Benzer durum bende de var. Esimin annesi de dogum tarihini sorup duruyo ben de normal dogum olacak sonucta doktor tarih versede belli olmaz diyorum. Dogumdan 1 hafta once gelmek istiyorlar ustelik sadece anne babasi degil teyzesi ablasi enistesi 2 cocugu... zaten havalar cok sicak evde klima acik olsada nerdeyse ciplak dolasiyorum bunu soylememe ragmen dusunmuyorlar hamile son zamani rahat edemez diye. Neyse ki esimle konustum anne babasi disindakiler icin otelde yer ayirtacak. Bi de 1 ay falan kalmayi planliyorlar pofff onlarin yuzunden bi ara stresten dogurmasam mi diye dusunmeye baslamistim.
Sormayin beni strese soktular burada. Hayir annemle ayni sehirdeyiz zaten. Yalniz da degilim. Soran olmadi da ne zaman gelelim ne kadar kalalim diye. Esimle kackez kavga ettik onlarin dusuncesizliginden.alllah allllaaaah bu insanlar dogum yapmanin ne demek oldugunu mu anlamiyorlar acaba!!! kimse demiyor mu biz nereye gidiyoruz her beraber diye
dugune mi geliyorlar ve hem de 1 ay
Doktora çaktırmamaya çalışmasını anlamadım ben :) zorla alıcak hali yoktu ya adamın :))) yani doktorun bu anlamda desteklemek dışında pek bi faydası yok zaten aslında,,, söylemek şart mı bilmiyorum,,, riskli bi durum yoksa pek de şart değil bence ama özellikle saklama sebebi ne acaba çok merak ettim :)))Ya dün çok ilginç bir olay anlattılar yengemin bi akrabası ilk sezaryandan sonra kendi kendine ssvd kararı vermiş. Ve sancıları gelene kadar evde kendi kendine doğuma hazırlanmış pilates, yürüyüş, masaj vs. Sok oldum ben. Kadının planı doktora hiç çaktırmadan normal doğum yapmakmis ve amacına da ulaşmış :)))) ne cesaretli insanlar var yahu dedim şu dünyada. Cahil cesareti aslında ama... Allah korumuş
Sormayin beni strese soktular burada. Hayir annemle ayni sehirdeyiz zaten. Yalniz da degilim. Soran olmadi da ne zaman gelelim ne kadar kalalim diye. Esimle kackez kavga ettik onlarin dusuncesizliginden.
Bizimkide dedi artık kırk gün kalırız diye yok ben istemiyorum okadar uzun bakarım ben dedim açık açıkBenzer durum bende de var. Esimin annesi de dogum tarihini sorup duruyo ben de normal dogum olacak sonucta doktor tarih versede belli olmaz diyorum. Dogumdan 1 hafta once gelmek istiyorlar ustelik sadece anne babasi degil teyzesi ablasi enistesi 2 cocugu... zaten havalar cok sicak evde klima acik olsada nerdeyse ciplak dolasiyorum bunu soylememe ragmen dusunmuyorlar hamile son zamani rahat edemez diye. Neyse ki esimle konustum anne babasi disindakiler icin otelde yer ayirtacak. Bi de 1 ay falan kalmayi planliyorlar pofff onlarin yuzunden bi ara stresten dogurmasam mi diye dusunmeye baslamistim.
bende yatıyorum arada sırt üstü zaten çok uzun sürmüyor.surekli dönüyorum birde ben soluma yatarsam daha rahatsız hissediyorum kalp atışını hızlanıyor oyuzden sağda yatıyorum en çok zararı olucagini düşünmüyorumBen arasıra yatıyorum sırtüstü cnm ya,, hatta sağa da yatıyorum bazen mecbur. Aşırı uyuşuyorum yoksabi zararı olmamıştır diye umuyorum :)
Onlar gelsinler sen annene git madem aynı şehirdesiniz:) valla garipler ya ben direk Yok derim eşim de alıştı oda söylüyor artk istemediği bişey olunca hele hamileyken o kadar insan yaz günü bide kabus resmenSormayin beni strese soktular burada. Hayir annemle ayni sehirdeyiz zaten. Yalniz da degilim. Soran olmadi da ne zaman gelelim ne kadar kalalim diye. Esimle kackez kavga ettik onlarin dusuncesizliginden.
Esim tabi istiyor benim açımdan bakamıyor ne yazik ki. Ben de bunu anlatmaya calistim surekli evde zaten halimi goruyor ne kadar rahat dolastigimi ( nerdeyse giyinmiycem) babasi varken nasil oyle durabilirim bunu dusunen yok. Antalya bolgesindeyiz dusunun ne kadar sicak ve nemli. Dogum sonrasi da ayni bi de emzircem ustune. Gorumcem 3 yil once dogum yapti iki cocugu var beni en iyi o anlamali aslinda ama. Nedense her konuda dusunceli insanlar bu konuda dusuncesiz oldular. Ne kadar sevsemde anlassakta yani ben aliskin degilim ki misafire. Ustelik su halimde. En son 3 ay once kayinvalidemle peder geldiginde, bebegin kiyafetlerini utuleyip kaldiralim vs beraber dedi herseyi ben yaptim. Yemek bile hazirlamadi. Misafir gibi davrandi. Ordan zaten bi kıl oldum. Bakalim ya simdilik sadece doguma odaklandim ve bebegime.benim eltim dogum yaptiginda kayinvalidem gitti kendi annesi gitmedigi icin. kayinpederim 10 gun sonra falan gitti ki lohusa haliyle rahat etsin kendine gelsin ddiye. birkac gun sonra da donduler kayinvalidemle.
tamam babaanne olarak dogumda yaninizda olmak isteyebilir onu anlarim ama kabaliklar halinde gelmeleri yorar,hele bir de eniste falan yani. ne kadar rahat edebilirsin ki erkeklerin yaninda.
esin hepsi gelsin mi diyor?
Cnm benim doktor da normal doğup doğmayacağına, (yani riski olup olmadığı anlamında) anca sancı başlayıp hastaneye gelince karar verebiliriz dedi :) yani aslında doktora söylememekle aldığı risk benimle aynı sayılır,, çünkü doktor son ana kadar hiçbişey yapamıyo ssvd için :) Hastanede anlaşılıcak,,, sancı/açılma oranları dikişleri yırtacak durumda mı, kaç saat sürecek,, bebeğin durumu, kalp atışları vs nasıl... bu arada tam tersi de oluyormuş bazen. İki kişide yaşadım dedi bizim doktor,, ilk doğumları seZeryanmış ama normal doğum başlamış ve hastaneye gittiklerinde o kadar ilerlemiş durumdaymış ki onlar yine sezeryan istedikleri halde normal doğuma devam etmiş doktor... kısacası ssvd veya tekrar sezeryan istemek hamileliğin seyrini değiştirmemeli aslında... yani yürüyüştü pilatesti vs kesin sezeryan olmaya da karar verilse faydalı... artık sağduyulu doktorlar aksi bi durum yoksa miadı dolana kadar bekleyelim, sancın başlasın öyle girelim sezeryana diyor hatta...Ben hem senin üstte koyduğun fotoğraftan bir tane koydum hem de büyük beden normal iç çamaşırı koydum 3 tane. Depend külot koydum 5-6 tane falan. Hastanede ve eve gelince kanama azalana kadar depend giyerim sonra pede geçerim diye düşünüyorum, uygulamada ne olur bilemem tabi :)
Gerçekten de Allah korumuş yani, dikişleri açılsaydı ne olacaktı acaba? Ne karnındaki çocuğu ne de evindekini düşünmüş, başına bir şey gelse ne yapacaktı o çocuklar. Bana biraz bencilce bir hareket gibi geldi.
Senin dr olur demiş ama çoğu dr kabul etmiyor ssvd i burada var biri kadın ssvd deyince azarlamış son haftaları bide kadının doktorlar o riski almak istemiyor pekDoktora çaktırmamaya çalışmasını anlamadım ben :) zorla alıcak hali yoktu ya adamın :))) yani doktorun bu anlamda desteklemek dışında pek bi faydası yok zaten aslında,,, söylemek şart mı bilmiyorum,,, riskli bi durum yoksa pek de şart değil bence ama özellikle saklama sebebi ne acaba çok merak ettim :)))
Esim ailesine bisey diyemiyor. Zaten acele etmeyin haber veririz ona gore gelirsiniz desede dinleyen mi var???Onlar gelsinler sen annene git madem aynı şehirdesiniz:) valla garipler ya ben direk Yok derim eşim de alıştı oda söylüyor artk istemediği bişey olunca hele hamileyken o kadar insan yaz günü bide kabus resmen
Esim annesine ne kadar soyleyebilir bilmem. Bakalim yaslilar bide alinirlar diye bana da simdiden bisey dedirtmiyor. Yani daha dogum oncesi hastaneye gelmeyeceklerini bile soyleyemedi. Dogum baslayinca haber vercez oyle gelecekler :/Bizimkide dedi artık kırk gün kalırız diye yok ben istemiyorum okadar uzun bakarım ben dedim açık açık
bende yatıyorum arada sırt üstü zaten çok uzun sürmüyor.surekli dönüyorum birde ben soluma yatarsam daha rahatsız hissediyorum kalp atışını hızlanıyor oyuzden sağda yatıyorum en çok zararı olucagini düşünmüyorum
Aynen,, sağım daha rahat geliyorBizimkide dedi artık kırk gün kalırız diye yok ben istemiyorum okadar uzun bakarım ben dedim açık açık
bende yatıyorum arada sırt üstü zaten çok uzun sürmüyor.surekli dönüyorum birde ben soluma yatarsam daha rahatsız hissediyorum kalp atışını hızlanıyor oyuzden sağda yatıyorum en çok zararı olucagini düşünmüyorum
Esim tabi istiyor benim açımdan bakamıyor ne yazik ki. Ben de bunu anlatmaya calistim surekli evde zaten halimi goruyor ne kadar rahat dolastigimi ( nerdeyse giyinmiycem) babasi varken nasil oyle durabilirim bunu dusunen yok. Antalya bolgesindeyiz dusunun ne kadar sicak ve nemli. Dogum sonrasi da ayni bi de emzircem ustune. Gorumcem 3 yil once dogum yapti iki cocugu var beni en iyi o anlamali aslinda ama. Nedense her konuda dusunceli insanlar bu konuda dusuncesiz oldular. Ne kadar sevsemde anlassakta yani ben aliskin degilim ki misafire. Ustelik su halimde. En son 3 ay once kayinvalidemle peder geldiginde, bebegin kiyafetlerini utuleyip kaldiralim vs beraber dedi herseyi ben yaptim. Yemek bile hazirlamadi. Misafir gibi davrandi. Ordan zaten bi kıl oldum. Bakalim ya simdilik sadece doguma odaklandim ve bebegime.
Anlamazlar canim anlamazlarrrrr ayni dertten muzdaribimEsim ailesine bisey diyemiyor. Zaten acele etmeyin haber veririz ona gore gelirsiniz desede dinleyen mi var???
Allah yardımcın olsun canım valla zor durumEsim ailesine bisey diyemiyor. Zaten acele etmeyin haber veririz ona gore gelirsiniz desede dinleyen mi var???
Benidme saqa yatinca cocuqa bisey oluyo sanki :) tekme yokta bole sanki alttan kayiyo qibi qidikliyo qibi beniAynen,, sağım daha rahat geliyorama bebiş epey tepiniyor öyle yatınca... uyuşukluk geçince dönüyorum hemen tekrar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?