2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım kilo ile ilgili mi bilmiyorum ilk oğlum 3 160 gr dı. Şimdi ki bebeğim 3 340 gr. Ilki sarılık olmadı bu yaramaz Nasıl oldu anlamadım saati Gelmeden emziriyorm. Hayırlısı pazartesi kontrol var.

Bol bol olan sutum bugun ne hikmetse cok cok az memeler hamur gibi yumusadi ve kuculdu emdikten sonra pompayla bosaltiyrm memeleri dolaba koyuyorum bidahaki emzirme saatine kadar dolardi bugun bi gariplik var. Humanaya yuklendim tahin helvasi baklava bulgur pilavi Allah ne verdiyse bol su ama yik yok sebep ne ola ki. Biseye de uzulmedim lohusa depresyonunda da degilim gayet mutluyum anlamadim ya. Var mi sebepsiz yere sutu azalan

Bende anlamadım kendi bile korkmuşmuş genel yapmis iki doğumuda
Rabbim hakkımızda hayırlısını yazsın.
Sağol canım yarından sonra doğum hikayeni okumak için hevesleniyorum
Inşaallah güzel geçer doğumun evladına sağlıcakla kavuşursun

Kızlar karnınızdan çıt sesi geliyomu? Yada geliyomuydu die sorayım.
Eveeet benimde geldi parmak çıtlatınca çıksn ses gibi fakat hiç bir açıklamasını bulamadım değişik gerçekten
Bir defa oldu bidaha tekrarlamadı

Eveeet benimde geldi parmak çıtlatınca çıksn ses gibi fakat hiç bir açıklamasını bulamadım değişik gerçekten
Benim de oluyor yaa , nette baktım bişey bulamadım . Bi kaç kişi yazmış ki doğmadan önce gelen çıt sesi doğduktan sonra da ayak bileğinden geliyordu , ayağını kımıldatırken diye

Canım süt yapanlara Liste başına suyu koymalisin unutma, en az 2-3 litre su iciyoruz sutlerimiz likir likir akıyor :)

Kızlar uykusuz her gece şarkısı ile yeni bir güne yeniden uyandık, benim kız da alışkanlık oldu her sabah 6 gibi uyanıyor en az iki saat uyumuyor, yine altida uyandi hala da uyumadı, bu arada benimkinin göbeği 14 gün düştü annem ve kayinvalidem benim bildiğim göbek en gec bir hafta on güne düşer ne biçim bebeğiniz var diyo bize :) bir arkadas paylasmisti akasya ana videosundaki o süt tasma hikayesini bana da çok dediler, valla bu insanları anlamıyorum yani zaten lohusayiz kirilganiz niye böyle olumsuz şeyler soylerlerki

Gece nasıl canım hiç uyumuyor mu

Kızlar bebeğinizin yatağı nasıl bizimki park beşik ve içine koyduğumuz yatağı yumuşak bazen uyuyor ama bazen de saat başı uyanıyor emziriyorum emerken sürekli geriniyor acaba yatağını mı sevmiyor

Kızlar emzirme ve mamayı birlikte uygulayanlar, kaç saat arayla ve hangi sırayla veriyorsunuz.?

Dün arkadaşlar biberon verme bak seni bırakır dediler evet diğer kızımda da biberon verinnce beni emmeyi bırakmıştı. Buda öyle olacak diye korkuyorum.
İlk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyorum. Ama mamayı nasıl bırakacaz kaşıkla mı versem. ? Siz kaşıkla veriyormusunuz??

Kaşıkla 1 saatte ancak doyurabilirim, bide diğer çocuklar var ev işi var, ama eğer bemi daha çok emecek ve sütümü arttıracaksa katlanırım.

Bizde şöyle sıkıntı oluyor mesela süt yapacak şeyler yedim süt oldu ama kızım 3 4 dk güzel emiyor. Sonra duruyor yada uyuyor. Süt sızıyor akıyor ağzına vermeye çalışıyorum almıyor uyuyor. Sonra yarım saat sonra uine açlık ağlaması.... mama verirsem 1,5 2 ölçek içip 2 3 saat acıkmıyor....

Midesi mi küçük yoksa emme mi zor geliyor sizce???

Canım benim oğlumda öyle bende mamayı biberonla veriyorum malesef çünkğ okadar mamayı kaşıkla vereme kadar soğur ve oda karın ağrısı yapar..benimkide memede 4 ile 5 dk anca duruyor tabi sonra aşırı açlık basınca kıyamet kopuyor..mecburen mama veriyorum bende

Canım benim kızım da sa
canım benim kızım da sarıydı hem gözleri hem cildi... ama iki dr da normal değerlerdedir, ama yine de aklımızda kalmasın tahlil yaptıralım dediler. Benim kızım uyuklamıyordu, pelte gibi değildi, sık uyanıyor sık emiyor ve hareketliydi. O yüzden de yanıldı dr lar... sonra bebeğin kan grubu babayla aynı olduğu için kan uyuşmazlığından şüphelendiler. Ben 0 Rh + eşim ve bebek A Rh +... eşimle aramızda AB0 uyuşmazlığı ve c grubu uyuşmazlık denen alt grup uyuşmazlığı çıktı. Yani Rh uyuşmazlığı değil de alt grup uyuşmazlığıymış. İlk defa duydum ben de... bebeğin beyninde 5. Günde bariyer oluşuyormuş bilirubin yüksekliğine karşı. Ve bu nedenle 10-11. Gün yükselen sarılık bebeğin beynine zarar vermezmiş. Doğduğu gün sarılığı olan bebeklerde soruna neden olurmuş. Dr çok detaylı anlattı bana. İçim rahatladı. Fototerapiye yanıt cerdi ya Artık 2 ay bile sarı olsa gözleri teni önemli değil dedi.

Off aynıyız. Emzirdikten sonra 1 saat tutup tekrar emzirecem. Yeniden başa döndük

Off aynıyız. Emzirdikten sonra 1 saat tutup tekrar emzirecem. Yeniden başa döndük
İşte zaten mamayı yîyince uyuyo ve bidaha iki saat sonra uyanıyo..yine aynı kısır döngü yani demekki emmek zor geliyo başından beri böyle benimki..son birkaç gündür 5dakika falan emiyo uzun yani bana göre :)

emerken hemen yoruluyorlar sizin bebeginiz kac gunluk oldu ben bebegime ilk basta siringa ile agzinq damlatarak verdim biberona alismasin diye bu seferde memeyi agzina verdigimde siringadan damladigi gobi damlasin istedi agzi acik ogle bekledi biberon verdim ondan hizli aktigi icin memeyi yine begenmedi cunku biberon gibi memeden hizli akmiyordu cok zorlandim 1 hafta sonra birazcik buyuyunce kendini toparladi 1 hafta hic emmemisti gogsume masaj yaptim yumusalttim ucunu recel surdum alisti simdi yapisik iki gibiyiz yapisti surekli emmek istiyor sanirim biraz zaman ve sabir isi bu emme isi . bana doktorum ac kalmasin 2 saate bir 60 cc icir dedi ama ilk hafta 30 cc iciriyordum mide buyudukce artirdim ins sizinkide emerde mamayada gerek kalmaz

Heh ben de bununla uğraşıyorum günlerdir bir cevap bulmadım . Sanki çocuğun ayağı çıtlıyor gibi neyin nesi anlamadım yaa

geçen gece çıt sesi geldi hareketleri durdu aklım cıktı. Dün gece yine. Ama mümkün değil ayaktan gelmesi çünlü baş kısmından geldi ses. Ayakları üstte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…