2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar bizim de 2. Günümüz bitti.sezeryan yerim ağrıyor ayakta fazla kalırsam özellikle. Kızımın maşallah emme refleksi çok iyi yarım saatten fazla emiyor ben karnı doyuyor zannediyorum ama ağlıyor sürekli emmek istiyor . Yatağına koyuyorum hemen ağlamaya başlıyor elleri hep ağzında 1 ölçek mama veriyoruz hemen susup uyuyor. Göğsüm sertleşiyor ben mama var zannediyorum ama değilmiş moralim bozuldu bugün. Kayısı üzüm hoşafı ve humaana yı çok tüketiyorum. Yarın sağlık ocağına topuk kanı için gideceğiz cuma günü de işitme testi varmış. Bizden böyle... süt sağmadım hiç ne kadar geldiğini merak ediyorum aslında. Sarılıktan korkmasam hiç mama vermeyecem çünkü kızım emmeyi istiyor oğlum 10 dk emer bırakırdı sütüm artmamıştı o yüzden 3 aylıkkende kendi bıraktı bidaha almadı böyle olsun istemiyorum kızımda istek görünce umutlanmıştım inşallah artar.
Benim gibi olup şimdi mamasız emziren var mı?

Benim kızımda hep ac. Agzıyla hep meme arıyo. Omzuma koyuyorum basını gazını cıkarmak için omzumu yalamaya cslısıyo.
Ben günde 3 lştrenin altına inmiyorum su içme olsyında. Süte baya etkisi oluyo

Aynen canım ben de o günü istiyorum ya da 06-06 :) hem zamanımız da dolmuş oluyor erken de alınmıyor.Dediğin gibi kanala inmeden doğumdaki sıkıntıyı ben de duymuştum karnına falan bastırmalar,vakumla çekmeler.Ama ağrıyla ve sancıyla da kanala giren bebekler de var,o yüzden ağrım var diye korkma.Büyük ihtimal suni sancı verilirken daha kanala girmediyse o durumlar oluyor.
Ben de nişan bari olsun diye bekliyorum ama yok yok yani bu kadar belirti olmaması çok ilginç geliyor bana

Kızlar Bihter34 de var aynı zamanlarımız ve onda da hareketlilik yok.Biz neden böyle olduk zamanlarımız çok yakın acaba bu tarihlerde mi sıkıntı:))

dogum yapan arkadaslar topuk kanini sağlık ocaginda da aldirdiniz mi 2 kere alinmasina gerek var mi bizim hemsire becerememisti kizim epey aglamisti yeni doguran komsum da saglik ocagina gitmedi cok aglatiyolar diye siz gittiniz mi
Canim ihmal etme bence topuk kanıyla tiroid fonksiyonlarına ve başka şeylere bakılıyor, Allah korusun sıkıntı varsa hemen takibe/tedaviye başlanıyor... insan bebegine kıyamıyor ama bi yandan da bebekler herşeye ağlıyor varsın bi kere de topuk icin ağlasın...
Benim ilk Doğum özel hastanede olmustu, 5 gün sonra asm den arayıp alınan kan test icin yetersiz gelmiş sonuç çıkmaz diyip tekrar almışlardı... zaten sorun olmazsa test sonucu icin de aramıyorlar
Bak burda detaylı anlatım var, eğer ilk 24 saatte verdiyseniz ondan tekrar isteniyor da olabilir

http://www.e-gebelik.net/lohusalik_ve_bebek/yenidogan_tarama.asp

Kızlar merhabalar,
Bugün kontrolüm vardı sayfaları okumayı bitirip anca yazabiliyorum.
37+5 iz bugün 3400 dedi doktor kilosuna. 2 hafta önce de 3200 demişti. Bu durumda niye 2 haftada az kilo almış diye takılmak yerine doktor her zamanki gibi benim kiloma takıldı.
Son 3-4 kontroldür ölçümler çok tutarsız olduğu için kiloya takılmıyorum. Sağlıklı olsun da çok önemli değil kilosu.
Çok hızlı baştan savma bir muayene oldu. Ve yine hiçbir açıklama yapmadı. Normal Doğuma engel birşey yok dedi. 1 hafta sonra çağırdı. 15inde 40 haftamız doluyor. 16sından sonra doktor yokmuş gidiyormuş. Doğum gecikirse ben olmayacağım, sezaryen olmak istersen haftaya geldiğinde konuşuruz dedi. Doktor 16 sından sonra gidiyor diye durup dururken sezaryen olamayacağım
Kilo mevzuunda da artık sinirimi bozmaya başladı iyice. 38. Haftaya gelmişim Bebek doğdu doğacak bu saatten sonra kilo fırçası atsan nolur atmasan nolur.
Boşu boşuna beni strese sokuyor. Evde sürekli tansiyonumu ölçüyorum en fazla 12 çıkıyor, doktora gittiğimde ikidir 14 çıkıyor. Stresten oluyor bence, sıkıldım artık. Herkes muayeneye koşa koşa gidiyor yavrusunu görecek diye. Benim içinse işkence oluyor

canım instagramda emziren anne isimli bi kullanıcı var. Herkesi çok pis gaza getiriyor :) benm kızımda 10 dk emerdi hala yemesi aynı azcıcık yer doyar. Emiyorsa emsin kızın ki süt gelsin. Bende sütü sağardım minicik cıkardı. O çocuğun ihtiyacına göre artıyor. Düşünsene birden 50 cc süt çıktığını cocuk onu içse içemez midesi ne ki. Emdikten sonra sağ istersen birde. Mama da doyduğunu düşünüyorsan arada ver ki sarılık cıkmasın. 10 günün sonunda emzirmeye odaklanırsın direk

Burdayım canım yeni hayat temposuna alışmaya çalışıyorum :) çok şükür bugünleride gördük uyku düzenimiz pek yok aynı anne karnındaki gibi gögüslerimden sıkıntı yasamıştım ama Bebek emince toparladım şimdi de ped kullanmaktan mantar oldum onla ugrasıorum sirke filan hatırlanmak ne güzel geldi walla saolasın:)

Başja dr yok mu ki canım ya siniroluom böyle dr lara insanda heves bırakmıolar fener50 canım ben mamaların uyutucu bi etkisi oldugunu düşünüyorum bence sen bebeğe sürekli meme ver öle saat filan düşünme hem sürün artar dert etme hem gögüslerin düzelir benim öle oldugu için diyorum çünkü her anne vücudu sütübebeğin ihtiyacı kadar süt üretio

Kızlar ıyı akşamlar bugün benimde kontrol vardı şükür Bebek iyi ama kanala yerleşmemiş bide 3500 olmuş bende darlık ta vardı doktor haftaya salı ya kadar bekleyelim gelmezse tekrar çatı muayenesi yapalım ya suni sancı yada sezeryan kararı veririz deri hala muallaktayız anlıcagınz sancımda hiç yok tık yok derler ya aynen ole Doğum kanalına insin diye napsamki bilemedim şimdi yürüyüş harici artık günde 1 saat yürücem bakalım

Benim doktorum da kilo konusunda çok hassastı. Bir muayenede benden önceki hastasının tansiyonu 18e çıkmış. Doktor çok endişeli görünüyordu. O gün kiloyu boşver verirsin başka rahatsızlığın olmasın dedi. Ölçüyor ama tepki vermiyor artık. Bitmiş gitmiş doğdu doğacak moral bozmaya ne gerek var

Hadi hayırlı olsun. Sağlıkla çıkın ikinizde doğumdan. Dualarimiz seninle.

dogum yapan arkadaslar topuk kanini sağlık ocaginda da aldirdiniz mi 2 kere alinmasina gerek var mi bizim hemsire becerememisti kizim epey aglamisti yeni doguran komsum da saglik ocagina gitmedi cok aglatiyolar diye siz gittiniz mi
Doğum yaptığım hastane de aldılar yarın da sağlık ocağına gideceğiz aradılar bugün.
Ne kadar doğru bilmiyorum nst yi ayarlayan hemşirenin tanıdığının bebeğinde ilk alınan topuk kanında bişey çıkmayıp sonraki alınan kandaki bir değerde sorun çıkmış başkasına telefonda sorarken duymuştum doğumdan 3-5 gün sonraki topuk kanında beslenmeden sonra bişeye bakılıyormuş anne sütü ile ilgili tam anlamadım. Ben aldıracağım hiç hoşuma gitmese de bu durum.

Benim kızımda hep ac. Agzıyla hep meme arıyo. Omzuma koyuyorum basını gazını cıkarmak için omzumu yalamaya cslısıyo.
Ben günde 3 lştrenin altına inmiyorum su içme olsyında. Süte baya etkisi oluyo
Benimki de aynı yalayıp duruyo orayı burayı. Bende su hoşaf humana meyve suyu tüketiyorum baya sıvı alıyorum inşallah gelecek daha 2. Günümüz sezeryanda 3. Günden sonra gelir diyorlar zaten. Oğlumda emziremeyince kızımda çok istiyorum

Son haftalara geldik artık enerjim de bitti canım başka doktor arayasım da yok. Ama Allah biliyor ya bu doktor girerse doğuma şu ruh haliyle Doğumda da gerilicem diye artık Doğuma da girsin istemiyorum içten içten. Hayırlısı olsun inşallah. Belki o gider başka nöbetçi doktor denk gelir. Hayırlısı olsun diyorum artık sadece...

Tecrübeli anneler yardım edin okuyan varsa bebeğim galiba gazı var aslında kakasını yaparken ses geliyor sanki gazı da çıkıyor gibi ama ağlıyor birden napcam şaştım sürekli memede kalmak istiyo uyuyunca indiriyorum azcık uyuyup geri uyanıyor ne yapabilirim ki

Dusalrımız seninle canım hiç korkma bebişine sıkı sıkı sarıl çok güzel bir duygu yaşatacak Rabbim sana şükret ve bizlere dua etmeyide unutma olurmu hatta Bebek isteyen olmayan kim varsa liste yap isimlerini oku yarın kollarında minnosun olucak Rabbim ayırmasın sizi

Kesinlikle. Yani şu saatten sonra fırça atmasa, bebek 2 hafta dursa maksimum, kaç kilo alacam yani 2 haftada. Ha 2 kilo eksik, ha 2 kilo fazla. Onun yüzünden tansiyonum 14e çıkıyor. Evde gayet normal. Gerildiğimle kalıyorum.

Bize de 3.gün geleceksiniz dediler niye farklı günler söylüyorlar anlamadım çoğu 5. Gün gidiyor. Sonra olmadı bide 5. Gün gelin demesinler. Bizim de hastanede kız topuk kanı aldı bide şekerine bakacam dedi sıktı sıktı zar zor kanı çıkardı makine değeri göstermedi makina sıkıntılı başka mak. Geitrcem birazdan dedi makinayı getirdi iğneyle deldi sıktı sıktı kan çıkmadı bu sefer burdan topuk kanı alındı kan çıkmadı öbürü ayağından alacam dedi insan sinirleniyorum el kadar bebenin ne kanı var. Koskoca hastane makinaları bozuk hadi bozuk atın gitsin. İkincisi gerizekalı hemşire bi bak topuk kanı hangisinden alınmış sen diğerinden al. Bazen üstlerine atlayıp dalasım geliyor böyle iş bilmezlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…