz Açalım da ben üzülüyorum saanki sizi etkiliyormuşum gibime geliyordaha çok etkilemek istemem:/
Belki bi bakıma daha iyi olur burada sürekli bu konu konuşulmaz ve diğer anneler etkilenmez mi acaba? Çnkü bu alerji durumu öyle kurufasülye yedim gaz yaptı gibi bir durum değil ne yazıkki.
Benzer ama Çok daha farklı
Okean doktor içine sindi mi peki? Diyet şistesi vs verdi mi?
Alerjenler belirlendikten sonra işimiz daha kolay olacak. Allahım düşündükçe burnum sızlıyor. Bu iş bebekken çözülmeli. İlerleyen yaşlarda görüp canı istediği yaşlarda ne yapacağızvermedi canım istedim fakat deneme yanılma yolu izlemeliyiz dedi. Sit ve ürünleri yumurta paket gıda kakao kesiyoruz tükettiklerimizi günlük yazıyoruz bize aleeji yapan siğer gıdaları tespit ediyoruz dedi. 6. Aydan sonra bebek ek gıdaya başlayınca hem anne gem bebek için yeni bir yol belirliyoruz dedi. Zaten benzerlerini kendi dr muzda söylemişti. Ve şaka gibi popomuz haataneden geldik yine kızarmaya başladı. Oysaki cildiyecide görüp idame tedavisine başlamıştı. Kakamız bu sabah dün nkrmal gibiydi yine yeşerdi bu akşam. Ben öğlen et yemiştim sanırım eti de çıkaracağım hayatımdan. Çok zor bu alerji. İnsan kendini sorumlu hissediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?