Iyi olur cok fark etmez bebiste cok buyuk degilmis aslinda normal dogum denenebilir ama hayirlisi ben daha fazla karismayayim saglikla kucagina alirsin insallahcevabın için çok teşekkür ederim. normal doğum yapmıyor dr um bebegin fazlası çok iri diyor. bebek şu an 3900 gr gözüküyor. pazartesi sabah saat 10 da sezeryan. Bugün son iğne olacak. akşam 11 de yapıyordum iğneyi. 3 gün önce bırak demişsin sence daha mı erken vurul sam bugün iğneyi 9 gibi filan.
TSK cvp yazdığın için:)Cnm bizimde bacağında oldu sertlik vardı biraz da kızarmış tı pazartesi oldu bugün baktım azalmıştı geçiyor yami
Cnm Şehriye salatası nu nasıl yapıyorsun
Ah canim ayni endiseler bendede var benmde kayinvalidem oyle seymi olurmus ye bisey olmaz mantigindalar bizim zamanimizda yogurt sut boldu yerdikte bisey olmazdi abartma diyor insanin en iyi dr kendisi biliyorum cocugumun durumundaki farkliliktan haberdarim ama bunu etrafima anlatamiyorum 15 gunden sonra tam duzeldi diyorum ayni basa donuyor inan bende asiri kati diyet yapiyorum paketli hicbir gida yemiyorum et tavuk balik kuruyemis hayatimdan cikardim sanirim bugday da tuketmicem bende 2 dr gittim ikiside % 90 alerji dedi ama bnm dr israrla neye alerjisinin oldugunu saptamak icin gastrologa gitmemi soyledi bugun gidecektik burda bir tane gastrolog var o da bugun yokmus hey allahim diyorum moralim bozuk 3 alerjik cocuk 3 uyle ayri ayri ugras dur benim korkum seninle ayni ya ben girmeden birisi bisey verirse ne yaparim buyuk ogluma yasak.oldugu halde babaannesi cips alip duruyo her defasinda soyluyorum ayni.. endiseler... beynimi kemiriyor cok zor cocuk buyutmek moral sifir dun hic emmedi sagip verdigimide kustu gece oturdum agladim kendimi cok caresiz hissediyorum sabaha kadar oturdum basina yuzune bakip bakip agladim kahretsin cocuguma bisey olsa (allah korusun) birda mudahale edecek bi dr bile yok merkeze inmem lazim en son ortanca oglum astim krizinden olecekti bunlari yasayan birisi olarak cok korkuyorum anne olmak zor cok zor
Tamam canım çok sağolCanim arada benim oglandada oluyor, yapacagin en guzel sey hic birsey yapmamak. Usutuyolar ufacik bedenleri cok narin, sicak tut cokta terletme tabi.. ben hic birsey olmamis gibi davraniyorum, atesi cikar hastalanir o zaman ayri tabi.
Her 3bebekten 1inde var bu illet:/
Kaçak olmasın? Bilmeden tükettiğin?
Haklısın açalım birökonu:)sessizyazar
yaa sanki bir şeyleri bildikçe daha çok başımıza geliyor hiçbir şey okuyup araştırmasak mı acaba????? iki gündür benim kızın kakada da mukus fark ettim, şimdiye kadar hiç olmamıştı. eşime söyledim bana dedi ki "sen ne okursan başımıza geliyor bence bilme"
hemen yoğurt yemeyi kestim belki alerjidendir diye, süt zaten hiç sevmem, bakalım bir değişiklik olacak mı.
Cahillik güzel şey diyorum ben de. Bilme bildikce sanki yasiyorsun. Ailede çok bebek çocuk var biri demedi niye çünkü bilmiyorlar. Hepsi kocaman oldu :)
Bosunami gobek yaptim ben simdi :))) ya boyle inandirdim kendimi sanirim neyse bugun yesil elma aldim yanima.. onu yiyimSüt mutluyken salgılanır, emdikçe daha çok salgılanır, yemekle alakalı değil. Lütfen böyle düşün böyle olduğuna inan, bilinç altımıza yerleşen ye sütün olsun algısından kurtulalım inşzaten bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey.
Sadece prolaktin hormonu salgılatmayı bilmek gerek.
İçtiğiniz suyu zevkle için, mutlu etsin bizi bak gör süt eksilmeyecek :)
Süt mutluyken salgılanır, emdikçe daha çok salgılanır, yemekle alakalı değil. Lütfen böyle düşün böyle olduğuna inan, bilinç altımıza yerleşen ye sütün olsun algısından kurtulalım inşzaten bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey.
Sadece prolaktin hormonu salgılatmayı bilmek gerek.
İçtiğiniz suyu zevkle için, mutlu etsin bizi bak gör süt eksilmeyecek :)
Canim cok gecmis olsunAltı üstü 20-25 cc süt potansiyeli olan göğsümle mastit olmayı başardım kızlar beni tebrik edin :) geçen hafta göğsüm fena yara demiştim ya o birkaç gün emzirmedim sadece sağdım süt bezesi oluştu göğsümde dün gece bir ateş bir sıtma acile gittik antibiyotik verdi bugün de genel cerraha çıktım meme ultrasonu çekilecek öğleden sonra bakalım inşallah apseye dönüşmemiştir dedi doktor
Valla ben disari asiyorum hic birsey olmadi simdiye kadar :) .. gerci ben hem yuksekte oturuyorum hemde 8. kat pek toz olmuyor zatenKızlar birşey soracağım bebişlerin çamaşırlarını nerde kurutuyorsunuz ben hep evde kuruttum balkona asmadım çamaşırları toz olur diye korktum ama artık havalar çok güzel dışarıda daha çabuk kurur dışarı assammı acaba
Ah canm kac defa soyledim bir bilsen esimede soyledim ama yok 1 kereden bisey olmaz mantigindalar surekli kendi cocuklariyla kiyaslama pesinde ben mis gibi bakardim boyle seuler olmazdi diyor biz pis baktik sanki ben alerjik bi insanim e cocuklarimda oyle oldu ben 3 cocugumunda corabina kadar utuleyen bi insanim kendi hijyenime evede dikkatli bir insan olmami bildigi halde bana bunlari soyluyor anlatamiyorsun bazilarina biseyleri. 3 yasina kadar cikolatanin tadini bilmedi benm cocugum daha sonra evde yaptigim cikolatalari yedi 7 yasindan sonra az az yiyebilir ama kalitesi onemli dedi dr ama sagolsun kayinvalide 1 tl ye koca 1 paket cips alip yedirmisçok geçmiş olsun Allah şifa versin. benim oğlumda da alerjik ürtiker var, uzun süre doktorlar neye alerjisi olduğunu bulamadılar, testler, tahliller, ilaçlar sonuç yok, bir tanesi sürekli zyrtec şurup ve singulair tablet kullanmamız gerektiğini söyledi. çocugun vücudu kırmızı kabarcıklarla doluyordu kaşın kaşın off neler çektik. en sonunda dayanamadım bi doktor kontrolünde dedim ki doktora "bence soğuk ve rüzgar ürtikeri var benim çocuğumda" doktor suratıma şaşkın şaşkın baktı "aaa evet olabiliiiiiir" dedi, sonra ben yemişim tıbbını dedim attım tüm antialerji ilaçlarını çöpe ne de olsa doktorun koyamadığı teşhisi koymuşum tedaviyi de kendim yaparım dedim. çocuğumu gözlemledim sürekli soğuk rüzgarda, karda yüzü bacakları kaşınıp kabarıyordu, ilaç falan vermedim hiç, kabarıp bir süre sonra geçiyor ne de olsa dedim, bir de farkettim ki paketli gıdalar alerjik bünyeli çocukları çok etkiliyor onları aslında sağlık açısından hiç yedirmemek lazım çocuklara da işte anne bir yere kadar koruyor sonra çocuk okula başlıyor ve arkadaşlardan görüp özeniyor mecburen az da olsa veriyorsun ve sonra ipin ucu kaçabiliyor maalesef.
bence sert bir dille söyle kaynanaya yani o cips denen lanet şeyi zaten sağlıklı insanın yemesi bile zarar bir de alerjik çocuğa vermek kusura bakma ama canına kast yahu. benim oğlum 8 yaşında abur cubur maalesef yiyor ama mesela cips kesinlikle yasak, kola ve gazoz türü yasak şimdiye kadar ağzına sürmedi çünkü biz de hiç kullanmayız bunları. ben bu abur cubur alışkanlığını dizginlemeye çalışıyorum çünkü alerjiyi tetikliyor.
allah kolaylık versin 3 çocukla uğraşmak zor tabi o yüzden bence herkes senin kurallarına uymalı bu konularda sözünü dinletmelisin canım
bende bugün deneyeceğim bakalım benim 3. kat inşallah sorun olmazValla ben disari asiyorum hic birsey olmadi simdiye kadar :) .. gerci ben hem yuksekte oturuyorum hemde 8. kat pek toz olmuyor zaten
Ayyy agzim sulandi resmen :)))Arpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Malzemeleri
Arpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Yapılışı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için)
- 3 su bardağı su ve tuz
- 4-5 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 kutu mısır konservesi
- 4-5 adet kornişon turşu
- Tuz, limon suyu, zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağda arpa şehriyeleri hafif kavurun. Sıcak su ve az tuz ekleyerek pilav pişirir gibi pişirin. Pişen pilavı soğumaya bırakın. Tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Kırmızı biberi ve turşuları da ufak ufak doğrayın. Soğuyan pilavı tüm malzemelerle birlikte harmanlayın. Afiyet olsun.
Canim nefis yemekler den aldım bunu.ben turşu biber vs katmiyorum. Bir de bir bardak şehriyeli önce kavuruyorum sonra diğerini ekliyorum birazda onu kavuruyorum. böylelikle iki renk oluyor. İ gün müsait değildim. Belki Google bakmamissindir diye ekledim canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?