Özel mj da yazdımHangi hastane peki..cok ihtiyacim var oneriye
Çok kaka yapmasına bakarak alerjik demiyorum ki Canm zaten mukus olması bide o zaman ishal gbydi hastaneye gttk maka tahlili istedi o günde bi kere yaptı bezi goturmustum kabul etmediler ertesi günde sabah 6 bucukta yaptı veremedk yni tahliliÇok kaka yapması alerjik olduğunu düşündürmemeli.
Ekstra belirtleri olmalı.daha önce demişmiydim gerçekten hatırlamıyorum. Kafa error veriyor bu aralar. Kusura bakma
alerjikanne.comda belirtileri yazıyor
Bakalm belki Teyzem dayım felan İzmirde belki gelrsek karsilarz :)Ya evet sen koyunca fotoyu benim oğul sandım bir an ahaha kısmet bir gün buluşuruz belki :))
Iyi bi bakici bulduysan aileyi hic isin icine katmamak lazim aslinda. Bi sekilde kendi annenden bile cekiniyorsun bazen kizimi anneme birakiyordum bazen o geliyordu ona biraktigimfa is cikisi kizim uyuyorsa esimle bi yerde oturup keyif yapiyorduk sakayla karisik laf carpitmalar oluyordu ya da ben aliniyordum bilmiyorum ama bakiciyla en basran konusulur isten 5te cikiyorum sen 6ya kadar kalacaksin diye 6ya kadar ister gez ister eve gel yemegini koy. Senin kv de asiri rahatmis erkek anneleri alinmasin da kv.ler baskalarinin kizlarina hic acimiyor kendi ogullari var bi tek. Ama cevremde gordugum genel duruma gore konusuyorum kizi olanlar biraz dahainsafli oluyor tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Kiz annesi olmak buyuk bi yuk aslinda evlendirince bitmiyor is. Bi gidiyo 3geliyor su an benim annem bana da kocama da cocuklarima da bakiyor kv.m kendi oglunu dusunuyor ancakHa aynen! Aynı taktik en sinir olduğum ve bardağı taşıran son damla.. Cumartesi ve Pazar misafirlerim geldi üst üste.. Cumartesi hastalandı odasından çıkmadı hemen hastalık ses tonuna geçti :) tüm evi ben temizledim, balkon kül ve çay damlası içindeydi, insan o şekilde bırakmaya utanır! Neyse atıştırmalıklar hazırladım vs hiiiç yardım etmedi! Ertesi gün ise alışverişe çıktı! Ve bunu bebekle yaptım!
Herşeyi bıraktım ben bu kadar samimiyetsiz birini evimde tutamazdım. Devamlı yalan dolan, ona muhtacmışım gibi onda bi rahatlık! Hayır efendim! Biz çocuğumuzu bir yabancıya vermek istemedik! Ama görüyorum ki yabancı dediğim kişi daha özenle bakıyor!
Benimkiler dogdugundan beri oyle canim gece uyurlarsa gunduz hic uyumuyorlar gunduz uyurlarsa gece bunaltiyorlar duzene girscekler de kimisi 40i cikinca kimisi 2ayda kimisi 3 ayda kimisi 6ayda duzene gie er diyor umarim isimiz 6aya kalmazDun ben kafayi yedim. Sali gunu bebegim cok guzel uyudu normal bebekler gibi. Dun sabah 8 30 da bir uyandi tobe uyku nedir bilmedi
Diyprum ya kim neydi, belirtisi var mıydı inan hatırlayamıyorum. zaten çok tutamazdım isim şimdi hepten gittiÇok kaka yapmasına bakarak alerjik demiyorum ki Canm zaten mukus olması bide o zaman ishal gbydi hastaneye gttk maka tahlili istedi o günde bi kere yaptı bezi goturmustum kabul etmediler ertesi günde sabah 6 bucukta yaptı veremedk yni tahlili
Canım sen rota yı yaptırdınmı? Eczaneden alsak saglık ocagı
Ben yaptırdım tatlım. 2.ay aşıları ile aynı gün yapıldı. Eczanede aldık sağlık ocağındaki ebe verdi.Zaten rota aşısı ağızdan yapılıyor. Damlattı ağzına bizim bıdık da höpür höpür yuttu hemenCanım sen rota yı yaptırdınmı? Eczaneden alsak saglık ocagı yaparmıki?
Ya bende de 1 gün leke leke geşdi sonra gelmedi. Adet saymadım o yüzdem :/
Canım bebege neler giydiriyorsun yaxarmısın? Bende çokmu giydiriyorum acaba diyorum...
Canım yeşil soğan fena gaz yapıyor bana.. bakalum sanada yapacakmı?
3 gun once birakman yeterli kesinlikle spinal ol eger yapiliyorsa birde epidural ekle agrisiz sancisiz tabi olabiliyorsa oncelik normal dogumKızlar Merhaba bir sorum olacak size. nisan annesiyim kismetse bu pazartesi doğum yapıcam. Kan sulandirici kullanıyorum. anestezi çeşidine karar veremedim. aranızda kan sulandirici iğne kullanıp spinal ya da epidural anestezi olan var mı. Igne yi doguma ne kadar kala biraktiniz. benim için Çok önemli cevaplariniz. bebislerinizi sağlık la büyütün inş.
Çokta takmak istemyrm yaa bi rahatsızlığı yok huzursuzluğu yok ateş yokDiyprum ya kim neydi, belirtisi var mıydı inan hatırlayamıyorum. zaten çok tutamazdım isim şimdi hepten gitti
İnşallah yoktur ne diyim. Kaka tahlili de zor yaa. Yapmasınınbeklersin abuk zamanda yapar
Ah canim ayni endiseler bendede var benmde kayinvalidem oyle seymi olurmus ye bisey olmaz mantigindalar bizim zamanimizda yogurt sut boldu yerdikte bisey olmazdi abartma diyor insanin en iyi dr kendisi biliyorum cocugumun durumundaki farkliliktan haberdarim ama bunu etrafima anlatamiyorum 15 gunden sonra tam duzeldi diyorum ayni basa donuyor inan bende asiri kati diyet yapiyorum paketli hicbir gida yemiyorum et tavuk balik kuruyemis hayatimdan cikardim sanirim bugday da tuketmicem bende 2 dr gittim ikiside % 90 alerji dedi ama bnm dr israrla neye alerjisinin oldugunu saptamak icin gastrologa gitmemi soyledi bugun gidecektik burda bir tane gastrolog var o da bugun yokmus hey allahim diyorum moralim bozuk 3 alerjik cocuk 3 uyle ayri ayri ugras dur benim korkum seninle ayni ya ben girmeden birisi bisey verirse ne yaparim buyuk ogluma yasak.oldugu halde babaannesi cips alip duruyo her defasinda soyluyorum ayni.. endiseler... beynimi kemiriyor cok zor cocuk buyutmek moral sifir dun hic emmedi sagip verdigimide kustu gece oturdum agladim kendimi cok caresiz hissediyorum sabaha kadar oturdum basina yuzune bakip bakip agladim kahretsin cocuguma bisey olsa (allah korusun) birda mudahale edecek bi dr bile yok merkeze inmem lazim en son ortanca oglum astim krizinden olecekti bunlari yasayan birisi olarak cok korkuyorum anne olmak zor cok zorBen başka doktora gittim bugünalerjimizi bir kez daha onaylattık. Acıbademdeki ayla hanımla hem fikir:/
Test yapmayacağını söyledi. Aslında 4.ayda tekrar gelin testi o zmn yapalım, bebeğe de başka tetkiklerde isteriz tek sefer kan alırız dedi.
Uzun uzun oturduk konuştuk. Ne alerji yapar ne yapmaz. Nasıl bir yol izleyeceğiz falan.
Önce tekrar kati diyet ile tekrar başlayalım. Dana etini deneyelim dedi. Onu denediğimi söyledim, yumurtayı denediğimi söyledim.
Kuruyemişi başta elediğimizi söyledim. Kuruyemişteki fotoyu gösterdiğimde bu mama ile beslenenlerde olur dedi ilginç bir şekilde. Bunu bana daha önce de demişlrdi :/
Bir tek ona emin olamadık...
Sen zaten tedaviye başlamışsın alerjenleri belirlemişsin bana birşey bırakmamışsın dedi.
O sırada ağlamamak için kendimi zor tuttum resmen. Gerçekler yüzüme vurunca bi üzüntü geldi. Biliyordum emindim amazorlu sürece girmek korkutuyor. Başaramamaktan tekrar tekrar başa dönmekten korkuyorum. Başka alerjenlerde çıkmasından korkuyorum.
Neyse aslında bu konuya girmiyecek ve gittğimiz doktora gastro. gitmemiz gerekir mi dedik.
Onlar için alerji durumu üstü örtülecek kadar hafif şekilde geçsin yeter, çok öensemezler iki üç günle atlatılacağına inanırlar., çünkü şuan bu bağırsak ile ilgili bir durum ama tedavi edilmezse astıma veya alerjiye sebep oluyor, bu kıısımda onların ilgi alanı olmadığı için genelde kati diyet ile tedaviyi alerji bölümü ve çocuk dr verir. Çünlü sonrasında astım ile gene biz uğraşıcaz dedi:/ bu konuda ilgnç bir yaklaşımı vardı.chocolate19
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.
Ha bir de test için gene aynı cümleler...
Testte ğozitif çıkabilir bu varlığı anlamına gelir
Ama test negatif çıkarsa yok anlamına gelmez. Bu kez elimine diyet yoluna girilir dedi. Yani bizim dneme yöntemi.
İşten çıkamyı kafaya zaten koymuştum ama şimdi kesinlikle çıkacağım.
Görümcemle yazışıyoruz. Hala eminmisiniz alerjisine diyorilla gözlerine rapor sokmam lazım. Alerjik anneden nasıl bir bebek bekliyorlar dı ki
Sonuçta bu durumda kime emanet edebilrim ki çocuşumu. Sadece onlar değil ki benimkiler de bir alem
6.ayda ağzına birşey olmaz diyip terbiyeli çorba soktuklarını düşündükçe geriliyorum. Veya tereyağında kırılmış yumurta
Bu arada doktor ile konulurken bir konu ğzerine durduk. Türk mantığındali onkadarcıktan birşey olmaz mantığı asla olmamalı.
On litre suya bir damla süt bile dökülse başa dönüyor iş, çünkü savaş tekrar başlıyor. O anda vücut milyonlarca o alerjene karşı savaşçı üretiyor dedi.
Bilginiz olsun.
Zorlu bir süreç beni beklediği için muhtemelen ne yiyeceğim ne yemeyeceğim araştırması yapıp duracağım. Muhtemelen boş vaktimin çoğunu buna adamış olurum.
Buralara gelmezsem açlıktan öldüğümü düşünmeyin
%90 alerji dedi gastrologa yonlerdirdi birda 1 tane var o da bugun yokmus defalarca dr gittim defalarca ama bisey yok gastrolog daha iyi anlar alanimoz degil dediler artik ne zamn muayene yaparsa o zaman gitcem bebegimin yasadiklarina katlanamiyorum artik dogdugundan beri bebegim delik desik olduDoltor ne diyor peki?
Hep diyorum genetiğimizde olmasa belki bu kadar umursamam. Ama çeken bilir:/
Konu açabiliriz Açalım da ben üzülüyorum saanki sizi etkiliyormuşum gibime geliyordaha çok etkilemek istemem:/
Belki bi bakıma daha iyi olur burada sürekli bu konu konuşulmaz ve diğer anneler etkilenmez mi acaba? Çnkü bu alerji durumu öyle kurufasülye yedim gaz yaptı gibi bir durum değil ne yazıkki.
Benzer ama Çok daha farklı
Okean doktor içine sindi mi peki? Diyet şistesi vs verdi mi?
Yumurta ve tavuk anlayacagin hayvansal tum gidalari cikar hayatindan keci flan hepsini paketli hicbir gida yeme domates cilek yeme kuruyemis yeme bende patates bulgurda yapti onlarida eledim ha bide kesinlikle d vitaminiGunaydin herkese, ben çok kötüyüm, dua istiyorum arkadaşlar, bebeğim de inek sütü alerjisi vardı kakada kan olunca tahlilde,kan bitti şimdide başka bir şeye varmış ve bulamıyorum mukuslu olduğu için, yavrum iki gündür uyumuyor,kıvranıyor, huzursuz, burnu tikaniyor, çok caresizim dün oturup ağladım, ne yiyeceğim şaşırdım,inekle ilgili herşeyi çıkardım hayatımdan ama yine olmadı,bugün Dr a gideceğiz yine
İnşallah hepimizinki bende yemedigim şeyleri yiyorum içiyorum süt olsun diye en azından ek gidaya geçene kadar bol bol emsin..ben bi surahiyi dolduruyorum yatana kadar bitiriyorumafiyet olsun bol bol sütün olsun inşallah canim ben suyu zorla içiyorum yaa
Her 3bebekten 1inde var bu illet:/Gunaydin herkese, ben çok kötüyüm, dua istiyorum arkadaşlar, bebeğim de inek sütü alerjisi vardı kakada kan olunca tahlilde,kan bitti şimdide başka bir şeye varmış ve bulamıyorum mukuslu olduğu için, yavrum iki gündür uyumuyor,kıvranıyor, huzursuz, burnu tikaniyor, çok caresizim dün oturup ağladım, ne yiyeceğim şaşırdım,inekle ilgili herşeyi çıkardım hayatımdan ama yine olmadı,bugün Dr a gideceğiz yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?