2016 Şubat Anneleri

Gecen yil balayi yaptigimiz yere gittik antalyada tatil koyune gitmistik kistan rezerve yapinca neredeyse yari fiyatina denk geliyor bu sene oyle bi yere gidemeyiz hem ikizler kucuk hem de 2-3ayligina ucretsiz izne ayrilcam bizi zorlayacak baya. Gecen senekinin taksidini yeni bitirdik zaten :KK48: bu sene gidebilirsek kp.in afyonda devremulku var 10gunlugune oraya gideriz evin icinde yaklasik 3m×3m havuz var simitlerine koyariz oynatiriz onlari. Tabi gaz sorunlari biterse o_O
Habuz Gaza iyi gelir bence :)
Sana da iyi gelir ;)

Bende hala kararsızım bakalım.
Ramazanda mı gitsek diyorum. Bakalım 3.ay kontrolünde doktor şekillendirecek

Valla brn uyumasi taraftariyim vr malesef bencillik yapip mama verdim
10 gündür gunduzleri uyumuyor geceleri 2 saate bir uyaniyor bende cok halsizlestim uzun uyusun diye mama ile destekledim

Beni 5.30 agzini şapırydatmasi ile uyandıran oydu, kundagini actim uyansin diye ama kendisi kaldığı yerden devam etti benimde uykum kacti 1 saat yatakta takildim :KK70:

nyse bu 5.30 saat bana cok iyi geldi su an cok dincim :)
İnş devamı gelir canım :KK19: sabah uyku memeden daha tatlı gelmiş demekki :KK48:

Kızlar benim gibi hâlâ göğüsleri yara olan var mı :(:( Öylr yaraki sadece ucu değil kahve kısım komple yara emerken kanıyo ve kepek gibi dökülüyo :( emziremediğim için sütümde gitti :(:(:( nolur yardm edin

Bana da çarşamba gelmek istedi komşular kizi geldi dedim dedim o gün başka arkadaşlar gelecek cuma gelsinler. Kimse bir daha haber vermedi. Hazırlık da yaptım. Gelen giden yok. Yeni taşındık sayılır. Kimse ile samimi değilim. Gelmeyecekler sanırım :(

Bana da çarşamba gelmek istedi komşular kizi geldi dedim dedim o gün başka arkadaşlar gelecek cuma gelsinler. Kimse bir daha haber vermedi. Hazırlık da yaptım. Gelen giden yok. Yeni taşındık sayılır. Kimse ile samimi değilim. Gelmeyecekler sanırım :KK43:
Ama ayip etmisler.. bir dahaki gelislerinde cayini icer giderler valla :P

Canim.boyu falan iyi masallah. Kilo alamamis sadece onuda alir merak etme. Gelisemez diye korkma, boyu uzamis ne guzel :) kiloyu her turlu alir. Ilerde vermeye bile calisacak :)

Ayyy .. İnsanın ihtiyacı oluyor böyle duymaya.. İçimi rahatlattin canjm benim tesekkur ederim. İştahı yok , zorla besliyorum artık . 4 saati geçince kaşıkla veriyorum . bazen 4 saatte yiyor 9o-100 cc . uykusunda rahat yedirebiliyorum aman uyanikken uğraşıyorum..
İnşallah duzelicek canım benim

Kızlar benim gibi hâlâ göğüsleri yara olan var mı :KK43::KK43: Öylr yaraki sadece ucu değil kahve kısım komple yara emerken kanıyo ve kepek gibi dökülüyo :KK43: emziremediğim için sütümde gitti :KK43::KK43::KK43: nolur yardm edin

Geçmedi mi ya senin yaraların :(
Uff.. Ya sagmayi nasıl yapıyorsun peki

uc cocuklada zor olur tabi ya, ama benim bahsetmek istedigim sey.. sadece evde degil, isede gelmem, ustune az uyumam.. bir kac parcaya bolunmus gibi hissediyorum, bana gunler daha uzun geliyor.. bir gunde bir suru is yapiyorum, evide hep temizliyorum bakici geldiginde daginik gormesin diye, ustelik hergun yemek yapiyorum, kiyafet makineye atiyorum.. bebegi banyo ettiriyorum onla oynayip zaman geciriyorum.. ya ben uc degil 5 cocuga raziyim, ama boyle cok daha agir ve yipratici. Ise baslayacak olanlar beni anliyacak yakinda zaten :)

Maşallah maşallah maşallah :)

doktorumla konuşmadım henüz..ailemin yanındayım şimdi istanbula döndüğümde kapısını arşınlayacağım..heyet raporu almak sıkıntı normal rapordan yana sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum..ama heyet raporu almak niyetim var benimde..Allah kolaylık versin hepimize

Amin canım inşallah Allah yardımcımız olsun

Neden heyet raporu canım?

Maaş almak için canım, Temmuza dek sıkışığız ama gene de alamazsam ücretsiz izne ayrılcam

Kızım bir kac gun sonra 2 aylık olacak kolik ağlamaları azalacağına neden çoğalıyor..
Aksam 18 gibi baslayan aglamalarımıza yeni saat dilimi eklendi kac gundur öğlen başlayıp 4-5 E kadar sürüyor sonra uykuya dalıyor 6 gibi uyanıp aksam 9-10 a kadar sürüyor bu normalmi?
Artık bittim desem İnanırmısınız? Eşim işten 20.30 da gelıyor o saate kadar tekim.
Annem bir kac gunlugune sehır dısına cıktı bende evimde kalmak istemıyorum sanki beni boguyor gibi cok yalnızmısım gibi gelıyor annemdeyim Bu sebepten..
Kardesm ve kuzenim su saate kadar benımle ugrastı inanamıyorlar sinirleri zıpladı ..
Size resmimi cekıp yollasam tanınmayacak haldeyim hoş tanışmıyoruz ama halimden anlarsınız damlalar hiç bir işe yaramıyor bosuna kullanmasam mı dıyorum .. Fön sesleri anne karnı sesleri kundaklar masajlar yaglar Hıc biri para etmıyor salıncak gibi besık var onda da durmuyor sadece battanıyede sallarsak susuyor onu da tek basıma yapamıyorm. Yemek yapmayalı uzun Zaman oldu. Olumlu olmak olumlu düşünmek gülücükler saçmak istiyorum yok olmuyor.. Aksam esım geldıgnde biraz toparlanıp eskısı gibi cay demleyıp koyun koyuna içmek istiyorum tv izlemek sıkılınca dısarı cıkmak biraz nefes Almak falan.. Sling kanguru aldım mumkun degıl içinde durmuyor smdı uyuyor ben saat 6 yi dusunuyorum ne yapıcam dıye sonra gece 3 nobeti var..
İsyan etmiyorum şükür diyorum hep ama cok çaresiz hissedıyorum..!

Seni EN İYİ ANLAYANLARDAN biri benim canım, kolik annesi olmak çok zor ama halimize şükür yavrularımız sağlıklı olsunlar da bugünler de geçecek inşallah sabredelim güzelim, Lidyacığımı öpüyorum

Canim ya benim kafam karıştıda bende rapor aldım 28 inde bitiyor sanırım . peki hangi gün tekrar rapor almam lazım yani 28 inde mi

Canım mesela benim iznim 10 mayısta bitiyo 11inde işbaşı yapmam gerek ama ben hastaneye gidip o gün raporu denicem olmazsa ücretsize ayrılcam

Ahh canim 12den 2ye kadar uyudu...6 saattir uyuak istiyo uyuyamiyo biturlu agla agla gaxi cikiyo karni tokk..oglum kresten geldi 6da tam uyuycakti servisten almak icin asagi indimm.bolundu..geldi uyuycakken oglan patkut uyandi...deliricem o zamn bende kizfim baya bi kizdim..inan boyun kaslarim kopacak sinirden...kocama iyiki erken gel dedim ..saat kac hala yok..oglan acikti yemek yicek kiz catliyo yattogi yerde durmuyo iyice sinir oldu..suanda kipkirmizi hala agliyo ayahimda..namazim geciyoki yaptigim ibadetinde hayri kalmiyo bu sinirle..annem 18 saat uzak .kimse yok cnm

Allah yar ve yardımcınız olsun tatlım

Canım banyoda aç sıcak suyu akarken ılıştır..sok bebegi musluktan akan suya. Bir iki dakika tut suyun aktında. Sonrada sar havluya çıkar. Ben bebek çok bunaldığında böyle yapıyorum. Hep enine boyuna yıkamaya gerek yok.musluktan akan suda masaj gibi oluyor sırtına karnına tutuyorum tabi üşünesin diye arada bütün vücudunu dolaştırıyorum suyun altında. Biraz rahatlar belki..

Ayy maşallah nasıl beceriklisin firkancım, ben hayatta beceremem bu suyun altında tutma işini, denemeye cesaretim yok, banyo yaptırıyorum eşimle, o kadar..

İşin komiği 30 yıl sakla nerdeyse kocaya bile açma, son iki ayda görmeyen kalmasın :KK51:

Ayy Allah razı olsun çok güldüm çatlakkk yaaa hahahaaa:)

Biberonla veriyor canim bebegim emmiyor maalesef erken dogum oldugundan biberonla vermek zorunda kaldik hastanede daha sonrasi azcik emdi o kadar yine sutum yetemediginden mama verdik ve sonuc meme emdiyi zaman cok sinirleniyor ve cok agliyor bende sagip veriyorum bogleside cok zor ama

Hımmm anladım canım Allah kolaylık versin moralini bozma çünkü sayende sütünü alıyo canım, üzülme ki sütün azalmasın

Kizlar nolur bi el atin..sol gogsumude ufacik nokta hibi bi beze var sari..gogsun ici yumru yumru..emrken cok aciyo .haftasonuna giriyoruz dr a gidemem..napiim aglicam acisindan.mastot mi bu

Meehaba kızlar uzun zamandır giremiyorum. Benim kizda gördüğüm bazi seyler beni endişelendiriyor. mesela her emmeden sonra istisnasiz ağız dolusu kusuyor.gazinin cikardiktan sonra ozellikle.ayrica sırtında diken var sanki sırt üstü yatınca basıyor çığlığı. onu deri olarak acitacak birsey yok.yan yatinca veya yüzüstü mutlu oluyor. neden böyle anlayamıyorum. acaba midesinde filan problem mi var ki :(

Meehaba kızlar uzun zamandır giremiyorum. Benim kizda gördüğüm bazi seyler beni endişelendiriyor. mesela her emmeden sonra istisnasiz ağız dolusu kusuyor.gazinin cikardiktan sonra ozellikle.ayrica sırtında diken var sanki sırt üstü yatınca basıyor çığlığı. onu deri olarak acitacak birsey yok.yan yatinca veya yüzüstü mutlu oluyor. neden böyle anlayamıyorum. acaba midesinde filan problem mi var ki :KK43:
Canım benim bebiş de sırtüstü yatmak istemiyodu gaz sancıları çok yoğun zaten, dr gaz sancısı olduğunda bebek sırtüstü yatmak istemez, sanki eti kesiliyomuş gibi canı yanar, böyle durumlarda yan veya yüzüstü yatır dedi, gaz çıkarsalar bile gene çıkmayan gazlar olabiliyo, benim bebiş sürekli gaz üretiyo, büyük adam gibi, hayret ediyorum, çığlık çığlığa ağlıyo:(

Kızlar benim kızım soyunurken ve banyo yaparken pek ağlamıyo ancak banyodan çıkıp giydirirken nefesi kesilene, morarana ve uğunana kadar ağlıyo, eşimle üst giydirirken acayip zorlanıyoruz

Sebebi ne ola ki? Siz de böyle şeyler yaşıyo musunuz?

Kızlar benim gibi hâlâ göğüsleri yara olan var mı :KK43::KK43: Öylr yaraki sadece ucu değil kahve kısım komple yara emerken kanıyo ve kepek gibi dökülüyo :KK43: emziremediğim için sütümde gitti :KK43::KK43::KK43: nolur yardm edin

benimde sağ göğüsüm hala cok fena ağrıyor emzrirken
görünürde bi çatlaklık bi tara yok ama ilk gün ki emzirme gibi ağrısı ama mecburen emziriyorum zaten ortalama
3-4 çekmesine ağrısı azalıyor kelebek uc denedin mi birde göğüs ucu kremi falan
sütün içinde pompa al en azından sık sık sağarsın tekrar gelsin

Bana da çarşamba gelmek istedi komşular kizi geldi dedim dedim o gün başka arkadaşlar gelecek cuma gelsinler. Kimse bir daha haber vermedi. Hazırlık da yaptım. Gelen giden yok. Yeni taşındık sayılır. Kimse ile samimi değilim. Gelmeyecekler sanırım :KK43:

hııııııııhhh en uyuz olduğum durum beklersin ve kimse gelmez yada geç gelir :63:
belkide kız anlatamadı ama en azından kendisi sonradan sorsaymış

Kizlar nolur bi el atin..sol gogsumude ufacik nokta hibi bi beze var sari..gogsun ici yumru yumru..emrken cok aciyo .haftasonuna giriyoruz dr a gidemem..napiim aglicam acisindan.mastot mi bu

bende sağ göğüsümde olmuştu mastit oluyordum az daha sıcak suyla ovlayıp bol bol emzirme yada pompa ile içini sık sık boşaltmaya çalıştım 3cü gün düzeldi, arada toparlanıyor hemen masaj sıcak su ve sürekli aynı yeri emzirmeyle toparlıyorum

Meehaba kızlar uzun zamandır giremiyorum. Benim kizda gördüğüm bazi seyler beni endişelendiriyor. mesela her emmeden sonra istisnasiz ağız dolusu kusuyor.gazinin cikardiktan sonra ozellikle.ayrica sırtında diken var sanki sırt üstü yatınca basıyor çığlığı. onu deri olarak acitacak birsey yok.yan yatinca veya yüzüstü mutlu oluyor. neden böyle anlayamıyorum. acaba midesinde filan problem mi var ki :KK43:

ya gazdır ya da cildi kurudur, sırtındaki kıyafetleri batıyordur o_O

Kızlar benim kızım soyunurken ve banyo yaparken pek ağlamıyo ancak banyodan çıkıp giydirirken nefesi kesilene, morarana ve uğunana kadar ağlıyo, eşimle üst giydirirken acayip zorlanıyoruz

Sebebi ne ola ki? Siz de böyle şeyler yaşıyo musunuz?

bizimkisi de sevmiyor banyodan sonra giyinmeyi
küvetten cıkarıp havluya sarıp kucağımda hemen emzirip sakinleştiriyorum
kendini toparlayınca giydiriyorum :)

huzurunmeraklisi huzurunmeraklisi nasil masajj yapcam bilemedimki..dusa girdim ama alt yarafta bi damar koltuk altinda ovalayamadim porsumus memeler emzirdim ama avilir diye kabarcik buyudu sanki..cok aciyo ilk defa oluyo bilmiyorum nasi bisey

huzurunmeraklisi huzurunmeraklisi nasil masajj yapcam bilemedimki..dusa girdim ama alt yarafta bi damar koltuk altinda ovalayamadim porsumus memeler emzirdim ama avilir diye kabarcik buyudu sanki..cok aciyo ilk defa oluyo bilmiyorum nasi bisey

eline normalinden daha sert topaklar geliyorsa süt toplanmıştır
valla canın cok yanacak açılması bazen zor oluyor
elinle hafiften bastıra bastıra ov, canım hemen gecmez ama sık sık tekrarla

elalemin bebesi süt kokar , bebek kokar ıslak mendil kokar
benim bebem saf zeytin yağ kokuyor :D

cildi çok kuru normal bebek kremleri yağları sürünce ya ağlıyor ya da alerji yapıyor
bende saf zeytin yağını bepantol ile karıştırıp sürüyorum

bildiniz misss gibi zeytin yağ kokuyor ekmek banıp yiyesim gelio :D :D

Ya alakasız olacak canım ama diken var gibi deyince aklıma geldi.
4-5ay önce birisi demişti sırt dikeni(kılı) oluyor bebeklerde diye.
Banyodan sonra sırtına masaj yap kesinlikle demişti.
Avuç içi ile yağlayıp.
O zman çıkıyormuş o sert kıllar. Yoksa gözükmiyor uş.
Ve o kıllar bebeşi rahatsız edermiş.

Bizimkine yaptım çıkmadı birşey :/

Ayrıca sırt ğstü yatmak istememe sebebi gazdandır.gaz Bağırsaklara baskı yapıyor, o yüzden yan veya yüzüstü yatmayı seviyorlar.
Ben gece de yan yatırıyorum 1saat sonra mıkırdanınca yüz üstüne çeviriyorum.
Altına göğsüne denk gelip yüzü açıkta kalacak şekilde incecik yastık oluyor.

Sakıncalı denşyor ama maşalllah kendi kendine döndürüyor kafayı. Allahın izniyle birşey olmaz

eline normalinden daha sert topaklar geliyorsa süt toplanmıştır
valla canın cok yanacak açılması bazen zor oluyor
elinle hafiften bastıra bastıra ov, canım hemen gecmez ama sık sık tekrarla
Uf deme ya ..o kabarcigi siksam nolur..bebis emdikce beyaz kabarcik buyuyo

Back
X