Ben biyerde okumustum bazi insanlar diyo bebeklerin hemen yikanirsa hasta olacaqindan yada qobek baqi enfeksiyon kapacaqindan korkar yikamazlar diyo ama halbuki asil bebeqi hasta eden hastaneden qeldiqi sekilde beklemesi yani oranin mikrobuyla falan beklemesiymis oyuzden yikanmasi daha iyiymis.Bizim ailede buqune kadar kim doqum yaotiysa hepsi ewe qelir qelmez yikadi hicte problem cikmadi cok sukur...annem bide gobeqinin orasini iyice kurular az bisey hakiki zeytin yaqini qazli beze doker orasi yunusacik kalir dusene kadar bende aynen bu taktiqi devam ettirecem :)
Canim benim annemler qoqusle karnin basladiqi o arasi varya oraya 4 parmaqin siqarsa doqum yakin derlerdi hatta birisininkine koydu 3 parmak qiriyodu daha bi haftan var senin dedi bi bucuk hafta sonra falan doqurmustu kiz :):) yani o 4 parmaqin rahatca oturmasi lazim oraya bi dene bakim ayaktayken ama :)
Walla boyle yapiyolarda bilmiyorum artik nekadar doqru yoksa tesadufmu cikiyo bi deneyip qorelim
O zaman 2 haftam kalmış
Yoo ben annemden şikayet ediyorum
Ben de doğuma 3 hafta sandım da bi kaldım şöyle
Biz yiqenimi yikadiqinda korktuk hani islak kalirsa enfeksiyon olursa diye tabi buyukler laf dinlemediqi icin biz buqune kadar bole yaptik bisey olmadi karismayin siz dedi yikadi cocuqu ama qobeqini iyice kuruladi o zeytinyaqi surmesende olur yani
Ya ben bu göbek bağı bakımı konusunda çok yazı okudum da oranın kuruması gerekiyor bildiğim kadarıyla, yumuşak durursa enfeksiyon kapmaz mı?
Canim benim annemler qoqusle karnin basladiqi o arasi varya oraya 4 parmaqin siqarsa doqum yakin derlerdi hatta birisininkine koydu 3 parmak qiriyodu daha bi haftan var senin dedi bi bucuk hafta sonra falan doqurmustu kiz :):) yani o 4 parmaqin rahatca oturmasi lazim oraya bi dene bakim ayaktayken ama :)
Biz yiqenimi yikadiqinda korktuk hani islak kalirsa enfeksiyon olursa diye tabi buyukler laf dinlemediqi icin biz buqune kadar bole yaptik bisey olmadi karismayin siz dedi yikadi cocuqu ama qobeqini iyice kuruladi o zeytinyaqi surmesende olur yanihatta qobeqi 15 qunde dustu nerdeyse 15 qun icinde 4 kere yikandi cocuk hicbisey olmadi enfeksiyon falan
Başın sağolsunCnm diğer bebeğimi ondan kaybettim onun için daha çok endişeleniyorum o haftalara yaklastıkça da korkuyorum suan dolanmamıs ama yinede bi kere yasayınca korkuyada endişeyede engel olamıyorsun .
Ay nasil anlatacaqimi bilemedim yazip silip duruyorumCanım tam göğsün altına mı elimizi koyuyoruz yani?
Walla buna bi cozum bulsak iyi olacak hepimiz ayni sekilde uyqulayalim bari siz bizden once doqurursunuz anlatirsiniz artik
Onun özel bantları sargıları falan var saf alkol mü ne, orayı kuru tutmak için. Bi araştırsana ortak bi kanıya varalım
Ay iyi bari ben de öyle olduğunu düşünüyorum sonuçta bu bir aşama yani pat diye inip pat diye doğcak hali yok zaten şurda 3 hafta sonra artık normal kabul edilen sürece giriyoruz insanlar panikletmeyi seviyor sanırım :)Benimki de indi canım, etrafımdakiler de söylüyor ben de farkettim aşağılara indiğini. Ama sanırım daha da inecek, yani indi diye Doğum hemen olmazmış :)
2-3 haftan kaldı diyenler oldu da bana, daha çok erken diyordum. Benim ineli 10 gün oldu çünkü.
Dik kafalı gelin ol, bırak onlar söylensinler, sonuçta sen istediğini yaptıktan sonra istedikleri kadar konuşsunlar. Biz de isim konusunda kendimiz seçtik, bir süre de söylemedik karar değiştirirsek diye, zaten bebek beklediğimizi de ilk 3 ay söylememiştik o yüzden alışkınlar.Sacmalik iste besik koymak nedir ya ??? Ben size 2 haftada 1 saatliqime qeliyorum besiqi naoacanki sen dedim olsun arada bi burda kalirsin diyo yani akillari sira arada bi cocuqu bize birak diyo bide bunu bana diyo yani benim qibi birinehalbuki benim hani bole biraz pimpirik bi insan olduqumuda bilirler durmadan opecez dove dove sevecez iste bacaqindan ceker halida surukleriz biz boyle seviyoruz qor bi doqsun bak neler yapacaz yok bilmem biseyler biseyler ben bebeklerin opulmesine karsiyim hani ona qore davranirsiniz cok kucaqa falan alinmasini istemem dedim bisey olmaz bisey olmaz deyip duruyolardi.Esimlede bu konuyu net bi sekilde konustum benim cocuquma mudahale ederlerse kotu olur dedim.Cok sukurki o benim destekcim yani bosver onlari konussun dursunlar nasil rahat ediyosan oyle davran sen diyo oylede yaoiyorum artik o tarz cumleler kurmuyolar tavrimi net koydum qecen qunde dedim normal doqum olursa ewime qelecem sezeryan olursa ben burda kalamam sen qel kal dedim zaten ben hallederim tecrubem var dedim bisey demedi.Biz kziimiz olursa şu ismi koyacaz dedik hep yani hicte onlara fikir sormadik direk soledik bunu koyacaz diye bitti yani demi daha uzatilmaz 50 kere ariyolar sunumu koysaniz yoksa sumu olsa...dedimki bana fikir sunmayin biz annesi babasiyiz bulduk bitti yani...oofff warya cok dertliyim bunlarla kafayi yemezsem iyi bi laftan birkere anlasalar sknti yokta anlamiyolar iste
Evine gelip 4-5 günde bir temizliğini, 2 günde bir yemeğini yapsalar yine yeter zaten sen niye gidip kalıyorsun ki. Bir de başın kapalı, nasıl rahat edeceksin kayınpederin yanında, insanın evi gibisi var mı ya. Bence sen kalma onlarda, kendi evinde kal, annenlerin de evi yakın kayınvaliden de gelir, gerekirse akşam kalırlar gerekmezse giderler evlerine. Sen de rahat rahat banyonu yaparsın, şortla oturursun, bebeğini emzirirsin.Yemin ederim warya suan orda 1 qun dahi kalmak qozumde buyuyo halbuki beni kendi halime biraksa cocuk bakimi konusunda hic suphem yok cok cok iyi bakacaqimi biliyorum halada bakiyorum cunku yiqenim surekli bizimle iyice tecrubelendim :):) belkide ben o sicaklarda sadece sifir kolla yada qecelikle qezicem ewde ama dediqin qibi kapali olunca kp falan yanar dururum artik bakalim neler olacak canim umarim seninkide cok durmadan qider bide senin ikinci cocuqun yani cok durmasina qerek bile yok aslinda
Ben kesin kullanırım ya, sürersem ve çatlarsa en azından ben denedim derim. Sürmezsem kafamı duvarlara vururum neden sürmedim diye.Aynen canim oqun benden once bi kadin qirdi hemsirenin idasina oda 36 haftalikmis baslayimmi surmeye dedi.Hemsirede kendi yeni doqum yapti halbuki dediki biz onermiyoruz zaten bi faydasi yok duzqun emzirme seklini bilmedikten sonra ne kadar surersen sur faydasi olmaz ama sen bilirsin dedi.Bende duydum tabiki ama ne yapsak bilmiyorum yine ikilemdeyiz yani :):)
Çocuğu içeriden zorla kerpetenle çıkartmışlar resmenOyle hemen doqum olmaz canim bizim qelininkide sizin haftalardayken indiydi artik asaqilardaydi karni 42.haftaya kadar durdu hala qelmedi bebek qitti zorla aldirdi sezeryanla
Tabi canım, 2 ultrason önce vesikalık poz verdi, mutfakta panoya astık gidip gelip benim güzel kızım diye seviyorum :)Ay inşallah görürüz o minnak suratlarını :)
Gerçi az daha sabretsek doğacaklar :))
Ama yine de olsun.
Ya o konuda ben de kararsızım, onca kalıntı üzerindeyken yıkanmadan 15 gün durmaz bebek ama doktorlar da yıkamayın diyor. Olmadı göbeğini ıslatmadan vücudunu falan yıkarım diyorum. Tabi doğumdan sonra bebeğin doktorunun ne diyeceği de önemli.Ayyy ne sinir bozucu bak iste yaaa aynilar wallahi hepsidekucucuk bebeqi opmeseler olmaz sanki ben hemen hastaneden qelir qelmez yikicam diyorum ayyyy olmaz olmaz qobek baqi dusmeden yikanmaz dedi al iste qene bi karismaca
O zaman haklısın korkmakta, özür dilerim ben düşünemedim böyle bir tecrüben olduğunu normal hamilelik stresi sandım. Kontrollere ne sıklıkla gidiyorsun?Cnm diğer bebeğimi ondan kaybettim onun için daha çok endişeleniyorum o haftalara yaklastıkça da korkuyorum suan dolanmamıs ama yinede bi kere yasayınca korkuyada endişeyede engel olamıyorsun .
Ben de akşam kimse kalsın istemiyorum, aynen dediğim gibi eşimle biz birbirimize yeteriz. Gündüz gelirler, severler bebeği, yardımcı olurlar akşam da evlerine giderler. Hem onların düzeni bozulmasın hem bizim tadımız kaçmasın. Ben sürekli yanımda biri olduğunda çok daralıyorum, hele sürekli karışan insana hiç tahammül edemem. Aynı şehirdeyiz, evlerine dönerlerse pekala onlar da rahat ederler. Hele annem sürekli kalırsa kesinlikle günde 3 öğünden az kavgamız eksik olmaz, ben de stres yapmak istemiyorum o haldeyken. O yüzden anneme her şeyi çatır çatır söylüyorum, başıma bir dolu insan getirme, sigara içme, ısrar etme. Kızıyor bana ama valla ben de kızıyorum ve benim için önemli zamanları kızgınlıkla değil huzurla hatırlamak istiyorum, onun siniri geçer de benim o hissim geçmez. Sen de annene söyle, teyzenlere o müdahale etsin, kimse kalsın istemiyorsan en iyi annen anlar. Baktın o anlamıyor babana söyle aranız iyiyse ya da kardeşine, ben söyleyemediğimi kardeşim ve babam yoluyla söyletiyorumGünaydın kızlar,
Son 3 haftam. Artık geri sayım yapıyorum şu ofiste. :) KV'lerden şikayet edilmiş baya, ben de dünden beri kendimi baya şanslı hissediyorum. Maşallah diyelim benim KV baya iyiymiş de ben farkında değilmişim.Dün hem bizi maddi anlamda baya rahatlatıcak bir hamle yaptı, hem de "Ben doğumdan sonra 1-2 gün gelirim, sonra dönerim. Sana en iyi annen bakar." dedi. KV Ankara'da oturuyor, ben de doğum sonrası evdeki curcunayı düşünüp stres yapıyordum. Kendi annem bile günün belirli saatlerinde dursun, sonra evine geçsin istiyorum. Fazla kalabalıkta rahat edemem. Eşimin baya bir izni birikmiş 15 falan izin alsa yeter bana. Zaten her konuda baya yardımcı sağolsun.
Eşimin ailesinden sorun yok da kendi teyzelerim falan çok meraklı benim de. Yok banyolarını biz yaptırırız, gece yorulursan biz bakarız. İyi niyetle söylüyorlar biliyorum ama bazen rahatsız oluyorum. Arada gelip sevip gitseler daha iyi olur, her şeyi kendim yapmak istiyorum çünkü. Pek bırakmıcaklar gibi, ben de kırıcı olmak istemiyorum ama inşallah mecbur kalmam.
Yoo ben annemden şikayet ediyorum
Ben de doğuma 3 hafta sandım da bi kaldım şöyle
Ay nasil anlatacaqimi bilemedim yazip silip duruyorumtam elini ortala qoqusumuzun arasindaki bosluk varya tam ortadan yani karninin basladiqi noktayla arasina 4 parmaqini koy tokalasir qibi biriyle
Boyun uzun :)))Canım benim 5 parmak bile sığdı :) Şimdi doğum yakın mı, uzak mı?
Dik kafalı gelin ol, bırak onlar söylensinler, sonuçta sen istediğini yaptıktan sonra istedikleri kadar konuşsunlar. Biz de isim konusunda kendimiz seçtik, bir süre de söylemedik karar değiştirirsek diye, zaten bebek beklediğimizi de ilk 3 ay söylememiştik o yüzden alışkınlar.Kayınvalidemler isim konusunda hiçbir şey demediler ama annem bir burun kıvırdı, başka isim düşünmüyor musunuz falan dedi bir süre, ama ben dik kafalı kızı olduğum için bana da söyleyemiyor çok fazla. Sonra bir arkadaşı ismin bereketli falan bir isim olduğunu anlatmış, o da artık seviyor. Ben de hiç inanmam ismin şusu yüzünden bereketli busu yüzünden sağlıklı falan diye ama Allah razı olsun arkadaşından başımı ağrıtmasından kurtuldum diyorum
Evine gelip 4-5 günde bir temizliğini, 2 günde bir yemeğini yapsalar yine yeter zaten sen niye gidip kalıyorsun ki. Bir de başın kapalı, nasıl rahat edeceksin kayınpederin yanında, insanın evi gibisi var mı ya. Bence sen kalma onlarda, kendi evinde kal, annenlerin de evi yakın kayınvaliden de gelir, gerekirse akşam kalırlar gerekmezse giderler evlerine. Sen de rahat rahat banyonu yaparsın, şortla oturursun, bebeğini emzirirsin.
Ben kesin kullanırım ya, sürersem ve çatlarsa en azından ben denedim derim. Sürmezsem kafamı duvarlara vururum neden sürmedim diye.
Çocuğu içeriden zorla kerpetenle çıkartmışlar resmen
Tabi canım, 2 ultrason önce vesikalık poz verdi, mutfakta panoya astık gidip gelip benim güzel kızım diye seviyorum :)
Yoksa karın çevresi, bacak ultrasonuna kalıyoruz o da güzel de ben de doktor değilim ki röntgene bakıp anlayayım :)
Ya o konuda ben de kararsızım, onca kalıntı üzerindeyken yıkanmadan 15 gün durmaz bebek ama doktorlar da yıkamayın diyor. Olmadı göbeğini ıslatmadan vücudunu falan yıkarım diyorum. Tabi doğumdan sonra bebeğin doktorunun ne diyeceği de önemli.
O zaman haklısın korkmakta, özür dilerim ben düşünemedim böyle bir tecrüben olduğunu normal hamilelik stresi sandım. Kontrollere ne sıklıkla gidiyorsun?
Ben de akşam kimse kalsın istemiyorum, aynen dediğim gibi eşimle biz birbirimize yeteriz. Gündüz gelirler, severler bebeği, yardımcı olurlar akşam da evlerine giderler. Hem onların düzeni bozulmasın hem bizim tadımız kaçmasın. Ben sürekli yanımda biri olduğunda çok daralıyorum, hele sürekli karışan insana hiç tahammül edemem. Aynı şehirdeyiz, evlerine dönerlerse pekala onlar da rahat ederler. Hele annem sürekli kalırsa kesinlikle günde 3 öğünden az kavgamız eksik olmaz, ben de stres yapmak istemiyorum o haldeyken. O yüzden anneme her şeyi çatır çatır söylüyorum, başıma bir dolu insan getirme, sigara içme, ısrar etme. Kızıyor bana ama valla ben de kızıyorum ve benim için önemli zamanları kızgınlıkla değil huzurla hatırlamak istiyorum, onun siniri geçer de benim o hissim geçmez. Sen de annene söyle, teyzenlere o müdahale etsin, kimse kalsın istemiyorsan en iyi annen anlar. Baktın o anlamıyor babana söyle aranız iyiyse ya da kardeşine, ben söyleyemediğimi kardeşim ve babam yoluyla söyletiyorum
Ben de en çok annemden şikayetçiyim, akrabaları arkadaşları ayıp olurları bitmez bu da beni çok rahatsız eder, artık duymamaya başlıyorsun da nereye kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?