Kızlar bana da hastanede katıldığım doğum eğitiminde bebeğinizi istediğiniz zaman banyo yapabilirsiniz, göbek bağını beklemenize gerek yok dediler. Ben hastaneden geldikten sonra 1-2 gün içinde yıkamayı düşünüyorum, şuanki gibi sıcak olursa onu da beklemem gibi geliyor.
Ben de bi gerildim ya okurkenKaynana muhabbeti yuzunden uykumda kacti varyakalkip kahvalti yapim bari
Kızlar göbek bağı düşmeden yıkamak istemiyorsanız bebeği silebilirsiniz hastaneden geldikten sonra. Ben o şekilde yapıldığını okumuştum. Nemli bir bezle kabasini alın:)))))))
Ben de istemiyorum onu, eşim de istemiyor hatta. Hastanede o kadar insanın ne işi var. Anneme bunu kardeşim aracılığıyla söylettim de kızmış annem "olur mu öyle şey. Bizi de istemez biz de gitmeyelim o zaman, ben gitmem" falan demiş. Kardeşim de "gitme o zaman, sen böyle yaparsan doğduktan sonra eve çıkınca doğdu bizim kız, eve gelin der görürsün" demiş, ben de aynısını derdim valla. Helal olsun sana dedim
Ya bi de hastaneye o kadar hazırlık yapıyorum ama çok kalabalık olsun istemiyorum. Buna takmışlar. Gerçi ben sesimi çıkarmadım eşim daha çok rahatsız bu durumdan, hastane orası niye parti yapacak gibi süslüyorsun diyor ama ben kendim seviyorum süslü püslü görmeyi, kimse için değil yani kendim için.
Annem dedi ki tüm komşularım bilmem kimler herkes haber bekliyor hastaneye gelecekler diye eşim de kızdı o kadar insan gelmesin hastaneye ne gerek var, adı üstünde hastane diye. Kayınvalidem de diyor ki niye yaptınız o zaman o kadar hazırlığıNiye çoğul konuşuyorsun ki ben mi söylüyorum bu sözleri dedim, ben sana demiyorum ona diyorum diyo, ben yaptım o hazırlığı o yapmadı bana geliyor o laf yine de dedim
Çünkü kayınvalidemin de var bir ordu çağıracağı. Şeytan diyor git doğur eve gel haber et
Neyyyy 5 parmakmiiii qeliyo senin bebis ozamanCanım benim 5 parmak bile sığdı :) Şimdi doğum yakın mı, uzak mı?
Neyyyy 5 parmakmiiii qeliyo senin bebis ozamanWalla canim oyle diyolar ama diyorumya doqrumu tesadufmu orasini deneyip qorucez :):)) ama okadar yakin deildir sanmam bosver sen ona bakma ozaman bekle bakalim elbet doqacak biqun
Doğum tarihi belli mi peki cnm? Sezeryan normal vs ne diyor doktor?
Canim S SUU sen doktorlarinda kimseninde ne dediqine bakma rahmin icindekini hic kimse bilemez...Tamam hadi doqru soyluyo olsunlar saqliksiz olabilir ama sonucta o senin bebeqin ve sen onu bu sekilde kabul ediyosun kimseye laf dusmez.Sen tevekkul ette onun vadesi qelmisse Rabbim karnindaykende alir doquncada alir...sen bu imtihani en quzel sekilde atlatacaksin ve sen boyle sabrettin diye eminim Rabbim sana ikinci kez harika bi hamilelik yasatacak qonulden inaniyorum ben
Ben kendim kurutma makinesini sevmiyorum boğuluyorum da mecburiyetten kullanıyorum, bebeğin yanına yaklaştırmam :)Kızlar bir de bebeklerin saçı kurutma makinasıyla kurutmuyormuşuz sanırım. Havluyla halledicez, şapka falan takıcaz galiba. O konuda tam net bilgisi olan var mı?
Ben kendim kurutma makinesini sevmiyorum boğuluyorum da mecburiyetten kullanıyorum, bebeğin yanına yaklaştırmam :)
Havlusuyla yumuş yumuş kuruluyoruz bildiğim kadarıyla. Ama sonrasında şapka gerekiyor mu bilmiyorum. Yazın gerekmez de kışın kullanılır sanırım.
Hee olabilir ,benimki ayrı... ondandır belkiBenim kurutmam ayrı değil yalnız. Ondan olabilir sanırım :))))
Cnm benimde 38 haftada dolanmıştı. Hemde 5 defa tabii bununla beraber kakasınıda yapmıstı. Yine çok çok şükür rabbim yine yerini doldurdu bi oğlumu aldı .bi oğlumu verdi inş saglıkllada kucagıma alırım. tabii sizlerdeBaşın sağolsun( Allah korusun bu sefer dolanmıcak İnşaAllah. Güzel düşün güzel olsun. Tabi böyle bir acı yaşayınca endişe etmen çok çok normal, ama içecek suyu varsa 5 kere de dolansa gayet sağlıklı bir şekilde doğar Allah ın izniyle. Benim oğlum 38 haftalıkken falan dolamıştı ve bişey oldu dedim o gün çok garip hareketler yapmıştı. Bir gittim kordon dolanmış. Cahilmişim heralde çok sıkıntı etmemiştim demek böyle kötü de sonuçlanabilirmiş Allah korumuş . O yüzden 2 günde bir çağırdı beni o zaman doktor. Ve her gittiğimde nst yaptırdı. O kadar da rahat bi adamdı ki germedi bile beni bu mevzu.
Sen çok sakin hareket et çok yorma kendini bence. Bi zararı var mı bilmiyorum ama ben gençliğin verdiği manyak enerjiyle evde 1 buçuk saat plates yapıp üstüne dans ediyodum enerjimi atamayıp. Bundan olduğunu düşünüyorum
İnşallah her şey yolunda gidecek, korkma Allah içinden geçeni de biliyor ne düşündüğünü de biliyor niyetini de biliyor. İnşallah huzurla biter bu hamilelik de boşuna üzüldüğünüzle kalırsınız.inşallah canım inşallah bu hamileliğimde tedaviyle olmuştu umarım tekrar anne olurum evlatlarımı kucağıma alırım bu evladımda bana mucize gibi sağlıkla gelir inşallah dua ederken dahi korıyorum artık yanlış bişey istiycem isyana giricem diye rabbim korusun
Burada hepimizin küçük kafaya takmaları olduğu için insan düşünemiyor tecrübeden kaynaklı olabileceğini. Bak haftada bir gidiyormuşsun ne güzel, Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Bu sefer tedbirini de elden bırakmazsın, alırsın kucağına yavrunu sağlıkla.Gretchen-grundler Cnm ben bu son iki aydır haftada bir gidiyorum. doğuma kadar öyle dewam edecek bu arada özür dilemene hiç gerek yok sadece buraya yazınca insan rahatlıyor valla
yok canım çocuğun doğacağına inanmıyolarki hiçbişey bilemiyorum inanki eğer hamileliğim devam ederse son hafta karar vericekler sanırım ama normal doğum yaptırmazlar bebeği riske atmamak için.bende okadar çaresiz kaldımki nasıl bi ruh halindeyim bilmiyorum bebeğe hiçbişey almadık hiçbir hazırlık yapmadık ne yapayım ne edeyim bilemiyorum beynim durdu artık
Annem dün mothercare den almıs yeni dogan tulumu,eldiven ayrı değilmiş.badinin kolunu eldiven olarak kullanıyormussun düsme vs olmuyor dolayısıyla tabii bu uzun kollular icin... aklınızda olsun diye yazayım dedimKizlar ben yenidoğan hemşiresi arkadaşıma sordum da sizle de paylaşayım;
*Hastane için mutlaka gecelik al dedi.
*Hemşireye bebek için verilecek kıyafetler için de
-yarım kollu çıtçıtlı body
-şapka
-eldiven
-battaniye
-ya alt üst takım ya da tulum (ikisini birden koymaya gerek yok dedi)
Bir de bazen eldivenler düşüyormuş o yüzden üstü için eldivenli bir üst olursa daha iyi olur dedi (yani eldiven giydirilen şeye birleşik olursa... bilmem anlatabildim mi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?