2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Alerji için doktor bişey dedimi?? Benim oğlumunda ilk önce yüzü sonrada karın bölgesine yayılan alerjisi var suanda. Mustela nemlendirici ve coresatin krem kullanıyoruz. Büyük ihtimalle gıda alerjisi. Artık korkudan bişey yiyemez oldum. Sürekli elleri yüzünde kaşımaya çalışıyor. Cok üzülüyorum ve sütüm azaldı. Sizin doktorunuz bi krem bişey verdimi???

Amin inş kaç gün de düşüşe geçti cnm

Canım 2 gün önce 12.1 di. Bugün 10.2 çıktı.

Bu arada belki tüm doktorlar söylüyordur ama bizim doktor bana sarılığı geçene kadar bol su içirmemi söyledi bebeğe. Bizim kız yeterince emdiği için herhalde suyu verince ağzını buruşturup çıkarıyor. Ben hep aç kalmasından oluyor sarılık, doyarsa geçer diye biliyordum. Doktor özellikle su konusuna çok bastırdı. Ben su veremedim çok içmedi kızım ama aklınızda bulunsun. Doktor diyor ki bol bol çiş yapması lazımmış atması için, idrarla atıyormuş. Özellikle mama takviyesi veren arkadaşlar bol bol su vermeyi deneyebilirsiniz çiş sayısı azsa.

İnşallah bir an önce atlatırız.

Canım sırt üstü mü yatırmıştın?

Suyun yaratabileceği enfeksiyon tehlikesini filan geçtim, su bebeğin midesini doldurur ve anne sütüne talebi azaltır. Anne sütünden ya da mama ile karışan dışında asla verilmemeli deniyor bir çok kynakta?
Acaba doktorunuz kim?

Canım bebeğinin sana yakın olmaya, dokunmaya, kokunu almaya ihtiyacı var...Emzirmenin tek getirisi bebeğin karnını doyurmak değil, sen emzirirken onun duygusal ihtiyaçlarını da karşılıyorsun. Bence emzirsen daha iyi olur ama senin tercihin tabii canım.

Sbh 9 dan bu yana 9 saat suni sanvi aldim..yrn 6 da tekrar bahlanacak suni sanci..acilma fazla dgl.bebek kanalda dgl..yrn 2 ye kdr dohmazsa sezeryan dedi doktor...neden sezeryan a aliniyorm..gerekirse 3 gun cekerim..bilen var mi

Sancıyı çekerken bebek te yoruluyor diye biliyorum, ondan olabilir belki. Allah yardımcınız olsun.Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alın inşallah...

Geçmiş olsun cnm bizim değer 10.5 idi 2 günde 6ya düşürdüm meme mama sarı örtü sarı ışık falan. Gecmeseydi miras altın ile bile yikayacaktik

Geçmiş olsun canım. Kaçın altına düşünce atlatmış olacağız acaba biliyor musun? Yada bebek kaç günlük olduktan sonra artık sarılık tehlikesi kalmıyor bilen var mı?

Ramazan ayı olduğu için çok bişey ikram edemedik yiyecek içecek anlamında. Ben hacı şeriften çikolata siparişi verdim onun haricinde hatıra olsun diye magnet lavanta kesesi hazırladım şeker hamurlu kurabiye de yapacaktım ama son zamanlarımı yatarak geçirdim yapamadım

Bende sağıyorum canım, emmek istemiyor 10 dk emiyor yorulup bırakıyor artık zorlanıyorum

Canım doktor tanınmış bilinmiş biri değil. Bir ilçede oturuyoruz İsatnbulda değil.
Zaten suyu emzirdikten sonra vermek lazım. Emebileceği kadar emdikten sonra. Dolayısıyla midesini doldurma gibi bir risk olmuyor. Bebek doymuşsa, yeterince emmişse memeyi, su içmiyor.
Mama verirken su verilmeli diye biliyorum ben ama doktorunuz vermeyin demiş olabilir tabi.
Enfeksiyon konusunda da suyun mamanın içine katıldığında enfeksiyon riski azalmıyor ki. Bebeğin midesine giden su sonuçta mamanın içinde de olsa sade de olsa aynı su. Suyu doğrudan verince enfeksiyon riski olan bir suysa mamanın içine kattığınızda da aynı riski yaratacaktır.
Ben kızıma sütüm kesildiği için 2 gün mama verdim. Doyduktan sonra su verince nasıl şapırdatarak içtiğini görmeniz lazım. Ama sadece anne sütü alırken verdim, kesinlikle içmek istemiyor. İnsan vücudu ihtiyacı olan şeyi bir şekilde almak istiyor.
Mama verirken su verilmesi olayını ben de yanlış biliyor olabilirim ama isterseniz bir bakın tekrar.

Şimdiye kadar sadece anne sütü verip hiç mama vermeyen bir anne tabii su verme konusunda tereddüt edebilir enfeksiyon riski açısından ama, mama zaten suyla hazırlandığı için bence bebek mamayla beslendikten sonra su vermek ekstra risk oluşturmuyor.

yok canim estagfrllah sorabiilirsin tabikide . emzirdikten sonra yan yatirmistim ama burnu tikaninca kendine gelemedi Allahim korusun evlatlarimizi

Bende sağıyorum canım, emmek istemiyor 10 dk emiyor yorulup bırakıyor artık zorlanıyorum

Pes etmeyin emzirmekten. Ben her 2 çocuğumda sarilik yaşadığım için ilk 15 gün kabus gibiydi emzirmek. O dönem sağdım mecburiyetten ama sürekli emzirdim
Saat başı neredeyse. 2. Haftanın sonunda 3. haftaya doğru düzene girdik. Şuan 26 gunluguz ve sadece emziriyorum. Sabir arkadaşlar. Ilk çocuğumda da pes etmedim bunda da. Sizde etmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…