2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Ya ben bu göbek bağı bakımı konusunda çok yazı okudum da oranın kuruması gerekiyor bildiğim kadarıyla, yumuşak durursa enfeksiyon kapmaz mı?

O zaman 2 haftam kalmış

Yoo ben annemden şikayet ediyorum
Ben de doğuma 3 hafta sandım da bi kaldım şöyle

Canım evet benim annem de karışmayı sever. Normalde yardım tekliflerine hiç hayır demem, çok hoşuma gider de söz konusu bebeğim olunca her şeyi kendim yapmak istiyorum. Annem teyzem falan da "Bir doğsun, sen teklif ediceksin." diyorlar. Görücez :)

Yok, doğuma 3 haftadan fazla vardır inşallah.

Ya ben bu göbek bağı bakımı konusunda çok yazı okudum da oranın kuruması gerekiyor bildiğim kadarıyla, yumuşak durursa enfeksiyon kapmaz mı?
Biz yiqenimi yikadiqinda korktuk hani islak kalirsa enfeksiyon olursa diye tabi buyukler laf dinlemediqi icin biz buqune kadar bole yaptik bisey olmadi karismayin siz dedi yikadi cocuqu ama qobeqini iyice kuruladi o zeytinyaqi surmesende olur yani hatta qobeqi 15 qunde dustu nerdeyse 15 qun icinde 4 kere yikandi cocuk hicbisey olmadi enfeksiyon falan

Canım tam göğsün altına mı elimizi koyuyoruz yani?

Onun özel bantları sargıları falan var saf alkol mü ne, orayı kuru tutmak için. Bi araştırsana ortak bi kanıya varalım

Cnm diğer bebeğimi ondan kaybettim onun için daha çok endişeleniyorum o haftalara yaklastıkça da korkuyorum suan dolanmamıs ama yinede bi kere yasayınca korkuyada endişeyede engel olamıyorsun .
Başın sağolsun ( Allah korusun bu sefer dolanmıcak İnşaAllah. Güzel düşün güzel olsun. Tabi böyle bir acı yaşayınca endişe etmen çok çok normal, ama içecek suyu varsa 5 kere de dolansa gayet sağlıklı bir şekilde doğar Allah ın izniyle. Benim oğlum 38 haftalıkken falan dolamıştı ve bişey oldu dedim o gün çok garip hareketler yapmıştı. Bir gittim kordon dolanmış. Cahilmişim heralde çok sıkıntı etmemiştim demek böyle kötü de sonuçlanabilirmiş Allah korumuş . O yüzden 2 günde bir çağırdı beni o zaman doktor. Ve her gittiğimde nst yaptırdı. O kadar da rahat bi adamdı ki germedi bile beni bu mevzu.
Sen çok sakin hareket et çok yorma kendini bence. Bi zararı var mı bilmiyorum ama ben gençliğin verdiği manyak enerjiyle evde 1 buçuk saat plates yapıp üstüne dans ediyodum enerjimi atamayıp. Bundan olduğunu düşünüyorum

Onun özel bantları sargıları falan var saf alkol mü ne, orayı kuru tutmak için. Bi araştırsana ortak bi kanıya varalım
Walla buna bi cozum bulsak iyi olacak hepimiz ayni sekilde uyqulayalim bari siz bizden once doqurursunuz anlatirsiniz artik tecrubeli anneler cevap bekliyoruzzzz nasil yaptiniz bu qobek isini

Ay iyi bari ben de öyle olduğunu düşünüyorum sonuçta bu bir aşama yani pat diye inip pat diye doğcak hali yok zaten şurda 3 hafta sonra artık normal kabul edilen sürece giriyoruz insanlar panikletmeyi seviyor sanırım :)

Dik kafalı gelin ol, bırak onlar söylensinler, sonuçta sen istediğini yaptıktan sonra istedikleri kadar konuşsunlar. Biz de isim konusunda kendimiz seçtik, bir süre de söylemedik karar değiştirirsek diye, zaten bebek beklediğimizi de ilk 3 ay söylememiştik o yüzden alışkınlar. Kayınvalidemler isim konusunda hiçbir şey demediler ama annem bir burun kıvırdı, başka isim düşünmüyor musunuz falan dedi bir süre, ama ben dik kafalı kızı olduğum için bana da söyleyemiyor çok fazla. Sonra bir arkadaşı ismin bereketli falan bir isim olduğunu anlatmış, o da artık seviyor. Ben de hiç inanmam ismin şusu yüzünden bereketli busu yüzünden sağlıklı falan diye ama Allah razı olsun arkadaşından başımı ağrıtmasından kurtuldum diyorum

Evine gelip 4-5 günde bir temizliğini, 2 günde bir yemeğini yapsalar yine yeter zaten sen niye gidip kalıyorsun ki. Bir de başın kapalı, nasıl rahat edeceksin kayınpederin yanında, insanın evi gibisi var mı ya. Bence sen kalma onlarda, kendi evinde kal, annenlerin de evi yakın kayınvaliden de gelir, gerekirse akşam kalırlar gerekmezse giderler evlerine. Sen de rahat rahat banyonu yaparsın, şortla oturursun, bebeğini emzirirsin.

Ben kesin kullanırım ya, sürersem ve çatlarsa en azından ben denedim derim. Sürmezsem kafamı duvarlara vururum neden sürmedim diye.

Oyle hemen doqum olmaz canim bizim qelininkide sizin haftalardayken indiydi artik asaqilardaydi karni 42.haftaya kadar durdu hala qelmedi bebek qitti zorla aldirdi sezeryanla
Çocuğu içeriden zorla kerpetenle çıkartmışlar resmen

Ay inşallah görürüz o minnak suratlarını :)
Gerçi az daha sabretsek doğacaklar :))
Ama yine de olsun.
Tabi canım, 2 ultrason önce vesikalık poz verdi, mutfakta panoya astık gidip gelip benim güzel kızım diye seviyorum :)
Yoksa karın çevresi, bacak ultrasonuna kalıyoruz o da güzel de ben de doktor değilim ki röntgene bakıp anlayayım :)

Ayyy ne sinir bozucu bak iste yaaa aynilar wallahi hepside kucucuk bebeqi opmeseler olmaz sanki ben hemen hastaneden qelir qelmez yikicam diyorum ayyyy olmaz olmaz qobek baqi dusmeden yikanmaz dedi al iste qene bi karismaca
Ya o konuda ben de kararsızım, onca kalıntı üzerindeyken yıkanmadan 15 gün durmaz bebek ama doktorlar da yıkamayın diyor. Olmadı göbeğini ıslatmadan vücudunu falan yıkarım diyorum. Tabi doğumdan sonra bebeğin doktorunun ne diyeceği de önemli.

Cnm diğer bebeğimi ondan kaybettim onun için daha çok endişeleniyorum o haftalara yaklastıkça da korkuyorum suan dolanmamıs ama yinede bi kere yasayınca korkuyada endişeyede engel olamıyorsun .
O zaman haklısın korkmakta, özür dilerim ben düşünemedim böyle bir tecrüben olduğunu normal hamilelik stresi sandım. Kontrollere ne sıklıkla gidiyorsun?

Ben de akşam kimse kalsın istemiyorum, aynen dediğim gibi eşimle biz birbirimize yeteriz. Gündüz gelirler, severler bebeği, yardımcı olurlar akşam da evlerine giderler. Hem onların düzeni bozulmasın hem bizim tadımız kaçmasın. Ben sürekli yanımda biri olduğunda çok daralıyorum, hele sürekli karışan insana hiç tahammül edemem. Aynı şehirdeyiz, evlerine dönerlerse pekala onlar da rahat ederler. Hele annem sürekli kalırsa kesinlikle günde 3 öğünden az kavgamız eksik olmaz, ben de stres yapmak istemiyorum o haldeyken. O yüzden anneme her şeyi çatır çatır söylüyorum, başıma bir dolu insan getirme, sigara içme, ısrar etme. Kızıyor bana ama valla ben de kızıyorum ve benim için önemli zamanları kızgınlıkla değil huzurla hatırlamak istiyorum, onun siniri geçer de benim o hissim geçmez. Sen de annene söyle, teyzenlere o müdahale etsin, kimse kalsın istemiyorsan en iyi annen anlar. Baktın o anlamıyor babana söyle aranız iyiyse ya da kardeşine, ben söyleyemediğimi kardeşim ve babam yoluyla söyletiyorum

Yoo ben annemden şikayet ediyorum
Ben de doğuma 3 hafta sandım da bi kaldım şöyle

Ben de en çok annemden şikayetçiyim, akrabaları arkadaşları ayıp olurları bitmez bu da beni çok rahatsız eder, artık duymamaya başlıyorsun da nereye kadar.

Ya bi de hastaneye o kadar hazırlık yapıyorum ama çok kalabalık olsun istemiyorum. Buna takmışlar. Gerçi ben sesimi çıkarmadım eşim daha çok rahatsız bu durumdan, hastane orası niye parti yapacak gibi süslüyorsun diyor ama ben kendim seviyorum süslü püslü görmeyi, kimse için değil yani kendim için.
Annem dedi ki tüm komşularım bilmem kimler herkes haber bekliyor hastaneye gelecekler diye eşim de kızdı o kadar insan gelmesin hastaneye ne gerek var, adı üstünde hastane diye. Kayınvalidem de diyor ki niye yaptınız o zaman o kadar hazırlığı Niye çoğul konuşuyorsun ki ben mi söylüyorum bu sözleri dedim, ben sana demiyorum ona diyorum diyo, ben yaptım o hazırlığı o yapmadı bana geliyor o laf yine de dedim
Çünkü kayınvalidemin de var bir ordu çağıracağı. Şeytan diyor git doğur eve gel haber et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…