- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #55.581
Cnm çok doğru diyosun ama işte insan takıyo kafaya bende de kızımda yok haftasıyla uyumlu değil yok kilo vermiş bu bebek kolunda bacağında uyumsuzluk var sen yat hastaneye müşahede altında kal sabah çıkarsın dediler gece 1 de benden habersiz suni sancı vererek doğumu başlattılar tabi ilk çocuk yıl 2007 ve ben 20 yaşındayım şimdi olsa hepsini mahvetmiştim bu dediklerim de ankara büyük doğumda oluyo ve kızım sorunsuz dünyaya geldi şuanda da maşallahı var sapasağlam allah uzun ömür versin bunda da karın çevresi geri deyince ona kafam takılıyo zamanla ilerler mi diye beslenmeyle alakalı deyince dr fark açılmadan kapatayım istiyorum canım derdim bu hayırlısı olsun hakkımızda inşallah canım benimCanim ultrason olculerine takilma bazen yanlis olcum yapabiliyorlar. Kizimda o kadar moralimi bozdularki bacak boyu midesi vs hep 2-3 hafta geriden geliyordu yok oyle olabilir boyle olabilir diye hamileligimi mahvettiler. Kizim sapasaglam dogdu cok sukur hicte kisa degil bacaklari. 3.6kg dogdu simdi bide normal boyutta olsa 4kg filan dogardi heralde. Simdiki hamileligimde ultrason kontrolu olmamaya yemin ettim sirf 12 ve 20. Haftada detaylilari yaptirdim simdi doktor kontrolunde ultrasona filan girmiyorum bosuna sinir bozuyorlar. Kapali kutu ne kadari bilebilirler ki.. sen canini sikma sen hic bisey yemesende bebek sende zaten var olan vitamini aliyor
geçen ben de oldum senni gibi...uykudan uyandıdı resmen bulantım...zar zor elki 45 dk kıvrandıktan sonra istifraa etim...bi 45 dk da karın ağğrısı çektim sonrasında ishall....saat geceyarısı 3.15 ti..dr um.sabaha kadar kontrollü ol tekrar kusma ishal olursa derhal gel. bir kereyle kalırsa muhtemelen zehirlenmişsin dedi...nitekim inek süütü kaynatmıştım yatmadan 2 bardak içmiştim.söleyemedim adama süttten diye :))))alllah korudu...artık ağzıma sürmüorum inek sütü ...belki sana da yediğin dokumuştur...dikkat et..devam ederse git ...geçmiş olsunnCanım deme öyle allah korusun ya
ee cnm 38+0 39.haftaya girişş oluyor zatenEvet canım aynı durumdayız. Aslında 38 de alalım dedi ama doğumhaneye gittim 38 de alınacak diye bi türlü 37+ mı 38+ mı karar veremediler. En son riske girmeyip 38+0 a yazdılar. Gittiğimse doktorla görüşeceğim bu konuyu çünkü doktor dedi ki zaten 2 hafta ilerde gidiyo eğer geç kalırsak kendi gelir dedi. Sanki 38+0 biraz riskli gibi geldi bana. Sen ne diyosun? Bebeğin hastalığından dolayı plansız doğarsa çok ciddi sıkıntı olur bizim için.
Eli ayagi duzgun olsun saglikli olsun kiz erkek farketmez. Babasi iki oglandan sonra kiz istiyo Prenses' im diye diye dolanio evde :) sagol tatlimTeyzesi yesin kız gibi deniz
Aynen öyle canım. Tarihi bence geç verdiler. Doktorla görüşcem bu konuyu doktor 38. Hafta dedi çünküee cnm 38+0 39.haftaya girişş oluyor zaten
Canım çok teşekkür ederim haklıaın doğum sancıso olsa anlardım. Acemilik işte :) şimdi iyiyim çok şükürCanim dogum sancisi olsa anlarsin boyle belirli araliklarla geliyor kizimda her 15 dk basladi bide boyle cok degisik bi sanci belime vurup 2 dk surup geciyordu ve karnim sertlesiyordu. Benim genelde midem bagirsaklarim dayaniklidir ama mesela bazi yesillikler veya yiyecekler sirf hamilelikte asiri ishal yapiyor. Tuvalete gidince geciyorsa sorun etme. Dogum sancisi olsa anlarsin anlasilmayacak gibi degil :)
Hadi hayırlısı olsun inşallah :) Allâh sağlıkla sıhhatle kucağına da almayi nasip etsinEli ayagi duzgun olsun saglikli olsun kiz erkek farketmez. Babasi iki oglandan sonra kiz istiyo Prenses' im diye diye dolanio evde :) sagol tatlim
Kiloya ve bel çevresine takılmamak lazım, beni ayrıntılıya gittiğim perinatolog baya rahatlattı o konuda. Nitekim 35in içindeyim kızım 2275gr şu an, bu haftasında 2,5kg ı geçen minnaklarımız var topikte ama hepsi anne babanın genetik yapısıyla ilgili bu olayların. Ben tam vaktinde 2800 doğmuşum, kızımın 4 kg olmasını beklemiyor doktorlar da haliyle, maks 3 kg olur dediler bana.Bana genetik falan demedi dr ama kızımda 37. Haftada 2740 g 49 cm doğmuştu.9 sene önce dr gelişim geriliği şüphesiyle 37.haftanın ilk günü suni sancıyla doğum yaptırmıştı bunda da korkuyorum yine öyle olcak diye gerçi kızım sağlıklı doğdu ve şuan yaşıtlarından büyük duruyo işte amneyiz ya pimpirikleniyoruz sağlıkla alsaydık bi kucağımıza minikleri
Evet yanlış mı bakıyorum acabaeslemak, 190 dediğin ölçüm yapmaya başlamadan önce şişirirken mi oluyor ?
Muz yediğin gün kuru incir de ye muhakkak kabızlık yapmaz hemde incir de bol kalsiyum var üzerine şu iç rahatlıkla yersin muz yersinCanım çok çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ve içimi rahatlattığın için allah razı olsun senden günde iki muz yersem varya tuvaletten çıkamam heralde kabızlık sorunu var korkumdan çok fazla muz yiyemiyorum ama diğerlerini mutlaka yapıcam canım bebişlerimiz büyüsün de sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah
Antibiyotik ishal yapar ztn rahat ol iyi düşün iyi olsun canimCanım hastayım antibiyotik kullandım o dokundu kesin. İshalin sebebi o. Normal zamanda olsa ishalden derdim mesela 1 ay önce olsa ama şimdi nedense tedirgin oluyorum
Bunun kararını verecek olan sensin tatlım hangisi hayırlı ise o olsun benim 1 cocugum daha olduğu için bakıma ihtiyaçları var çabuk toparlanmak adına normal yapmam gerekli kimseden kimseye fayda yok benim hemen ayağa kalkmam gerekMasallah canim ben korkuyorum sirf bubyuzden sezeryan olacak buyuk ihtimalle
Benim bebeğimin akciğerlerindeki kist küçülüyo demişlerdi. 15 gün sonra gittim yok hiç küçülmemiş bi yanlışlık olmuş geçen sefer dediler. 15 gün sonra gittim küçülüyo dediler. 15 gün sonra tekrar gidicem. Bu gidişte de yok yanlışlık olmuş derlerse bundan sonra başka yere devam edicem
Hayirlisi olsun o zaman. Benim de bugun kontrolum vardı ama pozisyon çok ters olduğu için kalbi net goremedi birsey de diyemedi
Annem bana hamileyken kordon boynuma dolanmis annem normal doğum yaptı
Bende yarın 37.haftaya kadar çalışabilir raporu almak için devlet hastanesine gitcem birde orda muayene olcamBende hafta içi başka yere gidicem. Sende farklı bir göze görün istersen rahatlarız belki.
Canım benim kızımda da bir doktor boynuna dolanmış normal doğum riskli dedi, başka doktor çok normal bir durum dedi ve normal doğum yaptım. Hiç takma kordon meselesini, bazı doktorlar sezeryan yapmak için yapıyor bunuAyy ne güzel darısı başıma inşallah. Dr çok gevşek duruyo tehlikeli değil dedi. İnşallah öyle olur
Canım benim kızımda da bir doktor boynuna dolanmış normal doğum riskli dedi, başka doktor çok normal bir durum dedi ve normal doğum yaptım. Hiç takma kordon meselesini, bazı doktorlar sezeryan yapmak için yapıyor bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?