Amin canım artık 24 saat kaldı sayılır :) şimdi nst deyim, birazdan doktora inip yarın Görüşürcem.
Yalnız sabah sabah çok gerildim. Eşimin ailesi illa doktora benimle gelmek istiyorlar. Ya zaten gerginin gelmesinler dedim. Dinlemediler. Geliyoruz dediler. Aradım eşime kızdım. Doktor alttan muayene edecek kv dışarı bile çıkmıyor. Geriliyorum yaa neden anlamıyorlar. Yarın doğurucam beni ve psikolojimi düşünen Yok. Sinirden ağladım.
Küstüler şimdi de. Gelmiyoruz sen bizi istemezsen gelmeyiz diye geri aradılar.
Offfffff sinir harbi
Bizim 15 gibiydi sanki sınırda yani biraz üstü sorun olurmuş hayırlısı bakalımCanım benim bebeğim de erkek ilk farkedildiginde 7mm idi. Bu cumartesi 9 mm olmuştu. Sorun olacak bi genişleme değil dedi doğduktan sonra çocuk doktoru ultrason ister dedi bize de. Sizin kac mm söyledi mi . Ben de araştırmaya çalıştım hamilelikte yapılacak herhangi bi şey yok
Artık emeklilik mezarda benim babam 57 yaşında vefat etti 3 sene hastalıkla mücadele etti çalışması mümkün değildi yani eğer babam yeni kanuna göre daha emekli olmadan vefat edicekti bir nalbur dükkanı vardı onu işletiyor du hastalık ortaya çıkınca satmak zorunda kaldı emekliliği olmasa nasıl gecinicekti bu insanlar kendi gelecegimizden şüphe duyuyorum benCanım valla 70 e kadar calismak istemiyorum ki. . ben 50 yasinda emekli olup kalan saglikli 10 sene mi de gezeeek tozarak yasayarak gecirmek istiyorum :) sonra zaten illa bir iki hastalik tebelleş olacak... ama devlete kalsa 65 yasina kadar dipcik gibiyiz emekliligi 65 yas yaptilar... benim emekliligim ise 58 de doluyor ki bence çok buyuk haksizlik kadinlarda emeklilik yasi 50 olmali erkeklerde 55... derin konular...
Belli olmaz kiloya göre normal tarihinde doğar diyorlar hep ama erken doğan da oluyor önde gidiyor diye erken doğmaz ama doğacağı vardır erken gelir o ayrı :)34. haftada 2900 kilosu çok mu ya şekerde çıkmamıştı bende napıcam 2 hafta önce 2145ti ondan da biraz korktum
bana sabahlari cikmak daha da zor geliyor. neyse gittim geldim hemen. annem de geldi benimle. sabah yuruyusu yapmis olduk hem :))drucilla zaten evden çıkmak başlı başına bir iş değil mi? Evde olmak da sıkıyor.
allahim ya yarin bebegin kendisini gorceksin iste ne israr ediyorsun illa doktora da gelicem diye hayret bisey.Amin canım artık 24 saat kaldı sayılır :) şimdi nst deyim, birazdan doktora inip yarın Görüşürcem.
Yalnız sabah sabah çok gerildim. Eşimin ailesi illa doktora benimle gelmek istiyorlar. Ya zaten gerginin gelmesinler dedim. Dinlemediler. Geliyoruz dediler. Aradım eşime kızdım. Doktor alttan muayene edecek kv dışarı bile çıkmıyor. Geriliyorum yaa neden anlamıyorlar. Yarın doğurucam beni ve psikolojimi düşünen Yok. Sinirden ağladım.
Offfffff sinir harbi
Oh iyi olmuş.bana sabahlari cikmak daha da zor geliyor. neyse gittim geldim hemen. annem de geldi benimle. sabah yuruyusu yapmis olduk hem :))
allahim ya yarin bebegin kendisini gorceksin iste ne israr ediyorsun illa doktora da gelicem diye hayret bisey.
Çok geçmiş olsun, inşallah ciddi bir şey değildir. Doğum başlamadan önce vücudun bu belirtileri verdiğini okumuştum ama tabi doktor söylesin, için rahat etsin.Hanımlar çok fena ishal ve kusmayla uyandım. Eşimi aradım yoldan dönüyo. Ne oldu acaba? Hala çok kötüyüm,,, ağrı içinde yazıyorum size dedoktora gitmemiz gerekicek sanırım
Çok terleyip soğuk su içiyoruz, karpuzları buz gibi buz gibi mideye indiriyoruz, cereyanda kalıyoruz, klima veya vantilatörün karşısında uyuyoruz. Hava sıcak ve terliyoruz diye bir şey olmaz sanıyoruz ama işte sonra da hastalık ağrı falan uğraş dur, benim de karnımda kas ağrısı gibi ağrı var, doktor cereyandandır dedi.Çok sağol canım ama inan dikkat et ben hala hastayım sıcak basıyor zor tutuyorum camlari ardına kadar açmamak için anlamıyoruz sıcak havada nerden usuttugumuzu dolaptan soğuk falan içme 5.gun geçmiyor hâlâ
Ben ilk başta bebek programında 40 derecede yıkadım ama bazı şeyler çektiği için artık 30 derecede yıkıyorum, normal çamaşırları yıkadığım programda yıkıyorum. 1 saat 50 dk'ydı galiba tam hatırlayamadım şimdi.günaydın kızlar bebeğimin eşyalarını yıkayacağım hacı şakir granül lavanta aldm baby programı var ama hiç kullanmadım tabi onda mı yıkasam siz nasıl yıkadınız
bir de bebeğim 2 hafta önden gidiyor gelişimi o zaman erken mi doğar sormayı unuttum ya
Boş ver gelmesinler, nasıl olsa bebek doğunca sinirleri yumuşayacak sen canını sıkma gönül rahatlığıyla doğumuna odaklan. Onlar anlamıyorsa sen alttan almak zorunda değilsin, mahremiyet diye bir şey var, özel hayat var, bunlara saygı duymayacaklarsa o zaman bir şekilde duymayı öğreteceksin, küserlerse küssünler. Kimsenin sana özel bir anına müdahale etmelerini istemedin diye surat asmaya hakkı yok. Eşin de eğer bunun için birine surat asacaksa doğumuna bir gün kalan karısına surat asıp moralini bozdukları için ailesine surat assın. Hiç üzme kendini, en güzelini yapmışsın.Amin canım artık 24 saat kaldı sayılır :) şimdi nst deyim, birazdan doktora inip yarın Görüşürcem.
Offfffff sinir harbi
kaçıncı haftada doğdu canm 3900 çok değil miBence korkma ultrasonlarin yanilma payi yuksek oluyor benim dr. Um +-500 gram fark edebilir demisti. Ilk dogumumda 3500 civari dogar dendi 3910 gram dogmustu oglum . Oyuzden cok kafaya takma bence . Beslenmene dikkat ediyorsan sorun olmaz
ölçeği ne kadar koydun canm ön yıkama var mıÇok geçmiş olsun, inşallah ciddi bir şey değildir. Doğum başlamadan önce vücudun bu belirtileri verdiğini okumuştum ama tabi doktor söylesin, için rahat etsin.
Çok terleyip soğuk su içiyoruz, karpuzları buz gibi buz gibi mideye indiriyoruz, cereyanda kalıyoruz, klima veya vantilatörün karşısında uyuyoruz. Hava sıcak ve terliyoruz diye bir şey olmaz sanıyoruz ama işte sonra da hastalık ağrı falan uğraş dur, benim de karnımda kas ağrısı gibi ağrı var, doktor cereyandandır dedi.
Camları aç ama cereyan yaptırma, havasız da kalmasın ev, mikroplar kapalı ortamda evdekilere de bulaşır.
Ben ilk başta bebek programında 40 derecede yıkadım ama bazı şeyler çektiği için artık 30 derecede yıkıyorum, normal çamaşırları yıkadığım programda yıkıyorum. 1 saat 50 dk'ydı galiba tam hatırlayamadım şimdi.
Boş ver gelmesinler, nasıl olsa bebek doğunca sinirleri yumuşayacak sen canını sıkma gönül rahatlığıyla doğumuna odaklan. Onlar anlamıyorsa sen alttan almak zorunda değilsin, mahremiyet diye bir şey var, özel hayat var, bunlara saygı duymayacaklarsa o zaman bir şekilde duymayı öğreteceksin, küserlerse küssünler. Kimsenin sana özel bir anına müdahale etmelerini istemedin diye surat asmaya hakkı yok. Eşin de eğer bunun için birine surat asacaksa doğumuna bir gün kalan karısına surat asıp moralini bozdukları için ailesine surat assın. Hiç üzme kendini, en güzelini yapmışsın.
Ben sıvı deterjan kullanıyorum, 1,5 kapak koydum standart ölçeği o kadar diye. Ön yıkama da yapmadım. Ama bazen toz deterjanlar kalıntı bırakabiliyor diye ön yıkama olmasa da ekstra durulama yaptırabilirsin öyle bir sorun olursa.ölçeği ne kadar koydun canm ön yıkama var mı
Canım benim çok geçmiş olsun güzel haberlerle dön inşallah bizi habersiz bırakma Allah à emanetsinizHanımlar çok fena ishal ve kusmayla uyandım. Eşimi aradım yoldan dönüyo. Ne oldu acaba? Hala çok kötüyüm,,, ağrı içinde yazıyorum size dedoktora gitmemiz gerekicek sanırım
su son 10 gundur iyi ya. 27-28 derecenin uzerine pek cikmiyor hava sicakligi(hem iceeiyi hem disariyi gosteren termometre var ordan biliyorumOh iyi olmuş.
Sıcak değil mi hava? Çıkmayı aklımdan bile geçiremiyorum şu an
ekstara durulama düşündm canm nette okudum biraz yorumları teşekkür ederimBen sıvı deterjan kullanıyorum, 1,5 kapak koydum standart ölçeği o kadar diye. Ön yıkama da yapmadım. Ama bazen toz deterjanlar kalıntı bırakabiliyor diye ön yıkama olmasa da ekstra durulama yaptırabilirsin öyle bir sorun olursa.
Hava kararmadan çıkmıyorum ben desu son 10 gundur iyi ya. 27-28 derecenin uzerine pek cikmiyor hava sicakligi(hem iceeiyi hem disariyi gosteren termometre var ordan biliyorum) bide bizim bulundugumuz muhit genelde ruzgarli oluyor. oglende cikmiyorum zaten disari aksam 7den sonra esimle yuruyuse cikiyoruz. ince bi hirka aliyorum bazen ustume :)) guzel estigi icin ve dairenin cephesi yuzunden salon haric evin odalari da serin oluyor o yuzden rahat uyuyorum, ozellikle su son 2 gecedir. ama tabi hava asiri sicakken cepheye falan bakmiyor is nereye gidersen git sicak
eh dumduz her yer ova sizin oralarda cok normal kavrulmasi. biz burda bi uludag olmasa da dag eteginde sayiliriz aydos ormaninin dibiHava kararmadan çıkmıyorum ben de
Bildiğin kavruluyor buralar
Yaninda babasi ya da ben yatiyoruz cnm uyuduktan sonra kalkiyoruz.disi cisi kakasi canlari sagolsun böyle buyuyorlar27 ay olmak üzere canm. 16 aylıkken ayırdım ben. Tikirtiya kalkiyor çünkü. Ayirinca azaldı. Ama hala devam. İnsallah dislerdendir sadece. Çok kısa bir süre şöyle gece yatıp sabah kalktigimi biliyorum. Bezi çıkardıktan sonrada toparlanmisti. Ama bu kez de kaçaklar oluyor ona kalkiyor. Yada su iki haftadır agriya kalkiyor. Napalim alışkanlık. Sizinki uykuya nasıl dalıyor peki cnm
Ohhh aramiza sende katildinMutella Evininhatunu o meşhur cit sesini ben de duydum sabah acaip bişey mis ya şok oldum :) eşime söyledim yat uyu kurbanın olayım cit sesi nedir ya dedi adam kafayı yediğimi falan düşünüyo heralde
Tesekkurler cnm aynen esim cok.kizmisti sahura neden kalktin ya da gece oturdun die uyanip duruyor minnaklar doguncadaHaklısın düşünmek bile geriyor ki gün belli olunca daha çok gerilir insan. Ama sen içini ferah tut her şey güzel olacak, mis kokuluna kavuşmaya sayılı saatler kaldi
Çok teşekkürler canım
Teşekkürler canim 250 tl ye geldi bize...
Teşekkürler canim
Ayvayı yedik desene ben gece ne zaman uyansam ki wc ve sıcaktan bu defalarca ve defacalarca oluyor, ne zaman uyansam benimkiler hep uyanık. Bende onu düşünüyordum bunlar neden hiç uyumuyor doğunca da gece hiç uyumayacaklar mı diyebu arada nice mutlu senelere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?