Şimdi uyudu mesela uyanınca ilk önce memeye tutuyorum biraz emiyo ama sonra ağlamaya başlıyo üşeniyo en fazla 5dk emiyo o yüzden arkasından mama vermek zorunda kalıyorum..sağmıyorum artık çünkğ sağınca bu sefer emerken süt gelmiyo..önceden daha çok sağıyodum çünkü hiç tutmuyodu memeyi şimdi azda olsa tutuyo..çok karışık yani bazen bende ne yapsam diye şaşırıyorumSaat başı emzirmeyi Deniyorum bakalım.
Bizde iyi gibiydik ama bu gece huysuzlandı acaba yataktan mı dedim yatağa sardım bide ama beşiği sevmemeye başladı galiba uyanıyor oraya koyuncaBelli olmuyo ya, inan gece bile olsa gazını çıkarmadan yatırmamaya çalışıyorum ama neden uyumuyorum anlamıyorum, sizde geceler nasıl?
Bilmiyorum ki canım yatağındamı elyaf yani seninbizim yatak sunger birazcik sert bende babynest yaistim besigin icine onu koyyuyorum elyaftan icine gomulup rahatca uyuyor pasasaat basi uyanmasi yatakla alakalo degildir bence acikiyorlar cabucak
Kahverengi lekelenme yalancı nişanmış
Doktor çsamba doguma gelir gibi gel suni sancı olmadı sezeryan diyor dedim alttan kontrol ettiniz durum ne ki? Cokta edemedim seni sıkmak istemiyorum dedi sacmalıga bakın alttan kontrolde biraz geriliyotum ama dibe kadar sokuyo hissediyrm bn tabi biraz geriliyrm cıkarıyo yani millet acaba ooo çok rahat mı diyor ki açılmadan falan hiç bahsetmedi kafam karıstı sezeryana mı yönlendirmek istiyor
Sezeryan sonrası o acılardan emzirmede güçlükten korkuyorum
Burdaki sezeryanlıların bu konuda hep sıkıntılarını okudum hala okuyorum
Allahım hakkımda hayırlısını göstersin saglıkla kucagıma almayı nasip etsin
Benim de oluyor yaa , nette baktım bişey bulamadım . Bi kaç kişi yazmış ki doğmadan önce gelen çıt sesi doğduktan sonra da ayak bileğinden geliyordu , ayağını kımıldatırken diye
O belirtiler bendede var malesef..ben bebeğim emmediği için ona bağlıyorum ama eşimede arada çok sinir olduğum kesin..gece ben uğraşırken uyuması beni deli ediyor..bence gitme annene ne demek iş stresi şuan senden stresli olamaz heralde..böyle zamanlarda destek olmaları lazım bizeHerşeye ağlayasım geliyor. Depresyon belirtisi mi nedir. Eşimle de tartıştık dün. Annem eve dönecek senide götürim de birazda orda kalın diyor. Kendi free takılacakmış. İş stresleri varmış. Offf.. Annem babam da düzenini bozma gelme diyor
Bizde iyi gibiydik ama bu gece huysuzlandı acaba yataktan mı dedim yatağa sardım bide ama beşiği sevmemeye başladı galiba uyanıyor oraya koyunca
Bilmiyorum ki canım yatağındamı elyaf yani senin
önce mutlaka memeyi veriyorum sonra hemen ardından mamayı. mamayı Medelanın anne meme ucu olan biberonundan veriyorum, hiç sıkıntı yaşamadım bir aydır çok şükür memeden soğumadılar. diğer biberonlardan süt lıkır lıkır geliyor onlar olmaz memeden soğur. iki bebiş de 15-20 dakika meme emiyor sonra 80 cc mama yiyor şimdilik. benimkiler 3,5 kilo ordan hesapla seninkini istersen canım.Kızlar emzirme ve mamayı birlikte uygulayanlar, kaç saat arayla ve hangi sırayla veriyorsunuz.?
Dün arkadaşlar biberon verme bak seni bırakır dediler evet diğer kızımda da biberon verinnce beni emmeyi bırakmıştı. Buda öyle olacak diye korkuyorum.
İlk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyorum. Ama mamayı nasıl bırakacaz kaşıkla mı versem. ? Siz kaşıkla veriyormusunuz??
Kaşıkla 1 saatte ancak doyurabilirim, bide diğer çocuklar var ev işi var, ama eğer bemi daha çok emecek ve sütümü arttıracaksa katlanırım.
Bizde şöyle sıkıntı oluyor mesela süt yapacak şeyler yedim süt oldu ama kızım 3 4 dk güzel emiyor. Sonra duruyor yada uyuyor. Süt sızıyor akıyor ağzına vermeye çalışıyorum almıyor uyuyor. Sonra yarım saat sonra uine açlık ağlaması.... mama verirsem 1,5 2 ölçek içip 2 3 saat acıkmıyor....
Midesi mi küçük yoksa emme mi zor geliyor sizce???
Kızlar geldim doktordan yine dönmemiş pazartesi doğum insaAllah.
Ne güzel spinali düşünüyordum doktor yok karnın savrulur hissedersin,yok miden bulanır yok şöyle yok böyle beni bunalıma soktu oturdum ağladım bi güzel stresten.
Kararsız kaldım offf sinirlerim bozuldu yaa
Spinal yada genel olan arkadasalrim düşüncelerinizi paylaşırmısınız
Günaydın.benim 35. Haftamda başladı hatta sancılarım ciğer geliştirici iğne vuruldum.haala daha her gün regly agrısı gibi tüm gün süren bir karın kasık ağrım var fakat doktora gittiğimde sancım normal değerlerde bebişin suyu da normal çıkıyor.baş aşağı durduğundan rahme kafasını sürekli ittiriyor olduğundan bu sancıların olması bi anlamda güzelmiş rahmi ve seni daha rahat ve çabuk bir doğuma hazırlarmışGünaydın hanımlar doğum öncesi düzenli sancılarınız oluyor muydu yani benim 2 3 saat düzenli olarak belimden kasiklarima sancı giriyor sonra geçiyor geçen hafta da olmuştu dün gece de oldu doğum sancısı diyorum ama geçiyor anlamadim
Son ayım ve bu 10 gündür aynı kiloda canım çok sıkıldı, baya bütün vitaminli şeylere yüklendim inşaAllah biraz toparlar kendinicanım emmede biraz sorun oluyor
güçsüz olduğu için çekemiyor..başka bir problem yaşamadık
bir de baş çevresi 5 hafta geriydi
tüm şapkalar gözünü örtüyor bol geliyor
Geçen hafta doktora sordum bişey demedi dün gece yine oldu yani öyle düzensiz ve aralıklı olmuyor genelde 4 5 dkda bir olup en az 30 sn sürüyor doğum sancısı gibi bende hevesleniyorum geliyor diye sonra kesiliveriyor benimde sancim 20lerde çıkmıştı geçen hafta ama açılmam yoktu yürüyüş yapıp hergün sıcak banyo yapıyorum bakalım artık iyice sabirsizlanmaya başladımGünaydın.benim 35. Haftamda başladı hatta sancılarım ciğer geliştirici iğne vuruldum.haala daha her gün regly agrısı gibi tüm gün süren bir karın kasık ağrım var fakat doktora gittiğimde sancım normal değerlerde bebişin suyu da normal çıkıyor.baş aşağı durduğundan rahme kafasını sürekli ittiriyor olduğundan bu sancıların olması bi anlamda güzelmiş rahmi ve seni daha rahat ve çabuk bir doğuma hazırlarmış
Alışkanlık ta ettirmiyorum canım benimkinin hiç sağı solu belli olmuyor bazen gazını bile çıkarırken uyanmıyor bazen dediğin gibi emzireyim diye kucağıma alınca uyuyup kalıyor bazen de kucaktada uyumuyor keşke kucakta uyusaydı dün gece o kadar dolaştım evde pış pış ama uyumadı en son babasının kucağında uyudu :)Canım yatağı bilmiyorum ama her ne kadar internette 40 güne kadar çocuk alışkanlık edilmez falan filan diye yazsada senin bebis büyüklerin tabiri ile kucağa alışmış olabilir, çünkü benimki de her yolu denedim sadece göğsümde uyuyor şimdiden göğüste uyumaya alıştı, gece çok yorgun olsam da mutlaka beşiğine yatiriyorum ki birde ona alismason, oraya alışsın yani benim dusuncem de bu, bence bebekler şimdiden alışkanlık edinmeye başladılar :)
Kızlar emzirme ve mamayı birlikte uygulayanlar, kaç saat arayla ve hangi sırayla veriyorsunuz.?
Dün arkadaşlar biberon verme bak seni bırakır dediler evet diğer kızımda da biberon verinnce beni emmeyi bırakmıştı. Buda öyle olacak diye korkuyorum.
İlk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyorum. Ama mamayı nasıl bırakacaz kaşıkla mı versem. ? Siz kaşıkla veriyormusunuz??
Kaşıkla 1 saatte ancak doyurabilirim, bide diğer çocuklar var ev işi var, ama eğer bemi daha çok emecek ve sütümü arttıracaksa katlanırım.
Bizde şöyle sıkıntı oluyor mesela süt yapacak şeyler yedim süt oldu ama kızım 3 4 dk güzel emiyor. Sonra duruyor yada uyuyor. Süt sızıyor akıyor ağzına vermeye çalışıyorum almıyor uyuyor. Sonra yarım saat sonra uine açlık ağlaması.... mama verirsem 1,5 2 ölçek içip 2 3 saat acıkmıyor....
Evet öyle dediler ama benim ki de. Diğerini sagip biberonla veriyorum ama çok şükür memeyi de aliyomillete bakma sen
bana da biberon verirsen meme almaz dediler
sarılıktı çok güçsüzdü emmemiyordu mecbur verdim
ne oldu ikisini de almaya başladı..meme sorunu baya azaldı
onlar da alışmaya çalışıyorlar olacak de
hep pozitif düşün
Kuzum günaydın. Benimki ikisini de kullanıyor, önce memeleri sömürüyor, sonra hala mıkırdanıyorsa biberon veriyorum 60cc yapıp.Kızlar emzirme ve mamayı birlikte uygulayanlar, kaç saat arayla ve hangi sırayla veriyorsunuz.?
Aynı şekilde bende çok sabırsızım artıkk :) bi an önce kavuşmak istiyor insan.Allah sağlıkla vakti zamanı geldiğinde kucağımıza almamızı nasip etsin inşallahGeçen hafta doktora sordum bişey demedi dün gece yine oldu yani öyle düzensiz ve aralıklı olmuyor genelde 4 5 dkda bir olup en az 30 sn sürüyor doğum sancısı gibi bende hevesleniyorum geliyor diye sonra kesiliveriyor benimde sancim 20lerde çıkmıştı geçen hafta ama açılmam yoktu yürüyüş yapıp hergün sıcak banyo yapıyorum bakalım artık iyice sabirsizlanmaya başladım
Ben aventin bibrenunu kullanıyorum ondan baya geliyo mama az akışlı bir biberon arıyorum bende..medela tek biberon olarak satılıyomu canım yoksa sağma makinesiyle birliktemi aldın..bu arada bende öyle yapıyorum önce meme sonra mama veriyorum..80cc çok değilmi ben 60 veriyorum benim oğlum şuan 3900önce mutlaka memeyi veriyorum sonra hemen ardından mamayı. mamayı Medelanın anne meme ucu olan biberonundan veriyorum, hiç sıkıntı yaşamadım bir aydır çok şükür memeden soğumadılar. diğer biberonlardan süt lıkır lıkır geliyor onlar olmaz memeden soğur. iki bebiş de 15-20 dakika meme emiyor sonra 80 cc mama yiyor şimdilik. benimkiler 3,5 kilo ordan hesapla seninkini istersen canım.
Son ayım ve bu 10 gündür aynı kiloda canım çok sıkıldı, baya bütün vitaminli şeylere yüklendim inşaAllah biraz toparlar kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?