- 4 Temmuz 2017
- 506
- 370
- 103
Sagolun canm mutlaka alıcam baya iş görüyorTerletmiyor,daha iyi nefes aldırıyor daha saglıklı,biz sadece battaniye olarak deil banyodan sonra ilk cıktıgında onunla sararız sonra havluyla kuruturuz diye onun icinde aldık.bence bulundur sende cnm.
Bir de mesela daha ileride bebekler battaniyesi ile yüzünü kapattıgındw nefessiz kalabilir ama muslin ile yüzünü kapatsa bile nefes alabiliyor ince oldugundan,yaz icin diorum tabii...
Sen niye qirmedinki canim hic ? Hani karsimizda ekran olsada bebisleri qorebilsek nst en keyifli yer olurdu eminim ama bos bos 20 dakika oturmak skyo insani hele bide yatiyosan heryerin aqriyo yaniEvininhatunu @zmrk bi ben nst ye girmeden dogurcam herhalde,hem merak ediyorum hem de siz böyle anlatınca iyi ki girmemişim diyorum :)
Selam canım hoş geldin. Sanırım bu doktordan doktora değişiyor. Ben 34 de gittiğimde girdim nstye. Bazı doktor hiç almıyor filan...selam ağustos anneleri. ben de sanırım ağustos annesi olacağımbirşey merak ettim nst ye ilk ne zaman bağlanıyoruz? ben hala bağlanmadım. ara ara kasılmalarım oluyor
Rahmi nasıl kesiyor canım:/ Ilk defa duydum.Ayy epiduralde olmazsa çatır çatır doğurmak zorunda kalırız bende doktora teslim edecem kendimi zaten bizimki direk kesiyormuş rahim ağzını. Ben kesmeseniz falan demiştim yok riske alamam diye baya risk saydı şu bu olur derken tamam tamam kesin siz bildiğiniz gibi deyip kurcalamadım
Çok sağ ol:) Daha güzelleri sizin olsunnnnnEline sağlık cnm :) dönmemesi iyi olmuş gerçekten,,, veee hepsi de çok güzel
Doğumda bebiş çıkarken yada çıkmadan önce ne zaman kesik atıyorsa sağdan soldan kesiyomuş sonra dikiyormuş.. Kendiliğinden yırtılınca gelişigüzel yırtılıp dikişi daha zor oluyormuş ve kadına daha çok acı veriyormuş birde bebek çıkarken rahim açılmamış olursa bebeğe risk oluşturuyomuş. Biraz fazla risk saydığı için tamam tamam kabul dedim siz bilirsiniz dedimCanım nasıl yani rahim ağzını direk kesiyormuş? Bebek çıkarken ki son anda atılan kesiklerden mi bahsediyorsun?
doğum.kesisi canım rahimi kesmiyorSelam canım hoş geldin. Sanırım bu doktordan doktora değişiyor. Ben 34 de gittiğimde girdim nstye. Bazı doktor hiç almıyor filan...
Rahmi nasıl kesiyor canım:/ Ilk defa duydum.
Çok sağ ol:) Daha güzelleri sizin olsunnnnn
Her erkek biraz annesinden izler istiyor sanki eşinde :)) eşler zıt olunca daha iyi anlaşır derlerya kardeşin işkolikse eşi de bunu kabullenip sıkıntı etmemesi lazım inşallah gönlünce nasibi çıkar karşısına :)Saol cnm,, inşallah :) Tekstil işi yapıyoruz,, kendisinin bizzat ilgilendiği kısım da daha çok dizi/film/reklam gibi yapımların kumaşlarını tedarik etmek. Haliyle hem sektör çok yoğun hem bizimki çok aşırı işkolik,, hani öyle tiplerin de kendilerini dengelicek daha sakin, daha huzurlu yapıda bi insan arayışı olur ya, işte tam olarak onu arıyo anladığım kadarıyla :)) burun da sanırım annemle alakalı,, onun çok güzeldir burnu, bence bilinçaltında o var :))
Doğumda bebiş çıkarken yada çıkmadan önce ne zaman kesik atıyorsa sağdan soldan kesiyomuş sonra dikiyormuş.. Kendiliğinden yırtılınca gelişigüzel yırtılıp dikişi daha zor oluyormuş ve kadına daha çok acı veriyormuş birde bebek çıkarken rahim açılmamış olursa bebeğe risk oluşturuyomuş. Biraz fazla risk saydığı için tamam tamam kabul dedim siz bilirsiniz dedim
Şimdi anladım epizyotomiden bahsediyormusdoğum.kesisi canım rahimi kesmiyor
Evet canım onu biliyorum. O doktor kontrollğ kesikler güvenli sıkıntı yok. Kontrolsüz olması daha kötü. O yüzden onu pek düşünmüyorum açıkçası. Zaten çoğu kadın da hissetmiyormuş bile o an dikiş atıldığını. Sonra ufak sızılar olur tabi ama çekilmicek şey değil gibi geliyor banaDoğumda bebiş çıkarken yada çıkmadan önce ne zaman kesik atıyorsa sağdan soldan kesiyomuş sonra dikiyormuş.. Kendiliğinden yırtılınca gelişigüzel yırtılıp dikişi daha zor oluyormuş ve kadına daha çok acı veriyormuş birde bebek çıkarken rahim açılmamış olursa bebeğe risk oluşturuyomuş. Biraz fazla risk saydığı için tamam tamam kabul dedim siz bilirsiniz dedim
Ben de bugun ilk kez çatı muayenesi oldum ve daha önce okuduklarımı da göz önüne alarak rahat olmayı hedefleyip geçtim çatala. Ve beklediğimden çok daha rahattı, kısa sürdü, hiç canım acımadı. Geçenlerde kültür vermiştim o bile daha fazla rahatsızlık vermişti. Bunu da yazıyorum ki kendini serbest bırakırsan sorun olmuyor, girmemiş olan varsa ürkmesin diye, yanlış anlama.Kızlar selamlar,
Nasılsınız? Bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :/ Yani henüz olmayanlar vardır korkutmak istemem ama hiç hoşuma gitmediÖyle ağrılı falan bir şey değil ama rahatsız etti beni. Normal doğum esnasında da sık sık yapılıyormuş sanırım açıklığı kontrol etmek için. Yapılırken bir an "tamam ben sezeryen istiyorum."dicektim az kaldı, zor tuttum kendimi :) neyse çatıda sorun çıkmadı, normal doğuma uygun. Doktor yine de ilk kontrol için fena değildin, bir dahakine daha kolay geçer dedi. Yani ben 1 kez olcak kurtulcam sanıyordum, sanırım bir kaç kez daha yeniden yapıcakmış. :/ ne gerek var anlamadım.
Bu arada doğum şeklini konuştuk, ben epidural tavsiye etmiyorum. Sen çok ısrar edersen yaparım ama bazı riskleri var dedi. Ben de inşallah epiduralsiz normal denicem. Yani zor olucak benim için o belli oldu ama kendimi kafa olarak hazırlarsam yapabilirim inşallah.Kızlar hafiften doğum stresi sardı beni.
37. Haftada girdim ilk nst'ye, galiba bundan sonra her muayenede gireceğim.selam ağustos anneleri. ben de sanırım ağustos annesi olacağımbirşey merak ettim nst ye ilk ne zaman bağlanıyoruz? ben hala bağlanmadım. ara ara kasılmalarım oluyor
Bide o var demi bebiş için katlanıyosun o muayeneye ama sezeryana çevirebiliyor. Valla herşey gelebiliyor başımıza doktoruma güveniyorum bebeğimde beni üzmezse rahat doğum olur inşallah diye dua ediyorum hep. Burdaki arkadaşlarımı da anıyorum hep rabbim yardımcımız olsun.Valla o parmak olayı olmak zorunda aciklik kontrol ediliyor. Ben 15 saat boyunca o parmak olayıni yasayip sezeryana girdim... arkadasin en azindan normal dogurmuş. Sen bakma insanlara dr lar ne gerekiyorsa onu yapiyor
Doktorun tarzına uymak lazım bazende canım ben pimpiriklendim uygulamada görünce istedim ama önden yaptırmak çokta gerekli bişey değilmiş. Biraz daha bebiş büyüsün doktorun zaten her hafta çağırır diye düşünüyorumhoşbuldum canımben ilk hamileliğimde hiç girememiştim mesela. 36. haftada doğum yapmıştım. doktora sorsum ama erken diyor hala bilemesim ondan sordum
Aynen aynen pek hissetmiyormuşsun kendiliğinden iyileşir zaten zamanladaEvet canım onu biliyorum. O doktor kontrollğ kesikler güvenli sıkıntı yok. Kontrolsüz olması daha kötü. O yüzden onu pek düşünmüyorum açıkçası. Zaten çoğu kadın da hissetmiyormuş bile o an dikiş atıldığını. Sonra ufak sızılar olur tabi ama çekilmicek şey değil gibi geliyor bana
Ben de bugun ilk kez çatı muayenesi oldum ve daha önce okuduklarımı da göz önüne alarak rahat olmayı hedefleyip geçtim çatala. Ve beklediğimden çok daha rahattı, kısa sürdü, hiç canım acımadı. Geçenlerde kültür vermiştim o bile daha fazla rahatsızlık vermişti. Bunu da yazıyorum ki kendini serbest bırakırsan sorun olmuyor, girmemiş olan varsa ürkmesin diye, yanlış anlama.
Epidurali ben de istemiyorum, inşallah gün gelince stres olmam da hiç gerek kalmaz epidurale falan.
37. Haftada girdim ilk nst'ye, galiba bundan sonra her muayenede gireceğim.
Ay inşallah cnm yaa :)) aslında daha genç sayılır,, 30 yaşında ama ufaktan başlasa tanışması flörtü sözü nişanı vs derken anca :))))))))Her erkek biraz annesinden izler istiyor sanki eşinde :)) eşler zıt olunca daha iyi anlaşır derlerya kardeşin işkolikse eşi de bunu kabullenip sıkıntı etmemesi lazım inşallah gönlünce nasibi çıkar karşısına :)
Selam canım hoş geldin. Sanırım bu doktordan doktora değişiyor. Ben 34 de gittiğimde girdim nstye. Bazı doktor hiç almıyor filan...
Rahmi nasıl kesiyor canım:/ Ilk defa duydum.
Çok sağ ol:) Daha güzelleri sizin olsunnnnn
Lazer baya azaltmıştı zaten ağda yapınca başa dönüyor dediler ben lazer yaparken jilet kullanıyordum zamanla çok çok azaldı çok rahatsız olduğumda jilet yapıyordum hala aynı 9 ayda 3 kere falan yaptım ama jilet yani.ağda tüy dökücü falan kullanmadım hele o tüy dökücüler lisede kullanmıştım cildimi parçaladıHanımlar hamilelikte tüy dökücü zararlı dediler bana ama araştırmadım hiç. Normalde hamilelikten önce lazer yaptırıyordum ama yarim kaldı. Ilk aylar filan ağdaya gittim ama sonra gözüm korktu. O da doğumu tetikliyormus filan dediler. Siz ne yapıyorsunuz? Ben tüy dökücü kullandım bi kere ama şimdi tekrar ihtiyacım var. Agda yaptırsam nr olur ki? Yaptıran var mi? Tüy dökücü kullanan var.mi peki?
Uğraşsan eminim sende de vardıe birşeyler ama uğraşmıyorsınBecerikli annelere hayranım valla. Hazır alınan hiçbişey ne kadar güzel olursa olsun kendi yaptığından güzel olmuyo bence :) bende tık yok o anlamda
Hayırlı olsun bebeğin canım Allah analı babalı büyütsüncanım çok sevindim herşey yolunda gitmiş. ben de 14 temmuz da sezeryanla doğurdum. 35+4 de . ne tesadüf. 2350 gr 46 cm kızımız.
çok minik ,çok zorlandım başlarda, bacaklarına bakıp bakıp ağlıyordum ama şimdi görüyorum ne kadar güçlü olduğunu. riskli bir sarılık geçiriyor hergün hastanedeyiz hergün kan alınıyor ama benden daha güçlü : )
Ben bugün yaptırdım kızımda 40. Haftda da yaptırmıştım bi sıkıntı olmuyo ama biraz nazik davranmaları gerekHanımlar hamilelikte tüy dökücü zararlı dediler bana ama araştırmadım hiç. Normalde hamilelikten önce lazer yaptırıyordum ama yarim kaldı. Ilk aylar filan ağdaya gittim ama sonra gözüm korktu. O da doğumu tetikliyormus filan dediler. Siz ne yapıyorsunuz? Ben tüy dökücü kullandım bi kere ama şimdi tekrar ihtiyacım var. Agda yaptırsam nr olur ki? Yaptıran var mi? Tüy dökücü kullanan var.mi peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?