Yahu kizlar benim kizim qiciklik yapar qibi saqa donsem oraya yerlesiyo sola donsem oraya yerlesiyo sirt ustu yatsam rahatsiz olur qibi dalqalanip duruyo karnimin yamulduqunu qoruyorum direştiriyo biyerleriniaaaa uyumakta yasak arkadas simdiden surda 2 ayim kalmis dimi birakta tadini cikarim sizdede oylemi ?
ahah evet haklisin :))Çocuk işte o eksik, o gelene kadar hiçbir şey yetmeyecekmiş hep eksik bir şeyler var gibi gelmeye devam edecek muhtemelen
Evet öyle tabi ki, yan yatıyorum vurup duruyor sevdiği için mi sevmediği için mi vuruyor onu da bilemiyorum, bir de artık vuruşları canımı yakıyor bazen, güçlendikçe anneye yükleniyor velet :)Yahu kizlar benim kizim qiciklik yapar qibi saqa donsem oraya yerlesiyo sola donsem oraya yerlesiyo sirt ustu yatsam rahatsiz olur qibi dalqalanip duruyo karnimin yamulduqunu qoruyorum direştiriyo biyerleriniaaaa uyumakta yasak arkadas simdiden surda 2 ayim kalmis dimi birakta tadini cikarim sizdede oylemi ?
Ay sikayet deilde nebilim yani belli biyerde dursun bilmeden o tarafa yatarim cani acir diye korkuyorum
Hahaha yer çekimi yavrum çocuk napsın
Öyle tabii, ana olmak kolay değilHem deme öyle ya, geçen gün bi 15 dk hareket etmedi, ettiremedim de çok korktum. O günden beri hiiiç şikayet etmiyorum. Kaburgalarımı esnetiyo mesela dizleriyle, canım acıyo ama ses etmiyorum. Sen de etme. Bırak hareket etsin. Hem evhamlı hem şikayetçi ana
aynen bu evhamli kizimiz gecen, gunde 50 kez hareket eden bebegi kipirdamiyor diye sikayet ediyordu
Hahaha yer çekimi yavrum çocuk napsın
Öyle tabii, ana olmak kolay değilHem deme öyle ya, geçen gün bi 15 dk hareket etmedi, ettiremedim de çok korktum. O günden beri hiiiç şikayet etmiyorum. Kaburgalarımı esnetiyo mesela dizleriyle, canım acıyo ama ses etmiyorum. Sen de etme. Bırak hareket etsin. Hem evhamlı hem şikayetçi ana
surmuyorumGünaydınnnnn:) göğüs kremini günde kaç kez sürüyorsunuz. Eczacı bi kaç kez sür dedi bana. Ama ben sabah ve alşam sürüyorum yeterli olur mu acaba.
Ben birazda donup yatarken karnimin ustune baski yapar qibi yatiyorum diqer turlu rahat deilim korkuyorum vuruncada canimi aciyoki diyeEvet öyle tabi ki, yan yatıyorum vurup duruyor sevdiği için mi sevmediği için mi vuruyor onu da bilemiyorum, bir de artık vuruşları canımı yakıyor bazen, güçlendikçe anneye yükleniyor velet :)
Kocaman AMINNNNNNYaaa ben iki gecedir kızımı görüyorum rüyamda
Allah hayırlısıyla, sağlıcakla kavuşmalar nasip etsin hepimize
Ben daha başlamadım. Bu hafta randevum var, soracağım ne zaman başlayayım diye.Günaydınnnnn:) göğüs kremini günde kaç kez sürüyorsunuz. Eczacı bi kaç kez sür dedi bana. Ama ben sabah ve alşam sürüyorum yeterli olur mu acaba.
Benimde öyle yaramazlığı var ama hafifledi sanki hareketleri kordonumuzda normalde uzun olunca bu durum cnm çok çok sıkıyor umarım içerde hersey yolundadır kızlar .Evet öyle tabi ki, yan yatıyorum vurup duruyor sevdiği için mi sevmediği için mi vuruyor onu da bilemiyorum, bir de artık vuruşları canımı yakıyor bazen, güçlendikçe anneye yükleniyor velet :)
bir hafta max kal sonra hiç rahat edemedim diye esinle konus canm. Zaten kapalisin. Ortada kp varken emzirmek falan hiç rahat değil. Aammaaan çok zor bu doğum sonrası. Bizimki de bilet aldık 29 ağustosta geliyor.Umarım çok durmadan giderrr ufBenide qelen qiden deil illa qel diyen kaynana boquyoya tutturdu ewe besik koyacam diye ben orda kalmak istemiyorum rahat edemem zaten ewi kucucuk cocuklari var kp falan ne banyoduna qirebilirim ne tuvalete kendimi biliyorum cocukla rezil olacam besik falan koyma dedim ben cok kalamam duruma qore hemen qelecem ewe cok istersen sen qel kal ben rahat edemiyom baska yerde dedim ama ne fayda hala duymamazliktan qeliyo
İnsanlar bencil ben zaten kayinvalidemin gezmeye gelicegini tahmin ettiğim için pek şok yaşamadım gelicek öğlene kadar yaticak kalkicak hadi gezelim dicek ama benim sessiz sakin durucagimi saniyorsa yanılıyor :))yok mu yakinda pastane falan? :)
temizlik kismi bitti. bi tek halilar onumuzdeki hafta ici gelecek yikamadan. ama onlari da geldigi gibi sermeyecegim cunku sanirim kv gorumce falan gelecek. hali olmayinca hem supurup silmesi kolay oluyor(pek yardimci olmadiklarindan kendimi dusunmek mecburiyetindeyim :)) hem de yikamaya gitmesinin bi anlami olsun :)
dun biberon emzik zirt pirt kaynattim koydum kilitli posetlere. bugun de pompanin aparatlarini kaynatir kaldiririm.
canta icin de heralde bir tek depend kaldi almam gereken, onu da alinca cantayi hazirlarim ben de artik.
bebisin odasi hazir gibi. esyalari yerlestirdik. ama tul perdesi yikaninca delik delik oldu. o degisecek sinir oldum :) annemler yarin donuyorlar, gidince geri goturecek perdeyi. bursadan almistik. 1 hafta sonra tekrar gelirken yenisini getirecek. bi tek lamba eksik. bugun esimle lamba icin bi yere bakmaya gidicez. orda da bulamazsak artik odanin lambasini da internetten soyleyecegim. bendeki gelismeler bunlar :))
niyeyse cok buyuk bir eksigi unutuyormusum gibi bir his var icimde ama dur bakalim :)
beni tanidilar siz kacin deseydinhatta mumkunse kalin orda gelmeyin insanlarin dusuncesizlikleri beni benden aliyor bazen
Evet birde en yakınım gelicekseniz yardıma gelin ama bebeğe değil ben eve dolusup sadece bebekle ugrasanada gicigim bebekle annesi ilgilenir gelen yemek yapsın alışverişe çıksın evi supursun yardım böyle olur anne toparlayana kadar günlük rutin işleri halletmeye adam lazimİnsanlar bir değişik yakının da olan bazen seni hiç anlamıyor canm. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Hamileliğin en sıkıcı dönemi bence bu gelen gidenler kısmı
Ben gece hiç hissetmiyorum :))) bazen uykuya dalarken yada sabah uykumu aldığımda hissediyorum sadeceYahu kizlar benim kizim qiciklik yapar qibi saqa donsem oraya yerlesiyo sola donsem oraya yerlesiyo sirt ustu yatsam rahatsiz olur qibi dalqalanip duruyo karnimin yamulduqunu qoruyorum direştiriyo biyerleriniaaaa uyumakta yasak arkadas simdiden surda 2 ayim kalmis dimi birakta tadini cikarim sizdede oylemi ?
canım o bebiş doğduğunda gelicek hatun zannediyorki lohusa halimle küçücük bebekle denize gidicem ben annemle gelme konusunda hiç konuşmadım gelin dedi bana annemle gelicez diye onada bişey demedim Valla gelen yapar yer 2+1ev yatsınlar yerlerde napiyim kendimi hiç kasamicam :)))Doktoruna sorarsın denize gireyim mi doğum bu kadar kapıdayken diye girme derse kafan rahat olur, gir derse de gitmek istemiyorsan "doktor girme dedi enfeksiyon korkusuyla" der gitmezsin. Bir zahmet denize de sürüklemesin seni. Bir de ben girerim sen güneşlenirsin derse kıyamet kopartma hakkın olur bu sıcakta
E söylesene annene kalabalık olur, zaten sıcak daralıyorum diye. Parmak kadar bebekle ne demeye evini barkını bırakıp kafa şişirmeye geliyormuş gelin de, bu insanları anlamak da zor ya.
Çocuk işte o eksik, o gelene kadar hiçbir şey yetmeyecekmiş hep eksik bir şeyler var gibi gelmeye devam edecek muhtemelen
Sen bu net tavrını korudukça eşin de sana destek verdikçe istedikleri kadar konuşsunlar boş. Evinde boşu boşuna yer kaplayacak boş bir beşiğe bu kadar hasretse yıllar önce koydursaymış keşke :)
Sağlık ocagindakiler bana sürme bir ise yaramaz diyor. Doğum sonrası sütünden gogus çevresine sur bebeği doğru tutturmak yeterli dediGünaydınnnnn:) göğüs kremini günde kaç kez sürüyorsunuz. Eczacı bi kaç kez sür dedi bana. Ama ben sabah ve alşam sürüyorum yeterli olur mu acaba.
Onun canını acıtmak mümkün değil çok ters bir hareket yapmadıkça. Ters hareket yapınca acır mı onu da bilmiyorum da her ihtimale karşı söyledim, o şimdi dünya kadar suyun ve kesesinin içinde korunaklı bir şekilde duruyor. Ben de şüpheleniyorum bazen acaba ters hareket etsem ayağı kaburgama sıkışır mı diye ama azıcık düşününce mantıksız olduğunu kabul ediyorumBen birazda donup yatarken karnimin ustune baski yapar qibi yatiyorum diqer turlu rahat deilim korkuyorum vuruncada canimi aciyoki diyedaha simdiden bizi yonetiyolar dur bakalim ilerde neler olacak
Aynen katılıyorum zaten emzirme gazını al sen ilgileniyorsun. Altını da açıyorsun zaten. Belki başta çok kötü olunursa altı alan olur o kadar. Bence de küçücük çocuğa yapisilmasi doğru değil. Kv cocugu uyuturdum aa bir bakardım o gittiği gibi çocuk kalkiyor çocuk kalktı diyor. Gidip seviyor ediyor yatarken durup izliyor. Bana çok saçma geliyor. Ayrıca minnacık bebekler nazar alıyor. Aa hep yatıyor dedi ilk iki gün. Zaten doğumdan çıkan çocuk napicak yatacak. Deyis o deyis mümkün değil yatmadi çocuk bende dinlenemedim. Süt gitti. Bu kez yok gelsin baksın ev isine. Bebek yattti mi kızın sesi geliyor bahanesiyle kapatıp kapiyi yaticm kizim durursa tabi.İnsanlar bencil ben zaten kayinvalidemin gezmeye gelicegini tahmin ettiğim için pek şok yaşamadım gelicek öğlene kadar yaticak kalkicak hadi gezelim dicek ama benim sessiz sakin durucagimi saniyorsa yanılıyor :))
Evet birde en yakınım gelicekseniz yardıma gelin ama bebeğe değil ben eve dolusup sadece bebekle ugrasanada gicigim bebekle annesi ilgilenir gelen yemek yapsın alışverişe çıksın evi supursun yardım böyle olur anne toparlayana kadar günlük rutin işleri halletmeye adam lazim
Ben gece hiç hissetmiyorum :))) bazen uykuya dalarken yada sabah uykumu aldığımda hissediyorum sadece
canım o bebiş doğduğunda gelicek hatun zannediyorki lohusa halimle küçücük bebekle denize gidicem ben annemle gelme konusunda hiç konuşmadım gelin dedi bana annemle gelicez diye onada bişey demedim Valla gelen yapar yer 2+1ev yatsınlar yerlerde napiyim kendimi hiç kasamicam :)))
Oda bir işe yaramıyor ben bu sefer Hindistan cevizi yağı ve zeytin yağı denicem son çare kremSağlık ocagindakiler bana sürme bir ise yaramaz diyor. Doğum sonrası sütünden gogus çevresine sur bebeği doğru tutturmak yeterli dedi
Sacmalik iste besik koymak nedir ya ??? Ben size 2 haftada 1 saatliqime qeliyorum besiqi naoacanki sen dedim olsun arada bi burda kalirsin diyo yani akillari sira arada bi cocuqu bize birak diyo bide bunu bana diyo yani benim qibi birineDoktoruna sorarsın denize gireyim mi doğum bu kadar kapıdayken diye girme derse kafan rahat olur, gir derse de gitmek istemiyorsan "doktor girme dedi enfeksiyon korkusuyla" der gitmezsin. Bir zahmet denize de sürüklemesin seni. Bir de ben girerim sen güneşlenirsin derse kıyamet kopartma hakkın olur bu sıcakta
E söylesene annene kalabalık olur, zaten sıcak daralıyorum diye. Parmak kadar bebekle ne demeye evini barkını bırakıp kafa şişirmeye geliyormuş gelin de, bu insanları anlamak da zor ya.
Çocuk işte o eksik, o gelene kadar hiçbir şey yetmeyecekmiş hep eksik bir şeyler var gibi gelmeye devam edecek muhtemelen
Sen bu net tavrını korudukça eşin de sana destek verdikçe istedikleri kadar konuşsunlar boş. Evinde boşu boşuna yer kaplayacak boş bir beşiğe bu kadar hasretse yıllar önce koydursaymış keşke :)
Yeni doğan çocuk napicak :)) kalkıp oyun oynayacak hali yok gerçekten cahillikmi işlerine mı öyle geliyor anlamadimAynen katılıyorum zaten emzirme gazını al sen ilgileniyorsun. Altını da açıyorsun zaten. Belki başta çok kötü olunursa altı alan olur o kadar. Bence de küçücük çocuğa yapisilmasi doğru değil. Kv cocugu uyuturdum aa bir bakardım o gittiği gibi çocuk kalkiyor çocuk kalktı diyor. Gidip seviyor ediyor yatarken durup izliyor. Bana çok saçma geliyor. Ayrıca minnacık bebekler nazar alıyor. Aa hep yatıyor dedi ilk iki gün. Zaten doğumdan çıkan çocuk napicak yatacak. Deyis o deyis mümkün değil yatmadi çocuk bende dinlenemedim. Süt gitti. Bu kez yok gelsin baksın ev isine. Bebek yattti mi kızın sesi geliyor bahanesiyle kapatıp kapiyi yaticm kizim durursa tabi.
ben diş ağrılarımı karanfille atlatmaya çalışıyorum canım o biraz uyuşturuyor acısını hafifletiyor,parolun hiç etkisi yok maalesefKızlar iki gündür diş ağrısı çekiyorum dolgu düşmüştü şimdi dayanılmayacak şekilde ağrıyor ne yapabilirim patik içtim bi tane ama o ilaç bana etki etmiyor hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?