Ay daha fazla yazma sen, hamile dolu burası, göz yaşları sel olduSonunun sezaryen ile bitmesinin benim için tek sıkıntısı ayağa kalkamamak bebeğim ağlayınca koşamamaktı. İlk gece bunun stresi vardı üzerimde.
Çocuk ağlamaya başladı annem eşim oğlum uyuyo. Kalkmaya çalışıyorum ama önce bi bacağı indir sonra ötekini hadi yapabilirsin bebeğinin sana ihtiyacı var falan diye kendimi motive ederek kalkmaya çalıştım. Birkaç saat önce ameliyat olmuşum gayet normal bunlar ama ben kendimi o an evladıma yetemicek gibi hissettim ağrım da vardı haliyle. Sonra ben iki adımlık yolu 5 dakkada aşamadan annem uyandı kızımı slıp bana getirdi 3 sn de. Niye uyandırmıyosun kızım dur sen kalkma dedi. O an ayaklarımın kıymetini anladım. Sakat olanlara sabır versin Rabbim. Çok kötü bi duygu gerçekten. Sonra da bi başladım ağlamaya annem korkup eşimi uyandırdı zor sakinleştim. Ama o günün tamamına sit bi sinir boşalmadıydı ve rahatlattı :))) hep güçlü olmaya çalışan bi tipim ağlamak ayıp sanki. İçimde fırtınalar kopuyor ama sakin kalmaya çalışıyorum derin nefes alıyorum olayı örtbas ediyorum. bırak bi ağlasana ayıp sanki korkmak endişe etmek.. konuşa konuşa ağladım ohh rahatladım resmen :)) sonra çok daha iyiydim. Elhamdülillah baş ağrım vs olmadı buna da şükür.
Eve geldik 3. Gün araba bile kullandım eşimin doğumgünü idi. Ona sürpriz yapmaya çalıştım ama beceremedim :))) annem yapma gitme dedi dinlemedim eşimi aramış motorla geldi peşime yakaladı beni :))) sen git ben bi benzin alıp gelicem diyorum. Aşkım yarım depo benzin var diyo. Ya dolu dursun içim rahat etmiyo falan diye mıkırdanınca anladı Aşkım sen bana dünyanın en güzel hediyesini verdin bunun üstüne ne alsan basit kalıcak üzgünüm zaten bu ameliyatlı halinle buralara gelip bana ne kadar değer verdiğini de gösterdin hadi şimdi eve bekliyorum arkanda dedieve geldik. Ben çok üzülünce annem kuzenlerime pasta sipariş etti ufak bi sürpriz yaptık yine. Ben pasta da yaptım güzel oldu. Seneye kızıyla beraber kutlarlar artık:)
AblamKızlar iyi akşamlar Nasılsıniz bir soru soracağım biraz çekiniyorum ama merak ediyorum doğum yaklaştı ama benim goguslerim çok küçük araştırdım emzirmenin boyutla ilgili olmadığına dair bir sürü yazı makalede okudum ama içimde yine de bir acaba var şimdiden bunları düşünmem saçma onu da biliyorum ama benim gibi olup çok emziren birini duyarsam daha çok rahatlayacagim şimdiden teşekkürler
Midye de candır :)Kedi??Midye de istenebilir aslında ya :)))
Maşallah canim bunu duymak iyi geldi şimdiden darısı başımızaAblam
Erkek memesinden daha az dümdüzdür, hiç Yok denecek kadar küçük yani memeleri, -A kap diyelim. Ama iki kızını da 2,5 yıl emzirdi. Benim C kap mememden gelmezse çok gülerim
her geçen gün daha iyiye gidiyoruz,küvezde kalıyor , zamanla ilgili bişey diyemiyorlar .
Bende mi böyle olucam ya inş olmam(oldu)
Cok yormussun kendini,iyice dinlen ayaklarının altına yastık koy öyle uzan,şişmesinbitti ya. temizlik kadar nankor bisey yok aslinda bitmez ya. bitti diyelim :)) simdi 2 kisiyiz batiyor ev, 4-5-6 kisiye cikinca daha cok batacak ama napalim :)))
Cok yormussun kendini,iyice dinlen ayaklarının altına yastık koy öyle uzan,şişmesin
Hahahaha olabiliriz valla :)
O zaman hiç olmaz senin cnm,, endişelenme :) 4 ay çok kısa :) yalnız o emzirme olayı sezeryanda imkansız gibi cnm,, dikiş atılırken doğrulamazsın, göğsü tutamazsın vs... ama normalse muhakkak iste. Bir de bizim hastane ilk gün yıkamıyor bebeği. Biraz silip veriyorlar. İkinci gün yıkıyolar, yalnız onda da üstünkörü yıkıyolar, öyle ovalamak falan yok yani.bence de bir daha olmasın tattık yeter
İnsallah canm bana da öyle geliyor. Ve nasıl bir tecrubesizlikse çocuğu doğar doğmaz emzirmedim ben. Bana emzir diyen de olmadı çok sinir oldum. Meğer dikiş yapılırken falan ilk yarım saatte emzirmek çok büyük etki ediyormuss. Bu kez yikatmadan verin yavrumu dicem
Ben daha emzirmeyj birakali 4 ay olmamis,ama çok özledim.
İnşallah cnm,, çok saolHakkatten her şer de bir hayır var diye bosuna dememişler,belki uyutmadan basarabilirler ama anestezi altında olsa bile stres yapma cnm kendine,sonucta sende bir can tasıyorsun onu da düsünmen gerek.... ahh analık ahhh ne güzel ve ne zor sey,,benim yegenimde gözünden 2 operasyon gecirmisti anestezi altında, kücücük cocuk insanın ici gidiyor anlayabiliyorum seni... ama kalbini icini ferah tut... bu arada kardiyolog olan yerde olması tabii ki daha güvenli ama inan hiç gerek kalmayacak bile.
Seve seve :))) yaklaşık bi yüz kere anlattığım için dilim alıştı zaten,, ezberden gidiyorum :))))Bunları babaneme de anlatır mısın kaç gündür gıcık etti beni :))) altına imzamı atarım
Sen fazla ayakta kalma ama cnm,, nolur nolmazBiz kizimla cumhurbaskanliqina qidiyoruz millet bana qulecek bu halimle o kalabalikta ama qitmezsem catlarimbuqun nobetciyiz sanirim dayanabildiqim kadar dayanacam
yorgunluktan ölüyorum, pertim suan
Bana da 24 u dediler. Günler çabuk geçsin diye bekliyorum:). Evde işler hallolur rahat ol :)Selam kizlar bugun kontrolumuz vardi bizim de 3100 gr olmus ama bence enfazla 2750 flndir toplamda 15 kilo aldim ya ve zaten 7 kilo fazlayla baslamistim cok sinir oldum sezaryen tarihimizi ve seklimizi belirledik anestistle de gorusup 24unde saat 10da genel olucak ins. 8 gunum kaldi saka gibi:)ve hic hazir diilim cuma izne ciktim zaten evde de bi suru is var tansiyonum yine 14 e 9 bu tansiyonla 31ine falan kalamazsin dogurursun dedi
Elinize sağlık cnm,, yarın dinlen ama.. üstüste çok zorluyogecen hafta antre derzlerini yeniledik mutfaga vakit kalmamisti. bugun esim mutfagi da bitirdi. halilar olmadigi icin dip kose silip supurduk. oluyorum yorgunluktan. 6 saat oturmamisim is bitince farkettim.
Sebil çok şıkmış. Ben dr linenste buldum ikilisi 100₺ idi baya indirime girmişti. Daha almadım alacak, daha doğrusu avm gezecek durumum da Yok artık. Neyse kısmet.Bu arada Biev'e uğradım kızlar,, eşim sebil gördüm orada, 150 lira ama senin baktığından güzel demişti; gidip alayım da hem çıksın aradan hem de onun beğendiği olsun dedim. Yüzde 50 indirime girmiş mutfak grubu. 75 liraya düşmüş bunlar da. Almak isteyenler vardı, aklınızda olsun. Ayşe de oyuncakçıda yüz tane başka bebek gösterdikleri halde ısrarla resimdeki bebeği aldı. Ben de hiç beğenmedim nedense... Meğer çocuğum adını Duru koyup biberon içiricekmiş, oymuş derdi. Yolda kucağında Duru'suyla uyudu kaldı. Allah gerçek Duru'yu da böyle sevmesini nasip etsin inşalllllaaaahhh :))))
Evet canım, önden bir hemşireyi ikna etmem lazım
Merhaba canım benimde henüz hiç göğüslerim büyümedi benim ilk doğumdada pek büyümemişti doğum sonrası bir süt bastı göğsümü iki katına çıktı ve taş gibi oldu ağrıyordu artık ve çatır çatır çatladı göğüslerim bir anda büyüdüğü için maşallah çok ta sürüm vardı 21 ay emzirdim ve her ay süper kg aldı bebeğim merak etme sütün küçüklük ve büyüklük ile hiç ilgisi yok rahat ol için ferah olsun olumla lütfen hepimizin bol bol sütü olacak tavsiyem bebek her istediğinde emzir yani gak meme guk meme olayı en çok süt o zaman olurKızlar iyi akşamlar Nasılsıniz bir soru soracağım biraz çekiniyorum ama merak ediyorum doğum yaklaştı ama benim goguslerim çok küçük araştırdım emzirmenin boyutla ilgili olmadığına dair bir sürü yazı makalede okudum ama içimde yine de bir acaba var şimdiden bunları düşünmem saçma onu da biliyorum ama benim gibi olup çok emziren birini duyarsam daha çok rahatlayacagim şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?