Kızlar bugün kızım için Boost marka B12 sprey ve Bella B Buzzy Bee marka sinek kovucu sprey aldım yorumlara bakarak. İnşallah memnun kalırım. Bayramda deniz tatiline çıkıcaz, kızım için baya bişi aldım tatil alışverişi :)
Canım bizim bebeler çok benziyor boyumuz-kilomuz aynı. Boyu hep uzundu ama kilosu düşüktü hep. Ek gıdaya geçtiğimizden beri kilosu da arttı. Aşırı gelişim mi oluyormuş bu? Ben ve eşim de uzunuz hatta ailede de çok var genetik bir durum yani kızım da bu nedenle iridir diye düşünüyordum. Perşembe gününe randevu aldım ben de bakalım ne çıkacak demir. Doktora da soracağım bu aşırı gelişim durumunu.
Canım aşırı gelişim sorun değil küçük kalması sorun yapısal olarak öyledir. Bizim kilo ek gıda ile gelmedi anne sütü aldığı dönemde oldu son 3 aydır 1 kg almış. O sebeple kilo konusunda belki bir tık ek gıdayı azaltın diyebilirler. Sen başından beri takviye kullandığın için bence değerler iyi çıkacaktır.
Bizde ben 170 eşim 182 yani aşırı uzun değiliz büyük kızım uzun 25 aylık 96 cm ama kardeşi böyle giderse onu da geçecek herhalde.
ben de sidefer aldım. daha önce kullanmıştı bi yan etki görmedim. demir içeriği düşükmüş o biraz kafamı kurcalıyo. neyse inşallah toparlarız demirini bebişlerimizin.
Kızım için kıymalı nohutlu soğan sarımsakli kabak yaptım. İçine salça bile koydum. Kimyon ve z.yagi da. Yemedi...
Emeğime mi aciyayim, aç kalmasına mi, kıymaya mi... Sinirim bozuldu
Kızım için kıymalı nohutlu soğan sarımsakli kabak yaptım. İçine salça bile koydum. Kimyon ve z.yagi da. Yemedi...
Allah beterinden korusun canım. Atlatmışsınız çok şükür. Ben de hiç gözümü üzerinden ayırmıyorum. Tv zaten izlemiyorum, o uyanıkken telefona bile bakmıyorum ama böyle de paronoyak gibi oldum. Artık güvenli yerlerde yalnız bırakmaya başlasam mı diyorum.
Canım benimkiler çok serbestti, ben mutfakta işlerimi yapıyordum onlar içeride oynuyordu. Kızım yalnız her yere giriyor. Banyo dolapları, mutfak dolapları vs artık her yeri açıyor. Sen baya kısıtlamışsın sanki. Ben en çok banyoya dikkat etmeye çalışıyorum çünkü kızım klozete kafasını falan sokar yani o derece..onun dışında yatak odasının çekmecelerinde küçük olanları kaldırdım. Yine dağıtıyor ama zarar göreceği bir şey bırakmadım. Sende öyle yapabilirsin. Sonuçta öğrenecekler, pil olayı tamamen benim suçum. Hiç aklıma gelmedi o tacı ortadan ikiye bölüpte pilini yutacağı. Diğer toka ve taçları topladım düşün onu elinde bıraktım. Alıp kaldırsam bir şey olmayacaktı. Ama bir müsibet bin nasihattan iyidir. Şimdi her pilli oyuncağı bantladık.
Yemediyse sen ye, üzülme :) Yap bir tarhana çorbası küçük küçük tam buğday ekmeği doğra içir kurtarıcim benim zor zamanlarda :) Herşeyi yemiyorlar işte böyle böyle büyüyorlar.
Bu nasıl bişey olmuş kız ben olsam bende yemem
Kabağı mercimek çorbasına koyarak yedir, kimyonu da ona ekle.
Kıymayı da şehriye çorbasında dene salça koy
Her ikisinede sarımsak ilavesi yap
İlkinde yemezse zorlama, diğer öğünde mutlaka ver
Afiyet bal olsun
Canım senden sonra araştırdım biraz, pil bir bebeğin yutabilecegi en tehlikeli seylerden biridir diyordu. Cok şükür birşey olmadı yavruna, hemen farketmis olman büyük sans olmus, bununla gelmiş geçmiş olsun. Çok sevindim iyi olmasına
Bu nasıl bişey olmuş kız ben olsam bende yemem
Kabağı mercimek çorbasına koyarak yedir, kimyonu da ona ekle.
Kıymayı da şehriye çorbasında dene salça koy
Her ikisinede sarımsak ilavesi yap
İlkinde yemezse zorlama, diğer öğünde mutlaka ver
Afiyet bal olsun
Niye yav kıymalı sebze işte :) hep çorba içmesin yemek yesin diye yaptım. Tarhanayi daha dün içti. Yemeyince mama verdim. Şimdi 2. Mamayı içti. Uyicak, kalkınca yoğurt verecem. Kıyma da kalmadı bugün et yiyemedi:/
Yemediyse sen ye, üzülme :) Yap bir tarhana çorbası küçük küçük tam buğday ekmeği doğra içir kurtarıcim benim zor zamanlarda :) Herşeyi yemiyorlar işte böyle böyle büyüyorlar.
Hayır:) kıymalı nohut dimi? Yarın öyle yapayım yeter ki yesin şu kıymayı. Ben demir takviyesi vermiyorum hala. Doğru mu yapıyorum acaba? Demir depoları boş neredeyse hatırlarsan.
Niye yav kıymalı sebze işte :) hep çorba içmesin yemek yesin diye yaptım. Tarhanayi daha dün içti. Yemeyince mama verdim. Şimdi 2. Mamayı içti. Uyicak, kalkınca yoğurt verecem. Kıyma da kalmadı bugün et yiyemedi:/
Canım aşırı gelişim sorun değil küçük kalması sorun yapısal olarak öyledir. Bizim kilo ek gıda ile gelmedi anne sütü aldığı dönemde oldu son 3 aydır 1 kg almış. O sebeple kilo konusunda belki bir tık ek gıdayı azaltın diyebilirler. Sen başından beri takviye kullandığın için bence değerler iyi çıkacaktır.
Bizde ben 170 eşim 182 yani aşırı uzun değiliz büyük kızım uzun 25 aylık 96 cm ama kardeşi böyle giderse onu da geçecek herhalde.
Ben de öyle yapıyorum artık yemedi mi hemen tarhana çorbası, içine de buzluktaki minik minik paketlediğim kıymalardan varsa katıyorum yoksa ekmek ve genelde severek yiyor