Spinal epidural kombine oldum ben canım gayet de memnun kaldım hemde problemli gebelik geçirip riskli bi ameliyata girmeme ragmen ama önceki epiduraldi o da cok rahattı genel anestezinin ayılması beni ürkütüoduKızlar geldim doktordan yine dönmemiş pazartesi doğum insaAllah.
Ne güzel spinali düşünüyordum doktor yok karnın savrulur hissedersin,yok miden bulanır yok şöyle yok böyle beni bunalıma soktu oturdum ağladım bi güzel stresten.
Kararsız kaldım offf sinirlerim bozuldu yaa
Spinal yada genel olan arkadasalrim düşüncelerinizi paylaşırmısınız
+1 ben aha şu an uyuyo ve uyanmaya calışıo içimden biraz dhaa uyusa die dua ediorum gece uykularımı özledim bide 40 cokınca düzelir diolar aha 5 gün kaldı nere düzelcek bilmiom ne keramet varsa su 40 ta herşeyi 40 a baglıolar bence alakası yok spnrada 3 ay dicekler ve 2 yaşa baglarlar en son :))))Bu bebelere gece ne oluyor? Gündüz uyandıramıyorum akşam uyumak bilmiyor. Napıcamı şaşırdım artık
Ben sürüyorum canım doktor verdi iz kalmaması için.kızlar sezaryen yerimde hafif kan pıhtısı olmuş.. emzirmek için çok uğraştım gece boyu.. dikiş yerim ağrımıştı..
normal mi bu?
bir de sezaryen yerinize krem sürüyor musunuz iz kalmaması için?
Evet ben de onu kullanıyorum 90 lira gibi bir fiyatı var. Benim doktorum günde 4 kez kullan dedi ama anca 2-3 kez sürebiliyorum.Canım o kremi dewlet karsılıyomu acaba. Bana doktor vermedi ama netten cok duydum işe yaradıgını fakat dediklerine göre biraz pahalı bi kremmiş
Anladım canım,kıymetli bebek kategorisinde yani :)Canım benim sat 24 haziran ama sezeryan olunca bana dr 12 si ile 17 arası bir tarih seç. Sonrasında sancıların başlar hiç gerwk yok dedi. Eşimde persembe dığmuşum ben deyince 15 ini seçtik. Benim tüp bebek olduğu için 2 dr umda sezeryan olacaksın risk yok dedi. Bu yüzden.
Ben yarin sabah insallah spinal olucam ikinci dogumum ilki de oyle oldu. Neden karnin savrulsun o ne demek ki sadece biseylerin dokundugunu ve azcik cekistirme hissediyosun ama agri sizi olmuyo bebegini de hemen goruyosun cok guzel tavsiye ederim artik cogu kisi spinal oluyo genel olan cok az.Kızlar geldim doktordan yine dönmemiş pazartesi doğum insaAllah.
Ne güzel spinali düşünüyordum doktor yok karnın savrulur hissedersin,yok miden bulanır yok şöyle yok böyle beni bunalıma soktu oturdum ağladım bi güzel stresten.
Kararsız kaldım offf sinirlerim bozuldu yaa
Spinal yada genel olan arkadasalrim düşüncelerinizi paylaşırmısınız
Allah razi olsun canim tesekkur ederimKolay doğumlar dilerim canım.
92,5 doğuma gittiğimde sabah aç karnına 85,4 geldim bugün durmadım temizlik yaptım süpürür koltuk kanepe çekip sildim akşam misafir vardı yarın da çok hareketli geçti kız uyumadı sürekli ayakta gezindim böyle olmazsam gitmez bu kilolar şu 40 bi çıksaydı atacam kendimi dışarı kızı koyar bebek arabasına yürürüz koşu bandını da salona taşıyacam kimse gelmez artık tatilde 2 ayda 6-7 kg gider her gün 1 saat yürürsem adana sıcak acayip terliyorum zaten spor yaparken daha önce de böyle başlamıştım 10 kg verdim 3-4 ayda eylülde 70+ ları görmem.lazımCnm en tombılıboo olanlardan senle ben
Kılo durumun nasıl
Ben 87,6 kıloluk buldozerım :) (93,5 dogum anı)
92,5 doğuma gittiğimde sabah aç karnına 85,4 geldim bugün durmadım temizlik yaptım süpürür koltuk kanepe çekip sildim akşam misafir vardı yarın da çok hareketli geçti kız uyumadı sürekli ayakta gezindim böyle olmazsam gitmez bu kilolar şu 40 bi çıksaydı atacam kendimi dışarı kızı koyar bebek arabasına yürürüz koşu bandını da salona taşıyacam kimse gelmez artık tatilde 2 ayda 6-7 kg gider her gün 1 saat yürürsem adana sıcak acayip terliyorum zaten spor yaparken daha önce de böyle başlamıştım 10 kg verdim 3-4 ayda eylülde 70+ ları görmem.lazımCnm en tombılıboo olanlardan senle ben
Kılo durumun nasıl
Ben 87,6 kıloluk buldozerım :) (93,5 dogum anı)
Beni 5. Gün çağırdı kontrol için o zaman kendi çıkardı. O bant su geçirmez olduğu için ben gelir gelmez banyo yapmıştımKızlar merhabalar. Mesajların çoğunu okuyamadım. Bugün eve çıktık. Hala ağrılarım fazla. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Emzirme uğraşlarım başarısız oldu. Sütüm gelirken gelmez oldu birdenbire. Dolayısıyla geceler gündüzler uykusuz ve bebeğin ağlamalarıyla geçiyor. Bugün mama takviyesine başladık. Ama meme emmeyi unutmasın diye enjektörle veriyoruz yada göğsüme akıtıyoruz emerken. Göğsümün birini de zor alıyor. Bütün gün gece kan ter içinde geçiyor.
Sizlere bir sorum var. Kafam bir dünya, doktorun söylediğini unutmuşum. Şu sezeryan yerinin üzerine takılan su geçirmez bant kaç gün sonra çıkartılıyor? Doktor bugün söyledi gidince duş alabilirsin şu kadar gün sonra bantı çıkar açık kalsın dedi ama kaç gün dedi aklımdan çıkmış
Sarılıktan dolayı 19 gündür biz ışık açık yatıyoruz hem de tepemizde.Kızlar bebegin gözlerini ışıktan koruyun yoksa kayar diyorlar akşamları Bn de hep odamda sari gece lambası yakıyorum onda çok baktirmiyorum ne zamana kadar sürer ki bu durum
Maalesef kızlar süt derdine düştükleri için bizim msjları pek görmüyorlarKızlar karnınızdan çıt sesi geliyomu? Yada geliyomuydu die sorayım.
Ben canbebenin bezini aldım ama hiç kullanmadım . Hastaneden çıkana kadar 5-6 tane kullanmışimdir. Hastaneden çıkarken lohusa pedi kullandım. 4-5 afette ondan kullandım. Ama 2 günden sonra uzun pedlere geçtim. Günde 4-5 adet kadar kullanıyorum.Sezeryan yapanlara sormak istiyorum...depentin hastabezini alayımmı yoksa normal pedle dahamı iyi oluyor
Geçmiş olsun. . İnşallah en kısa zamanda asarsiniz bu durumu. Bnmde bebisin sarılığı sınırda. Herşeyi deneyip dua ediyorum. Geçecek insSelam kızlar benim minnoş hala küvezde. Anne sütüne alerji için tepki vermemiş, dr öyle birley olmadığını düşünüyor. Şuan beslenemediği ve emmediği için küvezde tutuluyor. Dün saat 12:30 da emzirdim saat 15:00 da tekrar emzirmeye çalıştık bu kez emmedi sürekli ağladı, bir türlü sakinleşmedi. Süt sağmıştım enjektörle onu verdiler içti. Giderken tekrar sağıp bıraktım hastaneye. Küvezde çok huzurlu uyuyordu, can gelmiş yüzüne.. herşey çok güzeldi ilk 2 gün sonra nazar mı değdi nedir anlamadık. Dua edin bugün emsin ve versinler bebeğimizi. Kilo alımını görneden, emdiğini görmeden bırakamayız dedi dr.
Hayırlı olsun enikin :) uykusuz geceler kervanına hoşgeldin ikimizde. Aynı gün doğum yapmisiz. Pztden bugüne toplasan 5-6 saat belki daha az uyumusum. Bnm oğlan yarım saatte bir kalkiyom doymadım için. Az mama da verdik ama sarılık değeri sınırda. Şimdi yuklendim süt yapanlara.tahin, rezene, promalt, bulgur, lactamil, meyve..bu liste uzar da gider. Allah hepimize kolaylık versinheksi sağol canım merak ettin. Sezaryen oldu kurtuldum.
@efsunsuz iyiyim canım, insan olmaya çalışıyorum:)
@zehrayalcin87 kuzum, bebeğin umarım bir an önce anasının memesini kemirir. Kendine gelir. Herşey güzel olacak eminim.
@BahaRaslan99 hatun yalnız olmak iyiyimiş, karışan yok görüşen yok. Sen de iyi hisset:)
Herkese selamlar, dün hastaheden çıktık, ilk iki güne göre sabah iyiydim, kalktım dolandım, akşama kadar bebeğe baktım eşimle. Kayınvalidem ve annem yemek getirdiler biraz kalıp gittiler. Akşam tektik eşim enik ve ben. Sık sık emmek istedi, uyutmadı sağolsun, zaten analık uykusuzluk diye boşa demiyorlar 12 Haziran sabah saat 3:30' dan beri toplam 8 saat uyumamışımdır:) Eşim de elinden geldiğince destek oluyor ama uyandırmaya kıyamadım onu, sonunda sağolsun kendisi 1 saat aldı, ben o 1 saatte nasıl uyuduysam kendimi hala dinç hissediyorum.
Meme emiyor bizimki ama doymuyor mama da yiyor, emzirme meraklısı değildim hatta hiç öyle bir niyetim yoktu, ama enik o kadar çaresiz ki, taş kalbim yumuşadı:)
Sezaryen yaram sıkıntı çıkartmıyor, yatıp kalkmak zor tabi ama yapacak birşey yok başa gelen çekilir.
Enik işitme testinde bir kulağından geçemedi, tekrarlanacak. Diğer testleri haftaya. Kan grubu A- çıktı, yaslardayız. Çok zor bir grup.
Kediler oğlanı sevmedi, bakıp bakıp gidiyorlar:)
Şu anda hamilelik kiloma geri döndüm ama hunharca göbeğim var, sanki ben değildim az göbekli olan, resmen şişko gibiyim :)
Memeler arada yara oluyor, lasinohun sahibi de, formulünü bulan da trilyoner olsun:) hemen toparlıyor:)
Un helvası yiyin, tadı çok güzel ve sanırım süt yapıyor.
Benden haberler bunlar. 3 günlük analıktan ne kadar deneyim olur bilmem ama, aklıma geldikçe yazarım.
Aynı durumu bende yaşıyorum 5. Gün 11,6 idi 15. Gün 11 2-3 saate bir emziriyorumysütüm de var kilo alımı da iyi.ben zayıf doğmasına buluyorum bir arkadaşım da öyle dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Zayıf doğan daha geç atlatıyormuş oğlumda hiç sarılık sorunu yaşamadık 12 çıkmış ilk tahlili sonra çabuk iyileşti ki hiç yaptırmamışız. Son tahlili pazartesi yaptırdık daha da yaptırmayacam gibi inşallah azalır sadece başında sarılık vücutta yok. D Degemen canım sen tipine baktık sarılık olduğunu anlamadık tahlilde 24 çıktı demiştin. Vücudunda yada gözünde sarılık hiç yokmuydu. Ben bacaklarına ayaklarına bakıyorum yok yüzünde gözünde var herkes az diyor ama ben nedense sarı görüyorum çocuğu.O sorun sonradan bizde de oldu meme almama.
Doğum yaptığım hastane de emzirme eğitimi veren dr un yanına bile gittim.
Almayan bebe bi dk olmadan memeyi aldı. Eve geldim yine aynı.
Bebeği emzirecrğin zaman pozitif yaklaş canım işe yarıyo az da olsa.
Bu arada sütüm yarıyo kilosu çok çok iyi dedi dr ama sarılık 11.6
Hani anne sütü sarılığı önlerdi diye bağırmak istiyorum.
Gece gündüz fire vermeden emzirmeme rağmen.,sütüm kilo aldırmasına rağmen bu sarılık neden oldu anlamadım. Fikri olan??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?