Cnm yanilgiya dusuyorsun sanki
Mama verme
O rahatlamak icin emmek istiyor
Hosgeldin kolik geceler
Maalesef cekicez biraz
Pazartesi oldu, sezaryen. 3. Günden beri ayakta dolananiliyorum, ağrı kesici iyi geliyor. ,Hafif bir sarılık başlangıcı var oğlanda, 2 saatte bir kalk yat yaparken uykusuzluk zorluyor. Onun dışında iyiyiz:) Eşimle halletmeye çalışıyoruz işte. Olduğu kadar:)Çok teşekkür ederim. Senin doğumun yanlış hatırlamıyosam pazartesiydi sen nasılsın, oğlun nasıl? İnşallah herşey yolundadır..
Kızlar merhabalar, Salı günü doğum yaptım. Doğumdan beri çok sorun yaşadım.
Sorularıma cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Allah razı olsun. Teker teker cevap yazamadım sizlere, teker teker etiketleyemedim. Günde iki saat falan uyumuşumdur anca kaç gündür.
Başıma gelen sorunları sıralayacak olursam
Şimdi emme sorunumuz çözüldü gibi. Mastit için iğne oluyorum ama kızım emiyor çok şükür artık. Şuan tek problemim geçmeyen ameliyat ağrım. O da kısa zamanda geçer inşallah. Kızımı eğilip kucağıma rahat rahat alabilmek istiyorum.
- 5. gün olmasına rağmen sezaryen ağrısından yataktan kalkamıyorum. Bebeğimi bile kucağımda zor tutuyorum. Neredeyse yatarak emzirmeye çalışıyorum yavrumu.
- İlk 2 gün emdi kızım. Meme uçlarım yara oldu ağlaya ağlaya da olsa emzirdim ama tıkandılar, mastit olmuşum. 2 gündür sıcak havluyla pompayla uğraşıyorum. Dün gece açılmaya başladı. Bugün ilk defa yavrumun sütü yutma sesini duydum.
- Bu sorunları yaşarken maruz kaldığım cümleler
- Aç bu çocuk
- Süt gelmiyor herhalde(500 kere)
- Süt geldi mi (500 kere)
- Mamayı biberonla verelim (ki ben bunu ne kadar istemesem de o ruh haliyle yaptım. O kadar kızdım ki kendime. Bir kere biberonla emdikten sonra mememi istemedi kızım az süt geliyor diye. Ağzına aldı süt az geliyor diye bastı çığlığı. Hep biberon istedi. )
- Görümce kaynana faktörü
- İnanmazsınız memeyi almayınca çocuk kokunu beğenmiyordur güzel kokulu bişeyle yıka diyen bile oldu.
- Bunun gibi daha çoğu...
Allahım sorunu olan tüm annelere yardım etsin. Emzirmek isteyip Emzirememek ne kadar kötü bir duyguymuş anladım. Allah hiçbir anneye göstermesin. Bebek memeni almazken kayınvalide görümce dahil herkesin tepende beklemesi ne dayanılmaz bir işkenceymiş. Ne kadar aciz hissettiriyormuş anladım.
En kısa sürede tekrar burayı takip edebilir hale gelirim umarım. Sevgiler...
Canım sarı süt değil sanırım o. Sonradan mastit olduğum için içerde biriktiğinden dolayı öyle olmuş. Hastanede 2 gün emzirdim. Sarı süt o zaman gelmişti hemşire sıkınca, kızım emdi 2 gün. Sonra 3.gün kesildi. Sonra dün geldi gece yani arada 2 gün süt kesilmişti. Sanırım göğsümdeki kanallardan tıkandı. Benim de yara olmuştu göğsüm çünkü. İçerde kalınca da sarı oldu rengi. Sıcak havlu bastık sürekli sağdık sağdık azar azar derken gittikçe açıldı.
O kadar rahatladım ki yavrum sonunda emebildi. Nasıl bir huzur olduğunu size anlatmama gerek yok zaten. Allahım emziremeyen tüm annelere yardım etsin.
Ahh canim ahh disi seni ici beni yakar annem.bugun gitti ama annemle esim arasinda kalmaktan yeminle yaslandim 20 gundemervecim seni çok ıyı anlıyorum bır hafta felakt ötesi.sonra zamanla düzeliyor.
düşünsene ben bunları yaşarken yalnızdım.
yemek yapcam bebegı kucagına alıp emzırecen yerıne yatıracan ne kadar zor. bel sırt kaburga dikiş yeri...bugun tam ıkı haftalıgız ama 10 dk fazla ayakta durunca hala dikiş yerım acıyor.
sırtıma dayanamadım ben kas gevsetıcı sürmüştüm.
emzırmekte bel agrımı tetıklıyordu cok zordu ama azalıyor.neysekı annecın yanında.
foruma gırısın azaldı :)
biraz önce taze taze süt sağdım ve onun bıberonuyla verdım lıkır lıkır içti.
bıberon mamajoo. bebedor biberonu içmedi.
memede uyuyor yerıne koyarken uyanıyor. yatarken bıberon verınce tekrar daldı.
inşallah gecede işe yarar.
senın bıde agrıların vardır emzırmek ıskencedır
inci :)
@zehrayalcin87lilipit beatrices desteğiniz için çok sağolun kızlar. Size de kolay geldin valla.
Zaten hemoroid için bi kaç ilaç kullanıyrum. Neyi ne zaman kullanacağımı şaşırdım. D vitamini bebekle bana. Balık yağı bana. Natalis diye bi jel vajina toparlayıcıymş. Kan hapı falan filan.
Anne mevzusunda ise zaten çok güllük gülistanlık deüildir aramız ama bu şekilde bırakmaz diyodum. Neyse ki eşim çok yardımcı oluyp. Bugün ikimiz yıkadık bebeği :) Dün göbek bağı düşmüştü . Elimiz ayağımız dolana dolana yıkadık işte :)
Sende gogus acisi yokmu canim benim gogusler fena emerken bi yandan esimin elini isiriyorum o derece lansinoh kullandm ama sonra icim rahat etmedi bebegin agzina giriyo diye zaten pekte bi faydasini gormedimkuzum sorma gaz sorunu yok
emerken kendı pıt pıt sureklı atıyor.
şimdiye kadar hıc gazıyla ugrasmadım. ama doymuyor gıbı.
bıraz once 15 dk arayla sağdıgım ıkı 30cc verdım 2 dk da yuttu.:)
bezınede bakıyorum ama cok yapıyor.mesela çiş yapmıssa anlıyorumkı bır cıs değil.
o bez mutlaka batıyor yanı. süreklı değiştiriyorum ama oğlum obur olcak ona kanaat getırdım...
Acısı önemli değil çekerim yeter ki aç kalmasın. Şu süt sağma olayını çözemedimmervecim seni çok ıyı anlıyorum bır hafta felakt ötesi.sonra zamanla düzeliyor.
düşünsene ben bunları yaşarken yalnızdım.
yemek yapcam bebegı kucagına alıp emzırecen yerıne yatıracan ne kadar zor. bel sırt kaburga dikiş yeri...bugun tam ıkı haftalıgız ama 10 dk fazla ayakta durunca hala dikiş yerım acıyor.
sırtıma dayanamadım ben kas gevsetıcı sürmüştüm.
emzırmekte bel agrımı tetıklıyordu cok zordu ama azalıyor.neysekı annecın yanında.
foruma gırısın azaldı :)
biraz önce taze taze süt sağdım ve onun bıberonuyla verdım lıkır lıkır içti.
bıberon mamajoo. bebedor biberonu içmedi.
memede uyuyor yerıne koyarken uyanıyor. yatarken bıberon verınce tekrar daldı.
inşallah gecede işe yarar.
senın bıde agrıların vardır emzırmek ıskencedır
inci :)
Acısı önemli değil çekerim yeter ki aç kalmasın. Şu süt sağma olayını çözemedim
Sende gogus acisi yokmu canim benim gogusler fena emerken bi yandan esimin elini isiriyorum o derece lansinoh kullandm ama sonra icim rahat etmedi bebegin agzina giriyo diye zaten pekte bi faydasini gormedim
Canim o arada bizede oluyor bazen sebepsiz bi huzursuzluk oluyor bebeklerde emmeyle rahatliyorlar. Benimkide biberon almiyor bazen takatim kalmiyor sagio veriyrm cok nadir iciyor ama emerkenki huzuru yok illa o memeyi 10 dakka cekcek. Bizimde emerken sabahladigimiz oluyorkızlar ya benım oğlan emiyordu bazen saatte bazen 3 saatte. çok huysuzda değil kilo alımıda iyi.
yalnız bu gece benı mahvetti.
süreklı emmek ıstıyor her saat bası emdi.
belim içine göçtu resmen.
bıberonla anne sutu verdım almadı.
emzıkle on dk ancak oyalanıyor.
kaşıklada anne sutuu almıyor .illa meme olacak.
mama ya hıc baslamadık ama alacagını sanmıyorum artık.
sütüm yetıyor mu bılmıyorum ama bıberon ve kaşıgı kabul etmeyen bebege ne yapmalı.
bugun tam 2 haftalık.
artık yan yattım gece , mememıde actım. uyandıkca emdı uyudu.gerı uyandı emdı uyudu...boyle devam ettık.
Gözün Aydın canım göğüs yaralarından çok çekmiş biri olarak söylüyorum benimkiler iyileşmedi her Şeyi denedim ama yinede iyileşmedi iki gün önce göğüs kalkanı aldım Şimdi emzirdikten sonra sütümü sürüyorum sonrada zeytinyağ ve kantaron yağı karışımı sürüyorum kalkanları takıyorum iki gündür daha rahat emziriyorum iyileşmeye de başladı başka hiçbir şeyle iyileşmedi benimkilerMerhaba kizlar carsamba gunu sezaryanla kizimi kucagima aldim 3300 gram dogdu 50 cm de boyu cuma gunu oglendede hastaneden ciktik sukur gogus ucum cok yara oldu emzirirken cok aciyo kizlar sizler bu konuda ne yaptiniz tavsiye edebileceginiz bisey var mi bide gobeginin dusmesi icin yuzunun kapalimi olmasi gerek az once gelen komsum oyle bisey soyledide ben kapatmiyodum da siz oyle bisey yaptiniz mi
Göğüs pedine zeytinyağı sürüp koydum öneririm çok rahatlatıyo sızısını alıyo. Bi de yavrum sorunsuz alırsa yolu yarıladık inş :)Benim bugün altıncı gün. İnşallah bikaç güne ben de ii olurum. Zeytinyağını ben de deniyorum inşallah işe yarar..
Duygusal oluyoruz canım herşeye kırılıyoruz. Aldırma eşine falan sen yavruna odaklan.seninbenimgibi benim de babam sıkılmış bizim evde. Anneme gidelim deyip duruyordu annem de yok ben kızıma bakacam demedi. Bir hafta oldu onlar gideli. Her şeyi eşimle beraber yapıyoruz. Kan ter içinde kalıp bazen yapamicam deyip ağlasam da bi şekilde oluyor. Dün hatta eşim talihsiz kızım acemilerin eline düştü dedi. Bir saatte ona ağladım. Ama mecburen normale dönüp hayatımıza devam ediyorum. Biz neleri atlattık bunlara da alışırız inanıyorum
Canım öncelikle güle güle sağlıkla büyüt bebeğini. Bende sezeryan oldum ama dikişlerim çok ağrımıyor eve çıktığımdan beri hiç gündüz yatmadım. Hoş gece de oğlan yatırmıyor :)) ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorum. Hastanede verdiklerine devam ediyorum. Sürekli hareket halindeyim belki hareket edersen düzelme olabilir. Doktoruna ağrı kesici sor. Tez vakitte iyileşmeni dilerim. Etrafındakilere kulak asma onlar sadece konuşmak için varlar.Kızlar merhabalar, Salı günü doğum yaptım. Doğumdan beri çok sorun yaşadım.
Sorularıma cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Allah razı olsun. Teker teker cevap yazamadım sizlere, teker teker etiketleyemedim. Günde iki saat falan uyumuşumdur anca kaç gündür.
Başıma gelen sorunları sıralayacak olursam
Şimdi emme sorunumuz çözüldü gibi. Mastit için iğne oluyorum ama kızım emiyor çok şükür artık. Şuan tek problemim geçmeyen ameliyat ağrım. O da kısa zamanda geçer inşallah. Kızımı eğilip kucağıma rahat rahat alabilmek istiyorum.
- 5. gün olmasına rağmen sezaryen ağrısından yataktan kalkamıyorum. Bebeğimi bile kucağımda zor tutuyorum. Neredeyse yatarak emzirmeye çalışıyorum yavrumu.
- İlk 2 gün emdi kızım. Meme uçlarım yara oldu ağlaya ağlaya da olsa emzirdim ama tıkandılar, mastit olmuşum. 2 gündür sıcak havluyla pompayla uğraşıyorum. Dün gece açılmaya başladı. Bugün ilk defa yavrumun sütü yutma sesini duydum.
- Bu sorunları yaşarken maruz kaldığım cümleler
- Aç bu çocuk
- Süt gelmiyor herhalde(500 kere)
- Süt geldi mi (500 kere)
- Mamayı biberonla verelim (ki ben bunu ne kadar istemesem de o ruh haliyle yaptım. O kadar kızdım ki kendime. Bir kere biberonla emdikten sonra mememi istemedi kızım az süt geliyor diye. Ağzına aldı süt az geliyor diye bastı çığlığı. Hep biberon istedi. )
- Görümce kaynana faktörü
- İnanmazsınız memeyi almayınca çocuk kokunu beğenmiyordur güzel kokulu bişeyle yıka diyen bile oldu.
- Bunun gibi daha çoğu...
Allahım sorunu olan tüm annelere yardım etsin. Emzirmek isteyip Emzirememek ne kadar kötü bir duyguymuş anladım. Allah hiçbir anneye göstermesin. Bebek memeni almazken kayınvalide görümce dahil herkesin tepende beklemesi ne dayanılmaz bir işkenceymiş. Ne kadar aciz hissettiriyormuş anladım.
En kısa sürede tekrar burayı takip edebilir hale gelirim umarım. Sevgiler...
Valla ben de sezaryen oldum. Bir gece yattım hastanede. Eve çıktığımdan beri de her işimi kendim görüyorum. Yemek, temizlik 3 çocuğa gündüz, bebeğe gece bakıyorum. Evde annemle babam var yemek çamaşır herşey bende. Annem yaşlı dizleri ağrıyor, babam oruçlu, eşim mesaide... ve ben eve geldiğimden beri bir ağrıkesici bile içmedim.Canım öncelikle güle güle sağlıkla büyüt bebeğini. Bende sezeryan oldum ama dikişlerim çok ağrımıyor eve çıktığımdan beri hiç gündüz yatmadım. Hoş gece de oğlan yatırmıyor :)) ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorum. Hastanede verdiklerine devam ediyorum. Sürekli hareket halindeyim belki hareket edersen düzelme olabilir. Doktoruna ağrı kesici sor. Tez vakitte iyileşmeni dilerim. Etrafındakilere kulak asma onlar sadece konuşmak için varlar.
Tekrar deniyim çünkü bebek emerken ağzının etrafı süt oluyorPompayı tam oturtamıyorsundur canım, hava alıyosa yandan çekmez. Çektiğinde bebek kadar kuvvetli bi çekiş hissetmen lazım.
Bir de pompanın parçalarını tam oturtamamış olabilirsin. Bana öyle olmuştu. Elli kere sök tak aynı şeyi deli olmuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?