- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Yemin ederim warya suan orda 1 qun dahi kalmak qozumde buyuyo halbuki beni kendi halime biraksa cocuk bakimi konusunda hic suphem yok cok cok iyi bakacaqimi biliyorum halada bakiyorum cunku yiqenim surekli bizimle iyice tecrubelendim :):) belkide ben o sicaklarda sadece sifir kolla yada qecelikle qezicem ewde ama dediqin qibi kapali olunca kp falan yanar dururum artik bakalim neler olacak canim umarim seninkide cok durmadan qider bide senin ikinci cocuqun yani cok durmasina qerek bile yok aslindabir hafta max kal sonra hiç rahat edemedim diye esinle konus canm. Zaten kapalisin. Ortada kp varken emzirmek falan hiç rahat değil. Aammaaan çok zor bu doğum sonrası. Bizimki de bilet aldık 29 ağustosta geliyor.Umarım çok durmadan giderrr uf
Bende anlamadım. Eşime çok kızmıştım o ara her arayana annesi çok uyuyor diye anlatıyordu. Eşime cattim. Siz hiç küçük çocuk gormemissiniz bu ne ya dedim. Bu cocuk yata yata buyucek nerdeyse 20-22 saat uyuyacak ki toplanacak. Ama onlar nazar ettikçe benim kız toplasan 15 saat uyumazdi. Kucagimda eme eme yatar oldu. Koyduğum gibi kalkıyordu. Dinlenemedim derken süt artmadı. 11. Gün gitti. Kurtuldum ama çocuk çoktan değişmişti. Kabus gibi. Yine aynı korkuları yaşıyoruz.Yeni doğan çocuk napicak :)) kalkıp oyun oynayacak hali yok gerçekten cahillikmi işlerine mı öyle geliyor anlamadim
Doktor sorun var demedikçe kendine stres yapma, bir sıkıntı olsa doktor daha sık çağırırdı o zaman da sürekli gözlem altında olduğundan yine sıkıntı yapman gerekmezdi. Hamileliğin doğasında var endişe, farkındayım, bende de hepimizde de var ama acaba yolunda mı diye canını sıkmanın sana bir faydası yok hatta zararı var stresin. O yüzden doktoruna güven, hareketleri yerindeyse sakin ol, şüpheye düşersen en kötü sağlık ocağında kalp atışını dinle, yolunda mi her şey emin ol.Benimde öyle yaramazlığı var ama hafifledi sanki hareketleri kordonumuzda normalde uzun olunca bu durum cnm çok çok sıkıyor umarım içerde hersey yolundadır kızlar .
Dönüş biletini de yanına iliştiriverseydiniz yanınabir hafta max kal sonra hiç rahat edemedim diye esinle konus canm. Zaten kapalisin. Ortada kp varken emzirmek falan hiç rahat değil. Aammaaan çok zor bu doğum sonrası. Bizimki de bilet aldık 29 ağustosta geliyor.Umarım çok durmadan giderrr uf
Aa bak o çok mantıklıymış, göbeği düşmeden banyo yaptırılmayan çocuğu ve dikişleri olan anneyi denize sokmak, ben bunu hiç düşünememiştim, süper. Cidden insanları anlamak kolay değil ya, dediğin gibi kafan çok şişerse emzireceğim uyutacağım diye odaya kaç, kalsınlar onlar gürültü ve beklentileriyle dışarıda.canım o bebiş doğduğunda gelicek hatun zannediyorki lohusa halimle küçücük bebekle denize gidicem ben annemle gelme konusunda hiç konuşmadım gelin dedi bana annemle gelicez diye onada bişey demedim Valla gelen yapar yer 2+1ev yatsınlar yerlerde nap
Benimki de indi canım, etrafımdakiler de söylüyor ben de farkettim aşağılara indiğini. Ama sanırım daha da inecek, yani indi diye Doğum hemen olmazmış :)la rosa canım kaburgası ağrıyan sen miydin. Benimki azaldı sanki bazı kişiler de bana karnın inmiş falan demeye başladı acaba psikolojik olarak mı ağrıyı hissetmiyorum yoksa gerçekten indi mi karnım merak ediyorum
Aynen canim oqun benden once bi kadin qirdi hemsirenin idasina oda 36 haftalikmis baslayimmi surmeye dedi.Hemsirede kendi yeni doqum yapti halbuki dediki biz onermiyoruz zaten bi faydasi yok duzqun emzirme seklini bilmedikten sonra ne kadar surersen sur faydasi olmaz ama sen bilirsin dedi.Bende duydum tabiki ama ne yapsak bilmiyorum yine ikilemdeyiz yani :):)Sağlık ocagindakiler bana sürme bir ise yaramaz diyor. Doğum sonrası sütünden gogus çevresine sur bebeği doğru tutturmak yeterli dedi
Ya birde Allah oyle bir güç veriyor ki. Kucağına çocuk almasan dahi baktiriyor çocuklar. Tamamen i içgüdüsel. O yüzden hiç çocuk almasan dahi bakarsın. Sadece başta işleri halledilecek biri lazım oluyor. İnsallahgonlunce olur canm.Yemin ederim warya suan orda 1 qun dahi kalmak qozumde buyuyo halbuki beni kendi halime biraksa cocuk bakimi konusunda hic suphem yok cok cok iyi bakacaqimi biliyorum halada bakiyorum cunku yiqenim surekli bizimle iyice tecrubelendim :):) belkide ben o sicaklarda sadece sifir kolla yada qecelikle qezicem ewde ama dediqin qibi kapali olunca kp falan yanar dururum artik bakalim neler olacak canim umarim seninkide cok durmadan qider bide senin ikinci cocuqun yani cok durmasina qerek bile yok aslinda
Dr mı söyledi uzun diye? Uzun olunca ne sıkıntı olabilirmiş söyledi mi? Boynuna Kordon dolanmasından korkuyorsan korkma. Benim oğlumun dolanmıştı sıkıntı olmaz dedi doktor ve öyle normal doğum yaptım. Allah'a emanet..Benimde öyle yaramazlığı var ama hafifledi sanki hareketleri kordonumuzda normalde uzun olunca bu durum cnm çok çok sıkıyor umarım içerde hersey yolundadır kızlar .
Sacmalik iste besik koymak nedir ya ??? Ben size 2 haftada 1 saatliqime qeliyorum besiqi naoacanki sen dedim olsun arada bi burda kalirsin diyo yani akillari sira arada bi cocuqu bize birak diyo bide bunu bana diyo yani benim qibi birinehalbuki benim hani bole biraz pimpirik bi insan olduqumuda bilirler durmadan opecez dove dove sevecez iste bacaqindan ceker halida surukleriz biz boyle seviyoruz qor bi doqsun bak neler yapacaz yok bilmem biseyler biseyler ben bebeklerin opulmesine karsiyim hani ona qore davranirsiniz cok kucaqa falan alinmasini istemem dedim bisey olmaz bisey olmaz deyip duruyolardi.Esimlede bu konuyu net bi sekilde konustum benim cocuquma mudahale ederlerse kotu olur dedim.Cok sukurki o benim destekcim yani bosver onlari konussun dursunlar nasil rahat ediyosan oyle davran sen diyo oylede yaoiyorum artik o tarz cumleler kurmuyolar tavrimi net koydum qecen qunde dedim normal doqum olursa ewime qelecem sezeryan olursa ben burda kalamam sen qel kal dedim zaten ben hallederim tecrubem var dedim bisey demedi.Biz kziimiz olursa şu ismi koyacaz dedik hep yani hicte onlara fikir sormadik direk soledik bunu koyacaz diye bitti yani demi daha uzatilmaz 50 kere ariyolar sunumu koysaniz yoksa sumu olsa...dedimki bana fikir sunmayin biz annesi babasiyiz bulduk bitti yani...oofff warya cok dertliyim bunlarla kafayi yemezsem iyi bi laftan birkere anlasalar sknti yokta anlamiyolar iste
Oyle hemen doqum olmaz canim bizim qelininkide sizin haftalardayken indiydi artik asaqilardaydi karni 42.haftaya kadar durdu hala qelmedi bebek qitti zorla aldirdi sezeryanlaBenimki de indi canım, etrafımdakiler de söylüyor ben de farkettim aşağılara indiğini. Ama sanırım daha da inecek, yani indi diye Doğum hemen olmazmış :)
2-3 haftan kaldı diyenler oldu da bana, daha çok erken diyordum. Benim ineli 10 gün oldu çünkü.
Ay inşallah görürüz o minnak suratlarını :)ay aynen senin gbiyim bende hala yüzünü göremedim ama siyah beyazda göremiyorum artık hep sırtı dönük sırt kemiklerini sayıyorum bolcayüzünü dönecek gibi olduğunda da hep eliyle kapatıyor , doktorda baya uğraşıyor yüzünü göstersin diye ama yok hanımefendi göstermiyor hamileliğimin en başında biz eşimle ciddi bi ayrılıktan dönmüştük annemde diyor ki size küs o yüzden işin şakası tabiki ama haftaya kontrolüm var bakalım bu sfer neresini gösterecek :)
Ayyy ne sinir bozucu bak iste yaaa aynilar wallahi hepside
Hehe az biraz bizimkilere benziyorlarmış
Ben de hiç hoşlanmıyorum minicik bebeklere yaklaşılmasını, öpülmesini. Çaktırmıyorum da ben de az evhamlı değilim
İnsanların kucağına önce bi bez koyup öyle vermeyi düşünüyorum, kıyafetleri çocuğuma değmesin diyeBana diyolar ki iki annem de, sen de öpmeyin, vurmayın nasıl sevcez bu çocuğu. Sevmeyin yav öperek vurarak mı sevilir dedim. Senin görmediğin yerde yaparız diyor annem bu sefer de Öptürmem de vurdurmam da dedim gelip bana vuruyor annem böyle böyle vurcam diye Çocuk gibi yaa
Cnm diğer bebeğimi ondan kaybettim onun için daha çok endişeleniyorum o haftalara yaklastıkça da korkuyorum suan dolanmamıs ama yinede bi kere yasayınca korkuyada endişeyede engel olamıyorsun .Dr mı söyledi uzun diye? Uzun olunca ne sıkıntı olabilirmiş söyledi mi? Boynuna Kordon dolanmasından korkuyorsan korkma. Benim oğlumun dolanmıştı sıkıntı olmaz dedi doktor ve öyle normal doğum yaptım. Allah'a emanet..
Ayyy ne sinir bozucu bak iste yaaa aynilar wallahi hepsidekucucuk bebeqi opmeseler olmaz sanki ben hemen hastaneden qelir qelmez yikicam diyorum ayyyy olmaz olmaz qobek baqi dusmeden yikanmaz dedi al iste qene bi karismaca
Günaydın kızlar,
Son 3 haftam. Artık geri sayım yapıyorum şu ofiste. :) KV'lerden şikayet edilmiş baya, ben de dünden beri kendimi baya şanslı hissediyorum. Maşallah diyelim benim KV baya iyiymiş de ben farkında değilmişim.Dün hem bizi maddi anlamda baya rahatlatıcak bir hamle yaptı, hem de "Ben doğumdan sonra 1-2 gün gelirim, sonra dönerim. Sana en iyi annen bakar." dedi. KV Ankara'da oturuyor, ben de doğum sonrası evdeki curcunayı düşünüp stres yapıyordum. Kendi annem bile günün belirli saatlerinde dursun, sonra evine geçsin istiyorum. Fazla kalabalıkta rahat edemem. Eşimin baya bir izni birikmiş 15 falan izin alsa yeter bana. Zaten her konuda baya yardımcı sağolsun.
Eşimin ailesinden sorun yok da kendi teyzelerim falan çok meraklı benim de. Yok banyolarını biz yaptırırız, gece yorulursan biz bakarız. İyi niyetle söylüyorlar biliyorum ama bazen rahatsız oluyorum. Arada gelip sevip gitseler daha iyi olur, her şeyi kendim yapmak istiyorum çünkü. Pek bırakmıcaklar gibi, ben de kırıcı olmak istemiyorum ama inşallah mecbur kalmam.
Benimki de indi canım, etrafımdakiler de söylüyor ben de farkettim aşağılara indiğini. Ama sanırım daha da inecek, yani indi diye Doğum hemen olmazmış :)
2-3 haftan kaldı diyenler oldu da bana, daha çok erken diyordum. Benim ineli 10 gün oldu çünkü.
Ben biyerde okumustum bazi insanlar diyo bebeklerin hemen yikanirsa hasta olacaqindan yada qobek baqi enfeksiyon kapacaqindan korkar yikamazlar diyo ama halbuki asil bebeqi hasta eden hastaneden qeldiqi sekilde beklemesi yani oranin mikrobuyla falan beklemesiymis oyuzden yikanmasi daha iyiymis.Bizim ailede buqune kadar kim doqum yaotiysa hepsi ewe qelir qelmez yikadi hicte problem cikmadi cok sukur...annem bide gobeqinin orasini iyice kurular az bisey hakiki zeytin yaqini qazli beze doker orasi yunusacik kalir dusene kadar bende aynen bu taktiqi devam ettirecem :)
Ben de bu konuyu düşünüyorum, ne zaman yıkanmalı bebekler acaba
Valla benim kaynana çok çok titiz hatta şöyle açım keçisi bu baharda ikiz getirmişti tuttu yıkadı o soğukta arada dalga geçiyorum .Anne bizimkinide gelir gelmez çamaşır suyuna yatır diyorum
Ben de bu konuyu düşünüyorum, ne zaman yıkanmalı bebekler acaba
Bu arada onu çok sewfiğimide belirtmek isterim .Valla benim kaynana çok çok titiz hatta şöyle açım keçisi bu baharda ikiz getirmişti tuttu yıkadı o soğukta arada dalga geçiyorum .Anne bizimkinide gelir gelmez çamaşır suyuna yatır diyorumyapar mı yapar
Canim benim annemler qoqusle karnin basladiqi o arasi varya oraya 4 parmaqin siqarsa doqum yakin derlerdi hatta birisininkine koydu 3 parmak qiriyodu daha bi haftan var senin dedi bi bucuk hafta sonra falan doqurmustu kiz :):) yani o 4 parmaqin rahatca oturmasi lazim oraya bi dene bakim ayaktayken ama :)Ya canım ben de sabah kalktım valla ilk iş aynaya göbeğe baktım. Bir farklı duruyor sanki. Ben de biraz korkuyorum. Temmuz annelerinde okudum göbekle alakalı bir parmak ölçü hesabı varmış ama tam da anlayamadım. O hesabı bilen var mı kızlar? İşte göbek kasığa şu kadar yaklaşırsa doğum yakın falan diye. Tabi geçerliliği var mı yok mu onu bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?