2016 Şubat Anneleri

Kizlar dudaktaki ucugun bebege gecme olasiligini soyle bir arastirdimda.. bende gerci hic cikmaz, ama bakicimda cikarsa diye.. ucuk ikiye ayriliyor; biri vajinal digeri dudakta cikan. Ucuk hangi bebeklerde tehlikeli olabiliyor?
- Oncelikle Vajinal ucuklar olumcul tehlike yaratabiliyor;
- Bagisiklik problemi yasayan bebeklerde
- Premature bebeklerde
- Kiz bebeklerde
Erkek bebekler daha sansli cunku onlara vajinal ucuklarin bulasma riski cok daha dusuk.
Varsayalim ki dudaktaki ucuk gecti, bunun tedavi edilmesi cok daha kolay ve olumcul tehlike tasimiyor.
Ayrica annenin kendisinde ucuk cikiyorsa ozellikle hamilelik doneminde de cikmissa zaten bebek bagisiklik kazanmis olarak doguyor ve ona gecme olasiligida dusuyor. Benim annemde cikardi, bende ve kiz kardesimde ucuk hic cikmadi buda annemin hamilelik surcinde cikardigini gosteriyor sanirim :)

Ucuksuz gunler dilerim size :))
Benimde onceden cok cikardi nerdeyse her ay smdi cok sukur cikmiyo bazen kasiniyo cikack gbi hemen krem suruyorm

Arkadaşlar lütfen yardımm! !!benhamileydim dusuk yaptim agrilarim hala oluyor içeride parça kama ihtimali var rahim duvarı kalınlaşması görünüyor. Hala. doktora alttan baktirmaya korkuyorumlütfenyardimmm. Ne yapacağım hiç bilmiyorum vajinismusuyenmedenhamile kaldım ve baktırmanmamıştır belkide tehlikeli olacakyardımlarınıza muhtacim

Arkadaşlar lütfen yardımm! !!benhamileydim dusuk yaptim agrilarim hala oluyor içeride parça kama ihtimali var rahim duvarı kalınlaşması görünüyor. Hala. doktora alttan baktirmaya korkuyorumlütfenyardimmm. Ne yapacağım hiç bilmiyorum vajinismusuyenmedenhamile kaldım ve baktırmanmamıştır belkide tehlikeli olacakyardımlarınıza muhtacim
Canim korkucak birsey yok, canini cok aciticaklarini sanmiyorum en azindan vajina icin, rahim icin ayni seyi soyleyemem.. agrili bir islem ama icerde parca kalmasi olumcul sonuclar dogurabiliyor, bir an once aldirmalisin.. bunun icinde ameliyat etmezler.. ama belki anestezi yaparlar, uyustururlar canim.. Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum..

Sağol canım. Anne sütü alanda olmazmis çünkü gıdaya suyla bulaşan bi mikrop görülmüş. Salmonellaydi sanırım adı. ara sıra su veriyorum dedim. Hazır suda olmaz dedi. (Eşim geçen şifalı su getirmişti. Ama kaynatıyoruz illa bilemedim. Bir de kalp için hastaneye gittik ordan mi acaba dedik.)düşünüp duruyoruz anliycan.cumartesi bakicaz insalllah yanlışlık vardır.

Hımm. Salmonella peynirden falanbulaşıd diye biliyorjm:işsiz: başka varsa ihtimali bilemem. Ama ilginçmiş. İnşallah test yanlıştır.
İnşallah sorunsuz çıkarsınız.

Damlaya başladınız mı? Damlanın aşı gibi soğuk zinciri bozulmadan teslim almanız gerekiyor, nasıl teslim ettler bilmiyorum da. Söyliyim dedimZ
geçen arkadaşıma buzsuz vermiş dolaba koy falan da dememiş. Sonra bir yerde okumuş. Tekrar aldı damlayı :işsiz:

İşte ben :D

Canim bi doktora git yani biz böyle nerden görüp bilebiliriz ki

Aynen biz dört buçuk uyuduk altı da kalktı çok az uyuyor dün doktora götürdüm hastaneyi birbirine katti resmen o kadar çok ağladı ki doktor korktu bi yerden mi düştü dedi burnu tikali biraz ondan olabilur yada gazdir dedi eger biyke devam ederse ultrason falan cekeruz dedi bende tekim aynen ne ütü ne yemek ne temizlik eşim isten gelince biraz alıyo ama uykusu gelince bırakıyor uyuyor kafayı yiyorum o zaman çalışıyorum yorgunum diyo iznim bitsin bende calismaya başlayayım bakalım bebege kim bakacak o zaman:) inş uzun sürmez bu atak haftamuz çocuğa üzülüyorum uykusuz doğru dürüst emmiyor bile buyuyemeyecek bu gidişle:)
Benimkimizde burnu tıkalı açıyorum ama en gazla gece bi buçuk saat uyuyup uyanıyor sonra hopp bi saat uyuma modu al derken sarbaşa derken hop aynı döngü devam ediyor. Atak geçmesi bi haftayı bulur deri burada bi arkadaş ama bunun dördüncü ayı daha uzun sürüyormuş o Zaman ne yaparız bilmiyorum canım

Merhaba kızlar
Kızım bu hafta çok huysuz ve huzursuz

Gündüz uykuları yok denecek kadar azaldı, 11 12 saat uyanık kalıp zorla 1 saat uyuyor, tam dalamıyor, sürekli ağlama modunda, gazı var, damlası var, çıkıyor bir şekilde ama bu huzursuzluk başka bişey bu sefer

Dişleri mi kaşınıyor nasıl bi kaşıyıcı almalıyım tecrübeli anneler @firkan ben hiç bilmiyorum böyle şeyleri
ilknurrr22 ilknurrr22 canım oyun halısının diş kaşıyıcısı kelebekli olan oyuncak mı, nasıl yıkadın bebişe vermeden önce?

@firkan kızımın dilindeki pamukçuk geçmiyor karbonatlı suyla hergün silmeme rağmen... Aile hekimi ilaç vermedi, sil geçer diyo, yoksa o mu emerken huzursuz ediyo?

Ya canım çok sıkılıyo, sürekli emmek istiyo, emerken de anca memeyi bırakıyo, geri aranıyo, sütüm mü yetmiyo artık, tekim napcağımı bilmiyorum, annem ve kv memleketteler, annem yeni ameliyat oldu, gelemiyor
Cnm sakin ol oncelikle.bunlar olagan sryler.evet zor bir surec ama sukur ki sagliklilar.papatya cayi verebilirsin sakinlik icin.hatta kendinde ic
Anason rezene kimyon ic bol bol.ona da rezene ve kimyondan icir.anason uyuskluk veriyor ona icirme.yada cok az verebilirsn.hergun olmamak sartyla
Pamukcuk icin her memeden sonra bir kasik su ver cnm.dr kaynim oyle dedi gecer umarim.
Gunasiri yika bebisi.hem rahatliyolar iyi uyuyolar uyudukca gelsyolar.sende rahat edersin.ayrica ben bazen sesli kuran aciyorum cok agladgnda.oyle duruyo sakinlesyor.belki seninkinde de ise yarar

Kızlar ne yaptıysak kuzum sakinleşmedi, doktorumuza getirdik. Ateşi 39 çıktı idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi. Yatış verdi şu anda hastanedeyiz. Tahliller yapılacak
Ağlamaktan helak oldu yavrum, dualarınızı istiyorum kuzum bir an önce iyi olsun.
Cnm cok gecmis olsun.atesi varsa evet muhtemelen enfeksiyondur.o da ilacla düzelir.sakin ol.bebegine saril öp kokla.gececk insallah

Kızlar ne yaptıysak kuzum sakinleşmedi, doktorumuza getirdik. Ateşi 39 çıktı idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi. Yatış verdi şu anda hastanedeyiz. Tahliller yapılacak
Ağlamaktan helak oldu yavrum, dualarınızı istiyorum kuzum bir an önce iyi olsun.
Allah iyiliğini versin... çabucak iyileşir insallah

Dün bir sürü kişi kocamla KARDEŞ oldum yaZıyor.benim durum daha vahim.adam uyuyakaldı.kalk hadi yatağına diyorum.tamam anne diyor uykusunda :KK70:

hahahaha deli ya :D bence sen makam değişip hanımlığa tekrar terfi et :D

çooookkk gecmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inşAllah

burda vajinusmusla hamile kalıp cokda güzel doğuranlar vardı kim olduklarını şu an hatırlamıyorum
birde bununla alakalı bitopik vardı epey kalabalık birde oraya bak
hiiiç bir bilgim yok

hahahaha deli ya :KK70: bence sen makam değişip hanımlığa tekrar terfi et :KK70:

çooookkk gecmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inşAllah

burda vajinusmusla hamile kalıp cokda güzel doğuranlar vardı kim olduklarını şu an hatırlamıyorum
birde bununla alakalı bitopik vardı epey kalabalık birde oraya bak
hiiiç bir bilgim yok
Bende kaldım ama dusurdum

Canim korkucak birsey yok, canini cok aciticaklarini sanmiyorum en azindan vajina icin, rahim icin ayni seyi soyleyemem.. agrili bir islem ama icerde parca kalmasi olumcul sonuclar dogurabiliyor, bir an once aldirmalisin.. bunun icinde ameliyat etmezler.. ama belki anestezi yaparlar, uyustururlar canim.. Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum..
Ya benim sorunum aparatla aparatı girmesine bir izin versem sıkıntı olmucak

Back
X