- 23 Aralık 2015
- 1.050
- 1.282
- 83
Benim de sürekli ağlayasım var çok duygusalim daha 3. Günümüz bebeğime bişey olacak korkusu var nasıl atlaticamMerhaba kizlar.. dogum yapan arkadaslara hayirli olsun bekleyenlerede Allah kurtarsin. Ben mayis annesiyim bebegim 32 gün oldu cok sükür. Size tavsiyem yaninizda birisi kalsin cünkü bu lohusalik sendromu cok kötü birsey eger cok duygusalsaniz dahada etkileye bilir sizi. Korkutmak amacli demiyorum tedbirinizi alin diye hem destek insana cok iyi geliyor. Hormonlar alt üst oluyor ve birden hayatiniz degisiyor :) ben sürekli agliyorum panik atak olcam diye korkuyorum.. ama cok sükpr annem var yanimda ve esim beni destekliyor insallah bu süreci atlatacam ve bebegime daha iyi bakcam cünkü ben iyi olursam bebegimde iyi olur..Sizlere hyirli günler :)
Ben varım canım kv arada eve uğruyor oğlum evde sıkılıyor diye onu parka falan götürüyor eşim çalışıyor eniştem kaza yaptı ablam onunla hastanede annemde ablamın çocuklarına bakıyor.inşallah eniştem iyi olsun ben bir şekilde idare ediyorumKızlar acil cevap lazım bana.
Doğum yapmış ve ilk bebeği olup tek başına evde olan var mı ?
Ne kayınvalide ne de annesi olmadan tek başına bebeğine bakanınız var mı ?
Biz 10 günlük olduk ve sizden gelecek cevaplara göre yarın annemi gönderecem evine. Normalde kalayım desede sıkıldığını babamın da gelmesini istediğini biliyorum. Açıkçası ben de yanlız kalmak istiyorum ama sanırım benim gibi olan var mı bilip destek almak istiyorum.
İnş vardır ilk bebeği olup evde tek başına kalanınız? ????
Arkadaşım 6 ay sadece yürüyüşe müsade eder doktorun dedi ama doktorumla daha konuşmadık. Adım adım gidelim önce ameliyatı yapalım sonrasına sonra bakalım dediOnu sormadım canım kırkın çıkınca bidaha gel kontrole dedi o zaman sorayım herhalde o zamana kadar yapılmazdır
Bence mecburluktan insan mecbur kalınca her şeyi yapıyor ilk doğumunda dedem hastanede yatıyordu bunda eniştem hastanede yatıyor ikisinde de annem yanımda olamadı. Mecbur kaldım ayağada çabuk kalktım işleri de yaptımİlk bebegimde 31 yasindaydim. Annem 2 ay kalmisti yanimda. Cok faydasi hatta morali oluyordu. Simdi de yanimda ama simdi ben ona bakiyorum. Cok yaslandi.hastada.
Bu kizim 18 gunluk oldu. 44 yasindayim. Kendim bakiyorum. Esim sadece 1 hafta kaldi izini o kadardi.
Ev isi.yemek.bebek hallediyorum.
Acaba caresiz kalinca mi cesaretlendim yoksa tecrubeden mi bilmiyorum
Ben de nisan falan da yok..bebek iri gidiyor..bgn belimi sakatladim..egilirken cat dedi gitti bel..yani vucut artik tepki veriyor..ayaklar odem vs..oysa cok faxla kilo da almadim..Yalnız değilsin cnm merak etme bizde beklemedeyizama gelmeye niyeti yok bebislerin.surekli nisan geliyor ha diyorum bugün dogurucam. Bekledikce stres oldum.dogum korkusu başladı.
Gözün aydın Allâh analı babalı büyütsün inşallah.göğsün için kalkan kullan krem sür kalkanı tak kalkansız göğüs pedi kremi emdiği için bana hiç faydası olmadı kremi sürdüm kalkanı taktım yara falan kalmadı dene istersen çabuk iyileşiyorKızlar takip edemedim yazıları :)
8 inde 16:10 da doğum yaptım. 3500 gr 51 cm doğdu kızım.
Suyum geldi gece 3,30 gibi ama ağrım yine başlamamıştı. Hastanedeydik zaten doktorla suni sancıyı denemeye karar verdik. Rahimde hiç açılma yoktu ve rahim duvarım mı ne kalınmış. Yine de normali denemeye karar verdik. Sabah 10 gibi suni sancı verdildi, öğlenden sonra 16:10 da doğuö yaptım. Sancılar tabi zorladı, doğum 10 dakida oldu çok şükür. Hep yürüyerek geçirdim kasılmaları. Nst ye bağladılar devamlı takip için, en zoru o kısımlardı.
Yani iyi ki nırmal doğum yapmışım. Bem zaten bu ağrıların daha fenasını romatizmamdan çektiğim için aşırı aşırı zor gelmedi. Sadece uzun çok uzun sürdü.
Şimdi bi yandan iyileşip bi yandan süt savaşları veriyoruz evlatcığımla. Göğüslerim ilk ginden çatladı. Lansinoh ve garmastan pomadı birlikte kullanıyorum. Kızım İnatçı biraz. Ama ben kazanacağım. Pes etmicem
Çok yazdım buraya kdar okuyanlara teşekkürler, doğum yapmayan arkadaşlarıma kolay doğumlae. Doğuranlara da bol sütlü, sakin, paniksiz günler dilerim
Yahu bu korseler kasların gevşemesine dolayısıyle geç toplanmiaya neden olur diye duymuştum çok önceleri. Gerçekten ise yaradığına şahit olan var mı?Canım benim doktorum korse vercem sana dedi. Çok sıkı olmayacak ama karnın bıngıl bıngıl sallanmasın dedi
Meme ucunu çıkarmak için msj vardı, denk gelmiştim internette. Bir de şu enjektöre çekme var. Enjektörün iğne takılan ucunu rakamlı yerinden kes, pistonu kestiğin taraftan tak. Diğer ucunu, meme ucuna yaslayıp pistonu çek. Yakın bir arkadaşım böyle yapa yapa çıkardı ucuKızlar meme ucum yok benim yaa. Çıkmıyor.pompa ile çıkıyor sonra geri gidiyor. Silikon ucu da çekmiyor. Napicam ben Ya. Çok sikintidayim. Görümcem memesini verdi onu emdi. Ona ayrışan kizdim ama neyse.
Allah sabır versin canım, beklentini dillendirsen ise yarar mi acabaAy ondan bende de var bi tane. Ben daha doğum yapmadım gerçi . Bütün gün ya yatiyo, ya telefonla sosyal medyada sörf yapiyo, yada tarhana yapmak gibi gereksiz işlerle uğraşıyor. Daginikta bi kadin. Bi de çenesi var ki sorma. İnsana işte yaptırmiyo. Odama kapandim resmen. Sonra odama geliyor. Uyku da uyutmuyo. Ben yemek yapmaya kalkmasam o da kalkmıyor. İlla durtucen. Zaten bi kendi oruç tutuyor. Bende kahvaltı ile iftar arasında atistiriyom ceviz bisküvi falan. Sinir hastası oldum ya. Bi yandan annem bi yandan sürekli ona gitmemi isteyen bu kayınvalide. Keşke tek olsaydım. Sadece kardeşim gelseydi.
Meme olayında da kalkmış diyor ki bebeğin doğsun benimkini tutacak mı bakalım. Ne meraklılar memelerini tutturmaya yaaa
Once biraz sagip rahatlatmak ise yarayacaktırDeneyimli anneler size sorum olucak. Doğum yapalı 6 gün oldu. İlk başlarda sütüm azdı, çoğalsın diye süt yapan herşeyi abarttım sanırım. Bukez de çok arttı çok tazyikli geliyor. Bugun emzirirken bebekten önce garip yutkunma sesleri geldi sonra süt boğazına kaçtı öksürdü çok korktum. Aranızda bunu yaşayan var mı ? Ne yapmam lazım ?
Ne kadar olmustu dogum yapali canim likir likir emmesi zor zaten daha cok ufaklar yoruluyolar hemen ve sinirleniyolar. Ben inanir misin gece 1 de zorla uyandirip sabahlara kadar emzirirdim iki emerdi uyurdu bir daha uyandirirdim yine ayni yine ayni doyana kadar oyle emerdi artik bitkin duserdim yaa. Bence onunla inatlas kolaya kacmak istiyo çünkü. O biraksin sen tuttur birakinca yine tuttur oyle oyle pes edecek memeye iyice alisinca biberonu tercih etmesine imkan yok çünkü.Ah kızlar benim meme ucum ideal. SüTüm var. Ama maalesef emziremiyorum. İlk kavrıyor ve birkaç çekiyor sonra bırakıyor çok ağlıyor ben de kıyamıyorum ve bırakıyorum savaşı.
Pompayla Sağıp o şekilde veriyorum. Emmediği için de sütüm anca gündüz yetiyor. Gece maalesef mama veriyorum
Çok çaresizim emdirebilmek için napmalıyım ki
Evet arada bize de oluyor ben yan çeviriyorum hemen yada dik tutuyorum ilk başlarda süt fazla geliyor yutkunmayı yetiştiremeyip genzine kaçıyor. 1-2 gündür olmuyor sütüm mü azaldı diye düşünmüyor değilimDeneyimli anneler size sorum olucak. Doğum yapalı 6 gün oldu. İlk başlarda sütüm azdı, çoğalsın diye süt yapan herşeyi abarttım sanırım. Bukez de çok arttı çok tazyikli geliyor. Bugun emzirirken bebekten önce garip yutkunma sesleri geldi sonra süt boğazına kaçtı öksürdü çok korktum. Aranızda bunu yaşayan var mı ? Ne yapmam lazım ?
Gözünaydın cnm Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsun inşallahKızlar takip edemedim yazıları :)
8 inde 16:10 da doğum yaptım. 3500 gr 51 cm doğdu kızım.
Suyum geldi gece 3,30 gibi ama ağrım yine başlamamıştı. Hastanedeydik zaten doktorla suni sancıyı denemeye karar verdik. Rahimde hiç açılma yoktu ve rahim duvarım mı ne kalınmış. Yine de normali denemeye karar verdik. Sabah 10 gibi suni sancı verdildi, öğlenden sonra 16:10 da doğuö yaptım. Sancılar tabi zorladı, doğum 10 dakida oldu çok şükür. Hep yürüyerek geçirdim kasılmaları. Nst ye bağladılar devamlı takip için, en zoru o kısımlardı.
Yani iyi ki nırmal doğum yapmışım. Bem zaten bu ağrıların daha fenasını romatizmamdan çektiğim için aşırı aşırı zor gelmedi. Sadece uzun çok uzun sürdü.
Şimdi bi yandan iyileşip bi yandan süt savaşları veriyoruz evlatcığımla. Göğüslerim ilk ginden çatladı. Lansinoh ve garmastan pomadı birlikte kullanıyorum. Kızım İnatçı biraz. Ama ben kazanacağım. Pes etmicem
Çok yazdım buraya kdar okuyanlara teşekkürler, doğum yapmayan arkadaşlarıma kolay doğumlae. Doğuranlara da bol sütlü, sakin, paniksiz günler dilerim
2 gece kalsaniz iyi olur.Ben diger cocugum cok etkilenmesin diye 2.gün ciktim hastaneden.Ama eve gidince hastalandim.Spinalin yan etkileri yogun oldu.Bebege bile bakamadim bikacgun.Kızlar bebeğim Salıya kadar doğmazsa Salı sabah 8de sezeryan olacağım. Hastanede ne kadar kalınıyor acaba? Yüksek olasılık spinal olacak. Siz ne kadar kaldınız?
Ben lansinoh kremi sürüp kalkan takıyorum. İlk 1 hafta kremi sürüp göğüs pedi kullanıyordum kremi emdiği için hiç faydası olmuyordu kalkan kremi orda tuttuğu için yumuşak ve nemli kalıyor benim yaralarım böyle geçtiKızlar goguslerim hep yara çok zordayim doktor hamazinc krem yazmis bi kere kullandım iyice yıkadım ama aralara kaçanlar çıkmadı bebeğim burusa burusa zorla aldı göğsümu Bn ne yapcam
Ay 1 tane de bende var. Dünden beri yetti canıma. Ya zaten ayaklarım şişiyo yok bunları yıkayalım yok bunları ütüleyelim. Ya bebek hemen giyemicek ne acelesi var. Bugün güya yemek yaptı mutfak battı. El insaf yeni temizlettik evi batırdı ya. Ağlıcam eşime anneni gönder yoksa ben gitçem dedimOfff kv sıkmaya başladı beni. Zaten 2 gün sonra bebek gelecek bidaha eşimle başbaşa diye birşey olmayacak, şimdi ne zaman dışarı çıksak bizle geliyor. Bir kere de demiyor ki ben gelmiyim siz karı koca gidinonun da geleceğini öğrendikten sonra evde otursam tek başıma daha iyi diyorum içinden ama artık geri dönüşü de olmuyor zaten bütün gün beraberiz. En son dicem siz oğlunla gidin yürüyüşe de ben de yalnız kalıyım evde daha iyidir dicem. Çok bunaldım. Zaten bebek geldikten sonra eskisi gibi olmıcak düşüncesi arada garip hissettiriyor. Bir de son günlerde peşimizden ayrılmayan annesi tuz biber ekti
Beatrices buralar yanıyor. Çocuk kokar göbeğini beklersek. Dr a sorayım bunu. Bakalım ne diycek. Bir de şu brbeğin tuzlanması mevzusu var. Ne düşünüyorsunuz bu konuda???
2 gece kalsaniz iyi olur.Ben diger cocugum cok etkilenmesin diye 2.gün ciktim hastaneden.Ama eve gidince hastalandim.Spinalin yan etkileri yogun oldu.Bebege bile bakamadim bikacgun.
Kesinlikle tuzlamam. Biraz internetten araştırın, abartılması bebek ölümlerine bile sebep olan birşey. İyi düşünün derim.
Lansinoh un göğüs pedini ve kremini kullaniyorum. Sut inerken de çok ağrıyor. Koltuk altlariLansinoh kullan canım bide nemli kalmamasına dikkat et benim hala tam geçmiş değil yaralarım ilk tutup emmeye başladığında acıyor hala ama her emzirmeden sonra azcık havalandır hemen kapatma ben lansinoh sürüp peçete katlıyorum koyup öyle kapatıyorum yaralara ve ağrıya iyi geldi baya
Ay 1 tane de bende var. Dünden beri yetti canıma. Ya zaten ayaklarım şişiyo yok bunları yıkayalım yok bunları ütüleyelim. Ya bebek hemen giyemicek ne acelesi var. Bugün güya yemek yaptı mutfak battı. El insaf yeni temizlettik evi batırdı ya. Ağlıcam eşime anneni gönder yoksa ben gitçem dedim
Off off logusa olmadan stresi yetti niye kimse bizi düşünmüyor.kv geldi annem gelecek şimdi kv 'min annesi aradı arefe günü gelecekmiş kaç gün kalacak Allah bilir.bebek görmeye gelecekmiş. Daha bebek yok ortada ev desen daracık.insanalrda düşünce yok .gelmesin desen sen kötü olacaksın. Sinirlerim tavan yaptı.Oooo seninkinin de huyu başkaymış..
Bana bir de görümce eklenecek pazar. Bayramı da burda yapacaklarmış.
Yanlız kalmayı özledim ya. Allah razı olsun yemek yapıyor evin işini yapıyor ama bütün gün birlikteyiz zaten kv ile. Eşimle az dışarı çıkalım diyoruz hoppp giyinip kapıda bitiyorBu kadar dip dibe yaşamaktan hiç hoşlanmıyorum
Yaşına başına bakmam yolarımbenim salon kadını çizgimden çıkarmasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?