- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 83
- 38
Benim normal doğum ve bugün korse takmaya başladım, dr korse için birley söylememişti banabenimki de korse karın kaslarını zayıflatır dedi
sezaryen için benimki krem önermedi ama ben kullanmak istiyorum
davul gibi ben de olmuştum
hatta eve gelince tartıldım sadece bebeğin doğum kilosu gitmişti
o kadar ödem vardı
terleme çok oluyor leş gibi kokuyor insan
su geçirmez bant büyük nimet duş almak için
benim de 2. gün gaz çıktı
yatarken dizlerini çek bırak çek bırak
ve yürümeye çalış
ve ağrın çoksa hastaneden çıkmadan önce iğne yaptır
evde biraz olsun rahat edersin
Sabahki çılgınlığımı yazayım, uyandım baktım enik gözüme sarı görünüyor. Ama dün böyle değildi, soydum bedenine baktım pembe ama parmağımı basıp çekince hafif sarı kalıyor (tabi bu aşamalar hep zavallı eşimle, çılgın paniğim) kalk dedim asm ye gidelim. Oradaki ebeyi aradım, sağolsun hemen gel dedi.
Gittik fizyolojik sarılıkmış 5.gün başlar 8.gün pik yaparmış.
Ben tabi çocuğa kızılötesi ışınlı gözlerimle baktığım için sürekli, hemen anlamışımkendimi de manyak edeceğim sonunda
Bilurbin bile bakmadılar normal bu ya deyip, ben zaten ağladım ağlayacağım. Sabahtan akşama mama meme gidiyor nasıl sarılık olur diye.
8. gün çocuk doktoruna randevu aldım zaten, orada da bakarlar. Besleme rutini aynen devam yani.
Aman dikkat edin valla, içinden birşeyde tiksinmiş çocuk kaç gündür ayrı, per perişan olduk.Sevindim canım :) bende kullanıyorum ama ne kadar bitkisel de olsa yine siliyorum her emzirmede çok nadir unuttuğum oluyor
Ben varım. Normalde iki memeden 75-85 cc oluyordu pompayla sağdığımda.Bol bol olan sutum bugun ne hikmetse cok cok az memeler hamur gibi yumusadi ve kuculdu emdikten sonra pompayla bosaltiyrm memeleri dolaba koyuyorum bidahaki emzirme saatine kadar dolardi bugun bi gariplik var. Humanaya yuklendim tahin helvasi baklava bulgur pilavi Allah ne verdiyse bol su ama yik yok sebep ne ola ki. Biseye de uzulmedim lohusa depresyonunda da degilim gayet mutluyum anlamadim ya. Var mi sebepsiz yere sutu azalan
İç dikişleri bilmiyorum canım benim dışardakiler peçeteye geldi öyle anladımbenimde icten dikislerim var dustugunu nasil anliyorsunuz benim 17 gun oldu hala ara sira agriyor
Ben esema kullanıyorum doktoruma iki kere sordum kullanabilirsin dedi..görümcem kullanmıştı oğluna o tavsiye etti..bazen bende mama ağırlıklı besliyorum sütüm herzaman çok olmuyo malesef özellikle gece mama oluyoKızlar mama olarak hangi marka kullanıyorsunuz ?
Ben hipp organik markayı kullanıyorum.
24 saatte 400-450 cc süt tüketiyor toplamda.
Bunun 100 e yakını hipp idi. Kalanı anne sütü idi. Ama dün akşamdan beri sütüm üzüntüden azaldı. Mama fazla veriyorum bu yüzden.
Aslında bırakmak lazım ama sanki sürmeyince acıyacak gibi geliyor bazen geceleri emerken ağlıyorum hala ama ara sıra oluyor bu bazen de hiç acı olmuyor anlamadım gitti nedenAman dikkat edin valla, içinden birşeyde tiksinmiş çocuk kaç gündür ayrı, per perişan olduk.
Zaten nerde tuhaf şey var gelir beni bulurYok yok internetteki negatif yazıları ne okuyun ne de inanın.vardır bi sebebi tabiki ama aksi bir şey olduğunu hiç zannetmiyorum.o sesin karın çatlıyı o an diye yazan var düşünün o derece cehalet :) içinizi rahat tutun hiç bir bilimsel açıklaması yok ve dr bile şaşırdı söyleyince
Evet canım gece ben de mama veriyorum. Uykusu daha iyi oluyor mama verince. Anne sütü içince gazı da oluyor. Huysuzluk yapıyor felan.Ben esema kullanıyorum doktoruma iki kere sordum kullanabilirsin dedi..görümcem kullanmıştı oğluna o tavsiye etti..bazen bende mama ağırlıklı besliyorum sütüm herzaman çok olmuyo malesef özellikle gece mama oluyo
Bnmki artik beni ciddiye almiyor zaten..can sikici konuşuyor...suan da bile adet olacakmisim gibi agrilarim var ancak kasilma yokAynen eşime hep yanlış alarm veriyorum bu gidişle gerçek dogum sancısını ciddiye almayacak
Çok geçmiş olsun canım. Pazartesi durumunu yaz inş.idrar ve idrar kültürü istedi..idrar yolları enfeksiyonu canım
pazartesi bizim de kontrol var..
biz antibiyotik kullanıyoruz enfeksiyon nedeniyle
4 gün de hastanede yattık
Ben birinci dogumumda tam 19 gun yan yan oturmustum..kizlar dikisleriniz ne alemde normal dogum yapanlar benim 4 5 dikisim var ama hala aciyo yan yan oturuyorum bugun 10.gun oldu ne zaman ağrısı gecer ne zaman duser
Bebegin nasil emmede gelisme vardr insaallah. Benimde ayni 100 cc bile sagdigm olmustu simdi 50 cc zar zor. Aslinda bebektn firsat bulup bisey yiyemiyrm pek. Azaldgnj farkednce yemeye basladm.Ben varım. Normalde iki memeden 75-85 cc oluyordu pompayla sağdığımda.
2 gündür 50 cc bile zar zor oluyor.
Gerçi benimki %90 üzüntüden diye düşünüyorum. Bişey yiyemiyorum adam gibi. O yüzden de süt olmuyor. Yani bu benim tahminim.
Amin. Rabbim sifasini verir. Gonlunu feeah tut. Hoş anneyiz nasil korkmayalim.Kızlar
TSH yüksek çıktığı için dr troid hapına başlattı 2 güm önce.
Sabahları aç karnına ver ve 45 dk aç kalsın öyle Besle dedi.
Ama benim kızım ortalığı yıkıyor.
7 de veriyorum hapı. Bazen geri çıkarıyor savaşıyorum yutsun diye , acı geliyor sanırım tadı
Dr 45 dk dedi ama ben 30 dk sonra veriyorum sütünü. İlacın reçetesinde yarım saat diyor diye o işime geldi sonuçta.
Zeka geriliği büyüme geriliği boy kilo vs bu gibi sorunlar olurmuş bu hastalıkta.
Ama bizimki erken teşhis diye ilaçla kontrol altına alınmış.
Allah acil şifalar versin tüm bebeklere.
Walla canım hiç belli olmuyor. Bazen alıyor bazen almıyor memeyi. Bugün iki memeyi de emdi ama doyumluk değil tadımlıkBebegin nasil emmede gelisme vardr insaallah. Benimde ayni 100 cc bile sagdigm olmustu simdi 50 cc zar zor. Aslinda bebektn firsat bulup bisey yiyemiyrm pek. Azaldgnj farkednce yemeye basladm.
Bide benim gece süt sağmayınca sabah daha çok sütüm oluyor..aslında sağdıkça çoğalır derler ama bende tersi oluyoEvet canım gece ben de mama veriyorum. Uykusu daha iyi oluyor mama verince. Anne sütü içince gazı da oluyor. Huysuzluk yapıyor felan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?