Benim kızımda hep ac. Agzıyla hep meme arıyo. Omzuma koyuyorum basını gazını cıkarmak için omzumu yalamaya cslısıyo.Kızlar bizim de 2. Günümüz bitti.sezeryan yerim ağrıyor ayakta fazla kalırsam özellikle. Kızımın maşallah emme refleksi çok iyi yarım saatten fazla emiyor ben karnı doyuyor zannediyorum ama ağlıyor sürekli emmek istiyor . Yatağına koyuyorum hemen ağlamaya başlıyor elleri hep ağzında 1 ölçek mama veriyoruz hemen susup uyuyor. Göğsüm sertleşiyor ben mama var zannediyorum ama değilmiş moralim bozuldu bugün. Kayısı üzüm hoşafı ve humaana yı çok tüketiyorum. Yarın sağlık ocağına topuk kanı için gideceğiz cuma günü de işitme testi varmış. Bizden böyle... süt sağmadım hiç ne kadar geldiğini merak ediyorum aslında. Sarılıktan korkmasam hiç mama vermeyecem çünkü kızım emmeyi istiyor oğlum 10 dk emer bırakırdı sütüm artmamıştı o yüzden 3 aylıkkende kendi bıraktı bidaha almadı böyle olsun istemiyorum kızımda istek görünce umutlanmıştım inşallah artar.
Benim gibi olup şimdi mamasız emziren var mı?
Canım benim o akıntı dan sonra her gün suyuna bakmak istiyor su sizintisi mı nişan mı karar veremedi sanırım, birde nişan olsa birkac güne birseyler olur diyor ama bugün de gittim, hala inmemiş dedi, suyu iyi olduğu için beklemeye devam diyor ama bakalım hayırlısı ya, bugün belim biraz ağrıyor bu sefer de inmeden sancım falan olursa diye de korkmuyor değilim o zaman çok zor oluyormuş doğumyani anlayacağın 3 haziran takvim bitimine kadar eğer suyum gelmezse yada acil bir durum olmazsa bekleyeceğiz sonrası sanırım sezeryan, bende olacaksa bari 05/06/07 olsun bari diyim diyorum :) yapacak birsey yok alışmaya çalışıyorum yavaş yavaş...
Canım sende bizdensin, ilk sira @efefsunkar da bir haziran ama onda tık yok, sonra sırası ile ben vemcrhelena ama ikimizde de tık yok, eee birde sen varsın anlaşılan ne bileyim bizde ne var böyle, doktor sana ne dedi tam olarak bilmiyorum ama hayırlısı ile elimize alalım da yavruları ben artık doktor ne derse o diyorum¿
Canim ihmal etme bence topuk kanıyla tiroid fonksiyonlarına ve başka şeylere bakılıyor, Allah korusun sıkıntı varsa hemen takibe/tedaviye başlanıyor... insan bebegine kıyamıyor ama bi yandan da bebekler herşeye ağlıyor varsın bi kere de topuk icin ağlasın...dogum yapan arkadaslar topuk kanini sağlık ocaginda da aldirdiniz mi 2 kere alinmasina gerek var mi bizim hemsire becerememisti kizim epey aglamisti yeni doguran komsum da saglik ocagina gitmedi cok aglatiyolar diye siz gittiniz mi
canım instagramda emziren anne isimli bi kullanıcı var. Herkesi çok pis gaza getiriyor :) benm kızımda 10 dk emerdi hala yemesi aynı azcıcık yer doyar. Emiyorsa emsin kızın ki süt gelsin. Bende sütü sağardım minicik cıkardı. O çocuğun ihtiyacına göre artıyor. Düşünsene birden 50 cc süt çıktığını cocuk onu içse içemez midesi ne ki. Emdikten sonra sağ istersen birde. Mama da doyduğunu düşünüyorsan arada ver ki sarılık cıkmasın. 10 günün sonunda emzirmeye odaklanırsın direkKızlar bizim de 2. Günümüz bitti.sezeryan yerim ağrıyor ayakta fazla kalırsam özellikle. Kızımın maşallah emme refleksi çok iyi yarım saatten fazla emiyor ben karnı doyuyor zannediyorum ama ağlıyor sürekli emmek istiyor . Yatağına koyuyorum hemen ağlamaya başlıyor elleri hep ağzında 1 ölçek mama veriyoruz hemen susup uyuyor. Göğsüm sertleşiyor ben mama var zannediyorum ama değilmiş moralim bozuldu bugün. Kayısı üzüm hoşafı ve humaana yı çok tüketiyorum. Yarın sağlık ocağına topuk kanı için gideceğiz cuma günü de işitme testi varmış. Bizden böyle... süt sağmadım hiç ne kadar geldiğini merak ediyorum aslında. Sarılıktan korkmasam hiç mama vermeyecem çünkü kızım emmeyi istiyor oğlum 10 dk emer bırakırdı sütüm artmamıştı o yüzden 3 aylıkkende kendi bıraktı bidaha almadı böyle olsun istemiyorum kızımda istek görünce umutlanmıştım inşallah artar.
Benim gibi olup şimdi mamasız emziren var mı?
Burdayım canım yeni hayat temposuna alışmaya çalışıyorum :) çok şükür bugünleride gördük uyku düzenimiz pek yok aynı anne karnındaki gibi gögüslerimden sıkıntı yasamıştım ama Bebek emince toparladım şimdi de ped kullanmaktan mantar oldum onla ugrasıorum sirke filan
Başja dr yok mu ki canım ya siniroluom böyle dr lara insanda heves bırakmıolarKızlar merhabalar,
Bugün kontrolüm vardı sayfaları okumayı bitirip anca yazabiliyorum.
37+5 iz bugün 3400 dedi doktor kilosuna. 2 hafta önce de 3200 demişti. Bu durumda niye 2 haftada az kilo almış diye takılmak yerine doktor her zamanki gibi benim kiloma takıldı.
Son 3-4 kontroldür ölçümler çok tutarsız olduğu için kiloya takılmıyorum. Sağlıklı olsun da çok önemli değil kilosu.
Çok hızlı baştan savma bir muayene oldu. Ve yine hiçbir açıklama yapmadı. Normal Doğuma engel birşey yok dedi. 1 hafta sonra çağırdı. 15inde 40 haftamız doluyor. 16sından sonra doktor yokmuş gidiyormuş. Doğum gecikirse ben olmayacağım, sezaryen olmak istersen haftaya geldiğinde konuşuruz dedi. Doktor 16 sından sonra gidiyor diye durup dururken sezaryen olamayacağım
Kilo mevzuunda da artık sinirimi bozmaya başladı iyice. 38. Haftaya gelmişim Bebek doğdu doğacak bu saatten sonra kilo fırçası atsan nolur atmasan nolur.
Boşu boşuna beni strese sokuyor. Evde sürekli tansiyonumu ölçüyorum en fazla 12 çıkıyor, doktora gittiğimde ikidir 14 çıkıyor. Stresten oluyor bence, sıkıldım artık. Herkes muayeneye koşa koşa gidiyor yavrusunu görecek diye. Benim içinse işkence oluyor
Benim doktorum da kilo konusunda çok hassastı. Bir muayenede benden önceki hastasının tansiyonu 18e çıkmış. Doktor çok endişeli görünüyordu. O gün kiloyu boşver verirsin başka rahatsızlığın olmasın dedi. Ölçüyor ama tepki vermiyor artık. Bitmiş gitmiş doğdu doğacak moral bozmaya ne gerek varKızlar merhabalar,
Bugün kontrolüm vardı sayfaları okumayı bitirip anca yazabiliyorum.
37+5 iz bugün 3400 dedi doktor kilosuna. 2 hafta önce de 3200 demişti. Bu durumda niye 2 haftada az kilo almış diye takılmak yerine doktor her zamanki gibi benim kiloma takıldı.
Son 3-4 kontroldür ölçümler çok tutarsız olduğu için kiloya takılmıyorum. Sağlıklı olsun da çok önemli değil kilosu.
Çok hızlı baştan savma bir muayene oldu. Ve yine hiçbir açıklama yapmadı. Normal Doğuma engel birşey yok dedi. 1 hafta sonra çağırdı. 15inde 40 haftamız doluyor. 16sından sonra doktor yokmuş gidiyormuş. Doğum gecikirse ben olmayacağım, sezaryen olmak istersen haftaya geldiğinde konuşuruz dedi. Doktor 16 sından sonra gidiyor diye durup dururken sezaryen olamayacağım
Kilo mevzuunda da artık sinirimi bozmaya başladı iyice. 38. Haftaya gelmişim Bebek doğdu doğacak bu saatten sonra kilo fırçası atsan nolur atmasan nolur.
Boşu boşuna beni strese sokuyor. Evde sürekli tansiyonumu ölçüyorum en fazla 12 çıkıyor, doktora gittiğimde ikidir 14 çıkıyor. Stresten oluyor bence, sıkıldım artık. Herkes muayeneye koşa koşa gidiyor yavrusunu görecek diye. Benim içinse işkence oluyor
Ulker309 dan haber var mi ben mi göremedim. Kızlar benim de dogumum yarın öğlen nasipse.. dualarinizi bekliyorum kızım sağlıklı olsun inşallah.. ikimiz de sağ sağlim çıkalım.. kendimi iyi hissedince yazıcam..
Doğum yaptığım hastane de aldılar yarın da sağlık ocağına gideceğiz aradılar bugün.dogum yapan arkadaslar topuk kanini sağlık ocaginda da aldirdiniz mi 2 kere alinmasina gerek var mi bizim hemsire becerememisti kizim epey aglamisti yeni doguran komsum da saglik ocagina gitmedi cok aglatiyolar diye siz gittiniz mi
Benimki de aynı yalayıp duruyo orayı burayı. Bende su hoşaf humana meyve suyu tüketiyorum baya sıvı alıyorum inşallah gelecek daha 2. Günümüz sezeryanda 3. Günden sonra gelir diyorlar zaten. Oğlumda emziremeyince kızımda çok istiyorumBenim kızımda hep ac. Agzıyla hep meme arıyo. Omzuma koyuyorum basını gazını cıkarmak için omzumu yalamaya cslısıyo.
Ben günde 3 lştrenin altına inmiyorum su içme olsyında. Süte baya etkisi oluyo
Başja dr yok mu ki canım ya siniroluom böyle dr lara insanda heves bırakmıolarfener50 canım ben mamaların uyutucu bi etkisi oldugunu düşünüyorum bence sen bebeğe sürekli meme ver öle saat filan düşünme hem sürün artar dert etme hem gögüslerin düzelir benim öle oldugu için diyorum çünkü her anne vücudu sütübebeğin ihtiyacı kadar süt üretio
Dusalrımız seninle canım hiç korkma bebişine sıkı sıkı sarıl çok güzel bir duygu yaşatacak Rabbim sana şükret ve bizlere dua etmeyide unutma olurmu hatta Bebek isteyen olmayan kim varsa liste yap isimlerini oku yarın kollarında minnosun olucak Rabbim ayırmasın siziUlker309 dan haber var mi ben mi göremedim. Kızlar benim de dogumum yarın öğlen nasipse.. dualarinizi bekliyorum kızım sağlıklı olsun inşallah.. ikimiz de sağ sağlim çıkalım.. kendimi iyi hissedince yazıcam..
Benim doktorum da kilo konusunda çok hassastı. Bir muayenede benden önceki hastasının tansiyonu 18e çıkmış. Doktor çok endişeli görünüyordu. O gün kiloyu boşver verirsin başka rahatsızlığın olmasın dedi. Ölçüyor ama tepki vermiyor artık. Bitmiş gitmiş doğdu doğacak moral bozmaya ne gerek var
Bize de 3.gün geleceksiniz dediler niye farklı günler söylüyorlar anlamadım çoğu 5. Gün gidiyor. Sonra olmadı bide 5. Gün gelin demesinler. Bizim de hastanede kız topuk kanı aldı bide şekerine bakacam dedi sıktı sıktı zar zor kanı çıkardı makine değeri göstermedi makina sıkıntılı başka mak. Geitrcem birazdan dedi makinayı getirdi iğneyle deldi sıktı sıktı kan çıkmadı bu sefer burdan topuk kanı alındı kan çıkmadı öbürü ayağından alacam dedi insan sinirleniyorum el kadar bebenin ne kanı var. Koskoca hastane makinaları bozuk hadi bozuk atın gitsin. İkincisi gerizekalı hemşire bi bak topuk kanı hangisinden alınmış sen diğerinden al. Bazen üstlerine atlayıp dalasım geliyor böyle iş bilmezlere.Canim ihmal etme bence topuk kanıyla tiroid fonksiyonlarına ve başka şeylere bakılıyor, Allah korusun sıkıntı varsa hemen takibe/tedaviye başlanıyor... insan bebegine kıyamıyor ama bi yandan da bebekler herşeye ağlıyor varsın bi kere de topuk icin ağlasın...
Benim ilk Doğum özel hastanede olmustu, 5 gün sonra asm den arayıp alınan kan test icin yetersiz gelmiş sonuç çıkmaz diyip tekrar almışlardı... zaten sorun olmazsa test sonucu icin de aramıyorlar
Bak burda detaylı anlatım var, eğer ilk 24 saatte verdiyseniz ondan tekrar isteniyor da olabilir
http://www.e-gebelik.net/lohusalik_ve_bebek/yenidogan_tarama.asp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?